Melyik operációs rendszer gyorsabb?

Indította DulcetMage, 2011-12-19, 19:13:59

Sziasztok!
Szeretnék egy kérdéssel fordulni hozzátok!
Címből is kiderült,az lenne a kérdésem melyik operációs rendszer a leggyorsabb?
Mert akkor azt szeretném használni,egyben ajánlani családtagjaimnak,rokonoknak,barátoknak stb.
Perpillanat Windows 7 32 bites operációs rendszer van a számítógépemben,és valamiért amikor nézek videókat,vagy bármi mást csinálok az interneten,eszi a memóriát a C:\ meghajtómról,nem tudom miért ?!?
Ezért szeretnék hozzátok fordulni,mert nem szeretem a Windows 7-t,gondolom ez okozza a hibát az operációs rendszer.
Szóval témára vissza térve,ajánlatot tegyetek a szerintetek leggyorsabbnak vélt op. rendszeretekre!
Köszöntem,esetleg még indoklást,vagy valamilyen weblapról beszúrt kis szöveget tehettek a voksotok mellé.
Üdv!
[color=lightyellow] Lv93 DulcetMage

Szia.HÁt az attól is függ milyen hülye cuccok vannak gépen. :D Pl enyémén van minden szarság enyém kicsit lassú(mint a tetű)
XP-van.De ha tisztiítom,újra rakom esetleg akkor elég jól megy :) Nekem XP jobban bejön ha nincs rajt cucc meg semmi szar. :D

Win7-ről : Szernitem uygan ennyi gyors egy kis gép ha laptop akkor is (Hanincs rajt hülységek)

Attól függ milyen géped van..
Ha szarabb meg éri xp-t fel tenni mivel az nem követel sok mindent....xp azt hiszem 200mb ramot vagy valami hasonlót követel..
Win7 1gb ramot követel..

Gépfüggő géped adatait ha leírnád akkor meg tudnám mondani.:)

Sajna az Ubi 11-et még nem volt alkalmam kipróbálni,hamarosan úgy is ráférne a gépemre egy reinstall,szóval lehet,hogy C partícióra most azt lököm fel a Windows 7 64 bites verzió helyett.
XP: Egy tökéletes rendszer egy átlagos embernek (Gondolok itt az átlagos alatt,játékosokra,egy kis irodai munkálatokra,vagy gyengébb gépekre,de nem lenéző céllal.), sokáig használtam,és megvoltam vele elégedve akkor,ha nem csináltam brutális nagy hülyeségeket. Azok a szép idők :D. Sok embernek sok szép és kellemetlen kék halálos időszakra emlékeztet szerintem :D. Jó ajánlani tudom,egyszerű de még is jó.
Vista: Astala vista,kész lefújt nem tudok róla semmit sem mondani.

Windows 7 : Most is ezt használom,egy Home Premium 64 bitest. Tele van hülyeségekkel,programokkal,illetve elég sokat megy a gép,még ha nem is ülök előtte (Seed pld,vagy szervert is szoktam üzemeltetni). Tökéletesen megfelel egy középiskolás elvárásainak,a régebbi 2gbos gépemen is tökéletesen kitudtam élvezni a funkciót. Szerintem a dizájnja is elég ütős,mivel sokan XP-re Win7es témákat raknak fel,bár az igazi Aerot nem tudják helyettesíteni vele. Egyedül probléma vele a DRIVEREK -.-". Megnehezítették párszor az életemet,mikor nyomtatómhoz nem találtam 64 bites drivert win7re csak félóra után. 2010-2011-es Office-ok valahogy nagyon jól mutatnak rajta,vagyis nekem tökéletes az identitásomhoz. 10ből 11et megadom neki,de persze ennek az op. rendszernek is van hibái,még szerencsére nem találkoztam velük :D.

