A Metin2 termékigazgatójával készült interjú margójára...

Indította Logan, 2016-07-21, 19:13:21

2016-07-21, 19:13:21 Utolsó szerkesztés: 2016-07-21, 19:29:57 Szerző: Logan
Sziasztok!

Lehet többen is olvassátok a hivatalos Metin2.HU fórumot és belebotlottam egyik hírükbe mely egy német videó angol felirattal, egy Youtuber (SlowDmG) meginterjúvolja a Metin2 termékigazgatóját.
Nos nem erre számítottam de igen sokat beszélt a privátszerverekről annak ellenére hogy ez egy Gameforge-s személy szájából hangzottak el a mondatok.
Az egész videó kérdezz-felelek rendszerű volt, megpróbálom nagyjából a minket Privátszervereseket érintő részeket letolmácsolni:

Miért nem tesztek semmit a Privátszerverek ellen?

Nagyon trükkös egy terület ez, de nem hosztolhatsz csak úgy egy privátszervert. Aki Metin2 szervert akar
hosztolni annak elsősorban licencre van szüksége a Webzentől. De ez általában nem szokott meglenni vagy csak nagyon ritkán... A legtöbb régióban "szipla licenc" van. A Gameforge-nak például van licence az európai régióra és országaira ami azt jelenti hogy "másodlagos licensz" nem létezik! Bárki aki szervert futtat szabadon kapcsolatbaléphet a Webzen-el, de szerintem mind ugyanazt a választ kapnák...
Nem hinném azt hogy nem teszünk semmit a privátszerverek ellen, ez a "probléma" mindig napirenden van már jópár éve. A probléma ott van hogy az emberek akik ezeket a szervereket futtatják, tudják hogyan rejtőzzenek el előlünk mert egyszerűen jól tájékozottak. Ez azt jelenti hogy futtatják a szervereiket külföldön (Németország határain kívül) ahol a Német törvénykezésnek nincs egyáltalán súlya, úgyhogy nagyon nehéz ezen a "problémán" átlendülni, de kitartóan próbálkozunk vele... Jogászaink nagyon sok időt töltenek el evvel, ez egy nagyon drága munka és sajnos esélyeink nagyon kevesek. Ez az egyik ok hogy Youtube-on a fő hírdetőfelületükön próbáljuk őket "megtámadni" mert csak egyedül itt arathatunk felettük győzelmet. Nehéz ellenük akármit is tenni mert nagyon tapasztaltak a szervertulajdonosok, nem csak a játékot és a szolgáltatást másolják le vagy épp módosítják vagy telepítik fel valahová. Végülis egyszerű dolguk van mert nem fizetnek a licencért, nem osztják meg velünk bevételeiket egyszóval nem fizetnek a szerverekért nekünk. Általában egy emberhez egy szerver köthető amit sokkal könnyebb kezelni mint a mi felhő (cloud) alapú megoldásunkat (?). Erről a problémáról mindig szoktunk beszélni de nincs ami megállítaná őket... Mi fizetjük az adót Németországban jóokból. Támogatjuk az infrastruktúrát, oktatást, és ez nagyon unfair hogy a bevételeink egyszerűen eltűnnek mert ők evvel keresik a pénzüket...

Lesz-e Metin3?

Nem, napirenden volt de letettünk róla, a célplatformunk az okostelefonok, úgyhogy PC-re nem fognak kijönni mostanság címek, de igyekszünk költeni a befolyt bevételekből a Metin2-re mivel ez egy húzócíme a Gameforge-nak...

Summáznám

Nos az én véleményem az hogy nem lesznek Magyarországon nagyobb retorziók, mindenesetre a videó tartalmaz még érdekes témázgatásokat ( https://www.youtube.com/watch?v=gbea1hVP80w ), végülis összegezve én úgy vettem ki a szavaiból hogy nem lesznek az emtékettőmejszterhez hasonló jogi lépések (emlékezzünk, elperelték tőlük a domain címüket és megtiltották a Metin2 vagy Mt2 használatát az online tartalmukban). Mindössze annyi történhet hogy Youtube videók fognak "eltűnni" jogsértésre hivatkozva, de amikor már a harmadik kérdés is erről szólt emberünk úgy reagálta le hogy "inkább hagyjuk ezt a témát mert így is reklámot csinálunk nekik...".
Amúgy kicsit suták szerintem mert lehet ez csak egy magyar jelenség de szerintem a Facebook-on reklámoznak nagyon sok szervert,  ikább az került előtérbe, ez a fórum meg sajnos háttérbe. Egyszerű okból mivel a Facebook csoportokban egyszerűen nincs vagy minimális az adminisztrátori munka és kb 30x kiflood-olhatsz a csoport üzenőfalára egy adott szervert bármiféle retorzió nélkül, ezért nem hirdetnek sokan már itt...

Gondoltam hogy a privátszerveres szekcióba nyitom de ugye ez nem a szerverkészítésről szól elsősorban...

