Milyen Metin Szerverekre lenne igény napjainkban?

Indította Jhinetta, 2017-01-19, 18:59:46

Sziasztok!

A mindennapjaimat általában munkával, a háztartás rendezgetésével töltöm. De, mindig akad valamennyi időm, amit kitöltetlennek érzek. Egy jó ideig felfüggesztetté vált a Metinnel való Játék - ám egyre inkább érzem, hogy visszatérnék a Világba. Azonban nem találok fogamra való Szervert, vagy túl előrehaladottnak látom a szimpatikusabbakat ahhoz, hogy én behozhassam az esetleges lemaradást. Ennek fényében úgy tervezem, hogy nekiugrok egy saját megalkotásához (nem egyedül).

A kérdés / véleménykikérés tárgya tehát nem más, mint az, hogy:
Milyen Metin Szerverre tartana igényt a nép? (Te!)

Ha minden úgy alakul, nekiugrok egy Szerver összedobásához (indulok? unk* | összedobásához?)
Mint mindig, egy kellemes és összetartó társaságot szeretnék összehozni, és ehhez az egyik legjobb mód, hogy egy igényes közeget teremtek nekik.

[spoiler=Kicsit kitérve rám]Biztos vagyok benne, hogy sok aktív Metines már ismer, (vagy ilyen vagy amolyan formában, ám mivel erőszeretettel váltom minden egyes Játéknál a nevem, rendkívül nehéz összefüggést találni kettő Karakterem között), a legjellemzőbb tulajdonságom többek között pedig az, hogy ha én épp dolgozok valahol, azt gyakorlatilag egész nap csinálom. Reggel 8 és hajnal 1-2 körülig általában talpon vagyok. Más szóval aktív. Egyébiránt szigorú, igazságtudó, felelősségteljes és türelmes. Ill. bizonyos határokon belül elnéző.[/spoiler]

Am Szeretném ebben a segítségeteket kérni ~ ezt pedig leginkább azzal adhatjátok meg, ha megírjátok:
- milyen típusú szerverre vágytok vissza?
- milyen dolgok voltak azok, amiket kiváltképp élveztetek egy szerveren?
- mik voltak azok, amiket nem tartottatok előnyösnek egy szerveren?
- milyen véleményen vagytok az optokról és az optolásról, az optolók szerzéséről?

És a többi.

• Fogalmam sincs...
    Mennyire aktív a Fórum. Hosszú évekkel ezelőtt minden bizonnyal többre mentem volna egy ilyen Topik nyitásával (vagy is nem, hisz akkoriban annyira nem volt erre szükség), most még az is lehetséges, hogy válaszokat se kapok, vagy normális kommenteket. Mindenesetre bízom benne, hogy nem kell a sötétben tapogatóznom, és akadnak még olyanok, akik esetleg érdeklődnek a Metinért, és áldoznának pár percet erre az egészre. Lássuk, hogy állunk.

• Szia
    Én amit észre vettem az hogy a játékosok a PVP részt nézik a legjobban egy szerverben.De mivel már egy rakás PVP szerver van Így én inkább javasolnék egy PVM/PVP szervert mert mások örülnek annak ha nem csak a pvp-böl áll a világ.
    És egy kis meg figyelés több metin2 szerveren játszottam régen és most is játszok néha és egyiknél sincs kidolgozva a szakmák (horgászás,bányászás,) , ezt ha nagyon jól kialakítanátok,kidolgoznátok szerintem megragadná az embert. (Személyes tapasztalatból gondolok erre, anno engem a Runes Of Magic röviden ROM tudot így lekötni növények,ércek gyüjtögetése) vagyis amit eddig leírtam az az hogy a játékosok szeretik a "szabadságot".

Megjezés: Bocsi hogy úgy én köz pontúnak hangzik az egész de én saját tapasztalatimra építek.

Nincs ezzel gond, Devil1. Amondó vagyok, hogy a játékosok tapasztalatai legalább olyan hasznosak, mint sajátjaim. Így bővíthetem a magam nézőpontját és ismerettárát is, ami nagy segítség a munka közben, legyen az Moderációs munka, vagy Szerver összeállítással kapcsolatos ügy.

Én magam is úgy vettem észre egyébként, hogy a PVM/PVP szerverek kifejezetten keresettek. Ami érthető, több szempontból is. Suli időben meg különösen.

#szerintem

[spoiler]Ha sikeres szervert akarsz, akkor pont telibe kell szarni azoknak a játékosoknak(99%) a véleményét, akiket a kétszázadik metinkőcsapkodós pvp szerver is le tud nyűgőzni.

