"TÖKÉLETES" szerver

Indította BakeRolls, 2014-05-03, 22:19:31

2014-05-03, 22:19:31 Utolsó szerkesztés: 2014-05-03, 22:29:24 Szerző: BakeRolls
Szép estét!

Szerintetek milyen a tökéletes szerver?? Miért minden player a sablonos GéeF alapú szerveren játszik és miért nincs player a newschool szervereken? :O Főleg amik eléggé egyedik.

Edit: Igen ezt el felejtettem bele írni... :D Tudom, hogy nincs tökéletes szer, de itt arra lennák kíváncsi, hogy naggyából mi a színvonal?

Nekem Nincs olyan h tökéletes Bár Most Egy Redes PVP-s Szerveren Nagyon el lennék sok PVM Mind ugyan az ugyan az játék menet és unlmas :)
Im Vivicsi<3~Aki nem keress annak nem is hiányzok ~

Hm...  :-\

Nekem van egy "tökéletes" szerverem, de az sajna megszűnt. :( Nem magyar volt és nem is oldschool, de számomra mindig is az marad a TOP1 szerver. Persze van 1-2 magyar szerver ami el nyerte a tetszésemet, de azokon nincs player?! :O (+ van 1 ami még nincs megnyitva :D S-el kezdődik és van benne Y XDD)

UI: Számomra a magyarok "jó" szervert nem tudtak össze hozni. :/

2014-05-03, 22:34:16 #3 Utolsó szerkesztés: 2014-05-22, 21:10:09 Szerző: NeXu$
Az a szerver amelyik nincs és az a színvonal ami nem létezik.

talán: metin2.hu

http://hu.wikipedia.org/wiki/Metin2
2014-et írunk. A játék, a rendszer, a technológia, a minden 2004-es. Ettől függetlenül, IGEN sikerült jót és nagyot alkotni. RESPECT!

Én már nem merek felmenni szerverekre,sehova csak weboldalakat tesztelni,saját magamnak írni dolgokat,és nem nagyon metin részével foglalkozom...

Mi oka? Nem bízok a szerverekben,félek,hogy amiért küzdök 1-2 hét múlva porrá lesz ,és ennyi volt a szerver...

Hiába van megfelelő háttér,anyagi dolgok ha nem tudja magát fenntartani a szerver....
Régen Nether2-el is ez volt a gond,sok player jó hangulat de a configteam miatt porrá lett.

ZEK:

Igen, ez-az amit nem értek. Ott van az AtlantisWorld is. Új motor meg mit tudom én milyen spéci dolgok vannak benne és még sincs fent player. És gondolom nem annyi idő volt össze rakni, mint egy szimpla GF utánzatot.

Így van,és az a vicc,hogy a másikon meg van ilyen 100 player,amit mindennap egy csoportban 365x meghírdetnek,hogy milyen sodrófaa próbáld ki...

Tudomásom szerint Magyarországon nincs is NewSchool szerver amin nagyon sokan játszanak. Sőt... Inkább úgy írom, hogy nincs Magyarországon játszható NewSchool szerver. És ez alatt nem azt értem, hogy hót kaki, hanem vagy nincs rajta player vagy full SÉ az egész. Az OldSchool-ból viszont feltudnék sorolni 3-4-et. Ezekből kettő cirka 2 éve működik. Az egyik OldSchool szerver most nem rég meg nyitotta a 2. szerverét. Hát nem tudom... Olyan monoton és unalmas, hogy meg bántam, hogy letöltöttem és mégis ezt kajálja a nép. :( Ez aggasztó az én szempontomból nézve.

Én nem veszekedni akarok de szerintem egy szervernek ahol a pvp-n van a hangsúly mi a tököm értelme van azon kívül hogy püfölhetitek egymást meg kezdesz lvl 30-on és a 99-esek meg már püfölnek is én ennek nem látom értelmét......

Na meg mi az a newschool?
Ha most azt értjük hogy az összes epvp publik bent van akkor ezt a fajta szervert is kihagynám.....

Oldschool?
na ez ami nekem leginkább tetszik a ymir-es vonal de ezekre nincs időm meg már unalmas pár év után ( ;D ) a játékmenet!