Régebbi Ubuntu 9.x (Nem emlékszek pontosan,hogy hanyas volt :\)
Nagyon jó rendszer. Linuxhoz nem annyira értek,de nagyon jó volt használni. Gyors,biztonságos,és szép dekoráció. Főleg az győzött meg,mikor az ablakokat össze-vissza húzogattam és görbült maga az ablak,a képernyő váltás,vagy mikor elég volt az egér kurzorát rávinnem az adott mp3as fájl ikonjára és már ment is a tucctucctucc :D. (Igaz,néha felkeltek a szülők,mikor véletlenül ledekkolt rajta :D)
Wine elég jól futtatja a Windowsos alkalmazásokat szóval erre sincs panasz,sok program átíródott Linuxra,vagy hasonlóak helyettesítik.
Ezt is erősen ajánlom :D

2011-12-20, 14:12:00 #5 Utolsó szerkesztés: 2011-12-20, 14:14:44 Szerző: DulcetMage
Bátyámat kell majd segítségül hívni,mert annyira nem értek a számító gépekhez!
De azt átküldte,milyen lesz a februárban összerakott gépem,amit ő állított össze nekem.
Idézem: ˝MSI 760GM-P23 alaplap
AMD Phenom II X4 965 Black Edition Boxed ( 4 mag 3,4 GHz)
Kingston DDR3-RAM 4GB (1333 MHz)
Codegen Q-3335-A2 gépház
Seagate SV35.5 500GB merevlemez
Sapphire Radeon HD6770 1GB (1200 MHz)˝˝
Hát igen ez 105.000 FT-ból jönne ki,még egyszer mondom ezt nem választottam!
És nem játékra kell,hanem így a hétköznapokat tudjam vele intézni,mint mondtam hibás volt a (szerintem az) Windows 7 op. rendszerem.
(Aki nem látta,annak elmondom : Folyton eszi a memóriát a C meghajtóról,még ha semmit se csinálok,akkor is...)

Sziasztok!
Windows 7 meg a Windows Vista ugyanaz ha joltudom , nem?

Nem a win7 az win7 a vista meg vista
+Sakak+Abyzou+Tuyau+

WAR KACSAVAL: http://www.youtube.com/watch?v=6YV9SjE1TWc

Idézetet írta: DulcetMage Dátum 2011-12-20, 14:12:00
Bátyámat kell majd segítségül hívni,mert annyira nem értek a számító gépekhez!
De azt átküldte,milyen lesz a februárban összerakott gépem,amit ő állított össze nekem.
Idézem: ˝MSI 760GM-P23 alaplap
AMD Phenom II X4 965 Black Edition Boxed ( 4 mag 3,4 GHz)
Kingston DDR3-RAM 4GB (1333 MHz)
Codegen Q-3335-A2 gépház
Seagate SV35.5 500GB merevlemez
Sapphire Radeon HD6770 1GB (1200 MHz)˝˝
Hát igen ez 105.000 FT-ból jönne ki,még egyszer mondom ezt nem választottam!
És nem játékra kell,hanem így a hétköznapokat tudjam vele intézni,mint mondtam hibás volt a (szerintem az) Windows 7 op. rendszerem.
(Aki nem látta,annak elmondom : Folyton eszi a memóriát a C meghajtóról,még ha semmit se csinálok,akkor is...)
Az igen 105k?!Én ugyan így 4 b ram  I7-es[4mag 3,4 már szinte fut...]  proci 2TB 6870es kártya...Ez volt 109.900
Azt a konfigotmeglehet csinálni 80-85 ből is :)

xXDaweedXx
Hát nem tudom,mondom nem én raktam össze,mondjuk árakat is adott mellé,direkt nem írtam ki...
De kiírom a kedvedért,PÜ-ben!

Hi ezt a C meghajtó bontós dolgot nézd már meg tempben ott szokta tárolgatni a tök semmi hasznú fájlokat!!!

Én XP mellett vagyok, hogy miért?

win7-nek nagyobb a gép követelménye... ebből adódóan lassabb, mint az xp...

vista... nem részletezem... csak annyit teszek hozzá, hogy olyan erős levédés van benne, hogy a rendszergazda nem tudja formázni a gépét... (win7 a vistának a bugfix-e szóval a rendszergazda jogokon kívül meg a minialkalmazásokon kívül full vista és a rendszergazda jogok meg ilyenek azok xp-ből vannak csórva [pár napja néztem és teljesen ugyan azok] emellett, van 1 aranyos cucc a gépben, ha wifit raksz vistás gépbe akkor minden indításnál és minden új ip osztásnál kézileg kell engedélyezni a wifi / Vlan fogót )

xp -> azt csinálsz rendszergazdaként amit akarsz, nem eszik sokat, és nagyon jól fellehet fejleszteni...