Ha pénzt akarsz keresni vele, akkor csináld meg a 201. metinkőcsapkodós pvp szervert.

Viszont ha minőségi szervert akarsz készíteni, akkor készítsd úgy, hogy azt mondd rá a végén, hogy "na, ezzel én is játszanék"[/spoiler]

A csak PvP szervernek sose láttam értelmét, meg a csak PvM-nek sincs sok értelme egy MMO-ba mert valljuk be azért néha jól esik a gyilkolás. :)  :D(ez a szmájli az én szeretett Bécimé/no homo pls/ mert neki is jól esik a gyilkolás)

Mihez térnék vissza? Hááát úgy a 2008-as GF stílushoz de úgy hogy a mostani rendszerekből is beletennék párat ami hasznos, példát nem mondok :P.

Mit hagynék el? Azokat az istenverte ölj meg ennyi meg ennyi ezt és akkor kapsz egy ilyet. Halál.
    Kreatív kveszteket a népnek kérlek.
    [spoiler=CSAK IS DZSINETTÁNAK][/spoiler]

Az optolás meg úgy jó ha fáj. :D (Bocsi Bélám :'()
    Szóval ne legyen switchbot /a beépített fajta/ de a boltokban reális áron lehessen venni minden féle és fajta optolót.
    Ha ezekkel meg vagy gratulálok felhúzatok neked egy szentélyt a ház elé, mert lenne egy kedvemre való szerver. :'(

[spoiler=A POÉN AMIRE SENKI NEM SZÁMÍTOTT CLICKBAIT WARNIN']Kaptál választ a kérdésedre és még sehol egy troll egy troll len a kommentben. Ez a fórum dicső pillanata amikor mindenki megkomolyodik csak egy téma elejéig is. :'(
    /igazából én csak félek tőled ezért nem mertem trollkodni :'(/[/spoiler]

Milyen udvarias magatartást mutattál sztepi  :'(

Visszatérve a témára, én sosem rajongtam annyira a szerverekért mivel csak készíteni szeretek dolgokat, azonban amennyiben az a kérdés, hogy nekem mi tetszik.. hát?? Ami legfontosabb nálam az szerintem a grafika, tehát minél látványosabb egy dolog annál jobban bejön, illetve ha lehet minél komplikáltabb legyen és többféle választási mód az egész játék felépítésén. (szóval ne 1 vagy 2 akár 3 dolog közt lehessen választani, hanem rengeteg közt..)

[spoiler=szomorú valóság]Ha sikerülne is létrehozni egy olyan szervert amely tartalmazza ezen dolgokat amelyeket leírtam, én kétlem, hogy szívesen játszanék rajta mivel mint már említettem készíteni szeretem a dolgokat. Szóval mindez amit leírtam bullshitnek nyilvánítható.  :'([/spoiler]

2017-01-20, 12:48:59 #6 Utolsó szerkesztés: 2017-01-20, 13:25:46 Szerző: fabtam11
    Mosha2-höz hasonló lassú fejlődéses retro 2006-7-8-as időket idézőre esetlegesen (80%pvm 20%pvp jelleg)
    vagy valami olyasvalamilyen szerverre, ami a PVE elven nem az 1 fős mob és bosskilleket, hanem a csapatos küldizést támogatná.(Bo partis killezés, mobhunt..)
    Nem csak a magyaroknak, hanem külföldi playerek részére is biztosítani kellene a játékban 1-2 dolgot.
    Továbbá ha engem kérdezel:

