M2M gyűjtőtéma

Indította Nortex, 2012-08-26, 13:44:15

Aki nem olvasná a hugames.hu-t annak itt egy pár dolog amit ZEUSZ személyesen írt le.

IdézSzép estét mindenkinek!

Az M2M tulajdonosa vagyok alias [SA]ZEUSZ. A neten szörfözve találtam erre a témára és végig olvasva, úgy éreztem, regisztrálnom, és hozzászólnom kell, a fentebbi gondolat menetekhez és történések publikálásához.

Mivel több hozzászólás is született több témát érintve, így elképzelhető, hogy a teljesség igénye nélkül tudok csak referálni, nézzétek ezt el nekem.

Pár szó a MOD töröld pls játékunkról. Nyilván sokan ismeritek, jó és rossz értelemben is, hiszen Magyarország piacvezető Metin szervere, és nemzetközi híre is nagy(ezt bővebben kifejtem később) Minden alkalommal, mikor rosszindulatú , vagy éppen csak simán negatív degradáló kinyilatkoztattatások célpontja lesz a Mesterre kicsit fáj a szívem (érthetően), hiszen az elmúlt 2,5 évben, rengeteg energiát, eszközt, munkát, és pénzt fektetett bele cégünk a MOD töröld pls nevezetű játékunk szebbé és jobbá tételéhez! Nemcsak Magyarországon egyedülálló az a mennyiségű fejlesztés és support, amit a játékunk mögé tettünk, de világszerte is egyedülálló, azt gondolom! Természetesen nem hibátlan sem programozás technikailag, sem pedig játéktechnikailag a MOD töröld pls, de minden igyekezetünkkel javítani, módosítani próbáljuk ezeket a meglévő kellemetlen hibákat esetleg, rossz struktúrákat. közel 1 millió regisztrált felhasználónk, minden igényét mégsem tudjuk kielégíteni, sőt az én magam igényét sem mindig sikerül. Ezzel csupán arra szeretnék célozni, hogy nekem személy szerint, a legfontosabb, hogy a felhasználók (értelmes kereteken belül) megtalálják a szervereinken azt az élményt, amiért legközelebb is nálunk játszik majd. Ha ezt végig gondoljátok, láthatjátok benne az üzleti logikát is, ám nem csupán üzletről van szó. Nekem személy szerint és a Laniatus kft-nek presztízs kérdés, és fontos cél, hogy olyan játékot, illetve játékokat alkosson, ami nem csupán jövedelmet generál, hanem szakmai emberi elismerést is hozzon magával. Ezt a számunkra fontos célt semmiképp sem a térülés alá pozicionálnám , sokkal inkább szorosan mellé!

Így a Mester a jövőben is is fejlődni , növekedni fog, reményeink szerint a felhasználók és a mi magunk megelégedettségére!
Ami még releváns információ a játékunkról, hogy igen Nemzetközi védjegyoltalma van az M2M logóra , de természetesen, az összes munkánkat szerzői oltalom védi. Miért fontos ez? akadt olyan hozzászólás más témában, hogy csupán a logónk van védve! Ez nem igaz! az copyright kifejezést boldog boldogtalan használja, ám nincsen mögötte védett tartalom! A Laniatus kft-nek természetesen van. Gondoljunk csak bele, hogy több millió forintot kifizet a cégünk csak a logó vádjegyesítésére (TM) és a szerző oltalmat ami alig pár tízezer forint ugyan annál a hivatalnál, nem ejtjük meg( copyright)? Ügye ebben nem sok logika van! Tehát az összes eddigi munkánk lajstromszámmal ellátott, bejegyzett szerzői oltalom alatt álló produkció, és szükség esetén, ezen munkáink védelme érdekében fel is lépünk a jogsértőkkel szemben. És ezzel a mondattal meg is érkeztünk a téma egyik vezérfonalához Alias Bolen szerveréhez!
Magyarországon mind ezidáig nem tapasztaltunk jogsértést szerzői jogaink illetve védjegyoltalmunk megsértésével kapcsolatosan (külföldön van egy néhány de arról később írok).... mind ezidáig!

