M2M gyűjtőtéma

Indította Nortex, 2012-08-26, 13:44:15

Ez elég érdekes! A domain regisztrációnál 2 hétig megvan hirdetve a domain, ez idő alatt lehet jelezni hasonló érdeksérelmeket. 2,5 év után megvonni a használatot így jogsértőnek tűnik. Arról nem beszélve, hogy az M2M.hu nem tartalmazza a levédett Metin2 szót. Szóval szerintem ez még korántsem lefutott meccs.
Amennyiben ez mégis így marad akkor sok szerver sőt jelen fórum is kénytelen lesz nevet változtatni.
Néhányan amikor indult a net komoly neves cégek nevét regisztrálták majd később nagy összegekért adták azt el ezeknek a cégeknek. Hiába voltak ismert, neves, levédett márka nevek. 

Idézetet írta: wargasz Dátum 2012-08-29, 10:34:01
Ez elég érdekes! A domain regisztrációnál 2 hétig megvan hirdetve a domain, ez idő alatt lehet jelezni hasonló érdeksérelmeket. 2,5 év után megvonni a használatot így jogsértőnek tűnik. Arról nem beszélve, hogy az M2M.hu nem tartalmazza a levédett Metin2 szót. Szóval szerintem ez még korántsem lefutott meccs.
Amennyiben ez mégis így marad akkor sok szerver sőt jelen fórum is kénytelen lesz nevet változtatni.
Néhányan amikor indult a net komoly neves cégek nevét regisztrálták majd később nagy összegekért adták azt el ezeknek a cégeknek. Hiába voltak ismert, neves, levédett márka nevek.
Milyen M2M.hu?
Az M2M.hu nincs olyan, hogy M2M.hu...

Akkor valami hasonló lesz a megoldás...pld M2Mester.hu és annyi.

2012-08-29, 10:53:49 #23 Utolsó szerkesztés: 2012-08-30, 17:23:11 Szerző: [MOD]Niix

Tehát akkor metin2hungary.net-et is beperelhetné a gf nem?O.o

a metin2hungary.net az csak 1 fórum aminek külső szemmel nincs sok köze egy szerverhez, ez csak egy játékhoz (Minden ami metin2) tartozó fórum.

Nekem is van egy rosszhírem, megbízható forrásból tudom hogy a YMIR mire készül. A YMIR az alapjában egy kis cég volt, de most hogy az egészet felvásárolta a WebZen így hatalmas lett. A YMIR nekiáll felfüggeszteni a nagyobb P szervereket, lehet hülyén hangzik de igen. Mindent elkezd szépen levédetni ami Metin2.  Ez persze nem minden szervert fenyeget :)

Idéz
[2012.08.26. 14:32:20] Nortex: Tulajdonképpen a YMIR mekkora cég?
[2012.08.26. 14:32:27] Nortex: Hány embert számlál kb?
[2012.08.26. 14:33:39] ANONYM: nem tudom
[2012.08.26. 14:33:45] ANONYM: régen kicsi cég volt
[2012.08.26. 14:33:56] ANONYM: de a webzen felvásárolta az egész céget
[2012.08.26. 14:34:06] ANONYM: azóta nagyban nyomják
[2012.08.26. 14:25:32] ANONYM: egyébként az YMIR készülődik
[2012.08.26. 14:25:38] ANONYM: a p szerverek megszüntetésére
[2012.08.26. 14:25:46] Nortex: És mit tesz?
[2012.08.26. 14:26:01] ANONYM: fel fog lépni mindenki ellen egyessével
[2012.08.26. 14:26:44] ANONYM: csak ezen okbol kifolyólag tudom elképzelni, hogy miért adott be a világ minden országába nem kevés millió költségért Védjegyoltalmat
[2012.08.26. 14:27:12] ANONYM: egyelőre bejegyezteti mindenhova a védjegyét
[2012.08.26. 14:27:16] ANONYM: most ez zajlik

Hiába szüntetik meg, ha nem lesznek újítások senki se fog visszamenni. Mennek kisebb P szerverekre, vagy más játékkal játszanak.

Vagy csak eggyetlen egy ember lesz aki megveszi a jogokat és beindíthat egy P szervert. Na az fog kaszálni.

Tudnak ők ha akarnak, csak eddig úgy tűnt nem igazán akarnak. :) Vagy akartak, és meg is van nekik minden fejlesztés, csak a GF éppenséggel nem vásárolta meg....kitudja...

Egyszerű.. a GF nek nem tetszik hogy a Metin 2 Mester sikeres... Mégis mit gondoltak? Hogy a játékosok ott fognak maradni az "original" szervereken? 0 újítás 0 event 0 GM online mégis mit gondoltak? Hogy majd a játékosok 10 évig ott fognak kockulni a semmiben?! Mindent egyre nehezebb megszerezni, ezért otthaggyák, és keresnek valami olyat ahol negyed annyi időbefektetéssel csinálhatnak 20000x jobb karit..

Az YMIR meg maradjon csak a helyén, ha már félkész játékot adtak ki..