Használd a képzeleted, szedd össze mi kell a játékhoz: kezdésnek ne a gf-es +0-os fegyókat, hanem mondjuk egy +3-mas szettet adj, a bolti fegyók +6-osak, a játékos így kap egy kis motivációt az első sikeréhez.
    Ha az megvan akk a fejlődéssel feltudja fejleszteni az alap cuccait.
    Ne adj meg mindent kezdésre egy jó pvm-pvp szeróhoz, ha sokáig tart és van benne kihívás, akk az ember kűzdeni fog a céljaiért.Hagyj lehetőséget a játékban levő 'sé' vadászatra is, de ne hagyd h egy fős hadseregek gameljenek, tehát minimum egy kisebb 5-8fős céhnyi ember tudjon ténylegesen érvényesülni!
    Legyen a szeródon pár kosztüm, de nehezítsd meg mindent és éreztesd a playerekkel h nekik is van szerepük, de közösen kell kűzdeni a sikerért, mert egyedül csak kis porszemek egy boss karmai alatt.
    A metinköveknél alacsony szintnél legyen farmolási lehetőség 1-35-ig, de a cuccok keretein belül, tehát legyen emglepi h ugye csak minimum 1 sura/1nindzsa és 1 testi meg 1 sámi tud érvényesülni a metinkövekkel szemben és az se mindig éljék túl.
    Eztán a metinkövek ne adjanak meg mindent, tehát min 1kő pár poti pár fegyó és még pár egyéb jelentéktelennek tűnő, de hasznos elem legyen.Legyen helye a bosskilleknek is a 66-70-75-ös fegyókhoz, és legyen helye a miniboss killeknek is azért, hogy valamilyen extra tárgyat nyerhessenek a playerek, pl barack bor v esetleg 30-as fegyók v potik...
    Minden íjjász mob dobhasson nyilakat.(szinttől függően nagyobb +-os szintűt)
    vesd össze a dolgokat(exp yang tárgy dropp)Pontosan mennyi lenne 1-50-ig az átlagos idő ha egy 3-4 fős tesztelő csapattal vágnál neki 1 útnak map1-en map2-n orkoknál, siviben, templomban, sd1-ben ebben a sorrendben.Ha az első napon 16 óra nonstop játékkal megvan a 30-as körüli szint, de nem küldiztek és nincs meg még a 30-as fegyójuk se akk már jó úton vagy valami felé.Ha innentől kezdve bevonjuk a küldikbe az alap dolgok mellé a p-szerós változatot pl 1 küldivel 1-5 optolót v 1-5 forgatót v egy minimál sémennyiséget v goldot v potit.A lómedálos küldi legyen a mountsystem alapja, mindig kelljen lómedál a pecsétekhez v a lovas holmikhoz v hogy meghosszabbítsd a pecséted idejét v hogy a lovad szinteld v a pecsétet +-ossá alakítsd.
    A gf-es és a sima petsystem dettó kapjon valami színteret, valamelyik kazamata legyen a pet-ed elemózsiájának v dolgainak a farmtárháza vagy egy petpecsét darabokkal megáldott kriptája...
    Az öv rendszerre is szükség lehet és a gyűrűkre is(de csak ha jó okod van pl 10-20-25%-ot pótoltatnál valamiből vagy ha tod h melyik optot kéne pótolni ezekkel)
    A vállpánt, a sárkánykő alkímia és az energia rendszer egy amolyan szerencsejáték elven megy...ha a játékod alapjába bele tod kalkulálni használd, de a kliensbe szükséges lehet egy opciók beli vizuális "vállpánt mutat-elrejt" dolog is, hogy azoknak ne mutassa a játék ezt az elemet, akik nem szeretnék látni.
    A 30-50-es út környékétől kell 1 orklabirintus v valami ahhoz hasonló run ill 1 DT run, ez +kihívást és lehetőségeket ad.60-80-ra kell megint 1 v 2 runmap (pestises mobok, egyéb kazamatás izé)80+-ra megint 1 v több run, A runok elve meg értelemszerűen: mindig X időnyi különbséggel vehetik igénybe a karik a runokat, vagy 1 óra vagy 30perc.
    Legyen minden mappodon 1 v 2 újabb ház v npc akiknél valami újszerű dolgot figyelhetnek meg a playerek.
    1-2 újabb tó v forrás, 1-2 új ház v sátor a régi v új npc-k mellett. meglevő horgászok lerakodása a map2-es és egyéb területek vízparti környékeire a halászházakhoz.
    Használd a horgászatot, a bányászatot, a kraft rendszert, az energia rendszert és még a többi alap dolog egyikét arra, hogy a pet-ek mountok v egyéb céhes rendszerekkel összekötve valami új és egyedi elképzelést alkoss.
    Ha az előzőkkel megvagy fogod a meglevő holmikból a papírdarabokat és naplóoldalakat és csinsz hozzájuk questet, majd fogod a M E T I N 2 és egyéb kék ékköves izéket és ahhoz is csinálsz questet v eventquestet...
    Továbbá.:
    A fel nem használt potikat felhasználod, újabb italokhoz v harmatokhoz.
    Az egyes pestisgyógyszerekhez questet írsz h valamilyen hatást nyomjanak pl mérgezést v lassítást is leszedhetek.
    A kék sárga és piros fésűskagylókat questesíted és egy questtel nagyobb esélyű droppot adsz nekik, mint a sima játék.
    A játékban levő 80+-os holmikat felhasználod.
    Az új rúna cuccokat másképpen használod fel, nem áthúzással hanem pl új bossládából való nyitással...
    A játékban fellelhető kövekhez még gyártasz pár újabbat.(értsd sima/mágikus támadóérték , státuszpont, drop esély, exp bónusz és egyéb értékek szellemköve)
    A játék bizonyos bossaihoz gyártasz 1-1újabb elit változatot is pl Elit tarisznyarákkirály, Sötét Wubba...stb ezek eventekkor úgy is olyan szépen kaszabolnak majd