2016-07-21, 19:28:35 #1 Utolsó szerkesztés: 2016-07-22, 15:23:27 Szerző: Csedwik
Rengeteg dolgot tudnék írni erről, de ezt inkább skypon vagy privátba.
Én álláspontom szerint, magam részéről megváltoztatom az egész játékot, hogy ne sértsen jogokat.Ezért nem lesz támadható. Igen 2016 van, de még mindig sokan keresik a játékot, csak Mo.-on esély sincs addig lépni, amíg ilyen [spoiler]nem mondok neveket[/spoiler] emberek készítenek szervert.
Kérdőívem szerint, rengeteg ember játszott a metinnel de azért hagyták abba mert a szerver bezárt. Érdekes ddmt2 miért nem zár be? Mert normális tudatos emebrek vezetik.
Egyszerűen szánalmas ami ma itt megy.
Ne térjek el a témától: Szerintem rengetek tízezer euró elmegy az ügyvédek kifizetésére, de egyszerűen nem lehet ezt csak így feljelentésből megcsinálni. Mire bíróságig eljutna az ügy már rég bezárt a szerver és nyílt helyette 2 másik..
"Ne a mennyiségre ügyelj csedó hanem a minőségre"

ui: "A hír szent, a vélemény szabad, tudod mi ez? Szpatás."
Hadházi

Ez egyéni véleményem, nem ezért kell a fejem majd leharapni, de ez az igazság. Igénytelenségig teletömött szerverek tömkelege.

2016-07-21, 19:55:48 #2 Utolsó szerkesztés: 2016-07-21, 19:59:15 Szerző: Logan
Oké magánvélemény de a GF házatáján is lenne mit söprögetni...
Vannak jó ötleteik is mert ugye frissítések tömkelege árasztja el a hivatalos szervereket.
Amúgy ahogy a videóban is elhangzott "automata farmbot" ami ugye nemrég bekerült a játékba eléggé felborzolta a kedélyeket. Nemtudom nekem a GF-nél talán az alkímia meg a stb fiszem-f@szom rendszerek verték ki a biztosítékot és akkor hagytam ott az egészet, egy jól működő viszonylag egyszerű dolgot miért kell bonyolítani, felborítani a balanszokat?
Voltak a GF-nek jó frissítései (pl amikor felveszed a tárgyat megjelöli hogy az új, vagy ha elakarsz adni valamit akkor mutatja hogy mit raktál már ki stb...) én azt mondom hogy a klasszikus 2008-as játékélményt nem hozza vissza semmi :S
Tényleg úgy kellett volna sokmindent hagyni ahogy volt, emlékezzünk vissza a 2010-es ápgrédek (grafika stb...) lenerfelték a fél világot (droppok terén) már akkor sokan otthagyták az egészet, a szerver összevonás mondjuk nem volt egy rossz ötlet de azis eléggé hülye helyzetet teremtett mert túlkínálat van mindenki eladni akar, venni senki nem tud semmit. +1 a videóban is kitértek rá hogy a Boss farmolás problémás lett mert ugye fogod a stoppert elindítod a boss leverésénél és mehetsz vissza 15 perc után az összes CH-t végigverni stb...

Privátszerverekre kitekintve kb rombolják az ember életkedvét ahogy mondod...
Amikor már az ezredik témába kezdesz hogy a cím megkapó de ott X-eled ki a böngészőlapot hogy "szint és yang adó NPC"...
Amúgy én annak örülnék ha ezek a szerverek hullanának elsősorban mert sejtésem szerint túlnyomórészt a tulajt ha kérdeznéd mi az a C++, PHP, Python, LUA biztos azt vágná rá hogy az egy halfajta...
Igaz hullanak ezek maguktól is mert vagy otthagyják a játékosok vagy direkt arra épül ki az egész hogy accountokat lopjanak magyarról nemes egyszerű trükkel kódolatlan jelszótárolással az account adatbázisban, van 100 account bezár, magyaron meg nagyiparban feltörik azt akit csak lehet...
Hát igen magyar szerverpaletta van csak sajnos 90% szégyenszerver.
Amúgy valami történhetne már DEV-en is mert járok rendszeresen híreket olvasni de semmi értelmes, most ottvan az a srác aki megpróbálta P3NG3R-hez hasonlóan megoldani a "Slot marking system"-t de nemnagyon jött össze neki (amúgy túl jó lenne ha lenne róla valami hír: https://www.youtube.com/watch?v=wTmLt0J6QoE ).

Az a legnagyobb baj, hogy van kereslet ezekre a szerverekre. Ha nem lenne akkor szépen lassan eltűnnének, hiszen veszteséges lenne ütemeltetni, ám nem így van. Ameddig a játék célközönsége a 10 év körüli vérpistik, addig mindig lesznek hulladék szerverek.
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

2016-07-22, 11:14:42 #4 Utolsó szerkesztés: 2016-07-22, 11:17:42 Szerző: Adrian
Én tudjátok mit nem értek? A játék már betöltötte a 10. életévét és még mindig nem tudunk olyan nagyot mutatni ami a mai igényekhez megfelelő lenne.
Annyira mondja mindenki, hogy mekkora fejlesztő ez meg ez terén, akkor könyörgöm miért nem fejlődünk?
Van aki itt Python programozónak vallja magát,de nem tud egy python sort elmagyarázni.
Van aki Quest írást ugyebár szeretné megtanulni quest író program segítségével. ??? ???
Ezért nem haladunk előre és ezért nincs játékos a szervereken sem, ezért nincs kedvem játszani se a metinnel, mert ha valahova beregisztrálok 2 hét múlva az adataimat látom viszont egy pastebin-en.
Itt már mindenkit csak a pénz érdekel és nem más, szerintem amíg a termékigazgatók letudják húzni az embereket pénzzel addig nem fognak változtatni, amikor majd úgy látják, hogy a bevétel megy lefele tehát nem haladja meg a bevételi átlagot abban az adott hónapban, akkor valamit be kell vetni, egy esetleges új fejlesztést ami megint megnöveli a játékosok életkedvét a játék iránt.
Marketing az egész, ahogy a Magyarországi szerverek 99,9% is csak a marketing.

