Mi történt a metin2vel?

Indította AsE016, 2015-01-31, 13:49:41

2015-01-31, 13:49:41 Utolsó szerkesztés: 2015-04-11, 06:26:07 Szerző: [BA]THymea
Üdvözletem, most tértem vissza pár hete és azt  látom hogy kivan halva az egész((nincsenek új szerok, ha vannak is akkor is 10 player kb"

Vesd össze a Metin2 készítési évét a mai dátummal.
Vesd össze a mai MMO-k grafikáját a Metin2-vel.

Kielégítő válasz?

Na ez hülyeség, mert vannak régi játékok amikkel elég sokan játszanak ((pld 1.6))

MMO-król beszélünk nem first shoot player játékokról. Van különbség.
Amúgy szerintem is a végét járja már a Metin2.
Kellene csinálniuk Metin3-at, max ezzel tudnák megmenteni a játék jövőjét.

Ja kár, emlékszem régen napi szinten 5 hamachis szeró nyilt és mindegyiken 30-50 player volt.

2015-01-31, 14:01:04 #5 Utolsó szerkesztés: 2015-01-31, 14:11:27 Szerző: TheSLZ
Az embereknek szive joga eldönteni mivel játszanak. Miért játszanának Metin2-vel annyian ha van jobb is?
Arról nem is beszélve hogy a Metin2 igen csak Fake Free játék, mert ha nem sézel egy nulla vagy, akár GF-en, akár P szervereken. Hány olyan szervert ismersz ahol nincs Itemshop? Én egyet se.
Én kapásból tudnék 2 olyan másik MMO-t mondani ami sokkal szebb mint a Metin, és még csak rá se kell költened vagyonokat hogy legyél benne valaki. És igen, többen játszanak rajta pont ezért.
Az 1.6 meg azért maradt fent szerintem mert az egy nagyon nyílt játék. Még egy 10éves is letudná tölteni.
De pl az MW3-at nem, de ha le is tudná akkor sem tudna multizni benne ha nem veszi meg, érted?

2015-01-31, 15:05:23 #6 Utolsó szerkesztés: 2015-01-31, 15:07:25 Szerző: raptor666
De nem csak ezért! Hanem a sok kéregető miatt meg stb sokan meg utálták a játék pl azok is akiknek a szerverét fel törögették mert unatkozott néhány takony.
Emellett,lehet nemsokára elindul majd egyszer valamikor az én M2 szerverem, annó már volt... hamachis azt mindenki jónak mondta. (Nem volt sés) és nem 2 napig ment hanem 1 pár hónapig addig míg  a merevlemezem bírta :D
Edit: ott nem lesz sézési lehetőség... lesz támogatási lehetőség. Meg pl támogatásért unban (nem hackelt játékos-t) hanem pl azt aki azért lett lebannolva mert pl any*zott valakinek vagy valami. (csak egy példa volt)

Semmi. Mindössze változott a játékosok igénye. A jelenlegi szervereket elnézve inkább jómagam is hanyagolom a játékot, ugyanis katasztrófa, ami itt folyik. Még ennyi igénytelen szervert egy helyen...

Most két hete én is felnéztem már Metin2HU-ra, hogy mi történik a szerveren. Nem tapasztaltam annyira sok játékost hiányt, még mindig sok a "kemény legény", de sokkal egyszerűbb a pénzszerzés a boltolásokból, mint ahogy eddig úgy tűnt nehéz.

Mint már többen említették, a játék nem éppen király grafikájú, de mégis sokakat vonz ez a játék, többek közt engem is. Van egy hangulata a játéknak, amit nem lehet megutálni, legalább is én így érzek.

A Ymir - Webzen próbálkozik a játék fejlesztésével az utóbbi időben, hiszen elveszíti a játékosait. Ezért látható a sok új rendszer, amit kifejlesztettek. A legnagyobb ütőlapuk az 5. karakter volt, hsizen rengeteg ember elkezdett egy új karit a vérfarkassal a GF szervereken. Nagyon erőltetett ez az 5. karakter, hiszen nincsen női megfelelője, és csak egy alternatív skill-t lehet választani. Nincs olyan, mint például harcosnál, hogy testi vagy mentális.

Majd eldől a sorsa a játéknak, addig is időtöltésnek még mindig nagyszerű játék!

Igazából az előttem szólók már minden lényeges dolgot megemlítettek.

