Melyik operációs rendszer gyorsabb?

Indította DulcetMage, 2011-12-19, 19:13:59

Idézetet írta: Pisti95 Dátum 2012-01-03, 22:19:31
Ezeken mennyit röhögök... xD

4gb kezel ramot az xp? :O

omg...

Hallottál már a 64bitről?

Egyébként eza 32bites limit is csak a mikrófos által berakott feature... A 32bites linuxok pl. szépen kezelnek 8 giga ramot... 

Nálam a WinXP a gyorsabb, és mivel nincs szükségem a DX11-re meg egyéb featurekre ezért maradok is az XP-nél egyelőre...   

szerintem ez a szavazás tök felesleges. teljesen relatív, hogy melyik a gyorsabb és ki melyiket szereti

2012-01-09, 20:24:56 #42 Utolsó szerkesztés: 2012-01-09, 20:31:03 Szerző: TechnoLigitsh
Idézetet írta: Mio Dátum 2012-01-03, 16:02:55
Idézetet írta: Takyang Dátum 2012-01-03, 15:58:10
,,xP SP2 jó...

Ha nem kapsz vírust nem lesz lassú...

SP3 már lassúb azon minden szar van pl adobe image read ami egyáltalán nem kell...

SP2 Persze jó de már pl netframwork 4.0 nem megy fel rá és SP3 ra igen :D"
Csak a lényeget idéztem ki sry.
Nem tudom de nekem Szervizcsomag 2 van 2002 es ez volt alapból is és mondhatom 512mb ramra ez a leggyorsabb
Microsoft Windows XP Home Edition ez volt alapból is rajta tapasztalatom: volt rajta 2szer SP3 Professional(többet biztos nem rakom vissza) 2 hétig volt míg meguntam most és ráraktam a telepítőt amit megtaláltam hála istennek kevés bajom volt vele mert minden Toshiba progi rajta van és eredeti.
Visszatérve az idézetre:
Sp2 re is felmegy lásd itt a bizonyiték mihejt rakom felfele a notimra csináltam a kedvetekért egy képet is nem sértésért csak SP2-n is megy nekem.
Képek: http://kepfeltoltes.hu/view/120109/Errevarjgombot_www.kepfeltoltes.hu_.png
És hogy tényleg felrakta:  http://kepfeltoltes.hu/view/120109/FelraktaXD_www.kepfeltoltes.hu_.png
Nem akarok vitatkozni csak bebizonyítottam ,hogy megy SP2-őn(nekem).

2012-01-09, 20:44:50 #43 Utolsó szerkesztés: 2012-06-20, 13:32:28 Szerző: [MOD]Wallace
azt tom de visual basic 2010-t pakold fel rá :D

Mi abban a jó? nem ismerem mondhatnál 1-2 infót nem akarom feleslegesen telepitgetni a rendszert amikor most épp jó.

2012-01-09, 21:31:59 #45 Utolsó szerkesztés: 2012-06-20, 13:32:35 Szerző: [MOD]Wallace

Képzeld hallottam, csak a kedves hozzászólónak írtam, hogy nem max 4 gb-ig kezel ramot az XP...

Nekem Windows 7 64 Bites van és nagyon Jó Gyors! Én aszt ajálom :)

nincs ilyen, nem lehet megmondani, hogy melyik operációs rendszer a leggyorsabb..

egyik ok: mindig új és újabb op rendszerek érkeznek, amik mindig többet és többet tudnak
egy kommentben valaki írta, hogy attól is függ mennyire van tele rakva a géped sok esz a er-rel..
én windows 7 64bites op rendszert használok
ha a mostaniakat nézzük, akkor ez is ott van a legjobbak közt.. de én nem igazán kedvelem a microsoftot, vannak jó dolgaik.. de mégis valami hiányzik nekem..
apple termékei, macintosh stb. az úgy klassz szerintem..

és persze a jó öreg windows xp se maradhat ki a sorból, ami talán minden idők legtöbbet használt op rendszere a mai napig..

szóval a lényeg, nem az op rendszertől függ, hogy milyen gyors az a számítógép.. hanem, hogy milyen cuccok vannak belebiggyesztve, meg persze a ram mennyisége se elhanyagolható

Én véleményem - ne vegyétek zokon -  xp, win7 el semmi gond.. de.. nagyon korlátozott
és attol is függ hogy mire szeretnéd használni.. metines szeróhoz bsd 64 est ajánlok vagy linuxot...
a legkezelhetőbb és leg elterjettebb a win.. egyszerű mindenapira elég... Mac -na ez drága de nem tud többet egy win nél tévedésben van aki azt hiszi:)
nos és most  jön az ubuntu..
nos nekem sok problémám volt vele.. néha eltévedtem benne... mikor ram használatott csökkentettem oda lett az egész oprendszer:)
a leg jobbés egyben a kedvencem:
SABAYON LINUX KDE/LXDE
miért?
lehuztam memória használatot nem lett semi baja...
gyors, egyszerű, stabil:D
kezelhető,viszont nagyon lelehet korlátozni:D szoval óvatosan:)
állandó frissítés,magyar,és pl énnekem sikerült metint csinálni rá ,persze csak 30perc /indítás:S
mert nehéz vele elfogattatni pár dolgot... sok program van rajta stb... ő az ász!!!!