Idézetet írta: Logan Dátum 2016-07-21, 19:13:21Mindössze annyi történhet hogy Youtube videók fognak "eltűnni" jogsértésre hivatkozva, de amikor már a harmadik kérdés is erről szólt emberünk úgy reagálta le hogy "inkább hagyjuk ezt a témát mert így is reklámot csinálunk nekik...".
Kár.

2016-08-09, 18:15:53 #6 Utolsó szerkesztés: 2016-08-09, 19:05:37 Szerző: Pisti95
Idézetet írta: Adrian Dátum 2016-07-22, 11:14:42
Én tudjátok mit nem értek? A játék már betöltötte a 10. életévét és még mindig nem tudunk olyan nagyot mutatni ami a mai igényekhez megfelelő lenne.
Annyira mondja mindenki, hogy mekkora fejlesztő ez meg ez terén, akkor könyörgöm miért nem fejlődünk?
Van aki itt Python programozónak vallja magát,de nem tud egy python sort elmagyarázni.
Van aki Quest írást ugyebár szeretné megtanulni quest író program segítségével.

Na igen, nem tudnak semmit nyújtani, mert nem tudnak kitalálni semmit, csak a farmolás és a SÉ szerzés meg a verjük szét mindenkit gondolat menet van (PVP). Ez itt a gond, hiszen régen fejlődeni kellett, hogy erős legyél, most már elég annyi, hogy farmold ki a SÉ-t és vegyél cuccot.

Python programozásnak mi köze a játékélményhez?  :o
Questnek van köze, és vannak elgondolások, de ha megvalósítják is, túl nyersen. Nem kell olyan szavakat belevágni, hogy "Készen állsz a run-ra?", és a többi. (konkrétan a "run" szóra akadok ki, mert nem tud még angolul sem az a szerencsétlen.) Nem így kell nevezni a dolgokat, mindennek kell egy háttértörténet, és arra építeni, ha új történetet akar. Ha metin2 régi küldetéseit használja, akkor e szerinti formát kövesse, és vigye a történetet is másképp, vagy valami legyen.

Minden szervernek van története és csak a közösségen és a fantáziával megáldott embereken múlik, hogy leírják-e vagy megörökítik, de bizonyos helyeken csodálkozhatsz, ha PvE-t látsz ;
A pythonos tudás azért kell, hogy a py fájlok szerkesztése közben ne rontsuk el a klienst.

A fejlődéshez verseny kell és ha kilőjük egymást a búsba előbb vagy utóbb nem tudunk kit felülmúlni, valahogy sehol sincs versenyre termett mezőny, hisz a PVP-k és a PVM-ek és sablonait az újabb elképzelések kivitelezése több időbe kerül, mint egy VZ összerakása és kidobása az ablakon.

Nem csak PVP PVM FUN és ezek keverékei léteznek, de kiestek a sorból a nagyobb 1v1/PVE/Biriwaros mind a játékosok hiánya, mind a fejlesztők kedve&hangulata miatt.

Sziasztok!

Fabtam11 és Pisti95 kicsit beszállok a megkezdett gondolat menetetekbe nos kifejtem a magam álláspontját.
Szerintem amit nagyon sajnálok hogy kiveszni látszik az a jó közösség a játékban.
Régen nem volt ennyire személytelen a Metin2 világa mint manapság, emlékeztek még 2009-re amikor indult a Metin2.hu? Én szeptemberben kapcsolódtam be a történetbe Aquilla-n pár hónapra rá Draco-n.
De már az első pillanattól éreztem ahogy a kezdőkkel vertük a kutyákat és már az első percekben helyi chatben írtam vad idegen embereknek és ők kezdeményeztek felém hogy fejlődjünk együtt csoportban.
Nem tudtunk még semmit szinte... Még azis újdonság volt hogy hogyan nyissam meg az Inventory-t, emlékszem kb 1 év játék után voltam vele úgy hogy a játék nem tud újat mutatni nekem de erre még ma is rácáfol néha. Céhek, én egy nagyon jó céhbe a BlackShield-be kerültem be protekcióval abszolút jó közösség volt, megálltunk map1-en egy-egy helyen és beszélgettünk pecáltunk stb...
Lure, emlékeztek rá? Régen egy nindzsa is mekkora segítség volt egy-egy bandának a fejlődésben.
Ma már csak saját bufferekkel tolják a srácok.
Térjünk vissza a céhekre, tényleg fantasztikus volt háborúkat nyerni, szép lassan felfelé menetelni a tabellán, részt venni a telekre gyűjtésben stb...
Esküvők, emlékeztek rá amikor szinte gombostűt nem lehett leejteni egy-egy esküvőn?
Egyszerűen fantasztikus volt, nameg amikor megjelent egy GM a tér közepén :)
Halászat, amikor mindenki lelkesen beszélt egymással miközben hajtott a kagylókra.
És a nap végén amikor kipakoltad a nagynehezen begyűjtött portékát a kis boltodba és vitték a szakadt FMS-t egymillióba.
Húztál kisebbeket vagy még amikor léteztek húzásra szakosodott céhek pl Draco-n a Swallow.
Meg ugye nagy nevek akiket mindenki rettegett (játékosok) akik elsőként öltötték magukra a 60+ cuccokat.
Ja meg ugye régen ha kiírtad hogy adsz mindenkinek 50K-t (de néha ez se kellett) hogy segítsen warlóban azis jóvolt de nagyon. Meg ugye a gyilkolászás a kezdő majomkaziban.
Jajj és a kedvencem a végére maradt, emlékeztek arra amikor brigádba tömörülve átlovagolsz egy másik birodalom városába és erőt képviselsz társaiddal? :)