Jaj jaj jaj... :D Neem. :) Én se szeretem azokat a szervereket amiken csak fel mész és püfölitek egymást. Amúgy ezek a szerverek vagy rövid élet tartalmúak vagy full SÉ-sek.

NewSchool
Hát igen valakinek az valakinek nem. Én azt nem értem, hogy az ilyen egyedi szerverekre azt mondják, hogy túl csicsás az "epvp publik" szerverekre meg azt, hogy el megy??? Most ez mi??

Az oldschool-al úgy voltam, akkor inkább alap. XD De azt is meguntam, de később, mint a privátot.

2014-05-04, 12:38:24 #10 Utolsó szerkesztés: 2014-05-04, 12:40:52 Szerző: Roxanne
Szerintem a fő probléma az, hogy a fejlesztők leginkább arra koncentrálnak, hogy minél több újdonságot rakjanak a szerverükbe, mert azzal lehet odavonzani a játékosokat, és ez tény is; de megtartani őket már nem lehet vele. Én úgy gondolom, hogy magában az alap játékban kell elültetni azt a sok kis apró dolgot, ami élvezhetőbbé teszi az egészet. Külföldi szervereken ennek már számtalan jó kivitelezését láttam, vagy csak kisebb ötleteket, amik továbbgondolva nagyon jók lennének. Erre sajnos kevesen koncentrálnak.
Amikor én tesztelem a szerverem, mindig azon gondolkodok, hogy mivel tegyem jobbá. Amikor fejlődök és órák óta püfölöm a mobokat, nem fog érdekelni, hogy milyen vért van rajtam, milyen a petem, vagy milyen mounton ülök. Nem fog túlzottan érdekelni a kliens dizájn (bár ha szemet szúróan randa, akkor nyilván, de ne nézzünk most szélsőséges példákat), engem az fog érdekelni, hogy unalmas-e órákig püfölni a mobokat, vagy sem. Persze lehet ezt orvosolni mondjuk gyorsabb fejlődéssel, de az azt jelenti, hogy hamarabb véget is ér a játék, hamarabb elmennek a játékosok. Bele kell vinni a dologba számtalan apró trükköt, hogy megszüntessük a monotonitást, meg a számtalan krvnyázást, ami nem csak azért történik, mert meghalsz és leesel a lovadról, de amiatt a rengeteg alap játékhiba miatt is, amit már maga az ymir is elkövetett, a privátosok pedig többnyire csak fokozták.
Gondolni kell azokra a pillanatokra is, amikor egyáltalán nem akar fejlődni a player, csak pózol a főtéren és unatkozik. PvP-zgethet másokkal, az oké, de ha arra sincs kedve? Rengeteg apró opcionális elfoglaltságot kell kitalálni, amikhez nem feltétlen kell püfölni a mobokat, playereket, vagy runozni... Olyan dolgokat kell kitalálni, amikkel különösebb erőfeszítések nélkül lefoglalhatja magát, és még hasznot is húz belőlük. A Metin2-ben alapból van rengeteg ilyen funkció, de vagy a privátozás ölte meg őket, vagy alapból félresikerült ötletek voltak. Az ilyeneket bármikor fel lehet tuningolni és élvezhetővé tenni 1-2 jó ötlettel és némi technikával. Én amikor a saját szerveremen dolgozok, ezekre a dolgokra összpontosítok leginkább az új ötleteink mellett.

Az ún. PvP szerverekkel kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy ezeknek az embereknek, akik ezeket csinálják, fogalmuk nincs róla, hogy egy igazi PvP szervernek hogy kellene kinéznie. Számomra nem azt jelenti, hogy egy npc a főtéren megadja neked a full szintet, vagy rosszabb esetben kiütöd 5 perc alatt vad kutyákból, az optoló meg ingyé van és nosza. Számomra egy normál játékot jelent, ahol muszáj PvP-zned ahhoz, hogy jó maradhass. Folyamatos játékos-játékos ellen uszítások (és nem úgy, hogy a GM közli a játékossal, hanem maga a szerver erre sarkallja őket, ez van jutalmazva megfelelően és változatosan), folyamatos háborúzások, megfelelő háborús versenyek és arénák, ahol kiélhetik a hajlamaikat, felszerelések széles körű választékával, amiknél igencsak nehéz eldönteni, hogy melyiket is érdemes használni, mert lehet egyik sem sebez sokkal többet a másiknál, de különbözőek a tulajdonságaik.