Tehát
    szükség van a meglevő elemek kihasználására vagy az új elemek felhasználására/legyártására, többre mész néha ha a meglevőre építesz , mert az részben dobja az élményt és meghagyja a lehetőséget arra, hogy újszerű legyen a világban minden.
    Legyél kreatív és használj fel minden álmot, elképzelést, képzavart, mert lehet legközelebb ez hozza a sikered.
    Pl pet - mountpecsét darabok, bizonyos játékbeli elemek újrahasznosítása v újraátgondolása.
    Forrásbeli elemek javítása- harmatoknál v zöld lila potieffekteknél /krit átható effektnél / egyéb kereskedős effektnél...
    További tippem h a nindzsa férfi kari feketevasán levő körömlakkot photoshoppold át.(mert a gameforge 11évnyi játék után se csinált vele semmit)
    +tippek röviden: tehát potik bővítése, újragondolása, szerkesztése, szellemkövek kiegészítése (+olhatóságának elintézése) halászat,bányászat,céhes dolgok hasznosítása meg a szokásos 1 boss - 1bossáda elvű dolog kihasználása.

Eztán csak hallgasd a zenét és kezdj el valamit.:
    https://www.youtube.com/watch?v=QpDn4-Na5co

[spoiler]nyah és ne is figyelj rám, annyira belemerülök néha a saját barmolmányomba h csak dobálózok az ötletekkel, mint hülyegyerek a féltéglával
    I'M just a mad man! :v
    [/spoiler]

Idézetet írta: [MOD]Impala Dátum 2017-01-20, 02:19:13
    #szerintem

[spoiler]Ha sikeres szervert akarsz, akkor pont telibe kell szarni azoknak a játékosoknak(99%) a véleményét, akiket a kétszázadik metinkőcsapkodós pvp szerver is le tud nyűgőzni.

Ha pénzt akarsz keresni vele, akkor csináld meg a 201. metinkőcsapkodós pvp szervert.

Viszont ha minőségi szervert akarsz készíteni, akkor készítsd úgy, hogy azt mondd rá a végén, hogy "na, ezzel én is játszanék"[/spoiler]

Szeretnénk sikeres szervert létrehozni. Olyat, amiből pénz is jön, természetesen. Ám utóbbi nem szempont! Más szóval, egyáltalán nem a pénzszerzése a cél. És ez egyértelműen meg fog látszani majd, ha sikerül megnyitni. Nem az a tipikus lehúzós szerver lenne, ahol pénzért sec perc alatt megszerezheted az erős tárgyakat, vagy hasonló. Van jó pár játék, ami igazán bemutatta, milyen az, amikor a játéktudás nem megvehető, sem pedig az esetleg abba ölendő idő. Szeretném, ha értéke is lenne annak, amit ott elérnek (és persze tudjuk jól, hogy a LoL Skinekre mennyi a kereset, pedig csak megjelenést módosít, köhm-köhm).

Van egy kirajzolódó, szilárd képem úgy a nagy egészről, és azt hiszem, hogy nem felejthetem ki azokat az elemeket, amiket én magam is hiányoltam számos szerverről.

Idézetet írta: Ðarre™ Dátum 2017-01-20, 09:47:44
    Milyen udvarias magatartást mutattál sztepi  :'(

Visszatérve a témára, én sosem rajongtam annyira a szerverekért mivel csak készíteni szeretek dolgokat, azonban amennyiben az a kérdés, hogy nekem mi tetszik.. hát?? Ami legfontosabb nálam az szerintem a grafika, tehát minél látványosabb egy dolog annál jobban bejön, illetve ha lehet minél komplikáltabb legyen és többféle választási mód az egész játék felépítésén. (szóval ne 1 vagy 2 akár 3 dolog közt lehessen választani, hanem rengeteg közt..)