Hova lettek mára ezek a szép emlékek?
Tényleg ma mindenkit saját sikerének hajszolása hajt, ahogy nyit egy szerver egyből ő akar lenni a Top1 mára a játékos áll egymagában közösség nem áll mögötte.
Meg ugye marketing hegyek... Nem nevezem nevén a szervert de lehet rájöttök hol volt ez, elég volt egy jól megírt PHP fájl (Cucc kreátor) és máris jött a pénz hegyekben.
Magyar, DDMT, GGMT az igazi klasszikusok, amikor még azért húztad ki a netkábelt a DDMT2 US kliensnél hogy ne írjon FULL-t a szerverválasztónál. Meg DDMT2 CN kliens a céh alapításhoz, amikor mindenki Sohan hegy közepén verte egymást :D

Hát igen énis kérdem hogy mi történt azóta?
Lehet ezt már semmi nem hozza vissza holott ugye már a forrás is publikus és lehetne fantasztikus szervereket készíteni új térképekkel (klasszikusok fényében), új küldetésekkel, gondolva a passzív játékosokra, halászokra, bányászokra nekik külön küldetésekkel ahol EXP és Yang várná őket jutalmul.
De ugyan hogy hozhatnánk vissza a Metin2-t régi fényébe?
Sajnos vagy nem sajnos tényleg azis nagyban hozzájárult népszerűségéhez hogy még egy kihegyezett Pentium III is simán elvitte szőrös grafikával...
Meg ugye más nemnagyon volt helyette, mamár tényleg számtalan játék áll rendelkezésre, ma már az FPS-ek is lassan kicsit az MMO-kra hajaznak a szint/kaszt rendszerrel stb...
Meg ugye mamár alap hogy 1GB vagy 1GB-nél nagyobb VGA ketyeg a gépben...
Sajnálom hogy a fórum is kezd el néptelenedni, meg azt is sajnálom hogy TheSLZ is eltűnt, de legalább P3NG3R, Te Pisti még itt vagytok a régi arcok közül és igyekeztek lelket tartani a fórumban, néha a palavesszővel rácsapni az ujjhegyekre hogy használd már a keresőt pasztmek, hát igen Yang adó Szint adó NPC a romkocsma mellett ide jutottunk, amikor meg a kártyavár összedől egy jól irányzott DDOS-al backdoor-al stb-vel akkor meg pislognak mint hal a szatyorban.

Miért nincs meg a szerverkészítők becsületkódexe?
Az ne kezdjen bele az egészbe aki nem tud hosszú hónapokat, éveket dolgozni azért hogy szervert teremtsen!
Meg ugye annyi fantasztikusan jól megírt leírás, videó áll ma rendelkezésére a tanulásra, C++-hoz se kell érteni mert ugye a hibajavításokat is mások csinálják meg és publikálják.
Mondják hogy 2012-es fájlokat használnak R2089M-el és kéri a DIFF-et a hibájára orvosságul?
Ne menjünk a DEV-es VDI alá emberek! Aki nem képes leszedni egy 2008-as vagy 2013-as VS-t és kijavítani az alap hibákat és dolgozni a forrással az hol akar ma szervert hosztolni?
Miért írja ki hogy hosszútávú?
Énis megtértem elolvastam SLZ témáját teljesen sutaként R2089M-ről ez a téma alapján:
[FORRÁS]Öntsünk tiszta vizet a pohárba (http://metin2hungary.net/index.php/topic,193721.msg1020684.html#msg1020684)
Egyszerűen falni kezdtem a forrásos témákat, tényleg iszonyat jó dolgozni vele :D
Most oké nekem rajtkőként ottvan az hogy rendszergazdának tanulok 21 évesen és 14 éves korom óta foglalkozok privátszerver készítéssel, egyszerűen jó hogy támaszkodok a Metin2 privátszerver készítésre még a suliban is mert sokkal okosabb vagyok a többinél akik még azt se vágják mi az az FTP meg a MYSQL...

Miért nem olvastok gyerekek?
Televan a fórum jó leírásokkal anno nekem azon az egy koreai SF beüzemelős témán kívül semmi támasz nem volt, nemúgy mint ma, emlékszem volt max 5 téma itt a szerverkészítés szekcióban most meg mindent odatolnak a valagatok alá csak elkéne olvasni és máris nem lenne annyi "szégyenszerver"...