még használtam MAC OS X oprendszert én se engedhetem meg magamnak, hogy a saját gépemen az legyen, mert csak a saját típusú drivereivel kompatibilis és ati meg hasonlók nem gyártanak apple drivereket

Mivel neked nem játékra kell ,ezért egyértelműen az XP-t ajánlom.
Az előttem szólók már felsorolták az okokat.
De ezekhez az okokhoz én is hozzáteszek:
-legkevesebb RAM-ot használja
-egyértelműen a legmegbízhatóbb
-legnagyobb szabad teret adja
-szinte minden progi fut rajta
-ha játszani akarsz akkor szinte mindet simán viszi(kiv. pl.:Fifa12)

Win7 hátrányai:
-nehéz illesztő progikat találni rá
-700 mega RAM-ot használ(most is az van fenn ,nettel együtt+zenével+metin=1,4 giga)
-korlátozott felhasználói jogok
-régebbi játékok nehezen karnak elindulni rajta

nekro te hol élsz?

Nem tudom te miröl beszélsz....
Nekem win7 -em van!
Igaz ramot min 700-at zabál de gyors is mint az állat ha nincs rajta virus + nem szar a merevlemezed....
Nekem 5 mp alatt bejön a windows beltöltödve és már nyomhatom is a dolgokat!
Pedig van rajta cuuc csak 1 párat sorolok: metin2 kliens,ddmt2 kliens,rakat zene... Xd, 600gb os vinyomon van rajta összesen

64gb cucc... zenével együtt....
és a zene foglal rajta sokat!
Igazából 640gb osnak kéne legyen de csak 600gb ot ismer fel rola a gép valamíért....
De nagyon jól megy és nekem már vagy fél éve volt ujra rakva a gépem...
és minden rajta van.... ami kell hozzá.... raptor666 segít mindig ha gépemmel baj van :)

2011-12-22, 06:13:53 #14 Utolsó szerkesztés: 2011-12-22, 06:15:53 Szerző: ATAG
Aki nem ismerné az ubuntut, csak annak: teljesítményében kb. XP, szolgáltatásait tekintve meg win7+ :)

Én legtöbbet egy P3-on nyüstöltem linuxot. Az XP csak addig vette fel vele a versenyt, míg nem raktam rá egy tucat drivert/programot, hogy egyáltalán használni tudjam valamire :D

Szóval nekem az XP nem jött be... Most win7-et használok (ultimate x64) de atom lassú elég sok kompatibilitási problémával szembesülök, nem szeretem.

Összefoglalva:

XP: hulladék, egyáltalán nem biztonságos, cserébe villám gyors (pár hétig)
Win7: stabil, szép, talán biztonságos, de még egyszer nem adnék érte pénzt... Idegesítően lassú és az említett kompatibilitási dolgok.
Ubuntu: Régi kedvencem, leggyorsabb, legstabilabb, legbiztonságosabb, egyben a legtöbb ősz hajszálam oka is :D Sajna a munkámat nem tudom elvégezni rajta (mert ahhoz win kell) így jó ideje nem használom :(

A témanyitó kérdésére válaszolva: Ubuntu a leggyorsabb!

2011-12-22, 08:54:52 #15 Utolsó szerkesztés: 2011-12-22, 09:00:36 Szerző: Wazelin
Na irok már én is tapasztalatból(hasonlitok 2 notit)
Nekem 448mb-os notim van mindent visz és XP van rajta 1,87 GHz proci (kb 5-6 éves tehát ahoz képest)ÉS Toshiba Xp jól megy