[spoiler=szomorú valóság]Ha sikerülne is létrehozni egy olyan szervert amely tartalmazza ezen dolgokat amelyeket leírtam, én kétlem, hogy szívesen játszanék rajta mivel mint már említettem készíteni szeretem a dolgokat. Szóval mindez amit leírtam bullshitnek nyilvánítható.  :'([/spoiler]

Nagy dilemmába vagyok azzal kapcsolatban, hogy a megnyitásnál mik lehessenek elérhetők. Nem szeretném azt, hogy a bőség zavarával kelljen küzdeni, majd a következő Patchnél, ahova betesszük az új dolgokat, és a Sztori Küldetések új Epizódját/Folytatását, már ne tudjunk minőségi újat mutatni. Az a célom, hogy a játékosnak folyamatosan jöjjön az új élmény is, meglepetések és a többi. Ez pedig a lehető legtöbb formában öltsön testet.

Idézetet írta: Step Dátum 2017-01-20, 02:26:45
    A csak PvP szervernek sose láttam értelmét, meg a csak PvM-nek sincs sok értelme egy MMO-ba mert valljuk be azért néha jól esik a gyilkolás. :)  :D(ez a szmájli az én szeretett Bécimé/no homo pls/ mert neki is jól esik a gyilkolás)

Mihez térnék vissza? Hááát úgy a 2008-as GF stílushoz de úgy hogy a mostani rendszerekből is beletennék párat ami hasznos, példát nem mondok :P.

Mit hagynék el? Azokat az istenverte ölj meg ennyi meg ennyi ezt és akkor kapsz egy ilyet. Halál.
    Kreatív kveszteket a népnek kérlek.
    [spoiler=CSAK IS DZSINETTÁNAK][/spoiler]

Az optolás meg úgy jó ha fáj. :D (Bocsi Bélám :'()
    Szóval ne legyen switchbot /a beépített fajta/ de a boltokban reális áron lehessen venni minden féle és fajta optolót.
    Ha ezekkel meg vagy gratulálok felhúzatok neked egy szentélyt a ház elé, mert lenne egy kedvemre való szerver. :'(

[spoiler=A POÉN AMIRE SENKI NEM SZÁMÍTOTT CLICKBAIT WARNIN']Kaptál választ a kérdésedre és még sehol egy troll egy troll len a kommentben. Ez a fórum dicső pillanata amikor mindenki megkomolyodik csak egy téma elejéig is. :'(
    /igazából én csak félek tőled ezért nem mertem trollkodni :'(/[/spoiler]

A Kreatív Questek terén nem kell aggódnod. Én magam is bolondulok értük, és természetesen a változatosságért. Nem véletlenül bíztak rám annyi Szervernél Questírást, és úgy eleve történeti részeket.

A Switchbottal meg hasonlóképp vagyok én is. Ahhoz nem kell kitartás, hogy beállítod a karaktered egy helyre, és elmész paprikás krumplit és hagymás babot (személyes tapasztalatból merítek, cicuskám) készíteni. És mire végzel, már talán össze is jön egy igen erős Bónuszú tárgy. Mindig kell az ellensúlyozás. Én ezt már soknak érzem bizonyos típusú szervernél (igazából itt a kulcsrésze a mondatnak).

És nagyon örülök, hogy eddig valóban komoly kommenteket kaptam. Még tőled is, Stepim!

2017-01-20, 13:38:53 #8 Utolsó szerkesztés: 2017-01-20, 13:42:43 Szerző: fabtam11
    Az egyszerű és mégis összetett a komplex megoldás mindenre:
    Legyen benne egy kicsi a játék magjából és legyen felette a te ötleted is.
    A max hp és a droppok ill az alapfegyverek+-os szintje utal arra, hogy mennyire nehéz a játék.
    A játék küldijei pedig vagy könnyíthetek vagy nehezíthetnek, pl Goe-Pae legyőzése egyedül nem kis feladat 20-as szinten +3-5-ös cuccokkal.
    A játék systemei (energia,vállpánt,pet,mount,sárkánykő könnyítések is és nehezítések is)
    A kereskedelem rendszere offline shop eseténa régi metódusra hasonlít, a kereskedőház esetén meg mintha egy listázott kereskedelmi tereped lenne.
    A játék alapjaiban minimál 40 max 60 map kell hogy legyen, nálam az ideális az 51-55 map, épp elég ahhoz h 2 céhwarmap, 5runmap 1x oxmap 1x eskűvői map és 3-3-3 map1-2-átkozottak elférjen+ 1templom 1sivatag,1tűzföld,1sohan hegy, 1vörös és 1 sima erdő, 1 kígyórét, 1 óriások földje, 1 naga map meg még pár kazamata és miegymás event és extra fejlődős map is.
    A hajak és kosztümök beszerzése +berakása utómunka.
    Továbbá használj minden szükséges elemet és ha tudsz, akkor építsd bele 2-3 egyéb holmit egy új cucchoz v dologhoz.

