Amit a lovakról tudni kell

Indította ATAG, 2009-06-16, 19:15:03

2009-06-16, 19:15:03 Utolsó szerkesztés: 2010-01-03, 12:10:07 Szerző: [GA]Dani
A játék folyamán háromféle lovunk lehet, amiket nem is olyan egyszerű megszerezni, ráadásul folyton etetni kell őket. Cserébe könnyebb és gyorsabb közlekedést tesznek lehetővé, majd később a harcban is nagy segítséget nyújtanak.

Lássuk, mi szükséges egy-egy ló megszerzéséhez.

Kezdő ló:
Első lovunkat lvl25-től igényelhetjük a Lovászinasnál. Ehez egy ló medálra lesz szükségünk, amit a kezdő majom kazamatában üthetünk, ez map2-n található minden birodalomban.
A ló megszerzéséhez ki kell állni egy próbát: 20 kegyetlen íjászt kell megülnünk 30 perc alatt.
Javaslat a küldetéshez: szerezzünk 1-2 erősebb harcos társat, aki a csoport többi tagját gyorsan lemészárolja, így nekünk csak az íjászokra kell koncentrálnink. Nagy segítség ha találunk egy 35-ös metint, mert abból elég sok íjász szokott jönni. Az íjászokat nekünk kell megölni!
Miután megöltük a 30 jászt, leáll a visszaszámlálás és nyugodtan visszasétálhatunk a lovászhoz. Másnapra igéri a Ló képet, 100k yang ellenében. A lókép segítségével tudjuk majd hívni a kezdő lovunkat.
Ha a küldetés nem sikerül (lejár az idő)  medált elbukjuk.

Tovább fejleszteni szintén 1-1 medál segítségével lehet a lovásznál. Ezek nem nehéz küldetések, csupán lóháton el kell menni pár "ellenőrző pontra" amik a kis térképen villognak (egyszerre egy). Ha nem sikerül a küldetés, a medál megmarad. Lóról leszállni vagy meghalni a küldetés végéig nem szabad.
Miután elérte a lovunk a 10-es szintet, kikérhetjük a felfegyverzett lóért a küldetést.

Etetni Szénával kell, ami lvl25 fölött szokott potyogni, bármelyik szörny dobhatja.

Felfegyverzett ló (warló)
Ez a 11. küldetés, szintén egy medál és legalább lvl35 szükséges a teljesítéséhez. Itt 100 skorpió íjászt vagy kígyó íjászt (vegyesen is lehet) kell megölni 30 perc alatt, a sivatagban.
Ezt egyedül már nem igazán lehet megcsinálni, viszont itt már csoportban is lehet ölni.

Fontos: Te legyél a csoport vezetője, különben nem fogja számolni az íjászokat.

A küldetés kikérése előt célszerű összegyűlni a lovász előtt, majd megcsinálni a csoportot. Mikor összegyűlt a 6-8 fős csoport (kevesebbel nem célszerű elkezdeni) a többiek elindulhatnak a sivatagba, íjászt keresni.
Mikor mindenki visszajelez hogy a helyén van, indíthatjuk a küldetést és mehetünk a többiek után. Nem kötelező nekünk is ölni a szörnyeket, akár a városban is megvárhatjuk hogy a többiek elvégezzék a dolgot.
Sikeres küldetés után másnapra ígéri a lovász a Felfegyverzett ló könyvet, 500k yang ellenében. Ezzel hvhatjuk majd az új lovunkat.
Ha a küldetés nem sikerül (lejár az idő)  a medált elbukjuk.

A warlovon már páncél van és álló helyzetben tudunk ütni a hátáról. A skillek nem működnek lóháton.

