Melyik operációs rendszer gyorsabb?

Indította DulcetMage, 2011-12-19, 19:13:59

nem szoktam programozni de szerintem metin2 szerver készitésnél se tapasztalnék hibát

Windows 7-em van. De Ubuntu és XP az összes létező oprendszernél gyorsabb! A felsoroltak közül legalábbis ezek a leggyorsabbak: ubuntu utána xp, aztán windows 7, vistával 1 baj van: windows 7 előtt jött ki de az bugos, elég sok benne a hiba ezáltal sokkal lassabb mint egy windows 7. jó annyira nem látszik de aki normális az Windows 7-et használ Vista helyett.

Windows 10 sebességbe bőven veri a 7et, vagyis nálam gyorsabb nála. :)

A 10 odab@ssza az összes jelenlegi oprendszert. Mondjátok itt, hogy hibàk fognak előjönni. Nem azért használták az insiderek hónapokig, hogy full szart adjanak ki. Biztos vannak apró dolgok, de szerintem hatalmas változáson ment már át. Most is vannak dolgok amik a teljes verzióban nincsenek benne, mert még tesztfázisban vannak, de azoknak (legalábbis  amiknél próbálkoztam) sincs olyan hatalmas hibája. Magáról a win10-ről (a wifijelszómegosztósvackon kívül) még negatívat nem hallottam. És én se tapasztaltam. Sőt.. Gyors, gyengébb gépeken is elfut (szerintem jobban, mint a 8/8.1), könnyen kezelhető és letisztult +alakítható.

Ok, majd ha a CS:GO fogja támogatni a DX12-t, és több FPS-em lesz akkor átrakom. xD

2015-08-01, 16:57:44 #106 Utolsó szerkesztés: 2015-08-01, 17:01:36 Szerző: Critter
Akkor ennyi erővel ne használj windowst :D 7esbe is elrejthetett pár sunyiságot nincs kizárva... Én ettől függetlenül használom és lesz@rom ezt a "microsoft kémkedik utánad gyüjti az adatokat stb..."

Én is át fogok térni majd később, ezt csak érdekességként linkeltem ;)

2015-08-01, 18:37:51 #108 Utolsó szerkesztés: 2015-08-01, 18:51:03 Szerző: [MOD]Step
444.hu-nak a szememben annyi hitelessége van, mint egy likeold.blogspot.tr.com.hu-nak (nem tudom van-e ilyen), egyébként a google chrome, a facebook a telefon szolgáltatód gyüjti az adataid ez nem meglepő szerintem a mai világban, de nem adhatják ki az adataid elméletileg csak felmérésekhez gyűjtik, de gratulálok a szerkesztőknek (444.hu már tudnak olvasni is hesstegriszpekt)! ;D

Hogy a témához is kapcsolódjon a mondandóm a win10-el kapcsolatban bizakodó voltam az elejétől, alkalmam még nem volt (meg jelenleg nincs is mire) beszerezni, de ami késik nem múlik!

Téma váltás:
Van-e esetleg olyan aki áttért chrome-ról az edge-re?

2015-08-01, 18:49:16 #109 Utolsó szerkesztés: 2015-08-01, 19:12:28 Szerző: TheSLZ
Azt elismerem hogy a 444 nem egy delmagyar.hu, de ott azért még kamu nem igen volt :D
Amúgy több oldalon is láttam már hogy ezeket a Windows 10 felhasználási feltételeket tárgyalják, ez biztosan nem kamu. Mondanám hogy elolvasom személyesen a felh. feltételeket, de azért annyira nem unatkozok jelenleg ;D

Szerk: Első bekezdés már jól végződik ;D Tovább most nem olvasom.
Idéz1. Az Ön adatainak védelme. A Microsoft fontosnak tartja az Ön adatainak védelmét. Kérjük, olvassa el a Microsoft Adatvédelmi Nyilatkozatát, a Microsoft Egésszégügyiadat-védelmi Nyilatkozatát és a HealthVault Adtavédelmi Nyilatkozatot (a továbbiakban együttesen ,,Adatvédelmi Nyilatkozatok"), mert ezek írják le azt, hogy milyen fajta adatokat gyűjtünk össze Öntől és az Ön eszközeiről (a továbbiakban ,,Adatok") és azt, hogy miként használjuk fel az Ön Adatait. Az Adatvédelmi Nyilatkozatok tartalmazzák azt is, hogy a Microsoft miként használja fel az Ön tartalmát, azaz az Ön másokkal való kommunikációját; az Ön által a Szolgáltatásokon keresztül közzétett anyagokat és a Microsoftnak beküldött visszajelzéseket; valamint azokat a fájlokat, fényképeket, dokumentumokat, hanganyagokat, digitális munkákat és videókat, amelyeket Ön a Szolgáltatásokon keresztül feltölt, tárol vagy megoszt (a továbbiakban az ,,Ön Tartalma"). Azzal, hogy Ön használja a Szolgáltatásokat, illetve elfogadja a jelen Feltételeket, Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Microsoft összegyűjtse, felhasználja és nyilvánosságra hozza az Ön Tartalmát és Adatait.

Jó, persze aki nem terrorista meg a többi, annak ez nem igen jelent veszélyt. Csak azért mégis fura hogy hozzáférhetnek a személyes dolgaidhoz, és még nyilvánosságra is hozhatják. És ezt ki is jelentik.

Idéz

6. Adatvédelem és személyes adatok

6.1 A Google adatvédelmi gyakorlatával kapcsolatos tudnivalók a Google adatvédelmi irányelveiben olvashatók a http://www.google.com/privacy.html és a http://www.google.com/chrome/intl/hu/privacy.html címen. Ezek az irányelvek azt ismertetik, hogyan kezeli és óvja a Google az Ön személyes adatait a Szolgáltatások használata közben.

