Melyik operációs rendszer gyorsabb?

Indította DulcetMage, 2011-12-19, 19:13:59

Köszönöm szépen mindenkinek aki szavazott,illetve írt valami hozzáfűzést is!
Bátyám,aki informatikai szak középbe tanul,ő az Ubuntut nagyon ellenzi,hogy miért is:
"Nem kompatibilis sok programmal" körülbelül ennyit mondott.
Így,feltételeztem neki,hogy a "Windows 7 Home Prenium jó?",mondta:

"Windows 7 Ultimate 64 bites verzió kell nekem,mert ha nem használom játékra,így nem nagyon tartja vissza a rendszerkövetelményeket."
Én még ha nem zavaró,nyitva hagynám a témát,ki mellett voksol,illetve szól hozzá,hogy melyik a jobb!
[color=lightyellow] Lv93 DulcetMage

Részemről XP 32bit SP3. Én megvagyok vele elégedve, a napokban dobtam fel spanomnak a Windows Vistát, hát mit ne mondjak a Vista egy kalap szar :D, Win7 ről az a véleményem, hogy Elég jó a Desingja az XP hez képest de viszont lassab. Ubuntu: Még nem próbáltam.

mindenki csak xp + vista + win7 + ubuntu

de a leggyorsabb 1 mai gépen az a win 95 :D

probáljátok ki

csak 1 a baj vele

nem viszi a nagyon uj játékokat mert nincs kompabilitása

:D

csak ugy hasít a net rajt :P

metint nem probáltam de ha megy rajt szoljatok akkor wi95 lesz a gépemen

Helló :D.
Ha gyenge a géped bizonyára XP mert az 64mb-os rammal is elfut egy 13 éves laptopon :D (tesztelve)
Ha erős a géped win7. (ha kék halálozik akkor vagy 64biteset raktál föl és nem bírja a géped, vagy egyáltalán nem bírja :D) De mindenképpen ULTIMATE-t ajánlom, nem tudom mi értelme van ezeknek a home premiumoknak meg ilyesminek, csak butítanak :D.
XPből is csak professionalt, minek gyengébb kategoriát használni.. Ilyesmi kb. a parasztoknak kell akik nem értenek semmihez, és ne hogy full hülyeségeket csináljanak.

2012-01-03, 15:21:55 #24 Utolsó szerkesztés: 2012-01-03, 15:43:28 Szerző: bokorzslt
Szia
Én a Windows 7-et ajánlom , gyorsabb az eddigi Windowsoknál.
Az új játékok már nagyrészt Vistat vagy Windows 7-et követelnek.(Pl.Battlefield 3)
Az új gépedre a legjobban a Windows 7 Ultimate SP1 64-bit találna , mert 32-bites rendszer nem tudná felhasználni az összes memóriát.
Pl. 4-ből csak 2.75 GB-ot vagy ilyesmit használ fel egy 32-bites rendszer , mert a videókártyád is 1GB memóriával rendelkezik.
A Windows Vista Ultimate SP2 64-bit is jó , bár a Windows 7 a legjobb mert a Vista továbbfejlesztésének szánták és valóban jobb is lett.
Az Ubuntuval ne foglalkozz az egy nyílt forráskódú pocsék operációs rendszer , a legtöbb játékkal nem kompatibilis.
Az XP is jó volt valamikor.
Amúgy szerintem az AMD helyett vehetnél Intel Core i5 vagy i7-es processzort.
Mindkettő kiváló és 4 magos.Az AMD processzorok nem a legjobbak.
Az operációs rendszerek gyorsasága több tényezőtől függ ,  nagyrészt a processzor,memória és a merevlemez befolyásolja.
A legjobb merevlemezek a Sata 3 típusúak , mert nagy az írási , olvasási sebességük , ezért ezek a legdrágábbak.
Link ----> http://hu.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA
Remélem hasznodra válnak ezek az információk.

Szia.:D
Nekem Win7 em van 2gb rammal és elég gyors.
kb.2-3 esetleg 4 perc és be is kapcsol. :D

Win7 a leggyorsabb :) 4 GB rammal föleg

Nekem XP-m van 16Giga rammal!! Kicsit se gyors :))))) (úgy értem K.rvára  gyors xD)

Idézetet írta: Newer Dátum 2012-01-03, 15:32:13
Nekem XP-m van 16Giga rammal!! Kicsit se gyors :))))) (úgy értem K.rvára  gyors xD)

Hány bites?:)

Idézetet írta: Mio Dátum 2011-12-22, 09:08:21

Kiegésziteném annyival hogy az Ubuntut a Microsoft fejleszti .

Bizonyíték hogy a kernelt nem lehet forgatni[kifejteni-kicsomagolni]

http://www.sg.hu/cikkek/81911/ubuntu_cel_a_200_millio_felhasznalo
Ezt a butaságot meg honnan vetted? A Canonical által felügyelve fejlesztik, többnyire önkéntesek. A microsoftnak az ég világon semmi köze a projekthez.
Miért ne lehetne kernelt forgatni? Mindig is lehetett...

Idézetet írta: ATAG Dátum 2012-01-03, 15:47:19
Idézetet írta: Mio Dátum 2011-12-22, 09:08:21

Kiegésziteném annyival hogy az Ubuntut a Microsoft fejleszti .

Bizonyíték hogy a kernelt nem lehet forgatni[kifejteni-kicsomagolni]

http://www.sg.hu/cikkek/81911/ubuntu_cel_a_200_millio_felhasznalo
Ezt a butaságot meg honnan vetted? A Canonical által felügyelve fejlesztik, többnyire önkéntesek. A microsoftnak az ég világon semmi köze a projekthez.
Miért ne lehetne kernelt forgatni? Mindig is lehetett...