Elnézést a hosszúra sikeredett hsz-ért;)

Pontosan megfogalmaztad a lényeget. :) Én a PvP szervereken azt vettem észre, hogy a tulajok inkább a pénzre, mintsem a játék élményre hajtanának. Betegesen rá kényszerítenek arra, hogy költsed rá a pénzed. A hsz-ed első részéhez vissza térve, azzal az a baj, ha valami újat mutat fel az adott szerver az már túl csicsás. Mondjuk egy "oldschool" szerverből szerintem sokkal kevesebb dolgot lehet bele tömöríteni annak érdekében, hogy ne legyen monoton a játék menet, mint egy "NesSchool"-ba. Persze ez csak az én véleményem. :)

Én ezen játszok (www.metin2.co.nz), nagyon jó kis internacionális privát szeró, legjobb eddig...

2014-05-12, 17:58:27 #13 Utolsó szerkesztés: 2016-04-15, 06:57:50 Szerző: 66Dragon99
Nincs tökéletes szerver, mert minden funkciót nem lehet úgy kihasználni,hogy mindenkinek bejöjjön egy játék, ha mégis akkor vagy korábban vagy kicsit később ráunnak...

Az említett tág fogalomhoz egy kis szájtépés:

A tökéletes az, [spoiler]a) ami mindent felhasznál, ami benne van,kezdve azokkal a dolgokkal, amiket kihagytak és folytatva azzal, amit elkezdtek, de azóta sem tettek érte\vele semmit.
*tárgypótlás 70-es harang/75-es legyező visszarakása.(az ymir work felülírta,ha jól tudom eredetileg nem volt 62-nél magasabb szintű fegyver a koreai kliensben)
*különféle effektek korrigálása+kiegészítése.(megemlítve a lefagyás effektjét,a pókhálós lassítást,a karakterek Zzz-s alvásimitálásos effektjének visszarakása, 3 pontos effekt emoticonná tétele, a karikás ájulás/nem tud...)
*koreai 2004/5-ös skillek és buffjaik aktívvá tétele.
*Emoticonok bővítése.
*ha már van valakinek ereje mindent megforgatni a játék élményéért a mobok fegyvereit playerekhez igazítani
*Naga,Gnoll,Troll,Zombi mobok újrahasznosítása.
*mapok minimális tuningolása.
*6 tánc(foglalja azt a slotot,ami eredetileg üresen hevert az 5. tánc mellett)
*Kosztümök - Frizurák -díszfegyverek választékának növelése,szimplán azért,hogy ne unja el magát a játékos.
*Az előzők reális használati idejének eltalálása...
*yang maximumának növelése,2,1 milliárd elég kevés lesz...
*rang növelése egy reálisabb értékre
*Prestige\VIP system,amennyiben akad támogatója a szerverednek és költekezik/támogat téged.
*Run mapok,questek, Run pontokhoz valami extra rendszer (DT,DC,Lélek3,purgatórium,fagyasztó,Chaoss zombi tornya,stb...)Továbbá a run pontokhoz valami rangsor
*felesleges dropp-ok kivétele,magasabb szintek felé; boltba helyezni a fejlesztési itemek azon részét, amit alacsonyabb szinteken is megszerezhetnek.
*ha adandó alkalmad van megcsinálod a Kékhalálnak is a saját DT-jét/területét.
*Ha szükséges a slot-ok/leltárhelyek növelése,akkor minimum 3-5ről gondoskodj...
*+2 féle festett fekete vas csomag különböző füstökkel.(több már felesleges lenne,de a kékacél után bőven elfér)
*a season-os "fehér" vértek korrigálása,amikből tökéletes kosztüm válhatna...
*Mountok 1 adott npc-től való nem éppen olcsó megvásárlása.
*nem annyira elszállt értékek...
*metinkövekből kk-k\lélekkövek\egyéb holmik.
*normális exp táblák;droppok
*Pet system, elvégre enélkül nem kaphatnánk még egy icipici laggot sem,ha 100-200 player lehívja a maga állatát.
*Ring-ek, módosított értékekkel, nem ilyen 40-50%-osan,hanem max 30%-os limittel.