2016-08-09, 22:33:16 #9 Utolsó szerkesztés: 2016-08-09, 22:50:53 Szerző: Csedwik
Jó hosszú leírás, pár percre jöttem vissza, na: Szerintem a legnagyobb baj az, hogy olyanok próbálnak szervert készíteni aki azt sem tudja mi az hogy error/warning/not valid. Ilyen alap angol szavak miatt képesek egy (vagy 6) témát nyitni és elvárják a segítséget. Régebben miért nem volt ez? Mert ÖNÁLLÓ GONDOLKODÁSÚ emberek voltak, a mai elkényeztetett kisgyerek meglátja ó privát szerver készítés, letöltök 1-2 dolgot és gazdag leszek. Bocsi de krvára nem így van, vagy ha így is van az én szemembe egy semmitmondó ócska szerver szokott lenni az ilyen. Szánalmas ami itt megy. Neveket én sem mondok de lenne minimum 40 szerver amit tudnék sorolni és ez max 4-5 embertől... Vicc ami itt megy, sajnos én(mi) semmit nem tudunk tenni ez ellen, de ezek viszik le a színvonalat. Példa: [spoiler]Newlegends2.[/spoiler]
Facebook csoportok általában nem szólnak másról, mint 200 posztból 190 hírdetés és annak a kommentjei is végig hírdetések. Attól, hogy szart reklámozól nem biztos, hogy kifizetődő. GONDOLKONI kell, magyar nyelvtanhoz tartozik a FOGALMAZÁS. MI az hogy SZINT ADÓ, lol, bemegyek a rendőrségre:- Elnézést, merre találom a rang adó embert? Ez a játék arra lett kitalálva, hogy megküzdj azért amit el szeretnél érni, erős túlzás azt állítani, hogy éveket kell fejlődni egy privát szerveren, de kérem, megnöveled a vadkutya exp szorzóját ezerrel, nem értékesebb fejlődni, mint kézhez kapni mindent? Mi értelme annak, hogy felmegyek egy 2016-ban készült szerverre, kapok egy monoton kezdő questet. Üdvözöllek blablabla, jó játékot. Milyen jó játékot? Annyi, hogy beállsz map1 közepére és optolsz, ebbe mi az élvezet komolyan mondom?! Ha normálisan adnál a tárgyaknak funkciót és olyan dolgokat is használatba vennél amiket simán lehetne(horgászat,bányászat,(logannal élek:luré), esetleg egyedi tervezésű EVENT, nem bújócska meg ilyen biszembaszom, hanem ami tényleg olyan, esetleg készítesz egy saját pályát neki, ha olyan a szerver, arra építesz, hogy jól érezzék maguk a játékosok.) Adrian(ZEK): ,,Ne a játékosoknak felelj meg hanem magadnak ami tetszik, betűszámbetű miért lett sikeres? Mert mert egyedi lenni"

U.I:Nem a szerverkészítéssel van a baj hanem az,hogy KIK vezetik, érdekes. DDMT2 miért nem zár be? Mert felnőtt ÉRTELMES emberek vezetik.Sok ilyen példa van, és mind mind normális emberek, de a kissebb egyénekbe(mintha én idős lennék) nincs meg az a minimális tisztelet/becsületesség/akaraterő/szorgalom/bűntudat (ha bezárja a szervert mások pénzét meg csak úgy hiphopp eltűnteti.Azt futhatnak szegény playerek a pénzük után.). Ezek a tulajdonságok hiányoznak a ma elkészítendő szervernek a tulajdonosából.

2016-08-10, 00:12:01 #10 Utolsó szerkesztés: 2016-08-10, 00:16:57 Szerző: Adrian
Idézetet írta: Pisti95 Dátum 2016-08-09, 18:15:53
Idézetet írta: Adrian Dátum 2016-07-22, 11:14:42
Van aki Quest írást ugyebár szeretné megtanulni quest író program segítségével.

Na igen, nem tudnak semmit nyújtani, mert nem tudnak kitalálni semmit, csak a farmolás és a SÉ szerzés meg a verjük szét mindenkit gondolat menet van (PVP). Ez itt a gond, hiszen régen fejlődeni kellett, hogy erős legyél, most már elég annyi, hogy farmold ki a SÉ-t és vegyél cuccot.

Python programozásnak mi köze a játékélményhez?  :o
Questnek van köze, és vannak elgondolások, de ha megvalósítják is, túl nyersen. Nem kell olyan szavakat belevágni, hogy "Készen állsz a run-ra?", és a többi. (konkrétan a "run" szóra akadok ki, mert nem tud még angolul sem az a szerencsétlen.) Nem így kell nevezni a dolgokat, mindennek kell egy háttértörténet, és arra építeni, ha új történetet akar. Ha metin2 régi küldetéseit használja, akkor e szerinti formát kövesse, és vigye a történetet is másképp, vagy valami legyen.

Python programozással arra a részre akartam kilyukadni, hogy már sajnos hamis információkkal is árasszák az embereket, előadják,hogy mekkora programozók és közben nem, csak azért vallja magát annak mert elindított egy szervert amit nem ő hozott létre,hanem csak fizeti a VPS-t és a hozzátartozó dolgokat.
De azért fejlesztéshez is elengedhetetlen.
Idézetet írta: Logan Dátum 2016-08-09, 21:32:51
Sziasztok!