A ymir félkész játékának utómunkálatait élvezed te jelenleg is.
Szerintem sokan megérdemelnék ,hogy bezárják a szerverüket. PVP2 ésatöbbi.
DE nem kívánok senkinek ilyent. (Vagy mégis?) Mellesleg "Addig még sok víz lefolyik a Dunán.."
Talán még 1 gránátra is rálépek a Balatonban,mire ez a nagy ymir valamit is tesz a privát közösséggel :)
For My Enemies: Why dont you slip into sth more comfortable?

Like a Coma.

I'm the grammar n@z1 who tryin' to find mistakes.
~AFK for a long time (approx one month)~

Friss fejlemények:

Idéz[11:57:47] [SA]ZEUSZ: ez egyébként mindössze 1 részlete, a GF elleni jogi háborúnknak :)
[11:57:55] Nortex: Hát gondolom nem rövid. xD
[11:57:57] [SA]ZEUSZ: ez csak a jéghegy csúcsa :)
[11:58:33] [SA]ZEUSZ: nem részletezném, de mondjam úgy hogy valószinüleg a metin2 védjegyet úgy ahogy van töröltetem :)
[11:58:52] Nortex: Ezt most nemértem :O
[11:58:55] Nortex: Akkor ez most kinek rossz?
[11:58:59] Nortex: Vagy miii? xd
[11:59:00] [SA]ZEUSZ: a GF nek
[11:59:12] [SA]ZEUSZ: mivel a metin2 szó védjegy az ővé
[11:59:15] Nortex: Igen
[11:59:19] [SA]ZEUSZ: na,,,
[11:59:38] [SA]ZEUSZ: a védjegye jelenleg törlési eljárás alatt ál ;)
[12:00:04] Nortex: Azthogy?:O
[12:00:09] [SA]ZEUSZ: elkezdett baszakodni velünk a GF mert meg akarta szerezni tőlünk a Metin3 védjegyet
[12:00:15] Nortex: Igen
[12:00:26] [SA]ZEUSZ: és elkezdett több fronton is támadni, miután kikosaraztuk :)
[12:00:37] Nortex: a mocskok
[12:00:38] [SA]ZEUSZ: domaint védjegyet stb
[12:00:45] Nortex: Metin3-at nem szerezheti meg
[12:00:57] Nortex: Nincs egy normális érve se szerintem
[12:01:03] Nortex: Mire hivatkozna? xd
[12:01:19] [SA]ZEUSZ: erre cégünk több jogi lépést is tett.. egyrészről berendezkedtünk a jogi védelemre
[12:01:40] [SA]ZEUSZ: másrészt meg cégünk perli a GF et
[12:01:44] [SA]ZEUSZ: és a védjegyét
[12:02:03] [SA]ZEUSZ: törlési eljárás alá vontuk a közösségi védjegyhivatalban
[12:04:41] [SA]ZEUSZ: a közösségi hivatalnál indítottunk törlési eljárást a metin2 szó védjegyre
[12:06:03] [SA]ZEUSZ: célunk ezzel túl azon, hogy az álláspontjainkat hatékonyan védjük, az hogy a GF-et megleckéztessük, és nem mellesleg ha pert nyerünk (ez kb 3-4 év ha figyelembe vesszük hogy 4 lépcsős eljárásról beszélünk) akkor az egész világ
[12:06:18] [SA]ZEUSZ: P szerverei fel lélegezhetnek a GF nyomás alól
ha teátrális akaorok lenni , akkor a világ egyik legsikeresebb nem GF szervere küzd a GF ellen a saját és a P szerverek létezéséért
[12:11:54] [SA]ZEUSZ: minden esetre érdekesség, felmerült opcióként a tárgyalások során
[12:12:09] [SA]ZEUSZ: a védjegyünket nem perrel hanem KP val szerezné meg a GF
[12:12:10] Nortex: hogy?
[12:12:18] Nortex: Megvenné?
[12:12:20] [SA]ZEUSZ: minekután perrel bukja
[12:12:24] [SA]ZEUSZ: igen
[12:13:07] [SA]ZEUSZ: ennek a védjegynek az ára forintban 9 számjegyű összeg

Valahogy utálom a GF szervert és a M2M-t is de látva miket csinál a mester, mert annyira el vették a sulykot az új cuccokal, hogy több honap is kell egy meg szerzéséhez és azt is kemény munkával.
A játékosok kb 80%-a iskolás, többi felnőtt vagy nem iskolás, szóval majd hogy gondolták, hogy egy nem sé-ző iskolás szorakozni fog majd fel mászni arra a szerverre? Kb ez van a GF-en is, de ott NAGYON KEVÉS SÉ-VEl
el tudod érni azt amit M2M-n, leg tutibb cuccok triton kard, +9feka, +9ékszerek, mesélték, hogy 3,5 húnap alatt 91es testit huzott 3vagy 4 P skillel, majd ott hagyta mert muszáj lett volna sé-zzen a vezetés átv. és pár dolog miatt amig el nem érné a 99et.
Mesteren ha "jó" vagy attol még nem biztos, hogy el értél valamit, ha magyaron el értél valamit és jó is vagy akkor ott tudhatod, hogy jó vagy.
Sokszór fel háboritott a GF és az M2M is de én valahogy a GF mellett állok :) És olvastam, hogy a ymir be akarná záratni a nagyobb P szervereket, ez tényleg okos döntés lenne :)