*a max szint után is adni 1 adott systemet /vadászküldetést,hogy a karakterrel legyen okod vadászni.
*nem gigászi sebzésű fegyverek, valamivel erősebb értékű kínálattal.
*A "King/Öreg king vért" megszerezhető item-shopon kívül.
*A játékosok szellemi képességeit megmozgató rendezvények avagy OX verseny.
*Az ünnepeket megkoronázó metinkő/mob eventek.
*A csontvértekből egy bronz,egy ezüst és egy arany kategóriás verziót is megalkotni,hogy legyen még valami a végénél.
*egy seregnyi modellező által publikált dolgokkal kiegészíthető az ember kliense,de a minőségi dolgok
*Skyboxok,régebbi császári mapok égboltjainak felhasználása az újabb mapokon.
*jutalmazási rendszer 10 szintenként 2-3 féle tárggyal gazdagabbá válnak a karakterek
*Nem szürke és unalmas map1,lehet moddolt is,csak legyen meg a megszokott színvilág 2-3 módosítással.
*SÉ szerzési lehetőség itemshopon kívül is,amennyiben egy rendezvény/küldetés karakterenként 1x elvégezhető abban az esetben egy kisebb,de hasznosabb összeget vadászhat.
*A tökéletes Team elengedhetetlen,a normális közösség ugyanúgy.
*Egyedi cuccokból csak akkor ha van egy erre alkalmas modellező/alkotószellemű egyén,aki ért a 3dsmaxhoz/blenderhez...
*Energia és Dragonsoul rendszer... ha feltudod fogni,hogy miért kellhet neked\a játékosaidnak talán megéri berakni,de szerintem épp elég az előző elemek felhasználása.
*minden mob/npc minimális megváltoztatása\teljes mod-olása és 2004/5-ös alapok beszerzése...
*2 vagy több nyelvre elkészített kliens,questek,rendszerüzenetek.
*pink-égszínkék potik+egyéb magasabb szintű italok berakása.
*pár új fejlesztési item.
*pár egyedi , nem epvp-ről varázsolt map+ még pár adott mobokhoz illő helyszín+tulajdonképpen mindegy, a fő,hogy ne mondhassa el senki se,hogy már látta vagy bejárta.
*jobb kliensdesign megalkotása.
*+9-ig menő kövek,melyek nem a legkönnyebb módon szerezhetők be.
*Kovácsolás +0-+4vagy5vagy6-ig 100%-os a többin meg 75-50-30vagy20%
*1-5optok hozzáadása a tárgyakhoz: nem fix, mert kellenek a próbálkozások
*6.7.optok vagy bossból vagy ládából vagy horgászattal való beszerzése...vagy a bolti drágább ár fejében.
*ha van rá embered csináltatsz még pár egyéb elleni erőt és még egy 8-9-10.bónuszt is,ezek igazán jól jöhetnek abban az esetben, ha az előzőleg említett értékek megvannak...Sárkányok,Gnollok,Nagák,Trollok elleni erők stb...
*a tárgyhúzás csatáról->tritonra->mennyei kard felé menjen...A holdkard ha jól tudom a wp suráknak való.
*quest window-okhoz még pár tekercs\tépett papírlap valamivel szebben bevágva.
*feleslegesen helyet foglaló panelrészek kiiktatása
*klienstuningok beszerzése: 1 oldalra sűrített bonus page, minimális kill statisztika(Mob és Player részre);(ha kell akkor beépített Switchbot limitálása csak ák-kk-s fegyverekre),Ingame rádió.Ingame óra\koordináta jelző.
*A karakterek a passy305 féle karakterválasztó extrákat kihasználni.
*A weboldalon a birodalom,a szint,a név,az exp,a nem,a skill fajták,a statisztika adatai,a runok pontjai és a rangpontok elengedhetetlen elemek a ranglistán.
*Reális, nem fake online playerek száma a weboldalon.
*Ha mindezek megvannak kell egy ember, aki reklámozza és hangulatossá teszi a szerver intro'ját, ne legyen komor, hanem legyen pörgősebb,újszerű, élvezetes.

