Metin elleni erő, BOSS elleni erő stb

Indította TheSLESH, 2019-02-06, 13:20:51

Sziasztok!
Valakinek van használható leírása, a következő bónuszokhoz?

Szörnyek elleni védelem
Bossok elleni erő
Játékosok elleni védelem
Metinkő elleni erő.

Szívesen fogadnám, ha valakinek lenne hozzá, használható leírása:)
Próbálkoztam, a Talizmános bónuszok alapján hozzáadni, de inkább kevesebb, mint több sikerrel ment:)
Az ember csak fiatalon találhat ki igazán új dolgokat. Utána már túl tapasztalt, túl híres (...) és túl ostoba.

Idézetet írta: 5310pati Dátum 2019-02-06, 13:23:41
Őszintén kopi-pészt az egész :-X :'(

Egy halott fórumon nem elég neked 1400Hsz?  :-X :'(
Tudom hogy már múltkor is beszóltam neked amikor valami ilyesmit írtál máshova, de akkor is.
Ezek a válaszok egyszerűen pofátlanok. Lehet hogy neked menne, de neki nem. Ezért kért segítséget. Főleg hogy írta hogy próbálkozott is. Ne haragudj, de ilyen hsz-ek láttán felmegy bennem mindig a pumpa.

Szerintem meg igenis segítség, hogy tudja nem kell órákat magától kódolni hanem csak lemásolni 1 optot és átírni a nevét...
És ha ennyire zavarnak a hsz-eim akkor amikor látod h én írtam vhova skipeld ki, csak jobb lesz mindenkinek, nem spamelgetsz itt és a pumpa se megy fel benned, nem? ???

Üzenet összefésülés: 2019-02-06, 13:56:48

De ha meg még vkinek egy kopi-pészt sem megy, akkor vagy hagyjon fel vele, vagy kezdjen el utánanézni a nyelvnek/programozásnak ha már 1x abban akar túrkálni...

2019-02-06, 13:58:23 #4 Utolsó szerkesztés: 2019-02-06, 14:01:21 Szerző: UnKn0Wn
Akkor idézek neked a témából:
Idézetet írta: TheSLESH Dátum 2019-02-06, 13:20:51Próbálkoztam, a Talizmános bónuszok alapján hozzáadni, de inkább kevesebb, mint több sikerrel ment:)

Tehát ő már próbálkozott lemásolni. Nem ment. Segítséget kért. Kapott tőled egy spam-et, meg tőlem, de csak miattad. (A talizmános bónuszok is úgy vannak mint a simák)

Szerk:

Idézetet írta: 5310pati Dátum 2019-02-06, 13:55:27Üzenet összefésülés: 2019-02-06, 13:56:48
De ha meg még vkinek egy kopi-pészt sem megy, akkor vagy hagyjon fel vele, vagy kezdjen el utánanézni a nyelvnek/programozásnak ha már 1x abban akar túrkálni...

Jó kiégtem, tényleg nem foglalkozok veled többet, egyszerűen nem éri meg ;D

Nemtom mi az hogy talizmános bónusz, én sima bónuszra értettem, pl mob...
ATTBONUS_MONSTER
kopi-pészt
ATTBONUS_METIN/BOSS/PLAYER stb...
Ha komolyan leírás kell ahhoz hogy 1 szót átírj másra akkor komoly bajok vannak :-X :o

Üzenet összefésülés: 2019-02-06, 14:01:55

Idézetet írta: UnKn0Wn Dátum 2019-02-06, 13:58:23
Jó kiégtem, tényleg nem foglalkozok veled többet, egyszerűen nem éri meg ;D
Hát nem is, a hülye logikákat sose értettem és nem is fogom :|

Amit írtál az csak a név (ami lehetne bármi igazából), amögé kell egy funkció is. Neki valószínűleg az nem megy.

Nem azzal van a gondom, a bónusz maga megvan, megcsináltam, viszont csak navicatban tudom beletenni egy tárgyba, hiába van hozzárendelve az item_attr táblához, illetve nem ér semmit, hiába tettem bele, 1000% metinkő elleni erőt:) Viszont köszönöm pati, az okos és segítőkész hozzászólásodat:)
Az ember csak fiatalon találhat ki igazán új dolgokat. Utána már túl tapasztalt, túl híres (...) és túl ostoba.