Térjünk vissza a céhekre, tényleg fantasztikus volt háborúkat nyerni, szép lassan felfelé menetelni a tabellán, részt venni a telekre gyűjtésben stb...
Esküvők, emlékeztek rá amikor szinte gombostűt nem lehett leejteni egy-egy esküvőn?
Egyszerűen fantasztikus volt, nameg amikor megjelent egy GM a tér közepén :)
Halászat, amikor mindenki lelkesen beszélt egymással miközben hajtott a kagylókra.
És a nap végén amikor kipakoltad a nagynehezen begyűjtött portékát a kis boltodba és vitték a szakadt FMS-t egymillióba.
Húztál kisebbeket vagy még amikor léteztek húzásra szakosodott céhek pl Draco-n a Swallow.
Meg ugye nagy nevek akiket mindenki rettegett (játékosok) akik elsőként öltötték magukra a 60+ cuccokat.
Ja meg ugye régen ha kiírtad hogy adsz mindenkinek 50K-t (de néha ez se kellett) hogy segítsen warlóban azis jóvolt de nagyon. Meg ugye a gyilkolászás a kezdő majomkaziban.
Jajj és a kedvencem a végére maradt, emlékeztek arra amikor brigádba tömörülve átlovagolsz egy másik birodalom városába és erőt képviselsz társaiddal? :)

Hova lettek mára ezek a szép emlékek?
Tényleg ma mindenkit saját sikerének hajszolása hajt, ahogy nyit egy szerver egyből ő akar lenni a Top1 mára a játékos áll egymagában közösség nem áll mögötte.

De imádtam ezeket baszki,öröm volt most visszanézni. Ezek nagyon jó emlékek voltak és a karácsonynak is volt egy feelingje azt is tegyük hozzá,élvezet volt játszani ! :)

2016-08-10, 00:15:52 #11 Utolsó szerkesztés: 2016-08-10, 00:25:43 Szerző: Rin the Exorcist
Akkori ismét magamra öltöm a negatív karakter szerepét! >:D

Szomorú ezt kimondani, de ez javarészt a mi hibánk is. Fentebb már leírtam a játékosok felőli részét, de most nézzük a mi oldalunkat.

Tegyük fel a kérdést, miért van most ennyi szerver, és ezelőtt pár évvel, amikor igazán virágzott ez a játék, akkor miért nem volt? A válasz egyszerű: a rengeteg leírás. Ahogy már Logan is említette, régen alig volt pár téma, szóval csak azok tudtak összerakni egy valamire való szervert, akikben meg volt a kellő akarat és kitartás, a hozzáértésről pedig már nem is beszélek.

Ezzel szemben ma letölt az ember egy VZ-t és már rendelheti is a VPS-t.. Na ez itt a probléma. De ezzel már nem tudunk mit kezdeni, viszont az életképtelenekkel tudnánk. Lehet csúnyán hangzik, de akin látszik, hogy az IQ-ja alulról határos a nullával, és vagy valamilyen sablon szervert készít, vagy csak a pénz érdekli (mondjuk ez a kettő gyakorlatilag sosem zárja ki egymást) akkor annak egész egyszerűen senki ne segítsen! Persze ha valaki elsőosztályú keresőrobot akar lenni, és ezért cserébe szánalom pluszpontokat akar kunyerálni, annak nem állok az útjában.

Sajnos a keresőben jóval több mint elég dolgot lehet megtalálni, ráadásul nem csak ez az egy metines fórum létezik a világon, szóval akinek ezek után nincs annyi önállósága, hogy ezeket felkutassa és hasznosítsa, annak semmi keresnivalója nincs köztünk, máshol keresse az ingyen pénzét.

Időt tekintve pedig szerintem változó a helyzet. (Itt természetesen csak az értelmesebb rétegről beszélünk, aki el is akar érni valamit.) Ha valaki teljes gőzerővel halad, akkor szerintem pár hónap alatt egy elég igényes szervert egyedül összelehet rakni, sok újdonsággal és izgalmas játékmenettel. Vagy ott a másik lehetőség amit én és még jó páran képviselünk, mégpedig az, hogy hobbiként tekintünk erre az egészre. Időnként időt energiát nem kímélve halad az ember a célja felé, máskor viszont kicsit szünetel a dolog. A magam részéről kicsit több mint két éve vagyok ebben az egész szerverkészítésben, de még messze a cél. Vagy csak neki kéne ülni és összelehetne rakni azt, ami még hátra van.

A python pedig szerintem igen is fontos része az egész szervernek, pontosabban a kliensnek, hiszen minden amit látunk az python kódokból épül fel, szóval ha valaki szeretné kicsit átalakítani a dolgokat, akkor egy kicsit komolyabb python ismeret sem árt.

Ha már most úgy is én vagyok a negatív karakter, és Slz is szóba került, akkor róla is említek pár szót. Ha valakit felelőssé lehet tenni mindezért, akkor az pont ő. Egyrészt a VZ publikálásával, másrészt azzal, hogy a felesleges idejét nem tudta hasznosan eltölteni, és boldog boldogtalannak segített a fórumon. Jó, mint ahogy sokan mások én is sok mindent köszönhetek neki, de inkább bár ne köszönhetnék semmit, cserébe senkinek nem segített volna, és akkor nem lennénk ma ilyen helyzetben. Lehet nagyon csúnya dolog amit most leírtam, de ha átgondoljátok a történteket akkor azt hiszem egyetértettek velem.
A kérdés az, hogy vajon ő miért csinálta ezt? (Nem ismerem őt annyira, sőt, amit tudok róla az se igaz, mert ha róla volt szó, akkor utólag mindig kiderült, hogy hazudott...) De talán jobb ha nem kezdek találgatásokba. Viszont ha mégis tippelnem kéne akkor talán egyfajta hírnevet, elismerést keresett, és főként itt a vérpistikben találta ezt meg. Meglehet őt érteni (már ha igazam van) de azt hiszem ezért cserébe tönkretenni egy egész játékot a közösségével együtt aligha érte meg.