Amennyiben a felsorolt elemek 50%-a megvan, akkor élvezetes játékot teremthetsz,ha viszont egy másik variációt választasz rá fogsz jönni,hogy az idő és a fejlesztések fogják a játékot egyre unalmasabbá/leharcoltabbá tenni.

*lőn kihagyott effektek illusztrációja:
http://kepfeltoltes.hu/140512/IMG_06052014_192402_www.kepfeltoltes.hu_.png
*lőn felhasználni a kliens tartalmát:
http://kepfeltoltes.hu/view/140512/IMG_05042014_180129_www.kepfeltoltes.hu_.png

b) ami gf koppintása,csak még annyi extrával,hogy a játékosoknak itt is macerálni kell,csak könnyebb beszerezni pár dolgot/a skilleket felfejleszteni/egyéb sikereket elérni, amennyiben sikert jelenthet
c)ami tágabb értelemben egyéb kategóriák szerint még pár sornyi szöveggel tölti meg az olvasó fejét.
[/spoiler]

Lehet élvezetes egy tökéletlen szerver is,csak nem túl élvezetes,ha a playerek "unbuggoláskor" órákat,napokat várnak a map1-re portáltatáskor.
(a helyesírási hibákért a Hétfő zrt. felelt)
« Utoljára szerkesztve: 2014-05-12, 18:00:22 by 66Dragon99 »
Update: Péntek
nincs megosztható adat

A királyvértek azért annyira eltérőek, mert eredetileg csak a királyok és királynők kapták volna. Ennyiféle kosztüm mellett ez a rendszer simán visszavezethető. Nem feltétlen kell királyválasztást tartani, annak is könnyen meglehet a hátulütője, de sokkal érdekesebb lehet egy szerver, ha a királyvértek egy egyedi kiváltság, nem pedig azt mutatja, hogy kinek volt fölösleges 500ft-ja rá, hogy soha többet ne kelljen más vértet használnia, legfeljebb dísznek.
Sok ötleted jó, és igazad van bennük, néhánnyal nem értek teljesen egyet, ahogy azzal sem, hogy más variáció már életképtelen lenne. Hidd el, vannak itt még adu ászok, amiket el lehet lőni ezek helyett bőven ;)

Sajnálatos módon, már minden szerveren túl sok a tárgy.. nem lehet mindent észben tartani. Nekem a metin addig tetszett amíg az epik vérteket meg a 80-as meg a 60-as sisakokat berakták. Aztán amikor jöttek a kasztos ékszerek (gránát, rubin) meg az ehhez hasonlók. Mondjuk ez már nagyon előrehaladott. Igazából már a kosztüm-rendszer, energia-rendszer és a pet-rendszer már nem jött be. Mindenki azért vágyakozik egy 2011-es DD féle szeróra, mert azon megvoltak a küzködések.. Az egyszerű szegény gyerek is lehetett akár top 10-ben benne, mert nemvolt a tárgyak túlnyomó része SÉ-ért megszerezhető. Nagyon szeretnék egy olyan szerót mint a DD a 2011-es éveiben. Amikor:Epik vértek kerültek be, sisakok, meg a többi ilyen epik cucc.
      Számomra egy tökéletes szerver a következőből áll:
~Maximum szint: 99 (akár szintkijelzéssel akár anélkül)
~Rangok normálisak ( Barátságostól Lovagias-ig, nem pedig Zsírkirály meg ezek )
~Normális nevek, nem pedig, hogy SÉ-ért lehet venni VIP-et a neved elé.
~Egy normál GM csapat nem kell 18+ csak az értelmiség szintje legyen kicsit rendben.
~Cuccok: előrehaladva maximum a Pet-Rendszerig
~Ne legyen agyon csicsázva különféle krix-kraxokkal, minden a maga rendjén legyen.
~Kb átlagosan 500-1000 játékos, 2/3 kék és a többi más birodalom.
~300%-os szorzók. Eventkor több is lehet.
~Holdfényláda, meg hatszög ,csak pénzszerzési lehetőség és nem CUCC.

Ha valami közben eszembe jut akkor írok még mellé.!
Szép estét!