Ezt a lovat szintén 1-1 lómedál ellenében fejleszthetkjük 20-as szintig a lovásznál. Ehez sorban a következőket kell teljesíteni, leszállás nélkül:
  • 12: ölj meg 5 Bo-t. Figylem: Nem black orc, ezek map2-n szoktak kószálni.
  • 13: ölj meg 5 Choungot, szintén map2-n
  • 14: 10 darab Ork Generális
  • 15: 10 Fekete Ork
  • 16: 10 darab Sötét Kínzó. Ők is Ork mapon vannak, a templom körül.
  • 17: 10 Ollós Mérges Pók. Ezeket a pók kazamatában találjuk, a sivatag jobb alsó sarkában. TIPP: Küldetés előtt csaljuk ki a pókkirálynőt a piros teremből, és ott csináljuk meg a küldit. Azok a pókok nem támadnak ránk maguktól!
  • 18: 20 Sivatagi Bandita. Ez már nehéz dió, csak segítséggel tudjuk megcsinálni. Mérgezős fegyver beszerzése jelentősen leegyszerűsíti a küldetést.
  • 19: 10 Jég Gólem. Szintén segítség kell, de lehet több mint az előbb.
  • 20: 20 Harci Tigris. Őket tűzföldön találjuk, map2 öregembertől lehet odamenni. Szintén nem árt segítséget kérni.

• Ha a küldetés nem sikerül (leszálltunk/meghaltunk) akkor a medál megmarad, de csak másnap próbálhatjuk újra.
    Mikor a 20. küldetést megcsináltuk, azonnal kikérhető a 21. küldetés, nem kell újabb napot várni.

Etetni Répával kell, ami lvl35 fölött szokott potyogni, bármelyik szörny dobhatja.

Katoai ló (military)
    Ez a 21. és egyben utolsó lovas küldetés. 300 Démon íjászt kell megölnünk a Démon Toronyban (DT). Ezt is csinálhatjuk csoportban, de szintén nekünk kell kialakítani a csoportot.
    Ha van házastársunk, küldjük előre hogy gyorsan DT ELÉ teleportálhassunk. LvL 60 fölött a teleportertől (map1/map2 város) is oda tudunk teleportálni.
    Ha sikeresen teljesítjük a küldetést, másnap 1 millió yang ellenében kapjuk meg a Katonai Ló Könyvet, amivel az új paci hívható.

A katonai lónak 3 készsége lesz, amit megszerzése után a készség ablakban érhetünk el (V gomb). A ló készségek fejlesztéséhez Lovaglás Könyvét kell olvasni. Ha sikeresen olvassuk, kapunk egy készség pontot, amit a ló skilljeire oszthatunk ki. Sikertelen olvasás után egyből újra olvashatunk, siker esetén viszont várni kell 1 napot az újra olvasással.

Etetni Vörös Ginzenggel kell, ami lvl50 fölött szokott potyogni, bármelyik szörny dobhatja.

Udv!

Azt esetleg lehet tudni, hogy a katonai lorol mar mukodni fognak e a skillek?
    Es meg az lenne a kerdesem, hogy a masodik szintu lovas kuldiknel leszallhatok e a lorol? Mert egy sura a skillek nelkul nem fogja tudni legyozni amit kell. Vagy csak ulok a lovam hatan, es varom hogy a csoport tobbi tagja intezze a nehezet? :-)

Nem, ló háton nem működnek a skillek. A lónak lesznek külön skilljei és csak azok fognak működi lóháton.

A küldetések közben nem lehet leszállni a lóról és csoportban sem lehet ölni, pont ez a nehéz benne. Ha elakadsz szerezz be egy mérgezős fegyvert, meg egy segítőt. Miután lemérgezed a szörnyet, gyorsan megölheti bárki, neked fogja számolni (amíg rajta van a méreg/téged támad).
    A 21. küldetés persze ismét kivétel, ott már le lehet szállni és lehet csoportban is csinálni.

és ha warlovam van csak és el tudom olvasni a lovaglás könyvet? warlón lehet ló skill?

lvl 50-től lehet olvasni a lovaglás könyvet, a lótól függetlenül. A pontokat azonban csak a 21. küldetés teljesítése után tudod kiosztani.

ha meg van a katonai lovam akkor egy testi harcosnak mi a 3 skill a lórol?   titeket:D

Első a futás közbeni ütés (egy darab). Másik ugyanolyan mint a száguldás (gyorsan a célhoz vágtázik és bénít) a harmadik pedig amikor a földre csap a karddal. Ez a leglátványosabb :)
    Suráknak ugyanezek vannak, csak a harmadik másképp néz ki, a hatása viszont ugyanaz...

Az mergezos fegyonak szamit ami benit?Vagy lassit?

Idézetet írta: ED Dátum 2009-07-19, 22:09:16
    Az mergezos fegyonak szamit ami benit?Vagy lassit?
    Hát ha mérgez IS akkor igen, egyébként nem :) A mérgezősön mérgezési esély van és zöld bugyit az áldozatra.