2012-06-20, 11:56:27 #50 Utolsó szerkesztés: 2012-06-20, 12:11:57 Szerző: FainZero
Idézetet írta: DulcetMage Dátum 2011-12-20, 14:12:00
Bátyámat kell majd segítségül hívni,mert annyira nem értek a számító gépekhez!
De azt átküldte,milyen lesz a februárban összerakott gépem,amit ő állított össze nekem.
Idézem: ˝MSI 760GM-P23 alaplap
AMD Phenom II X4 965 Black Edition Boxed ( 4 mag 3,4 GHz)
Kingston DDR3-RAM 4GB (1333 MHz)
Codegen Q-3335-A2 gépház
Seagate SV35.5 500GB merevlemez
Sapphire Radeon HD6770 1GB (1200 MHz)˝˝
Hát igen ez 105.000 FT-ból jönne ki,még egyszer mondom ezt nem választottam!
És nem játékra kell,hanem így a hétköznapokat tudjam vele intézni,mint mondtam hibás volt a (szerintem az) Windows 7 op. rendszerem.
(Aki nem látta,annak elmondom : Folyton eszi a memóriát a C meghajtóról,még ha semmit se csinálok,akkor is...)
AMD proci helyett inkább intelt raknák helyedbe mivel sokkal erősebb.
Elég rá egy winxp is nem érdemes ÉN szerintem 4gb ramig win7et rakni 4gb felett 64 bitesek win7ből úgymond szükség megoldás mivel xp 64 bitesből nem adták ki a servicepack3-at sem..
Válaszom: Winxp ha ennél a procinál maradsz.
Nekem win7 ultimate 64 bites van a szomszédban lévő nénike is gyorsabban lemegy a lépcsőn míg ez ilyen konfiggal betölt:
HKC ház: http://ipon.hu/webshop/product/hkc_7045nd_430w/114192
8gb ram,i5 processzor,gigabyte alaplap,gddr5 nvidia msi vidikártya és ez mind 125 be volt(elvileg már drágább lenne) 4 hónapja  vettem nagy szerencsével erősebb procit kaptam amit kértem ahelyett mhz re gondolok 2800 helyett 3100 at

Típus    Notebook
Processzor
Processzor típusa    Intel DualCore
Processzor órajel    2.1 GHz
L2 cache mérete    2 MB
Memória
Memória mérete    4 GB
Memória típusa    DDR3
Kijelző
Kijelző mérete    15.6"
Kijelző felbontása    1366 x 768
Videókártya típusa    Integrált
3D kijelző    Nem
Merevlemez
Merevlemez típusa    HDD
Merevlemez kapacitása    750 GB
Merevlemez fordulatszáma    5400 rpm

erre ti mit ajánlanátok?

Én xp-t. Nem érdemes ramot etetni 4gb méretig a win7-el sokkal okosabb megoldás egy xp ami nem eszi a ramot annyira és marad neked ha 3,5 öt felismer az xp a win7 is 32 bitesben mindegy lenne de xp kevesebbet szed le és ugyanannyit ismer fel 32 bitben mint egy win7 ultimate 32 bit pl .
winxp professional sp3 mivel nincsennek benne valami nagy hadrverek vidikártya stb..

Szívesen ilyen kérdésekben tapasztalatból mondok mindent mivel vírtualis-an  tesztelgettem különböző op rendszereket különböző ram ráadással. Ilyen kérdésben én sosem bíznék egy üzletnek,boltnak sem.

Amúgy integrált videó kártya mennyi rammot kap? Mert rammból adják nem?

Idézetet írta: FainZero Dátum 2012-06-20, 12:41:44
Én xp-t. Nem érdemes ramot etetni 4gb méretig a win7-el sokkal okosabb megoldás egy xp ami nem eszi a ramot annyira és marad neked ha 3,5 öt felismer az xp a win7 is 32 bitesben mindegy lenne de xp kevesebbet szed le és ugyanannyit ismer fel 32 bitben mint egy win7 ultimate 32 bit pl .
winxp professional sp3 mivel nincsennek benne valami nagy hadrverek vidikártya stb..

Azért az elég durva kijelentés, hogy használjon 2001-es oprendszert amikor már van 1000x jobb is. 4GB ram mellé bőven fel lehet rakni Win7-et... Ennyi erővel lehetne használni win95-öt is mert az még kevesebb ramot eszik.

Akkor mégis a Win7 legyen, mert akkor úgy kérem el a telepítő CD-t, és ha igen 64 bites vagy 32?

2012-06-20, 15:00:50 #59 Utolsó szerkesztés: 2012-06-20, 15:04:10 Szerző: FainZero
ÉN szerintem meg xp jobb attól mert a win7 et minden csicska gépre is felnyomják a cégek mivel akkor gondolom több emberke vesz gépet gondolhatják: vegyük ezt mert ezen már win7 van..
Én is alig várom,hogy találjak egy sp3 as windows xp-t ami nincs de ha lesz tuti felrakom elegem van win7 ből xp jobban kezelhető,egyszerűbb, gyorsabb,és nem Disein Edition mint ez a csúnya win7...
"Egyértelműen 64bites...": ram edition nekem is csak 2gb ot vesz le a 8 ból milyen jó érzés... 6gb-al 8 helyett. Disco nem akarlak megsérteni de nem hinném ,hogy valami nagy szakértő vagy. De ha TySoN itt lenne ő megmondaná az igazat. Xp és kész utánna meg bánnifogod te te tudod én elmondtam aztán ne sírj ha olyan lassú lesz ha netalán mégis Disco-ra hallgatsz és 64 bitest kérsz és marad 2gb szabad ramod.