Melyik operációs rendszer gyorsabb?

Indította DulcetMage, 2011-12-19, 19:13:59

" Microsoft a napokban egyértelművé tette álláspontját ezzel kapcsolatban. Ezek szerint a plusz díj kifizetése nélkül az új rendszerre váltók is gyakorlatilag ugyanaddig kapják majd a frissítéseket rendszerükhöz, mint az azért fizető társaik."

Mivel torrentről szedtem le, nem kell fizetnem semmiért.  ;D

2015-08-01, 21:16:48 #121 Utolsó szerkesztés: 2018-08-26, 16:39:22 Szerző: SteelX
Szerintem amúgy 1 lesz :'(

Hát az az ő bajuk bár nem hiszem hogy nekik csak 1 évig lenne, tuti 5 lesz.

2015-08-01, 21:25:06 #123 Utolsó szerkesztés: 2018-08-26, 16:39:42 Szerző: SteelX
meglátjuk, tényleg jobb lenne az 5 ;D

Azért én jobban bizok a pcforumba, amíg nem írnak róla hogy mégsem 5 év addig az úgyis van.

2015-08-01, 23:02:52 #125 Utolsó szerkesztés: 2015-08-01, 23:04:34 Szerző: 4MDSura
A támogatásos dologról nem tudok véleményt mondani, nem használok Windows Update-t (Már a windows telepítésénél az az első dolgom, hogy kikapcsolom, nem telepítek frissítéseket. Összesen 3 frissítés van telepítve, a .Net keretrendszer által.) Lényegében ha lejár a támogatás, és nem adnak ki az operációs rendszerhez frissítést, attól még ugyanúgy használható marad.
A Windows 10 véleményem szerint a ugyanaz, mint a 8.1  csak dizájnt váltottak benne.
Windows 7 Professionalt használok, de ha az indítás / leállítás sebességét nézzük, akkor a windows 8.1 gyorsabb.

Kipróbáltam, a felület tetszetős (úristen 2015-öt írunk és nincs Aero téma, egyszerűen nem lehet átlátszó a tálcád amikor a 2009-es Win7 lazán kiprodukálta, ennyit a Directx12-ről, amúgy semmilyen Directx sincs rajta alapból) de lassabb mint a Win7 (ami fenntvan TPB-n az csak 64 bites gépre telepíthető) másik negatívum hogy nincs önálló telepítő csak azt teheted meg hogy Win7-re Win8-ra ráhúzod, szó szerint mivel megfogja hagyni az előző operációs rendszert windows.old mappaként (ennyit a helytakarékosságról), beállítani nagyon nehéz (olyan a vezérlőpult mintha telefont nyomkodnál és oda apróbetűvel rejtették el a lényeges beállításokat pl eszközkezelő, rendszervisszaállítás stb...), kompatibilitásról nebeszéljünk, egy játék se indul el rajta problémamentesen (Wot-tal próbálkoztam de nemsikerült beröffenteni). Másik nagyon nagy negatívum hogy csak angol nyelven érhető el mert magyar nyelvcsomag még nincs :S
Amúgy egy pozitívum hogy olyan a telepítése mint a Win7, ha ügyesvagy akkor a kalózverziót is elhasználhatod lebukásnélkül élethosszon át.
Jogvédelemről nebeszéljünk mert ha a telepítés elején nem bogarászod végig az összes speciális beállítást akkor a Microsoft minden személyes adatodat (kép, videó stb, lekérhet a gépedről) kerek perec leírták :S
Rendszergazdaként (higgyétek el nálam sorbanállnak a gépek nap mint nap) aztmondom róla hogy csapnivaló katyvasz az egész, továbbra is Windows 7 Ultimate 64 bit az isten a szememben mindentéren :)

lel, ideje beszerezni egy ncoret, nalam tokeletesen mennek a jatekok is, magyar nyelvu nalam, aero? minek? nyilvan nem azert hasznalod mert aero van rajta

En tudok adni nCORE accountot akinek kel hasznalhatja

mellesleg

pcforum.hu/hirek/17360/igy-nyerhetsz-vissza-20-gb-helyet-a-windows-10-re-frissites-utan

Egy gyors kérdés, win10 telepítésnél ha arra megyek hogy semmi megtartása az a D meghajtót abban az esetben formázza-e ha eddig a Windows a C-n volt.
(Fontos, mert addig nem merek továbbmenni amíg valaki meg nem erősíti hogy igen/nem :D)

Csak a C-t, de még azt sem formázza teljesen. Ami nem a Program Files-ban, hanem mondjuk a gyökérkönyvtárban van, azt meghagyja.

2015-08-08, 19:36:32 #132 Utolsó szerkesztés: 2015-08-08, 19:42:07 Szerző: TheSLZ
És abban az esetben is ez van ha dvd-ről telepítem?:D
Mert azért kérdeztem, mert azt mondta nekem egyik ismerősöm hogy dvd-ről telepítette és neki azt a meghajtót is törölte amin nem a windows volt.
(Először frissítette 8-->10 eddig megmaradt neki, aztán újratette dvd-ről hogy tisztán legyen fent és úgy már elmondása szerint a D is ment a süllyesztőbe.)

Mert gondolom formázta amikor annál a lépésnél járt. A telepítő magától egyik partíciót sem fogja formázni.

Csinálj pendrivera vagy dvd-re telepitőt úgy a legjobb C-t leformázod és rá rakod a windowst.

2015-08-08, 19:45:16 #135 Utolsó szerkesztés: 2015-08-08, 19:49:01 Szerző: TheSLZ
Pont ezért kérdeztem mert dvd-ről telepítem mindjárt hogy tiszta telepítés legyen :)

2015-08-09, 21:44:02 #136 Utolsó szerkesztés: 2015-08-09, 22:02:30 Szerző: TheSLZ
Nekem mostmár kezd elegem lenni ebből a win10-ből, egy dolgot megoldok, jön a másik gond :D
Igaza volt Minton'-nak hogy ez így az elején nagy szenvedés lesz annak aki felteszi.

Vázolom a mostani helyzetet:
Egyszer csak nem engedte megnyitni a Windows store-t, utánna néztem hogy lehet megoldani: http://winaero.com/blog/how-to-restore-windows-store-in-windows-10-after-removing-it-with-powershell/
Nos ez visszarakta, csak "Értékesítési feltételek" lett a neve, illetve ha rámegyek egy appra akkor kilép.
Valaki találkozott ezzel?
Valaki tudja hogy kell megoldani?
Az nem opció hogy toljam le, mert ez volt ez egyik ok hogy váltottam 10-re 7-ről :)

Szerk: Bocs a dupla postért, nem néztem..

először is milyen Windowst szedtél le? nekem msdn-s verzió van lent ncoreről, es nincs ilyen hibám kmspicoval aktivaltam.

2015-08-09, 22:43:09 #138 Utolsó szerkesztés: 2015-08-09, 22:59:27 Szerző: TheSLZ
Először nekem sem volt ilyen gondom.
Tegnap jó volt, ezt ma vettem észre.
msdn win10 pro.

Szerk: Rágoogle-ztem kicsit jobban, és azt írták létre kell hozni egy új felhasználói fiókot, a régit meg törölni.
Igen, mostmár jó így, bár nem tudom mi a fene volt ez, és most rendezhetem be, és állíthatom be a programokat elölről :D

amúgy ja, néha a microsoft account kipurcan , nekemis volt ilyen még 8.1 en, újjat kellet csinálnom. Nem igaz hogy nem tudják megoldani ezt a hibát...