én aszt szeretném meg kérdezni hogy ha a küldi ket a war loval megcsinályuk miket kapunk mert én azt halotam hogy erösebeket ütök majd a war lórol??? hogy igaz ez???

elöre is köszi:) :)

Semmit sem kapunk, csak a ló szintje nő. Majd ha eléri a 21-es szintet, akkot "kapunk" egy kis + statot lóháton meg a skilleket.

sziasztok,igaz hogy 55-ös szinttől lehet csak katonai lovam? Üdv

Szia, nem. 50-től lehet. Csak van olyan lókézség, amit csak 55-től tudsz először használni.

2009-08-25, 19:11:32 #13 Utolsó szerkesztés: 2009-08-25, 19:19:34 Szerző: tikitaki
    szia   lószelidités  könyvet kell hozzá olvasni
    azt még hozzátenném hogy ha megcsináltad a lovas küldit  és megkaptad a lovásztol a loképet  azzal tudod hivni a lovat
    ez néha eltart egy ideig.   a  loszelidités könyvel  a lohivás képességet fejleszted tovább, vagyis minnél nagyobb szitü a képesség annál hamarabb jön a lo.

A kezdő lóval az ellenőrzési pontot csinálom.Az lenne a kérésem,hogy kb hány próbálkozás után fogadja el a lovászinas a feladatot?(már 3-4 szer csináltam de még mindig azt írja nem sikerült)
    Elöre is köszi!!!

Idézetet írta: flower Dátum 2009-08-31, 14:42:37
    A kezdő lóval az ellenőrzési pontot csinálom.Az lenne a kérésem,hogy kb hány próbálkozás után fogadja el a lovászinas a feladatot?(már 3-4 szer csináltam de még mindig azt írja nem sikerült)
    Elöre is köszi!!!
    Teljesen változó, csak a szerencsén múlik. Van hogy elsőre elfogadja és olyan is van hogy 10-12 alkalommal kell újra csinálni :(

Meglepődve tapasztaltam, hogy modosítva lett a kezdő ló megszerzéséhez elvégezendő küldi.
    Ha jol emlékszem amikor az első kezdő lovam szereztem akkor 30 perc alatt kellett 30 kegyetlen ijászt megölni.
    Most pedig ujra csináltam a küldit az új karimmal, de ezzel már csak 20 ijászt kellett megölnöm 30 perc alatt.
    De az ijász most is rosszul van ki írva mert vad ijászt kellett ölni nem pedig azt ami a küldiben van irva.
    De lehetséges, hogy ez karakter függő lenne? Mert az első karim egy harcos a második pedig sura.

Idézetet írta: Slone Dátum 2009-09-07, 12:33:07
    Meglepődve tapasztaltam, hogy modosítva lett a kezdő ló megszerzéséhez elvégezendő küldi.
    Ha jol emlékszem amikor az első kezdő lovam szereztem akkor 30 perc alatt kellett 30 kegyetlen ijászt megölni.
    Most pedig ujra csináltam a küldit az új karimmal, de ezzel már csak 20 ijászt kellett megölnöm 30 perc alatt.
    De az ijász most is rosszul van ki írva mert vad ijászt kellett ölni nem pedig azt ami a küldiben van irva.
    De lehetséges, hogy ez karakter függő lenne? Mert az első karim egy harcos a második pedig sura.

Régen is 20 íjászt kellett. Csak akkor kegyetlent kellett, és vadot írt a küldi.

Szia,Én most a sivatagi banditás küldinél járok és egyedül nemtudom megcsinálni ezért egy nagyszintü haverommal csinálok egy csopit és amelyiket ö öli meg azt nekem nem számolja,pedig én vagyok a csopivezetö, Micsináljak hogy nekem is számolja??válaszotokat elöre is köszönöm.Üdv:promajster

promajster a csoportot tök mindegy ki csinálja akkor, a csoport csak a 11-es és a 21-es lovas küldinél számít.
    Azt ajánlom neked hogy menj neki a csoportnak üssed egy ideig és a haverod utána üsse, az a lényeg az átlag sebzésed több legyen bele.
    Nekem a 18-as lovas küldi tegnap sikerült.