A Metin2 termékigazgatójával készült interjú margójára...

Indította Logan, 2016-07-21, 19:13:21

IdézHa ez lenne már csak páran maradnánk a fórumon,az így megszokott 20-nál kevesebben.
Szerintem megérné, én speciál az ilyenek miatt nem járok már fel... Mert csak a kérdések halmazát látom, amik már jó néhányszor meg lettek válaszolva.

Idéz
Egyszerű a képlet, ha a team nem hajlandó szűrni ezeket akkor nektek kell vezessetek listát, aki ha új témát nyit nem segítesz neki, előbb utóbb megunja, kikopik.

Pedig jó lenne egy kis változás. :)

Én benne lennék egy kis fórumtisztításban.
Nyitni kellene egy témát, ahová az olyan bejegyzéseket, amik nem ütnek meg egy bizonyos mércét, vagy amiket fent említettünk jó néhányan, azokat belinkelnénk, és azok törlésre kerülnének vagy,
ha olyan a téma, amire ráférne egy kis frissítés, arra 1-2 ember vállalkozhatna, hogy átírja.

Az objectekre, textúrákra stb... kitérve pedig csak pár szerepelne a fórumon. Lenne pár hagyományos, ami a régi történetbe illik bele, lenne pár csilli-villi dolog és kb ennyiben ki is merülne, persze mindez újracsomagolva, csoportosítva stb...

Továbbá:
- Pár normális kinézetű kliens dizájn.
- Tárgyak, mountok stb.. berakásának leírásának menete, +40k.
- Weboldal script: egy teljesen alap, a mai követelményeknek megfelelő script, template nélkül.
- Weboldal template - Szerintem ilyesmi ne legyen. Mert mindenhol ugyan azokat a templateket látni, bármilyen változtatás nélkül, amint meglátom azt a vörösös kinézetűt(de legyen bármelyik másik, amelyik elterjedt), egyből ki is lépek az oldalról :D ...
- Pár biztonságos script weboldalra.
- Forrás leírások egy helyre rakása.
- Kliens leírások egy helyre rakása.
- A segítség kérő téma maradhat mindenes.
- Pár alap védelmi "rendszer" szerver és kliens oldalra is.
- Egy olyan kiemelt bejegyzés, melyben le van írva minden hibára(syserr) a lehetséges hiba forrása, és egy kis segítség, hogy merre induljon, el, hogy javítani tudja.)
- Szolgálatatók kibeszélése.
- Ahogy step is említette egy szégyen szerver lista, illetve aki nyomon tud követni egy egy személyt, hogy melyik szerverek tartoznak hozzá, azokat is ki lehetne rakni. Kezdem is amúgy pl: werewolf - A fórumon Angels24 profiljáhot köthető, igaz már nem ilyen néven fogja futtatni, hanem Arion2, annyi esze nincs, hogy a régi oldalán ne hirdesse(xd)..

Gyűjtőtémába amik kerülhetnek:
- Új patchok.
- Ikonok, és jó minőségű képek.
- Textúrák és hasonlók.
- És olyan dolgok, amik nem feltétlen köthetőek a metinhez.(Ingyenes szolgáltatások pl websta, facebook sorsoló vagy bármi, amit fel tudunk használni a közösség hasznára.)
- Questeknek és ilyesmiknek egy külön gyűjtőtéma féleség.

Esetleg még egy olyan téma, melyben pár fontos letöltési link megtalálható lenne, pl: forrásos vidi letöltési linkje, és pár kiegészítőjé.
Illetve egy teljesen alap kliens, szerverfájl legyen csak fent a fórumon.(Én pisti kliensét és whiteworld szerverrészét ajánlanám. Game, db fájlok és egyéb alap dolgok nélkül, amik viszont ugyan úgy megtalálhatóak lennének külön letöltéssel, különböző verziókkal, én még a mappokat is kivenném, meg az ilyesmiket, de az talán már sok lenne :D ..)

Tudom így eléggé eloszlik, és talán kevésnek fog tűnni az a mennyiség, ami egy egy részlegen megtalálható lesz, de így átláthatóbb lesz, illetve a részletes kereső jobb eredményekkel szolgálhat.(Ami azt illeti, én csak azt a keresőt engedélyezném.)
De a cél az lenne, hogy ne legyen senki alá semmi se rakva, ha meg valakinek nem tetszik átmegy külföldi fórumra(Mivel tudtommal magyar nincs), aminek igen csak kevés az esélye, mert ide még ezzel a problémával is nyitnak témákat, hogy csináljon már róla valaki részletes magyar leírást, mert nem érti az angol/német/magyar nyelvet...

De viszont maradhat ez a struktúra is, majdnem mindennel együtt(Kivéve néhány kész dologgal, illetve az olyan leírásokkal, amik már nem jók forrásra.), csak akkor a szerver készítés szekcióját ranghoz kellene kötni, mint ahogy az előző hozzászólásomban is említettem.

Akinek lenne még hozzáfűznivalója, az írja le, és hátha tesznek érte az adminisztrátorok :D

2016-08-10, 21:43:33 #21 Utolsó szerkesztés: 2016-08-10, 22:06:43 Szerző: masodikbela
Nem bírtam már megállni, úgyhogy leírom szerény véleményem...