Nem butaság.

Keres utána :)

Tudom te elvagy azzal a fo.ss Ubuntuval..
Félnap alatt kivégeztem az ubuntutt ..

Debian van nekem és az még mindig birja pedig többet kapott :D

xP SP2 jó...

Ha nem kapsz vírust nem lesz lassú...

SP3 már lassúb azon minden szar van pl adobe image read ami egyáltalán nem kell...

Idézetet írta: Takyang Dátum 2012-01-03, 15:58:10
xP SP2 jó...

Ha nem kapsz vírust nem lesz lassú...

SP3 már lassúb azon minden szar van pl adobe image read ami egyáltalán nem kell...

SP2 Persze jó de már pl netframwork 4.0 nem megy fel rá és SP3 ra igen :D

Van egy régi Dell gépem

Adatok:

250Mhz Intel P2 Proci
128MB SD ECC Ram
40GB HDD
10mb-s 3com Hálókártya
32mb-s Video kártya[ATI VIDEO EZ AZ INTEGRÁLT VIDEO KARIJA]
Windows Millenium oprendszer van rajta

Netframwork 2.0-3.0-ig feltettem rá

Magyar Metinezek rajta[FISh bot]-t kari :D

kicsit laggol de am szépen megy :D

kis retro gép :D

Helo! :)
tök mindegy melyik op.rendszer a leggyorsabb .. 1 max. 2év és úgyis mindenki ráfog állni a win7-re ..( vagy egyéb újabb op.rendszerekre..) az xp elavult.. mivel 3,7 gb-nél több ramot nem ismer fel..( tapasztalat az én 2+2gb ram-ból is csak 3,5 öt ismer fel... És a legtöbb új játék már igényli a 3gb ramot.. most tuti biztos , hogy 1 év és már simán kellesz nekik  a 4gb..

Szóval mindenki ráfog állni a win7 re..

Ui.: a leggyorsabb azaz XP..

Idézetet írta: Geniuss Dátum 2012-01-03, 16:05:18
tök mindegy melyik op.rendszer a leggyorsabb .. 1 max. 2év és úgyis mindenki ráfog állni a win7-re ..( vagy egyéb újabb op.rendszerekre..) az xp elavult.. mivel 3,7 gb-nél több ramot nem ismer fel..( tapasztalat az én 2+2gb ram-ból is csak 3,5 öt ismer fel... És a legtöbb új játék már igényli a 3gb ramot.. most tuti biztos , hogy 1 év és már simán kellesz nekik  a 4gb..

Pae kernelt belehet épiteni XP be

Nekem benne van és nekem fel ismerte a 8gb ramot .....

+ kezeli a 64 bites alkalmazásokat is[nem mindegyiket].

Csak nehéz beleépíteni :D

Idézetet írta: Mio Dátum 2012-01-03, 16:07:45
Idézetet írta: Geniuss Dátum 2012-01-03, 16:05:18

Pae kernelt belehet épiteni XP be

Nekem benne van és nekem fel ismerte a 8gb ramot .....

+ kezeli a 64 bites alkalmazásokat is[nem mindegyiket].

Csak nehéz beleépíteni :D

Fölösleges időpazarlás , mert XP-ből van 64-bites is de azzal vannak kompatibilitási problémák , nem úgy mint a Windows 7-nél.
Windows 7-nél  szerintem nagyon jó a két Program Files-os megoldás.

Milyen kompatibilitási problémák? O.O többet olvas be, mint a windows 7 és a vista együtt... ob. fájlokat is simán olvassa egy kis buherálás után, ha win 7-tel akarsz 1 olyat lefuttatni akkor keresd a mester CD-d... + win7-nél az emulátorok fele kivan szedve és mint frissítésként lehet őket megvenni, emellett ha kompatibilitási problémákról beszélünk, akkor tudsz róla, hogy a hőn szeretett win7 op rendszert használták alapúl az amerikaiak egy drón projectnél... erre a nagy védelmi rendszerét áttörve egy Arab 16 éves kölök lehozta a levegőből és most 4milliárd dollár értékű drón van az araboknál... (és ezt úgy szedte le, hogy ilyen Nasa típusú emberek rakták rá a saját tűzfalukat stb. stb.-t) erre annyit nyilatkozott, hogy ő csak a win7-et látta és annak megfelelően leszedte (aki nem hiszi http://mno.hu/kulfold/az-amerikainal-is-fejlettebb-lesz-az-irani-dron-1037214 , ebben nincs minden leírva, mert ez ugye a híradóban volt, de a lényeg itt van)

Ezeken mennyit röhögök... xD

4gb kezel ramot az xp? :O

omg...

2012-01-04, 15:54:14 #39 Utolsó szerkesztés: 2012-01-04, 15:57:58 Szerző: tarjanyi
Sziasztok!

Nekem a régi gépemen 1.5gb ram,258 vidikártya,2.80GHz processzor sp2-es xp-vel...Hát elég gagyi volt mit mondjak,de most kaptam egy full king gépet:

-512mb nVidia GeForce 250
-4gb ram(azthiszem ddr2 555Mhz-s)
-3x 2.80GHz processzor(AMD Phenom(tm))
-Win7 64bit
(Win7 értékelés:5.5(merevlemez 300gb és ez húzza le,amúgy min 6.7-es lenne.))

-Gigabyte alaplap(nem tudom,hogy ez valamit jelent-e,nem hiszem)

Ui.:Ami jól meglepett,hogy majdnem full graffon vitte a Need for Speed The Run-t(max:1gb vidi kártya,4gb ram,min:512 vidikártya,3gb ram),és a Call of Duty Modern Warefare 3-at.

Fairy Tail & Naruto Shippuuden :3