Amit írtam azért lehet utálni, de igyekeztem összefoglalni a nagy igazságokat a fórumot és a játékot illetően.
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

Egy fecske nem csinál nyarat.:)
SLz nem volt rossz ember ettől függetlenül, ő megpróbálta tovább fejleszteni a metin világát és segíteni.
Ami viszont vele történt szerintem is kicsit csuporség volt, de ez az ő döntése nem tudunk mit tenni.
Nagy fejlesztőket már sajnos mondani sem merek mert már nem tudok itt mondani M2hungary-n.
Béla még talán tartja itt a lelket és próbál segíteni néhány embernek,de már lassan a "vérpistik" is kifogynak ebből a nagy metin buzgolódásból és sajnos remény vesztett lesz az egész.  :-\

2016-08-10, 14:49:21 #13 Utolsó szerkesztés: 2016-08-10, 15:11:55 Szerző: fabtam11
Az anonymitás és a bizalom két olyan dolog, amit nehéz fenttartani az adminok és a fejlesztők közt.

A játék fejlesztései
Az új mountpecséteknél és az energia rendszernél még minden oké volt(?), a kosztümhajak - kosztümök terén dettó, az újabb mountok, a petek, a gyűrűk szintén megfeleltek az elvárásoknak(akár szinte 2azonos jellegű viselhető tárgy), az öv... na az 1-12slotot ad, de mihez?3-4-5 leltárhoz? a gyűrűk GF-es értékei szinte az overpowered bullshit fogalmát feszegetik, ha 6-7 optnál több lenne bennük valószínűleg már a sét is megérné, amit 1 hét timewastingre kéne elpazaro...ácsi arról beszélünk, hogy egy tárgy erősebb,  mint a többi és akár kettő is képes lekaszálni a fél map1-et szabadban.
A Wolfman alapvetően elkélhet, ha már a bufferekkel és a selfonly skillekkel sem tudjuk legyűrni a csapatunk kíséretében az egyes bossokat az írtózatosan nagy erejük miatt...
De a sárkánykő alkímia az egész életünket megkeseríti már, ha még szeretnénk a gf árnyékában járni.(most őszintén ezt ha készségkönyvvel is kéne még fejleszteni akkor is nagynak számítana az az 50-55 könyv 1-P-s szintig)
A privát szerverek kirívió elemei
A nagyot alkotó szerverek, SiriusMt2, UniversalElements, RottenRoot, SaveYourself2, SliceMetin2... mind a saját elgondolásukkal és a saját elképzeléseikkel/elemeikkel adtak olyat a világnak, amit eddig nem láthattunk másutt.
Akár a 7-12.skillek, akár a sárkánykő alkímia értelmesebb felhasználása, akár a pet system továbbfejlesztése, akár a füstök bővítése, ak. a fegyverek és az elemek megfelelő kihasználása volt a cél ők a saját módjuk szerint megoldották a maguk módján...Az InfinityMetin még az ugrást is megoldotta a karakterek animációi közé bevágva, ami nem kis teljesítmény lehetett(kitérésre\mobok támadásainak elkerülésére\helyzetváltásra tuti jó lehet)Az ugmt2-3/Karma2 az L-es skillekkel és a gyönyörű vérteffektekkel gyönyörködtette az embereket...
Régen voltak olyan szerók is, akik a map1-ek hányinger keltő textúráival arra inspirálták a játékosokat, hogy bárhol jobb, mint map1-en , akár fejlődsz, akár eskűvőre mész, akár farmolsz valahol másutt tuti jobb élményeket szerzel...

Az alap tény:
Mindegyikőjük a korában a megfelelő sf-el és klienssel idnított, mi meg csak ülünk és próbálunk valamit felépíteni abból, amit Pisti95,SLZ,DLG,Deadly2000,Zaitsev, P3NG3R, az Fntf hungary-s csávó meg még pár ember itthagyott, a fórumon.De azért aki a fórumon 2014-2016 között csak ritkán(madártávlatban) volt fent annak az egész dolog már nem kínai, hanem c++-os moslék enyhe Forrással meg még pár egyéb nyelvvel megfűszerezve.

A végjátékra:
Remény mindig is volt, mert a DDMT2 se teljesen másolja a GF-es alapot, lépést tart vele valamilyen szinten, de ahelyett hogy támogatnánk néha többször vágjuk pofán, mintsem próbáljuk a létének a jó oldalát nézni.
Amíg van metin2hungary vagy hugames vagy tudom is én milyen magyar fórumok vannak még, addig tuti van remény legalább egy hamachis szervernek is[csak az elérhetőségét privátabb köröknek szabad csak kiadni]!

Privát szerók mindig lesznek, akár nosztalgiázásért, akár másért, de az, hogy a megörökített és megosztott tartalmat levágják a netről az azért már egy elég morbid sorozatgyilkosság a privát szerverek reklámja és emlékezetes percei ellen.

[spoiler=Vajon mi lesz 2017-8-ban?]
Az igazi kérdés a témán belül, jogos-e hogy a GF kisajátítja a youtubes videók többségét és törölni fog párat?
Aztán meg, hogy ki a franc vállalja majd be a következő magyarosított wolfmanos, sárkányköves, gf klón publikálását, ha tegyük fel addigra minden kisebb szeró összekap és a fejlődés helyett a másik rivális likvidálásán töri a fejét, míg a GF meg azon szórakozik, hogy hogy vonzza az embereket?
Ha egymás ellen vívjuk a rohadt csatáinkat ahelyett, hogy a régen használt elemekkel próbálnánk felépíteni a meglevő vagy újabb privát szerókat akkor előbb vagy utóbb csúnya véget ér a "történet".[/spoiler]

Nem olvastam hsz-eket itt, az én véleményem:

Örüljenek neki hogy vannak Privát szerverek. Ezek tartják még életben ezt a valljuk be elég gagyi játékot. Ha nem lennének P-Szerverek, akkor már nemigen pörögnének a GF szerverei itt Európában. El tudom képzelni azt a hatalmas adózást, szerintem amennyit lehet ők is elcsalnak mint ahogy más is.