MIg a suliba Windows 7 Home Premium van a laptopokon(6v. 4 nem tom)Asus márkáju 2gb ram 1,65 ghz proci és nem is kicsit lassu a suliba Multhét pénteken az infótanár infóórán nézte az egyik notit megfagyott és be se kapcsolt és Nem volt rajta sok program csak az interaktív anyagok aminek 50%-át cd-n hozták a tanárok eddig. 1 megfagyott Win 7 nem jó XP nekem gyorsabb kb 90x mint a 2gb ramos asuson és megsugom 4 éve az enyém félév használtan volt 65 ezer ami sztem Eléggé olcsó volt  ilyen asus notit ne vegyetek AMIT LINKELEK NEM VALAMI NAGY DURRANÁS!!!! Linkje az ASUS NAK: http://pangalaktik.ipapercms.dk/METRO/201/MP26/metro_katalogus_2011_26_uj_iroda_meg_az_iden/  ne vegyeték inkább Acer V. Toshiba ami megbizható!! 
Black: igazad van de nem értem ,hogy lehet ilyen az infótanár minden gépen Win7 van totál lassu I2 es Procis gépek vannak nem valami nagyok de jobb mint a semmi

Nem rossz a Win7.

Csak Ram meg processzor függvénye az egész

Haveromnak 2.2 processzora,4GB DDR3-as ramja , megy neki Home Premium 64bit.

Ha egyszer is lefagyott neki megeszem a kalapom

Én tettem fel nekii<3

~BlackHawkDown alias Prewiew
[color=red]Replacement
KAPUFORNIA'112

Idézetet írta: BlackHawkDown Dátum 2011-12-22, 08:57:51

Nem rossz a Win7.

Csak Ram meg processzor függvénye az egész

Haveromnak 2.2 processzora,4GB DDR3-as ramja , megy neki Home Premium 64bit.

Ha egyszer is lefagyott neki megeszem a kalapom

Én tettem fel nekii<3

~BlackHawkDown alias Prewiew

A Home alaplyába véve egy Fo...... Ha már windows 7 akkor már Ultimate 64bit.
Amugy én az xpvel vagyok kibarátkozva Az ubuntu azért nem jó mert sok dolgot nem lehet megcsinálni.

Hát srácok mien szívás itt könyörögtök a minuszokért én meg se szólalok már -24 van xDDDD

Idézetet írta: Tivadar Dátum 2011-12-20, 14:24:59
Sziasztok!
Windows 7 meg a Windows Vista ugyanaz ha joltudom , nem?
Szia!
Nem ugyan az.
Én sokkal szívesebben használom a Win. 7-et mint a Vistát.
Régi gépemen Vista volt.
Megvolt vele a bajom...
Mert 10-ből 8-szor fél perc kellett míg a net bejött pedig semmi hülyeség nem volt rajta.
Újra is rakattam és ugyanez...
A barátomnak is vistája volt.
Eredetileg fél óránként újraindult neki.
Még most se tudja, hogy miért.
ON: csfan.
Windows 7 Ultimate vagy Professional.
De a Home Premium is elfogadható.(számomra ^^)

Szerintem Windows 7-et vagy Ubuntut rakj rá.

Idézetet írta: ATAG Dátum 2011-12-22, 06:13:53
Aki nem ismerné az ubuntut, csak annak: teljesítményében kb. XP, szolgáltatásait tekintve meg win7+ :)

Én legtöbbet egy P3-on nyüstöltem linuxot. Az XP csak addig vette fel vele a versenyt, míg nem raktam rá egy tucat drivert/programot, hogy egyáltalán használni tudjam valamire :D

Szóval nekem az XP nem jött be... Most win7-et használok (ultimate x64) de atom lassú elég sok kompatibilitási problémával szembesülök, nem szeretem.

Összefoglalva:

XP: hulladék, egyáltalán nem biztonságos, cserébe villám gyors (pár hétig)
Win7: stabil, szép, talán biztonságos, de még egyszer nem adnék érte pénzt... Idegesítően lassú és az említett kompatibilitási dolgok.
Ubuntu: Régi kedvencem, leggyorsabb, legstabilabb, legbiztonságosabb, egyben a legtöbb ősz hajszálam oka is :D Sajna a munkámat nem tudom elvégezni rajta (mert ahhoz win kell) így jó ideje nem használom :(

A témanyitó kérdésére válaszolva: Ubuntu a leggyorsabb!

Kiegésziteném annyival hogy az Ubuntut a Microsoft fejleszti .

Bizonyíték hogy a kernelt nem lehet forgatni[kifejteni-kicsomagolni]

http://www.sg.hu/cikkek/81911/ubuntu_cel_a_200_millio_felhasznalo