Köszönöm a részletes kifejtésed, fabtam11! Sok dolgot sikeresen felelevenítettem a hozzászólásaidnak köszönhetően is!

A térképek érdekes dolgok amúgy. Tervezek egészen újakat is, eddig nem látott szörnyecskékkel, amik a Sztorihoz kapcsolódnak majd. Igazából, már van egy alapunk, mivel hosszú ideje tervbe van egy szerver, csak eddig még nem jutottunk el a sokkalta komolyabb megvalósításig. A logisztikai problémákat és az élvezhetővé tételt azonban erősen kitárgyaltuk.

Ha jól tudom, létrehoztunk egy Fórumot, amin Adminként jegyzeteltünk az egész tervvel kapcsolatban, topikok és topikokba érkező kommentek formájában - mi, a készítő csapat.

Lehet, hogy elő kellene vennem, és haladni vele, azaz folytatni.

Úgy gondolom -> Abból látod hogy mire van igény, hogy hol vannak sokan

Nézd meg pl Rubinum, Shiro3, Magyarból talán oldfast, ami (Lehet tévedek) GF alapú szerverek, és sokan vannak rajta, tehát van igény a jól felépített GF szerverekre

Másik részből, egyedi szerverek, ami nem GF alapúak, külföldit most nem tudok mondani, de magyarból inkább a pvp verziós, szerverek, pl EODW, EWMT, most itt se jut eszembe több egyedibb szerver.

Amit tudok tanácsolni, menj fel ezekre a szerverekre, nézd meg miért játszanak ott, kérdezősködj, jegyzetelj, mit szeretnek, mit nem, és ezek alapján már tudhatod, hogy mire van igény, és valósísd meg, vidd bele a saját ötleteid, de előtte konzultálj játékos közösséggel, mert lehet te úgy gondolod hogy nagyon jó lenne tuti imádnák, de kiderül hogy a játékosok pont utálják, és ugye neked a játékos a lényeg.

nem is olyan rég volt talán M2NOW szerver, ami full egyedi, legalábbis amit tudok róla, azok alapján énis simán hasonlót csinálnék, és 1 hónapon belül bezárt mert nem volt rá kereslet.

De ott a másik oldal a mesteres szerver, ami nem egyedi, hanem tömeg szerver lett, mégis sokan keresik

Ha már így sikerült sokan írnom összefoglalom: Ahhoz hogy tudd mi kell a népnek, kérdezd őket, úgy gondolom, hogy fejlesztők sem tudják mi kell a népnek ha nem játszanak, sajnos folyamatosan változik a trend, légy képben vele, pl pár éve azokat a szervereket keresték ahol van öv rendszer, mostmár nem érdekli őket hogy van öv vagy nincs, inkább az a fontos, hogy van e pánt vagy nincs :D

Remélem segítettem ezzel

Öltem kis időt már abba, hogy körülnézzek a Különféle Szervereken, hasonlóval kapcsolatban. Nem véletlenül érdeklődök még itt is pluszban arról, hogy végül is mi lehet fontos. Persze megfelelni úgyse fogok tudni mindenkinek. De, azért olyan 2005-2007 óta Metinezek, és sokáig (az utóbbi években) csak kisebb-nagyobb szüneteim voltak, tehát bízom benne, hogy ennek haszna is lesz.

Tegnap már összeültem a Barátosnémmal tárgyalni, mit hogy stb. de, azt hiszem, ma este teljes lesz a Csapat (igen, egyelőre hárman vagyunk velem együtt, valóban nem tervezünk fűt-fát bevenni a Teambe, mert abból meg csak a fejetlenség lesz, ha meggondolatlan az ember), és folytatjuk a Jegyzetelgetést, Rendezkedést és megbeszélést.

Visszatérve a Team dologra:
    Sok helyen láttam, hogy egy rakás GM neve van a Team listán, de ezek közül aligha volt aktív egy vagy kettő, de ezek is alkalomadtán, és ha esetleg fel is jött valaki, nem csinált túl sok mindent.
    ( Ennek ellenére én általában 10+ órát is eltöltök aktívan Online csak azért, hogy én magam is közvetlen láthassam, mi folyik a szerveren és azonnal ott teremjek, ahol szükség van rám - fura berögződés, mánia, de hasznosnak bizonyult és boldoggá tesz, ahogy visszagondolok, hogy a legkülönfélébb Játékostáborok is értékelték az áldozatom - amihez eleinte nem mertem hozzá szokni. )

Idézetet írta: Jhinetta Dátum 2017-01-21, 13:12:31
    Tegnap már összeültem a Barátosnémmal tárgyalni
    Azzal a barátosnéddal akivel olyan forró nyári lanpartikat nyomattok? :o

Az emberek olyan szerveren játszanak amilyen van, nem olyanon amire igényük lenne.
    Szerintem jobban járnál ha, Facebookon nagyobb metines csoportokban kérdezősködnél.