Bolen személy azonossága már tisztázott cégünk számára, és a szükséges jogi lépések folyamatban vannak. Persze sokan szeretnek ilyen hangzatos mondatokkal vagdalkozni, minden mögöttes tartalom nélkül, ám cégünk kellő infrastruktúrával rendelkezik, minden szempontból, hogy fellépjünk bármilyen jogsértővel szemben. Erre kiváló bizonyosság lesz a jövő esemény sorozata, amit majd ti magatok is részint figyelemmel tudtok kísérni. Ennyi Bolen szerveréről.

Most más magyar szerverekről pár gondolat.
Soha nem támadtunk sem szóban sem tettben semmilyen Magyar szervert. Annak ellenére sem, hogy a jelentősebb P szerverek mind minket figyelnek és másolják működés technikánkat, gondolva itt az eventekre, a külföldi fizetési rendszerre a bank kártyás fizetési rendszerekre (mindez nálunk volt elsőként)illetve, néhol még a felhasználási feltételek másolására is. Valahol büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ezen szerverek is minket követnek, másolnak. Elvünk az élni és élni hagyni elv, egészen addig, amíg valaki nem követ el cégünk kárára jogsértést, illetve nem áll neki szerverünk jó hírét aláásni (bár a negatív reklám is reklám).
Aggodalmam a p szerverekkel kapcsolatban azonban mégis van, hiszen sajnos nem egy szerver, indult el világmegváltó publikációkkal (jellemzően mind írták, hogy a MOD töröld pls bezárhat majd) majd ezen szerverek eltűntek, megszűntek, annak ellenére, hogy fizetős szolgáltatást integráltak a weboldalukra és fizettek is náluk felhasználóknak egy része, akik futhatnak a pénzük után. Az oldaluk illetve szolgáltatásuk megszűnésekor, jó esetben is csak annyit közölnek, hogy ez van, csináljatok amit akartok. Ez a fajta hozzá állás több mint bosszantó, és ezen esetek mutatta reális kockázatokkal kapcsolatban vannak nekem az aggodalmaim, ha egy-egy új MEGA SZERVER add ki publikációt (sok esetben épp a mi fb oldalunkat próbálják hirdetési felületként használni, nem sok sikerrel, hiszen rövid úton bannolva vannak ezek a fb felhasználók).
Természetesen a régóta működő, már bizonyított szerverek esetében ez a kockázat nincsen vagy csak minimálisan így nekik drukkolunk, hogy a felhasználóik nagy megelégedettségére tudjanak sokáig működni!

A MOD töröld pls fejlesztéseivel kapcsolatban!

Természetesen, ahogy a múltban úgy a jövőben is szívesen várom én és a team a hibák jelzését, legyen az bármilyen, illetve az ötleteket, amiket a felhasználóink várnának tőlünk megvalósítani. Erre mindíg volt és lesz is mód,de arra kérnék mindenkit, aki érez magában affinitás ,hogy jelezzen felénk bármit is, hogy azt pl e-mailben tegye meg felénk, mert ha pl a játékban a GM-nek jelzik, nem biztos hogy eljut hozzánk, illetve ő egész biztosan nem fogja ezeket lefejleszteni számotokra!

A metin3!

Az állítás igaz! A metin3 nemzetközi védjegye a cégünkké, és partnereinkké! Tervezzük, sőt folyamatban van a metin3 mmorpg játék készítése. Várható megjelenési idejét sajnos nem tudom publikálni, lévén, hogy nem látjuk még a végét, de annyi bizonyos, hogy még az idén kipublikálunk egy videót a METIN3-el kapcsolatban :)

Végezetül.....

Köszönöm, hogy ha elolvastad a hozzászólásomat, és mindenkit jó szívvel kapacitálok arra, hogy ha megkeresni kíván engem,hogy megossza velem a gondolatait, esetleg konzultálna velem bármilyen ügyben tegye meg.
Elérhetőségeim.

a www.MOD töröld pls.hu weboldalon található support menüben kifejezetten nekem címezze a levelét, ilyen esetben az adminisztrátorok továbbítják azt felém!