Idejétmúlt grafika, milliószor végig rágott gameplay, semmi "új" dolog. Kategóriájában is messze van az élvonaltól (persze ez is az időnek köszönhető, fénykorában azért igenis top MMOnak számított.)

Három dolog tartja fent még eme nemes játékot. Az egyik a jól összeszokott társaság, akik évek óta együtt játszanak, hol itt, hol ott. Csoportok és egész céhek, akik kitartóan küzdenek a játékoshiány ellen, mert még mindig élvezik a játékot, de elsősorban a társaság miatt.
Továbbá, a privát szerverek is hatalmas hírnevet hoztak a játékra. Nemcsak játékosként van rengeteg választási lehetőségem, de ha egy kicsit jobban meg akarom érteni egy (primitív, de mégiscsak) online játék rendszerét, akkor ez a tökéletes választás. Ízekre leboncolva a fájlokat, majdnem minden módosítható és minden megvalósítható, ami szem-szájnak ingere (a megfelelő tudás jelenléte esetén).
Végül, de nem utolsó sorban pedig az, hogy magyarul is elérhető. Sokszor hallottam azt a kifogást, hogy az ismerőseim azért nem játszanak velem másik MMO-t, mert "nem magyar, nem értem". Ezt tökéletesen orvosolta ezidáig a Metin, kérdés az viszont, hogy mit fog csinálni most, hogy egyre több játékban elérhető a multinyelv.

Kívánom a legjobbakat, de ez már csak egy döglődő hal, amire vizet locsolnak.

Ez csak az én véleményem.

Talon

Az a baj a mai szervereknél, hogy vagy túl vannak bonyolítva vagy le van butítva.
Ritka az a ember aki megtalálja az arany közép utat.
Azt a régi jó játékélményt keresi mindenki, amit a régi jó szervereknél megkapott.(Nem akarok neveket írni)
Régen nekünk még teleport gyűrű sem volt, mindenhova magunk mentünk el mégis élveztük.
Sokan azt hiszik, hogy új kaszt meg sok új szerű dologgal majd új életet adnak a metin2-nek, hol ott mindenki a régi játékélményt keresi.
A sok könnyítés is a játék rovására megy, de leginkább ami rontja a játékot az a sok szerver.
Mikor még Brett volt nem volt ennyi szerver publikálva.
Igaz a modora nem volt a legjobb, de a munkája az kifogástalan.
Kb ennyi ez én szerény véleményem.

2015-03-11, 23:52:26 #11 Utolsó szerkesztés: 2015-03-11, 23:56:22 Szerző: Axecutioner
"hogy vagy túl vannak bonyolítva"
Ezt a mai legtöbb szerverről nem igazán mondanám. Ellenkezőleg, teljes mértékben másolás, kevés újdonsággal és igényességmentesen.

A "régi" játékélmény keresésével meg egy a probléma, hogy régi. El is mondtam mindent arról, hogy mi a gond. A Metin pedig kimondottan az a világ, amire azért XY kereteken belül nem nehéz ráunni.

Én például GF Alapú, hasonló fejlődéssel, küldetésekkel, haladással kecsegtető szerverekre fel sem nézek. Mert már untatnak. A GF Alapú PvP szerverek sem kötnek le sokáig. Viszont a Metinben történő változtatásokhoz meg nem minden esetben könnyű hozzászokni (én és a társaim mondjuk ezt most megcáfoljuk).

A Szerver mennyiséggel meg megint nincs gond. A minőséggel, de azzal nagyon.

Nem mellesleg ne feledjük, hogy ez Metin... nem mai játék, s itt most nem csak grafikailag ildomos vizsgálódni. Akkoriban lehet, hogy igencsak nagy durranás volt ez. De, hékás... az idő telik, az újonnan megjelenő játékok pedig fejlődnek. Ez az MMO pedig abszolút nem képes versenybe szállni a legtöbbel. Persze az már egyéni vélemény, hogy ki min játszik és miért. Én a magam nevében beszélek elsősorban és azt írom, amit tapasztaltam.
"A legjobb éppen az, ahová aznap teszem a mércét."
Draven

A Metin azért tudott idáig fennmaradni mert rengeteg lehetőséget nyújt újítások terén. Mint tapasztalom a szerverkészítők egy része él is ezzel a lehetőséggel. Viszont vannak "szerverkészítők" akik 2 hetente nyitnak szervereket és zárnak be ezzel rontva a játék megítélését. Az Ő "áldozatos munkájuknak" köszönhetően tűnnek el a játékosok.