2017-01-21, 14:46:41 #14 Utolsó szerkesztés: 2017-01-21, 14:53:27 Szerző: Jhinetta
    Idézetet írta: Step Dátum 2017-01-21, 13:17:27
    Idézetet írta: Jhinetta Dátum 2017-01-21, 13:12:31
    Tegnap már összeültem a Barátosnémmal tárgyalni
    Azzal a barátosnéddal akivel olyan forró nyári lanpartikat nyomattok? :o

Pontosan. Mint amilyet tegnap este. Bár az egy éjszakás kaland volt. :)

Idézetet írta: Red Dátum 2017-01-21, 14:11:28
    Az emberek olyan szerveren játszanak amilyen van, nem olyanon amire igényük lenne.
    Szerintem jobban járnál ha, Facebookon nagyobb metines csoportokban kérdezősködnél.

Előre látom, mi lesz abból, és hogy a kommentek nagy része (akárcsak a jelölőké), mennyire értelmes lesz. Megfordult a hasonló Csoportokba belépés a fejemben, de nyomós okok miatt tettem le róluk, és választottam ezt a közeget.

Nekem bőven elég annyi Infó, amit itt kapok a Topikban, valamint PM-ekben és amit a Szerverekről szedek össze, Játékidőtöltés és megfigyelés formájában. Nem kell gigászi dolgokra gondolni, szerintem ezekből is le lehet szűrni sok mindent. Annyira nem tervezem korlátolni magam/magunk, mint amennyire látszik. Fórum közegben pedig kényelmesebbnek is látom az eszmecseréket, nem olyan zavaros és 'random', mint a Facebook.

Idézetet írta: Jhinetta Dátum 2017-01-21, 14:46:41
    Pontosan. Mint amilyet tegnap este. Bár az egy éjszakás kaland volt. :)
    Mikor nyit? Nem baj ha nincs kész. :P (olyan undorítók ezek a szmájlik)

Nem tervezek elkiabálni semmit, de olyan egy hónap munka lehet vele. Attól függ, hogy haladunk. Ugye közülünk 2-ten dolgozunk is, a harmadik tagunk pedig közbe ugye a tanulmányaival is végez. A szabadidőnket viszont nem tervezzük el állatkodni. A Skype Konferenciáink is ezért vannak esténként, hogy haladjunk és mindig tudjunk mit csinálni, senki ne maradjon feladat nélkül.

[spoiler=Smiley megoldás]Használj valamilyen betűformázó kódot a kettőspont és XY írásjel közé, vagy ha van időd, akkor csinálj, keress egyedieket. [/spoiler]

2017-01-21, 19:32:11 #17 Utolsó szerkesztés: 2017-01-21, 20:02:44 Szerző: fabtam11
    Az útóbbi pár posztban tényleg a sablonszerűségtől próbáltam leválasztani az újszerű elemeket, de mindenen túl a játékra való rálátást kell picit megdobni , ugye régen 1-2 híd szakadt és 1-2 terep bejárhatatlan volt, ha ezt a két tényezőt veszed, akk lehetnek titkos helyek a vörös erdőbe(bal felső sarok),lugstan jobb felső sarkában, a sohan bal alsó sarkában, a völgy számos pontján és persze tűzföld több vulkánja körül.+ van két klasszikus eventmappos bug, elvileg van 1 környi hely az egyik eventmap ringje mellett, ahol blockolva van a bejárható hely...a)pakolsz oda 1  kerek házat b) kiveszed azt a kört, h mi a rossebért...azt nem tom. ;)

A franc lemaradt az előző vége:
    A kreatív, hasznos és playerbarát szerók a legjobbak.
    Legyen kasztváltó itemed, ha már volt státpont, skillpont, skill, nem, birodalom, név cserélő cucc is!
    Legyen vagy 2 mésfajta jégboszid Vagy egy tűz és 1 pestis boszorkányod is eventre v történeti alapra.
    Legyen mind 3 sárkánynak nagy szerepe, ők mind valamiért léteznek és van okunk arra, hogy legyőzzük vagy csak megpróbáljuk legyőzni őket.