Esetleg e-mailben az [email protected]

Köszönöm mindenki figyelmét, szép estét
[SA]ZEUSZ

IdézA szerver azért juthatott idáig, mert pénzt termelt! hozzáteszem állításod, mellőzi a teljesség igényét! 100,000 yang!optoló az npc-nél megvásárolható!

Az említett grafikai modell, a mienk a logót lecserélték, ám ettől még ahogy azt már írtam, nem mentesül a jogvédettség alól.
Az hogy feltörték szervert külföldről, tény, és jelenleg a teve utcai Fővárosi Rendőrkapitányság számítástechnikai bűncselekmények alosztályán nyomozás folyik az ügyben! az elkövető BizonBagger meglesz és a büntetőjogi felelősségének megállapítása után, kártérítési perben megítélt összeget élete végéig fizetni fogja ebben kedves jóindulatú Makralovag biztos lehetsz! Hogy mit érdemeltünk meg és mit nem, véleményed szerint ezt meghagynám neked, ám a sok százezer felhasználónk akiknek elég kellemetlen 2 hete volt emiatt, nem hiszem hogy osztaná a véleményedet, hiszen a támadás áldozatai legfőképpen ők voltak.
szép estét, és kevesebb rosszindulatot.
[SA]ZEUSZ

IdézA kérdésedre a válasz IGEN!

Alapvetően 2 jogról beszélünk! Az egyik az úgy nevezett Trade Mark (TM)azaz a a védjegy! Ez a logónk! E mellet van az úgynevezett szerzői jog védelem ami a Copyright ! Minden munkánk bekerül a szellemi tulajdon nemzeti hivatala felé lajstromba. A dokumentumokat publikálás előtt leadjuk ezen hivatalnak, így biztosítva és bizonyítva a szerzői jogainkat! Az Olasz szerver Jogsértést követett el és könnyedén bizonyítható a dokumentumokkal, hogy azt ellenünk követte el! Így hát a kérdésedre a válaszom, hogy feltudunk lépni ellenük!
Hogy fellépünk-e? IGEN! ám külföldre, rendkívül lassú és költséges minden ilyen jellegű eljárás :)
Erre már csak hab a tortán hogy a világ 20 országában van több  száz szerver, akik jogsértést követtek el ellenünk! volt szerver amit bezárattunk már és lesz is még.

Szép estét

FORRÁS: http://hugames.hu/index.php?PHPSESSID=eff51f824c2cf77bbcd8316bcbfcf459&topic=504.msg4492#msg4492

2012-08-28, 16:53:41 #1 Utolsó szerkesztés: 2012-08-28, 17:01:27 Szerző: Lazarus
Nem igazán tudtam, hogy hova is nyissam. Itt tűnt a legmegfelelőbbnek. Ha valakinek nem tetszik, majd áthelyezi. :)

Idézet a tartalomból:

Döntés:

A Regisztrációs Döntnök a M2M.hu és a metin2master.hu domain neveket Fenyő Dániel Kérelmezettől visszavonja, és azt a Kérelmező, Gameforge 4D GmbH javára átruházza.

Bővebb info:

http://infomediator.hu/pages/alternativ-vitarendezo-forum/doentesek.php?oldal=megtekintes&id=30&dom=M2M

Ui.: A link végén az M2M helyére írjátok ki a "metinKETTŐmester"-t

A link végén az M2M helyére írjátok ki a "metinKETTŐmester"-t.

A fórum átírja...

Igaz, viszont a lényege az, hogy a Metin2 szót levédette a GF és ezért hepciáskodnak. :)

Nem normális a GF, csupán azért mert egyre keresettebb és fejlettem az M2M...
Ez is igaz, hogy hülye az aki a metin2.hu-t és a M2M.hu domaint összekeveri..

A GF nem hülye. Az indok eléggé nevetséges, de tudod a gameforge egy milliárdos cég. Nem hagyja ,hogy egy "piti" magyar cég elszedje előlük a vásárlókat. Ezért kellett nekik valami indok ,hogy megtámadják az M2Met. Nemsokára szerintem a szervert is leállítják. :)
For My Enemies: Why dont you slip into sth more comfortable?