2015-03-12, 22:41:13 #13 Utolsó szerkesztés: 2015-03-12, 22:45:26 Szerző: Axecutioner
Nem az igénytelen P szerverek tehetnek arról, hogy a játékosok megunják a Metint... nincs kapcsolat a kettő között.

Ha a Metin tetszene nekik, vagy tudna újdonsággal szolgálni, akkor még inkább tolongnának most is az "eredetin". Ehelyett mit látunk? Számtalan ember inkább azokra a szerverekre vár, amik hátha nyújtanak valami újdonságot, elrugaszkodva a 'sima' Metintől. Mert az valamiért nekik már nem elég jó. Márpedig ha ennyi ember ezek után nyáladzik, akkor ott már probléma lehet, ami forrása nyilván maga a kiindulópont.

Egy szóval nem egy ember vágyik Privát szerverek után, ahol talán talál olyan újdonságot, amit az eredeti Metin nem ad számukra, vagy olyan kialakítást, ami neki bejön. Ez utóbbi pedig nem azt bizonyítja, amit te mondasz, hogy eltüntetik a játékosokat. Ellenkezőleg. Valamilyen mértékben még megpróbálja összeszedni azokat, akik már nem látnak lehetőséget az eredeti játékon. Ugyan, hogy tüntethetné el ez a sok selejt szerver, amikor erről a sokak által 'fantasztikus' (számomra idézőjeles) játék eredeti példányáról menekülnek a közszemélyek által készített koholmányokra?

Ami amúgy nem lep meg, mert alapjáraton számos mmoban akkor lehetsz valaki és akkor tudsz kényelmesen játszani, fejlődni, ha költesz rá, vagy ha időmágus vagy. Nos, manapság vannak olyan játékok, amik mégsem ennyire pénz centrikusak, márpedig ez is számít. Nyilván ezért is előnyösek a P Szerverek (bár kevés az, amelyik nem lehúzni akar), mert ott legjobb esetben kevésbé vagy ráutalva arra hogy fizess és sikeres legyél. Vagy is... sokan keresnék az ilyen Metineket.

Jah, arról nem is beszélve, hogy a mai ember mindent azonnal akar.
Draven

Idézetet írta: Axecutioner Dátum 2015-03-12, 22:41:13
Nem az igénytelen P szerverek tehetnek arról, hogy a játékosok megunják a Metint... nincs kapcsolat a kettő között.

Ha a Metin tetszene nekik, vagy tudna újdonsággal szolgálni, akkor még inkább tolongnának most is az "eredetin". Ehelyett mit látunk? Számtalan ember inkább azokra a szerverekre vár, amik hátha nyújtanak valami újdonságot, elrugaszkodva a 'sima' Metintől. Mert az valamiért nekik már nem elég jó. Márpedig ha ennyi ember ezek után nyáladzik, akkor ott már probléma lehet, ami forrása nyilván maga a kiindulópont.

Egy szóval nem egy ember vágyik Privát szerverek után, ahol talán talál olyan újdonságot, amit az eredeti Metin nem ad számukra, vagy olyan kialakítást, ami neki bejön. Ez utóbbi pedig nem azt bizonyítja, amit te mondasz, hogy eltüntetik a játékosokat. Ellenkezőleg. Valamilyen mértékben még megpróbálja összeszedni azokat, akik már nem látnak lehetőséget az eredeti játékon. Ugyan, hogy tüntethetné el ez a sok selejt szerver, amikor erről a sokak által 'fantasztikus' (számomra idézőjeles) játék eredeti példányáról menekülnek a közszemélyek által készített koholmányokra?

Ami amúgy nem lep meg, mert alapjáraton számos mmoban akkor lehetsz valaki és akkor tudsz kényelmesen játszani, fejlődni, ha költesz rá, vagy ha időmágus vagy. Nos, manapság vannak olyan játékok, amik mégsem ennyire pénz centrikusak, márpedig ez is számít. Nyilván ezért is előnyösek a P Szerverek (bár kevés az, amelyik nem lehúzni akar), mert ott legjobb esetben kevésbé vagy ráutalva arra hogy fizess és sikeres legyél. Vagy is... sokan keresnék az ilyen Metineket.

Jah, arról nem is beszélve, hogy a mai ember mindent azonnal akar.

