Melyik operációs rendszer gyorsabb?

Indította DulcetMage, 2011-12-19, 19:13:59

Ha nem fut semmi szar felesleges program akkor nem használ 1 gigánál több ramot a 64 bites sem, de azt rak rá amit akar. Az új játékok 85%-a már nem is rendelkezik XP támogatással, nem véletlen... Steam támogatása is már csak SP3-ra lesz.

2012-06-20, 15:03:22 #61 Utolsó szerkesztés: 2012-06-20, 15:15:23 Szerző: FainZero
Én nekem win7 ultimate 64 bitesem van egy baja van rosszúl pogramoztam be ezért olyan lassú mint a win95 ös gépek szerintem így rakom most újra a pogramokat: Vírusirtó: Bitdefender Total Security Norton helyett és ami még felesleges azokat is letörlöm mert így eléggé lassú...
Attól függ milyen pogramokat rak fel ha új 2010+ osokat win7 home premium v. ultimate ha nem akkor winxp de ez csak akkor ajánlatos mint ahogy a tesóm is csinállja tölt a winxp-s gépen winxp- s latpon pedig nézi a filmet amit letölt amikor én telepítettem a laptopot win7 starter 32 bit volt rajta és bitdefender vírusirtó és jobban ment mint most ahogy ő telepítette no antivirus winxp(hiába 512mb ramos a noti de akkor is win7 el jobban ment mint az általa leszedett "xp4ever"-el.)  dehát ő az infózseni... szerintem inkább én a családban...
Hozzáteszem én azért raktam annó rá win7-et mert ati videókártya van a notebook-ban. 2006 os kiadású a cuc.

A legújabb Adobe termékek 80%-a sem támogatja az XP-t, minimum rendszerkövetelménye 64 bites win7.

Edit: PL: Battlefield 3-nak is a minimum rendszerkövetelménye 32 bites Vista.

Személy szerint én gépemen is Windows 7 64bites volt gyárilag... Nekem bejön, pedig nem vagyok nagy windowsos. Igazából egy jobb gépre ajánlatosabb win7et tenni mint XP-t, az XP az inkább a gyengébb képekre való ami nem bírja el a Win 7-et. Szóval 4GB ramra nyugodtan meg az aranyos win7ecske.:)

Igen, csak ugye integrált a Videó kártya, és ugye a rammból pakol rá attól félek, hogy meg fogja enni így a gépet, de ha LoL menni fog rajta akadás mentesen menni akkor már jó lesz :)

2012-06-20, 15:13:07 #65 Utolsó szerkesztés: 2012-06-20, 15:18:05 Szerző: [VIP]Disco
Nem eszi meg, miért enné meg? Nem egy őskövületre rakod fel hanem normális gépre.

Idézetet írta: FainZero Dátum 2012-06-20, 15:03:22
Én nekem win7 ultimate 64 bitesem van egy baja van rosszúl pogramoztam

Mit programoztál rajta rosszul?  :o Kb 15 kattintás már fel is van telepítve... lol

Xp-t régi laptopokra ajálatos de mostanában a win7 elterjedtebb nézem a metro újságot most hozta a postás 
tele van win7 es laptopokkal tessék lapozd te is vírtuálisan link: http://pangalaktik.ipapercms.dk/METRO/2012/MP14/metro_katalogus_2012_14_nonfood/

Idézetet írta: FainZero Dátum 2012-06-20, 15:21:05
Xp-t régi laptopokra ajálatos

Eszerint el sem olvastad a laptopja leírását csak egyből rávágtad, hogy "XP-T!!!".

2012-06-20, 15:28:59 #68 Utolsó szerkesztés: 2012-06-20, 18:29:29 Szerző: [MOD]Wallace

Nem,csak a processzor nem valami újdivatú tehát elég régi az intel celeron után jött be ha jól tudom ami elég rég volt azóta bejöttek az i3 as i2 es i5 ös i7 es intel processzorok amik sokkal erősebbek.

Igen, de egy laptopba semmi gond nincs Dual Core-al.

Azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy "a win7-nek nagyobb a rendszerigénye így lassabb". Tény, hogy nagyobb a rendszerigénye, de annak a sebességhez semmi köze. Attól nem lesz lassabb se a ram, se a proci (mert alaphangon ez is alig használja a CPU-t).
Ha mégis lassú a win7, annak a gyenge grafikus kártya és az aero az oka. Utóbbit ki  kell kapcsolni és máris olyan gyors lesz, mint egy XP.

Érdekes nekem nvidia msi gddr5 ös vidikártyám van 512mb -os nem 1 ft volt szóval nem lehet gyenge. És rájöttem norton lassította meg az egész rendszert váltottam bitdefenderre ami sokkal kényelmesebb...

Idéznvidia gddr5 ös vidikártyám van 512mb

Ebből semmi nem derül ki. Főleg az nem, hogy milyen a videókártyád.

Nálam a win7 gyorsabb, mint az xp...

Szerintem mind az XP mind a win7 lehet olyan gyors mint a másik, kell külön partíciót csinálni az op rendszernek, és utána nem kell oda semmi progit tenni, hanem a cuccoknak is csinálni kell egy másik partíciót,és nem lesz lassú,heti 1-2 töredezettségmentesítés, és tökéletes higgyétek el .. :) Nem kell ide semmi szar program ..

Egy idő után ugyanúgy lelassul a sok temp miatt...

Az ezekben lévő tartalmakat mind lehet törölni:

C:\windows\temp
C:\users\felhasználó\appdata\local\temp
C:\programdata\temp

Inkább nem törlöm ki :D, láttam hogy valakinek rossz hatással volt ..

Senkire nem tud rossz hatással lenni, mert max a böngészők tárolhatnak ott ideiglenes fájlokat a logokon kívül.

Ezekkel együtt törölhető a Temp mappában lévő Skype mappában tárolt képek. Az összes küldött/fogadott kép ott tárolódik ami egy idő után azért elég rendesen meg tud nőni.

2012-06-20, 20:07:36 #79 Utolsó szerkesztés: 2013-01-04, 18:45:48 Szerző: [MOD]Aegist
De problémát okozhat, ha Adobe szoftverek vannak a gépeden vagy Ubisoft, mert az automata patcherük oda visz mindent, és az Ubisoftféle  előszeretettel használja az ott lévő biztos helyet...