Like a Coma.

I'm the grammar n@z1 who tryin' to find mistakes.
~AFK for a long time (approx one month)~

2012-08-28, 18:17:08 #6 Utolsó szerkesztés: 2012-08-28, 18:32:29 Szerző: Nortex
Tudjátok miért érdekes ez az egész? Aki végigolvasta az tudja hogy az M2M -nek volt egy olyan érve amit nem szabadott volna figyelmen kívül hagyni.

IdézA rosszhiszeműség hiánya tekintetében Kérelmezett tagadta, hogy célja Kérelmező szakmai tevékenységének megzavarása lett volna. E körben hivatkozott arra, hogy ha a M2M.hu és a metin2master.hu domain nevek használata valóban sérelmes lett volna Kérelmező számára, akkor azt nem tűrte volna el két és fél évig.

És igaza van... KÉT ÉS FÉL ÉVIG nem csinált semmit a GameForge csak most amikor sikeres lett.

IdézElőadta, hogy a METIN2 kifejezés egy sokszereplős online szerepjáték (un. MMORPG) egy fajtája, amely fajtán belül számos fejlesztő alkot hasonló játékokat.

Szintén igaz...

Egyértelmű hogy a GF nek nem tetszik hogy a Metin 2 Mester-nek nagyobb a forgalma mint az ő szervereiké. Ezért történik szerver eggyesítés is mert már nem nyereséges. Mégis mit várnak? Nem fejlesztenek semmit.

Én a Draco nevű szerveren (magyar) 75ös wp sura vagyok. Teljes mértékben tökéletes karakter. Minden itemem 5 bónusszal van ellátva. A karakter lélek1-ben tökéletes gyilkológép, és a lélek2ben sem utolsó.
A gameforge szerverei jók VOLTAK. De csak voltak.. Kell valami új, valami más. Amíg ezt ők nemtudják megadni, addig nemhiszem hogy bárki is visszamenne. Type4 + panama. Kit izgat? Attól még nem lesz játékos ,hogy rátolják a védelmet a fájlokra. Mondjuk a védelemre se nagyon adnak. Van 1 spéci tool ami azt is kibontja. (Nem a python). A gameforge NÉHA vásárol fejlesztéseket,ami nem lesz soha egyedi,mert mindig jön ki az újabb diff a gamefájlokhoz,jönnek az újabb revisionok. Soha nem lesz semmi egyedi cuccuk sem. Hiába záratják be az M2M-et, jön másik szerver. "Nincs az a pénz ami ne fogyna el."
Az M2M nem pazarolta el a pénzét,hanem befektette. Éppen ezért ilyen nagy cég. Nekem nem ellenségem az M2M. Reménykedek benne,hogy a gyenge védésüket is lecserélik,és kitalálnak valamit a gameforge ellen.
For My Enemies: Why dont you slip into sth more comfortable?

Like a Coma.

I'm the grammar n@z1 who tryin' to find mistakes.
~AFK for a long time (approx one month)~

Hát igen M2M-en az évek során nagyon sok  a játékos és a fejlesztés   ezért nem csoda hogy a GF próbál valamit tenni:)

Teljes mértékben látszik hog a GameForge-nek nem tetszik a M2M sikere. Hiába perelik be és záratják be ahogy a M2M csapatát ismerem nem fogják annyiba hagyni, ha kell másnéven más ip-n fogják újra meg hóditani a magyar játékososkat.

Idézetet írta: Smilley Dátum 2012-08-28, 18:28:25
Teljes mértékben látszik hog a GameForge-nek nem tetszik a M2M sikere. Hiába perelik be és záratják be ahogy a M2M csapatát ismerem nem fogják annyiba hagyni, ha kell másnéven más ip-n fogják újra meg hóditani a magyar játékososkat.
Ezt te sem gondolod komolyan. A GF évi 100 millió euro forgalmat csinál(t) a metin2-vel. Szerinted mekkora kártérítést kérnének, ha most pl fele annyit keresnek? :)

Remélem annyit, hogy az M2M-nek még kenyérre se maradjon pénze, és talál még valamit a GF amiért perelhetne.