Idézetet írta: djhuni Dátum 2012-08-29, 12:39:26
Valahogy utálom a GF szervert és a M2M-t is de látva miket csinál a mester, mert annyira el vették a sulykot az új cuccokal, hogy több honap is kell egy meg szerzéséhez és azt is kemény munkával.
Erre csak annyit tudok mondani, hogy M2M nem metin2 szerver, maguk is ezt mondják. Aki metinezni akar, annak jó a GF (vagy egy hasonló privát szerver), aki pedig mesterezni akar annak nincs választása.

Csak két észrevétel:
1: A "dokumentum" dátuma június 4, azóta már lassan három hónap telt el. Biztos vagyok benne, hogy (számunkra ismeretlen) folytatása is van a történetnek.
2: Egy dolog magánszemélytől visszavonni/átruházni egy domaint és megint teljesen más egy szervert bezáratni. Erről itt most nincs is szó.
Amúgy meg legrosszabb esetben átnevezik kavics2mesterre vagy valamire és meg is szűnt a probléma :)

Szerintem a németek tudhatnak valamit. Nem vettétek észre hogy ilyen neveket adnak: Lesina2, Invoice-World2, Senyai2, Oyonou2
Egyikben sincs bent a metin2, mint név!

pff..én egyik oldalán sem állok személy szerint,de a M2M-nek meg KELL szűnnie minnél előbb szerintem.Nagyon rühellem azt a szervert.Minden kis pisis szar oda gyűlik,és a norm. játékosok is mennek oda.A GF-et meg ugyancsak gyűlölöm,mert kibannoltak többször is a semmiért.(És én tényleg a kivételbe tartozok,mert az hogy 1 játékbeli "haver" átküld 1 keyloggert utána meg "hackelésért" bannolnak ki,az nekem kicsikét nagyon nem tetszik.)Viszont inkább a GF,mert akkor arra is van esély hogy ide visszavándorolnak a playerek.És tényleg nagyon leszarták úgy a szervereiket,de a bannolásokkal meg nagyon jól dobálóztak oktalanul.

Véleményem szerint ez már inkább mellveregetés hogy "kinek a nagyobb'

Nem  nagyon olvasgattam a komikat...
De akkor most a világ összes szervert lehetne perelni mert 99% nevében ott van az h Metin2...

Idézpff..én egyik oldalán sem állok személy szerint,de a M2M-nek meg KELL szűnnie minnél előbb szerintem.Nagyon rühellem azt a szervert.Minden kis pisis szar oda gyűlik,és a norm. játékosok is mennek oda.A GF-et meg ugyancsak gyűlölöm,mert kibannoltak többször is a semmiért.(És én tényleg a kivételbe tartozok,mert az hogy 1 játékbeli "haver" átküld 1 keyloggert utána meg "hackelésért" bannolnak ki,az nekem kicsikét nagyon nem tetszik.)Viszont inkább a GF,mert akkor arra is van esély hogy ide visszavándorolnak a playerek.És tényleg nagyon leszarták úgy a szervereiket,de a bannolásokkal meg nagyon jól dobálóztak oktalanul.
Ne te döntsed el hogy melyik szervernek kell szűnnie és maradjon egybe... Gondolom ha a tied lenne a Mester nem ezt mondanád vagy részesedésed lenne a bevételből attol hogy nincs pénzed a játékra meg h hülye vagy az nem a szerver hibája... Hanem .....é és ....é 

Citrom, ennyire vagy tájékozott a szerverek terén. A németek, angolok, kóreaiak ,és az ukránok (meg a lengyelek fele) nem rakja bele a nevébe a metin2 szócskát. HA bele is teszi,azt ilyen formában: duracelnyuszimt2.com (ez csak 1 fake név , nem igazi szerver)
Szóval a külföldiek okosak. :) A 99% szerintem relatív. Mert Magyarországon a szerverek 70%-ában ott a metin2 jelző. Máshol sem 99%. Ez egy túlzás, és tájékozatlanságra vall.
A privát szerverek világa is meg fog szűnni akkor,amikor már a metin2 a supermarioval egy szinten lesz színvonalban. Mert jönnek ki az új játékok,és a metin visszafele fejlődik. Nincs új grafikai motor stb.
Hiába csinálnak 20ezer skillt,20ezer fegyvert ,attól még nem fejlődik. Ezek csak kiegészítők, amik feleslegesek,míg a grafika minőségét nem növelik (például).
For My Enemies: Why dont you slip into sth more comfortable?

Like a Coma.

I'm the grammar n@z1 who tryin' to find mistakes.
~AFK for a long time (approx one month)~