6.2 Ön hozzájárul, hogy a Google Adatvédelmi irányelveinek értelmében felhasználja az adatait.

Ez a chrome-é, de u.a. jelemti a kettő, csak a microsoft most nem ködösít, hanem leírja nyíltan egyenesen, de én nem fogok senkit győzködni, aki akarja használja, aki meg nem az nem! Akinek fontosak a személyes adatai dobja el a telefonját tépje ki a netkábelt és költözzön ki valamelyi sarkkörre egy igloo-ba az a tuti! ;D

2015-08-01, 19:20:24 #111 Utolsó szerkesztés: 2015-08-01, 19:24:30 Szerző: TheSLZ
Az sehol nem volt titok eddig se hogy felhasználják, itt a nyilvánosságra hozatal a lényeg.
Telón CyanogenMod romot, és böngészőt kell használni, az biztosan nem gyűjt semmit ;D
[spoiler]http://cyanogenmod.org/[/spoiler]
Persze a szolgáltató attól még a beszélgetéseket 2 évig (asszem) tárolja a jelenlegi törvények miatt.

Visszatérve, mint írtam, én is fogok váltani, csak picit még várok mert biztos lesznek javítások.
Ezt meg csak érdekességnek írtam, úgyse olvas bele senki a felh feltételekbe amúgy ;D

Én ezt értettem

Idéz

Végül, hozzáférünk, átadjuk és megőrizzük az Ön személyes adatait, beleértve személyes tartalmait is (mint az emailjeinek tartalmát, más privát kommunikációit vagy privát mappáiban lévő fájljait), amikor jóhiszeműen úgy véljük, hogy ez szükséges:
a vonatkozó törvény betartása érdekében, vagy érvényes jogi eljárásokkal kapcsolatban, beleértve bűnüldöző hatóságok vagy más állami szervek megkereséseit is;
vásárlóink védelmére, például kéretlen levelek vagy más felhasználók becsapására tett kísérlet elkerülésére, vagy annak érdekében, hogy megelőzzük egy élet elvesztését vagy bárki komoly sérülését;
szolgáltatásaink biztonságának működtetésére és fenntartására, beleértve a rendszereink vagy hálózataink elleni támadás megelőzését vagy megállítását; vagy
a Microsoft jogainak vagy tulajdonának védelmére, beleértve a szolgáltatások használatát irányító feltételek betartatását - ennek ellenére, ha olyan információt kapunk, mely arra utal, hogy valaki szolgáltatásainkat arra használja, hogy lopott Microsoft szellemi vagy fizikai tulajdont forgalmazzon, nem mi magunk fogjuk az ügyfél személyes tartalmait megvizsgálni, hanem azt a bűnüldöző szervekre bízzuk.
Ne feledje, hogy bizonyos szolgáltatásainkban harmadik fél szolgáltatásaira mutató linkeket is talál, melyek adatvédelmi gyakorlata a Microsoftétól eltérő. Ha Ön személyes adatokat ad meg bármelyik ilyen weboldalon, az adatainak kezelésére az adott webhely adatvédelmi nyilatkozata vonatkozik.

Ez a microsoft jelenlegi adatvédelmi nyilatkozata ami vonatkozik a 10-re is! Szóval a nyilvánosságra hozatalt nem úgy kell érteni, hogy ha gondol eggyet Gates bácsi aztán twitteren, facebook-on néha megoszt pár személyes adatot!

De nem győzködök, én amit láttam a 10-ből megfogott, ha te is váltassz remélem nem fogsz benn csalódni!
A fentebb általam leírt dolgok sem konkrétan neked szántam ahogy ezt sem, csak a 444.hu-s cikkre reagáltam lehet kicsit "hevesen" de nagyon unszimpatikus az az oldal/youtube csatorna(egen, az is van nagyszerű vicces komoly témákról)<-irónia
Meg ugye végre "veszekedhettem" SLZ-vel most badass vagyok itt a fórumon! ;);D (ez csak vicc senki ne törjön érte az életemre!)

2015-08-01, 20:57:57 #113 Utolsó szerkesztés: 2018-08-26, 16:38:13 Szerző: SteelX
Hát én maradok Win7-nél az biztos
Ezek az új windowsok csak az elődök remixei, meg ez a licensz se kecsegtető :D
Meg ugye azt vágjátok hogy csak 1 évig tudjátok legálisan használni? Nem adja ám gates örökbe :D
Nekem meg eredeti win7-em van, megvettem.

Idézetet írta: SteelX Dátum 2015-08-01, 20:57:57
Hát én maradok Win7-nél az biztos
Ezek az új windowsok csak az elődök remixei, meg ez a licensz se kecsegtető :D
Meg ugye azt vágjátok hogy csak 1 évig tudjátok legálisan használni? Nem adja ám gates örökbe :D
Nekem meg eredeti win7-em van, megvettem.

5* évig

Windows7-nek meg a támogatása már lejárt.

2015-08-01, 21:02:00 #115 Utolsó szerkesztés: 2018-08-26, 16:38:05 Szerző: SteelX
extended is?

2015-08-01, 21:06:33 #117 Utolsó szerkesztés: 2018-08-26, 16:38:42 Szerző: SteelX
hm biztos?

2015-08-01, 21:12:15 #119 Utolsó szerkesztés: 2018-08-26, 16:39:03 Szerző: SteelX
áh oké  :D