Inkább ne szólnál hozzá...
Nem csodálom hogy halott a fórum amikor már csak mások oltogatása megy...
Nem kell funkció emögé, nem véletlen írtam hogy kopi-pészt mivel nyílván már megcsináltam magamnak...
De ha már ennyire a szádba kell rágni akkor 1 if végzi a bónusz hozzáadást ami szintén ugyanaz amit eddig is szajkóztam: kopi-pészt

Üzenet összefésülés: 2019-02-06, 14:06:21

Idézetet írta: TheSLESH Dátum 2019-02-06, 14:04:23
Nem azzal van a gondom, a bónusz maga megvan, megcsináltam, viszont csak navicatban tudom beletenni egy tárgyba, hiába van hozzárendelve az item_attr táblához, illetve nem ér semmit, hiába tettem bele, 1000% metinkő elleni erőt:) Viszont köszönöm pati, az okos és segítőkész hozzászólásodat:)
Ott valami rosszul van, én 1x végigmentem kopi-pészt és működött a dolog, forgatása is

Idézetet írta: 5310pati Dátum 2019-02-06, 14:05:33
Ott valami rosszul van, én 1x végigmentem kopi-pészt és működött a dolog, forgatása is

Hm... Igen idáig énis eljutottam, és itt nyitottam a témát, hogy hátha valakinek van hozzá leírása:)

Nemhiszem, de ha bemásolod mit módosítottál esetleg segíthet.

#ifdef ELEMENT_NEW_BONUSES, ez alapján pótoltam, hátha ez segít, hogy melyik rendszer az, amelyik alapján másoltam. Talizmánok, amiket +200ig lehet húzni, és jég elleni erőt stb adnak.

Nemigazán, de kábé ennyi az egész

annyi h battle.cpp-ben 1 if-et is kell elé írni h csak XY-ra hasson pl metinkő ott átírod a Flag-es vizsgálatot IsStone-ra.
Indítóra már nem nagyon emlékszem de szerintem ott is kell, rákeresel ugyanígy és kopi-pészt.
Navinál meg figyelj, hogy megfelelő indexre írd be a tábla szerkesztésénél, nem az értékes résznél, hanem ahol megadod, hogy az értékeknél mi közül lehet választani.

Igen azt tudom, akkor a problémám valahol a battle-ban lesz.
Másolom azt a részt, hogy én hogyan próbáltam.

#ifdef ELEMENT_NEW_BONUSES
else if (pkVictim->IsRaceFlag(RACE_FLAG_ELEC))
iAtk += (iAtk * pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_ELEC)) / 100;
else if (pkVictim->IsRaceFlag(RACE_FLAG_WIND))
iAtk += (iAtk * pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_WIND)) / 100;
else if (pkVictim->IsRaceFlag(RACE_FLAG_EARTH))
iAtk += (iAtk * pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_EARTH)) / 100;
else if (pkVictim->IsRaceFlag(RACE_FLAG_DARK))
iAtk += (iAtk * pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_DARK)) / 100;
else if (pkVictim->IsStone())
iAtk += (iAtk * pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_METIN)) / 100;
else if (pkVictim->GetMobRank() >= MOB_RANK_BOSS)
iAtk += (iAtk * pkAttacker->GetPoint(POINT_ATTBONUS_BOSS)) / 100;
#endif

Hát, ha van hiba az nem itt van, ez így jó ahogy van.

Pedig, 1000% Metinkő elleni erővel is, ugyan annyit üt a karakter, mint nélküle.

Elsőre is megértettem ;D de nem csak itt lehet hiba ::)

Esetleg itt?
#ifdef ELEMENT_NEW_BONUSES
case POINT_ATTBONUS_ELEC:
case POINT_ATTBONUS_FIRE:
case POINT_ATTBONUS_ICE:
case POINT_ATTBONUS_WIND:
case POINT_ATTBONUS_EARTH:
case POINT_ATTBONUS_DARK:
case POINT_ATTBONUS_METIN:
case POINT_ATTBONUS_BOSS:
SetPoint(type, GetPoint(type) + amount);
val = GetPoint(type);
break;
#endif

A Probléma pedig, ahogy értelmezem amit mondasz, a battle.cpp-ben kell lennie nem?