Amit az előttem szóló(k) leírt(ak), azzal kapcsolatban, hogy a fórumon miket kéne csinálni, nagyrészt igaz(ak), viszont attól, hogy most patyolat tisztára meg szépen elrendezettre meg lenne csinálva a fórum, és akár még foglalkoznának is vele az illetékesek (és itt most nem a [MOD]-okra gondolok, akiknek gyakorlatilag alig van több joga, mint egy [VIP]-nek, de még a szava sem ér sokkal többet, mert ő is kérhet bármit, ugyan úgy ignorálva van (gondolok én pl egy új fórumrész nyitására...)) az ég világon semmin sem változtatna, maximum azon hogy lehet lenne kedvem néhány témát megnyitni, és esetleg még kirakni dolgokat ide (is), mert jelenleg egyiknek sem látom túl sok értelmét...

Viszont attól, hogy itt most mindenféle korlátozások lennének, ugyan úgy nyílnának a szerverek... Ez ellen sem én, sem más nem tud tenni... Most pl ha Rin felfogását követném (remélem jól vettem ki a szavaidból a lényeget) és nem publikálnék semmit, sőt tegyük fel azt, hogy nem csak én, hanem úgy mindenki más úgy döntene, hogy na akkó' itt most a jófejség be van fejezve, mától sehova, és senki nem rak ki semmit, még az sem változtatna a dolgon, azaz a szerverek számán és minőségén... (szóval én inkább úgy vagyok ezzel a témával, hogy egye fene, kirakok tutorialokat, stb, hátha lesz legalább egy emberi, aki úgy igazán tanul belőle, mert nem csak eszetlenül be akarja rakni és használni, hanem úgy igazán érdekli az is, hogy mit miért csinál...)

Én ezt úgy látom, hogy még ha nem is lenne ez a fórum se, ugyan úgy nyílnának a dolgok, mint ezelőtt, mivel már aki annyira akar egy szervert nyitni, az fog is...

Idézetet írta: Octara Dátum 2016-08-10, 20:14:32
Akinek lenne még hozzáfűznivalója, az írja le, és hátha tesznek érte az adminisztrátorok :D

Egyébként ne nagyon várd, hogy itt lesz is valami változás... félreértés ne essék, én részemről hatalmas respect ennek az egész helynek, mert én úgy gondolom, hogy a "magyar metines szerverkészítősdi" gyakorlatilag innen indult, azonban jelenleg azt látom, hogy ez már legalább a második téma, amiben azt vesézzük, hogy mivel lehetne jobbá tenni a fórumot, és szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy már legalább 100k+ karakterben írtunk közösen véleményeket és ötleteket, hogy miket lehetne csinálni, és ha emlékezetem nem csal, eddig ebből én azt láttam megvalósítva, hogy bizonyos fórumrészeket a nem regisztrált tagok nem látják, illetve hogy az offtopicba írt hszeket nem számolja a profilodon a fórum... meg talán még azt, hogy egyre több regisztrált felhasználó van (feltételezem nincs annyira szűrve a reg vagy gyakrabban van aktiválva vagy idk...) és hogy ezzel exponenciálisan nő a "helpme" topicok száma, ami önmagában nem baj, viszont még a minősége is ezeknek a témáknak olyan, hogy megnyitni sincs kedvem, és ha véletlen a skypes csopiban valaki belinkel egy ilyet, 2 sornál többet nem bírok belőle olvasni, be kell hogy zárjam...

Lehet kicsit keményen fogalmaztam most, de én, és még az a legalább 9-10 ember (akikkel néha szoktunk beszélni a jelenlegi helyzetről az említett skypes csoportban) így látjuk... Írhatunk mi regényeket, semmin nem fog változtatni...

Még talán annyit hozzátennék, hogy a userek "minőségét" talán nem is nagyon veszik észre az "illetékesek", mert kitudja miért, talán időhiány vagy kedvhiány vagy fene tudja mi miatt nem olvassák a hozzászólásokat olyan intenzíven, mint mondjuk mi, vagy egyes modok, akik naponta többször végigszaladnak az új témákon...
Ha nem látod a válaszom, valamit elrontottál:

Hmm, olyan részről nem értem a GF álláspontját, hogy miért tartja egyáltalán konkurenciának a privát szervereket? Mármint pontosabban, miért hazudják nyilvánosan azt, hogy annak tartják? Aki nem hivatalos szerveren játszik, az akkor se fog náluk költeni, ha bezárnak minden privát szervert, legfeljebb otthagyja a Metint. De az M2M-es hisztinél se a Metin2 (jóval inkább a Metin3) miatt volt a probléma.
Az igénytelen szerverek pedig el fognak tűnni, ha észreveszik a készítők, hogy mennyire csökken a játékosszám, és nem akarják ezt is feldarabolni. Ha a 2012-es arányt vesszük 100%-nak, ahhoz képest ma már csak 5% a játékosok száma. Ezt a Google "metin2" kulcsó rákeresési arányából veszem.
Nyilván nem mondhatjuk meg senkinek, hogy "ne csinálj szervert mert szar vagy", mivel neki is jogában (tudom, jelen helyzetben ez viccesen hangzik) áll a szerverét megcsinálnia. Inkább olyat kell alkotni, hogy a játékosokat elvegyük tőlük, és ne az igénytelen vackokon töltsék az idejüket.

C++ programmer at Gameloft

World of warcraft törtszervereknél például a blizzard se nagyon lépett fel a kis szerverek ellen, 1-2 évente záratták be a legnagyobbakat, kb 10k+ játékosú szervereket. Nyilván ők is, és gf is kiszámolták hogy mennyibe kerülne mindegyiket bezáratni, és igazából a jött ki nekik hogy a sok jogi fellépés idegen országokban túl drága lett volna, ezért inkább csak a nagy halakra szállnak rá néha néha, elrettentő jelleggel.