Hű next,te aztán tényleg nem szereted a mester :) Nem egy nagy szám játék,hiányzik a régi "metines" érzés,azt onnan kiölték. De nem csodálom,hogy perelnek a Gf-esek..már ők is érzik a vesztüket. Ezt kapják amiért annyira hanyagolták évekig a szerót. A játékosok egy darabig elvoltak, de miután egyre nehezebb lett a fejlődés,a cuccszerzés, inkább átálltak a könnyebb fejlődést ígérő szerverekre. A Mester elég durván fizetős játék de ha beperelik őket az bizony fájni fog.
Veszélyes dolog csíráztatni az atommagot.

Én 5 óra játék után töröltem is le azt a szart, pedig lett volna haverom aki segített volna :) Másrészt pénzem is lett volna hozzá, mert nálam nem a pénz számít, ha szórakozásról van szó.

Hiába ha tud nemtud izlések és pofonok.
ez a szerver a nagyon fiatalok és az idősek játékba.mármint a mester.
Ez a tul csicsázottság szerintem jó meg minden de már sok.

2012-08-28, 23:33:10 #15 Utolsó szerkesztés: 2012-08-28, 23:34:42 Szerző: Nzio™
next ez nem egy beszélgetős topic ,hogy ki nem szereti ,hanem véleményezős a döntésről szerintem
Idézetet írta: Nortex Dátum 2012-08-28, 18:17:08
IdézElőadta, hogy a METIN2 kifejezés egy sokszereplős online szerepjáték (un. MMORPG) egy fajtája, amely fajtán belül számos fejlesztő alkot hasonló játékokat.

Szintén igaz...
A továbbiakban leírja ,hogy a gf a metin2-t mint márka nevet levédte(2008. augusztus 12.-én) ,ez álltal a használata jogsértővé vált és aki használja támadható.Mindkét oldal címében szerepel így támadható.
Pontosan ezt így írja le:
IdézMegállapításra került, hogy a Kérelmező jogosultja a kérelemhez csatolt 007153943 lajstromszámú ,,METIN2" közösségi szóvédjegynek. A védjegy bejelentési napja 2008. augusztus 12-e. A védjegy árujegyzékében szereplő áruk, illetve szolgáltatások tekintetében megállapítható, hogy azok lefedik az ellenérdekű felek által nyújtott árukat/szolgáltatásokat.

Idéz
IdézA rosszhiszeműség hiánya tekintetében Kérelmezett tagadta, hogy célja Kérelmező szakmai tevékenységének megzavarása lett volna. E körben hivatkozott arra, hogy ha a M2M.hu és a metin2master.hu domain nevek használata valóban sérelmes lett volna Kérelmező számára, akkor azt nem tűrte volna el két és fél évig.
És igaza van... KÉT ÉS FÉL ÉVIG nem csinált semmit a GameForge csak most amikor sikeres lett.
Leírja ,hogy Fenyő Dávidot ,mint magánszemélyt támad ,nem pedig a Laniatus-t és azt hogy a Laniatus ebben ,mint 3. személy vesz rész.Tehát a cég hírnevét ez közvetelenül nem befolyásolja.

ezzel azt is üzenik aki a metin2 nevet használja
mint a szerver oldala vagy stb...... :D
az megütheti a bokáját
persze ez arra is utal ha jobb szervert csinálsz mint a GF perelnek :D

A GF-től már várható volt valami hasonló a Mester sikereit látván.Teljesen jogos a GF felháborodása,a Mester szép bevételtől foszthatta meg az elmúlt időkben.Nem csodálkoznék ha a Mester után más P szervereket is megtámadna.

Idézetet írta: Lorder Dátum 2012-08-29, 09:01:29
A GF-től már várható volt valami hasonló a Mester sikereit látván.Teljesen jogos a GF felháborodása,a Mester szép bevételtől foszthatta meg az elmúlt időkben.Nem csodálkoznék ha a Mester után más P szervereket is megtámadna.

Na és kit szerinted? a többi privát szervert  a ymir perelhetné, de ő eddig se perelte, nem kapná vissza a pénzt, amennyit fizetnének, ezért felesleges