Szerintem meg az a baj, hogy a játékos még a szerverkészítőnél is fogyatékosabb és nem, hogy igényt tart a szarra, de még költ is rá.

Idézetet írta: - Chevrolet - Dátum 2016-08-10, 15:34:31
...a játékos még a szerverkészítőnél is fogyatékosabb és nem, hogy igényt tart a szarra...
"Metin2, mert összehoz minket.,,-GF + Ymir Entertainment +Z8Games

2016-08-10, 16:39:23 #17 Utolsó szerkesztés: 2016-08-10, 16:47:45 Szerző: Octara
Szerintem nagyobb részt mégis csak a hostingok ludasak ebben...
Kész szerverfájlokat, klienseket stb.. adnak szerencsétlen kezébe, ráadásul ahogy elnéztem drágábban, mintha egy ugyan olyan specifikációkkal ellátott vps-t venne, ugyan annál a szolgáltatónál, de van is rá igény....
Kezd elmenni az egész a cs/minecraft szerverek irányába.

Másfelől alig van valami újítás ezen a fórumon.

Meg ha már itt tartunk, több olyan leírás, téma van amit többször is megtalálható a fórumon, na mindegyik közül a legértelmesebbet meghagyni/esetleg újra írni forrásra a többit meg szépen törölni a nem forrásra készült témákkal egyetemben(diffek meg sok egyéb vacak, amire már tényleg nincs szükségünk forrás mellett.(Nem kell félteni az össz témák számát a fórum statisztikáit javítva, annyit nem ér meg, másfelől meg nincs is konkurencia ilyen téren :D )

A gyűjtőtémát is ki lehetne puculni, mert tele van szemetelve sok sz*rral, amit csak pontgyűjtés végett rakott ki egy két egyén.

Esetleg bevezetni azt, hogy ranghoz lenne kötve ez a fórumrészleg, illetve a szerverbemutatás részlegét, meg ha van más azt is.
Regisztációkor megkapja a legmagasabb rangot(Felhasználói szinten), aztán ha valami probléma van vele, akkor egyszerűen kap egy kissebb rangot, így nem lesz hozzáférése a részleghez. (Nem hiszem, hogy nagy ördöngősség lenne, inkább lustaság, mert amíg csak ezekről beszéltek, nem fog semmi sem változni, maximum 1-2 ember meggondolja magát, de akit hajt a pénz, népszerűség, azt nem hiszem, hogy a verbális kiközösítés megállítana. Szóval itt adminisztrátori szinten is változtatni kellene a dolgokon.)

De ezek szerintem már csontig lettek rágva legalább 100x... még sincs semmi változás...

Amúgy azt sem értem minek ez a nagy felhasználói orientálódság, aki olyan azt kitiltani, lekorlátozni stb..., és akkor tényleg szuper kis közösség lenne, értelmes témák sokaságával, jobban meg lehetne ismerni a másikat, nem pedig ez az ismeretlen alpáriság folyna itt.. (Pl prone vagy még fel lehetne sorolni jó pár maghoz igénytelen valakiket..., mert ha az ilyen csinál szervert, saját magát fogja tükrözni vele...

Én nem akarom bírálni az adminisztrátorokat, mivel a csapat tagja voltam így nekem kuss a nevem ilyenben, meg ugyan olyan hibás vagyok mint a többiek ez van, ezen már nem lehet változtatni. De nem értem mit várnak ezek az emberek ide jönnek, majd 0 helyesírással neki állnak témákat nyitogatni, majd ha nem olyan választ kapott vagy egyszerűen lerí róla hogy, hogy is fogalmazzak intellektuálisan elmaradott, kapja miatta a rektet egyből anyázik meg a nemi szervét kínálgatja, meg mások feleségét rágalmazza, vagy a másik külsejével van elfoglalva, hogy majd ők itt befogadásra lelnek és mindenki ugrik hogy segítsen neki? Lóf*szt. Egyszerű a képlet, ha a team nem hajlandó szűrni ezeket akkor nektek kell vezessetek listát, aki ha új témát nyit nem segítesz neki, előbb utóbb megunja, kikopik.

U.i.: Szégyen szerver lista sem rossz ötlet.

Idézetet írta: Octara Dátum 2016-08-10, 16:39:23

Amúgy azt sem értem minek ez a nagy felhasználói orientálódság, aki olyan azt kitiltani, lekorlátozni stb..., és akkor tényleg szuper kis közösség lenne, értelmes témák sokaságával, jobban meg lehetne ismerni a másikat, nem pedig ez az ismeretlen alpáriság folyna itt.. (Pl prone vagy még fel lehetne sorolni jó pár maghoz igénytelen valakiket..., mert ha az ilyen csinál szervert, saját magát fogja tükrözni vele...

Ha ez lenne már csak páran maradnánk a fórumon,az így megszokott 20-nál kevesebben. :-X