66Dragon99

Hát le a kalappal előtted!!! De komolyan. A leírásodba olyanok vannak bent, amikről még nem is hallottam. :D Tuti, hogy ki próbálnék egy ilyesfajta szervert. :)

Avicii

IdézAztán amikor jöttek a kasztos ékszerek (gránát, rubin) meg az ehhez hasonlók. Mondjuk ez már nagyon előrehaladott. Igazából már a kosztüm-rendszer, energia-rendszer és a pet-rendszer már nem jött be.

Én egy időre, ezért hagytam abba metines pályafutásom. És ha ez nem elég tömegével jelentek meg, az ugyan olyan "sablonos" szerverek. És mint írtam pár hsz-al odább, hogy az egyediségre hajtó szervereket meg mindenki le sz@rja.  Meg persze az is bosszantó, hogy ezek a "sablonos" szerverek szinte full ugyan olyanok.

Idézetet írta: Edvinnyo Dátum 2014-05-22, 21:03:35
Meg persze az is bosszantó, hogy ezek a "sablonos" szerverek szinte full ugyan olyanok.
Igen, ezért hívjuk őket sablonosnak.

A téma megfogalmazása több okból is hibás, elég relatívan lehet értelmezni így önmagát a kérdést.

1. Tökéletes; Már ez önmagában egy olyan jelző, ami egyénenként teljesen más értelmet nyer. Mindenki számára más-más dolgok tesznek szimpatikusabbá egy szervert, így arról nem érdemes vitát nyitni, hogy tökéletes lehet-e egy szerver, vagy sem.

Az viszont tény, hogy maga az ősi Metin melegágyában szunnyadnak olyan hibák, amik egyszerűen a földhöz szögezik a lehetőségek alkalmazásának minden kihasználását, az ötletek megvalósítását. Akár fáj, akár nem a tudat, de minden privát szerver az alap Metinen nyugszik, arra épül fel (kár is tagadni, mindegy, miben és mennyit, avagy hogyan változtatunk), sajnos ez már önmagában olyan korlátokat szab, amiben az újítások is csak mértékkel folyhatnak.

Hosszú távon pedig mindenki számára világos lesz, vagy érezhető, akár beismeri, akár nem, hogy mindegy, mennyi új tárgyat, pályát vagy más extra dolgot hoznak be, sajnos a Metin keretein belül kell, hogy essen, és amíg így van, eme szűk keretek között, a lényege nem fog változni, lényegében ugyanazt csináljuk, mint az alap Metinen, bárhol vagyunk.

Csak a kasztrendszerek, a védelmek és a támadás kiépítése számtalan problémát, hibát takar, és ez egy nagyobb kaliberű (értsük ezt a bónuszokra, vagy erősebb fegyverzetekre, kiegészítőkre) tárgyakkal ellátott szerveren sokkalta feltűnőbb. Tehát adott máris egy olyan alap probléma, amit kijavítani aligha lehet, mert már ott van a játék alapjaiban. A mágia védelmek, akárhányszor változtatásra kerülnek egy adott szerveren, mindig problémásak, mindig van valami, ami nem tetszik benne, ami gondot okoz, ami túl nagy hátrány, vagy előny. Ez egy példa, de azt hiszem, közismert.

Gyakorta panaszkodnak az emberek, hogy minden szerver ugyan olyan. Nos, olyan is marad. Az okát fentebb leírtam, de összefoglalva röviden erről annyit: Hogy sajnálatos módon egy olyan alapra kell építenie minden privát szervernek, ami eleve nem kecsegtet sok lehetőséggel. És persze mit is várjunk egy olyan online játéktól, ahol még ugrani sem lehet.

Ahogy telik az idő, egyre inkább érzem, hogy bármilyen változatosnak is tűntek a szerverek, melyeken eddig megfordultam, mind ugyanolyan volt, csak más "álcában".
"A legjobb éppen az, ahová aznap teszem a mércét."
Draven

szép elgondolás :)
Bár szerintem ezekhez a sorokhoz az unalom is hozzá járult :)

Még valami December-Január óta már a metinben is meglehet mindent amit szeretnél csak egy jó fejlesztői csapat kell ;)