Ha minden maphoz (kivéve whang templomot) megcsinálsz egy nagytérképet 320x320vtöbb pixel nagyságban, akk jóval többet adhatsz, mint a játék 256x256(v180vmennyis) alapjai.
    Ha minden mapnak van normális neve, amihez van uimapname-s és tga-s rész is társulhat, akkor már jól csináltál kliensbeli tuningokat!
    Ha minden maphoz van secret boss-od v elitbossod, akkor tuti lesz mit csinálniuk a playereknek az egyes küldikkor vagy eventekkor.
    Használd az eskűvői cuccokat(mert ezeknek is lehetne küldije v valami eddig nem látott haszna), meg a céhhez is kéne valami kűrt vagy talizmán(hogy a céhvezérhez/egyéb tagokhoz is esetleg oda lehessen warpolni?)
    Mindenen túl egy jó szerónak(ha 1-100-as szintik van benne minden akk minimum 1-3hónapos béta teszt kell)
    ...ehm egy tipp: csinálj vázlatot, mi köthető ehhez és ahhoz és húzz 1-1 vonallal 1-1 kivitelezni kvánt ötletet, majd írd le az elemeket és ha minden összeállt hajrá!Indulhat az új dolog patche!

[spoiler]Step nem mellesleg mire véljem a te múltkori polipos "izédet"? miféle beteg cthuthulu fan vagy te?[/spoiler]

Amiatt nem aggódok, hogy nem lenne becsempészve mindenhova valami újdonság, ami izgalmassá teszi a Szervert. Sőt, mi úgy terveztük, hogy a Story Questnek is akár Patchenként lenne folytatása egy ponttól, s ezzel egyidejűleg jelennének meg (akár World Bossok is vagy területek, tárgyak, interakciók, NPC-k stb). Egy szóval Kapcsolatban van minden mindennel. Mi több, apró Easter Eggeket is dugdosnánk el a lehető legkülönfélébb formákban. De, ez csak egy apróság az összképből. A Játékosok közti interakcióknak is lenne fontos szerepe.

No, inkább nem folyok bele a jövőbéli terveinkbe, mert eléggé szövevényes, és hát itt most nem Spoilerezni szeretném a Szerverünk. De, mindig lesz miért játszani. Izgalmassá, érdekessé akarjuk tenni és szeretnénk, hogy a játékosok a sztoriban érezzék magukat sőt, tetteik akár annak alakulására (a következő Patchekben kijövő dolgokra is) hatással lennének.

Nem szabad mindent egyszerre rázúdítani a Játékosokra. A cél az, hogy legyen egy gyönyörű, bugmentes bevezetés, amelyre majd jönnek az eltervezett dolgok folytatásai. Persze nem egy szimpla GF szerón kell kezdeni a leendő harcosoknak, Isten ments!

Én is hozzászólok a témához, mondjuk én kicsit már túlgondoltam ezt a GF story-t.  ;)

Az én elvem már az, hogy összes pályát, fegyvert, vértet kivettem (vértet nem egészen :P ), persze kosztümök és tárgyak-felszerelések maradtak. De ha új élményt szeretnének a játékosok, akkor kell változtatni, mert nekem az a tapasztalatom, hogy a játéksook a Kard+0-tól a Szellemfog pengéig mindent kidobálnak, tehát nincs értéke egy kard+9-nek sem már egy privát szerveren. Annyira túlmentünk az ilyen dolgokon már, hogy akkoribban jó játékos "vonzó" volt a full +9, de ma már ezek sem érdekelnek senkit.
    Mikor az alap vértek átmennek díszvértekbe, és helyettük a robotikus cuccok a menőek, ridack féle rippelt cuccok, nekem nem az eseteim, de a mobok sem. A mobokat hagytam alapnak, és írtam egy jó kerettörténetet (ma fejeztem be  ;D) és szerintem ütős cucc lesz.
    fabtam11-nek sok jó ötlete van, egy párat meg is fogadtam az Ötletbörze témából ;) Köszi! :)

A kezdés itt is lényeges dolog, én teljesen új pályákra helyeztem a témát, skyboxokkal fullozva. Voltaképpen ha találtam jó publikus pályát azt felhasználtam, de ha úgy kellett csináltam magamnak is.
    Mobok meg jók alapon, mert azokat mindenki ismeri, és talán illenek grafika/textúra szempontból a játékba.

A közös party-k fontosak nagyon is, és egyre több olyan csapat van, akik 5-6an mennek és járják a különböző szervereket, tehát vannak még olyan csoportok akik haverokként mennek a szerverekre, de ha nyílik egy jobb, akkor el fognak menni, tehát az a koncepció, hogy minél jobb szerver legyen a "miénk". ;)