Teljesen igazad van! Egyébként ha nem nagy gond én is elmesélem életem kis történetét hogy kerültem rá annó a DD-re... Már nem játszok karim persze meg van én pont a sok újítást nem bírom az M2-ben...
Ezért is hagytam rá nagyon sok szervert... 2 helyen töltöttem amúgy sét összesen... és sé nélkül is annó voltam valaki a szervereken. De elsőnek elmesélem a dolgot:

Na ugye ott kezdődött hogy tesóm rá szokott annó a "sima Metin2" Azaz a Metin2-re. Na... aztán én követtem őt... ő eljutott 74-es kariig mentával... Én 30-as szinten megálltam... mert kb untam fejlődni meg cuccokra nem is volt pénzem... így hát gyűjtögettem tesómnak... Na de rá untam... és meg kérdeztem tesómat... hogy nem tudsz valami ilyen játékot ahol könnyebb a gyűjtögetés? Mondta bátyám...: de valami DD volt a neve. Aztán rá kerestem ki adta a DDMT2 weboldalát akkoriban még ddmt2.net volt...
Aztán regisztráltam leszedtem stb... és sokáig a segítségét kértem még annó mert nem vagyok valami jó angolos annyira, na mind1, a lényeg hogy csináltam 1 warit... mentát... jó erős is lett meg minden és... fejlődtem szereztem csomó yangot... stb... kb 2x töltöttem itt 1-1 milla sét. DD-n.
De kezdtem megunni 93-ason abba is hagytam XD persze van elég sok cuccom stb... (nem eladó semmi)
Akkoriban szinte top-os voltam mert kb mindenkit öltem... nem hiszem h nagy hírnevet láttatok volna mivel sárga voltam... De azért a sárgákat pvp-ben annó aláztam kb mindet. Na mind1 aztán ts3-ra fel hívott 1 srác dd-ről aztán ő el tünt aztán valami srác kérdezett hogy én mivel játszok mondom dd ő meg mondja M2MNext-el játszik ha átmegyek segít stb... így hát ott is van karim xDDD de hát ugye kb minek... én nem járok fel annyira csicsáns szerverre már... mert rosszul vagyok tőle. Na De ezelőtt a M2MNext előtt valahogy rá tévedtem a GGMt2-re... tudjátok valami GAMER volt a tulajdonosa anno. Aztán ott töltöttem sét... nagyobb keretben mint dd-n mert akkor csak nagyobb volt persze nem rögtön... már 77-es karim volt GG-n... erre kb 1 hónapra ki írják FB-ra hogy bezár a szerver... hát mondom nagyon jó... XD Aztán így el is veszett...  Már nem tolok m2-s játékot viszont tervezek régi módú szervert ami hamarosan lehet meg is lesz csak még a szervergép nincs meg a fizikai (nem vps) 1 profizocker94-eset tervezek "úgy mint" régi módi szerver, no sézéssel, illetve tervezek egy pvp szervert vz-vel (full pvp) no sézéssel.
Lehet majd a szervereket támogatni, de nem lehet érte semmit sem kapni. A szerverek támogatása nem lesz kötelező, az támogatja aki szeretné. Annyi hogy a regisztrációs weben hirdetések lesznek kirakva. És 1x legalább mindenkinek aki arra jár majd rá kellene kattintania. :))) (maximum) sét nem tervezek mert csak gond van vele.

Most is ddmt2.net az oldal webcíme, amire te gondolsz, hogy régebben mi volt, az a "co.cc" :)

2015-03-13, 13:53:46 #16 Utolsó szerkesztés: 2015-03-13, 13:57:05 Szerző: Axecutioner
'Szerény' személyemet is az öcsém rángatott fel Metinre. Talán 11 éves lehettem akkor, még új volt az MMO világ számomra. Mivel tudatlan kis kezdő voltam, könnyedén elökörködtem, még nem igazán nyomta a valóság súlya a vállam, amikor még nem ismertem töviről-hegyire a Metin világát.

Nagy nehezen felvergődtem egy harcos karakterrel, de gyorsan alább hagyott a lelkesedés, mert időm (és egyébként türelmem) se volt már rá. Ezután egy másik, GHWWW nevezetű P Szerveren bunkkantam fel. Az eredetihez képest gyors fejlődést biztosított, és az erősebb (s nem utolsó sorban szebb) Itemeket is gyorsabban elértem. A bezárása után hajtottam át a DDMT2-re, de ott viszont már nem legyeskedtem túl sokat, azonban döntő ismeretekre ott tettem szert.

Onnantól kezdve számtalan típusú Szervert kipróbáltam, s egyre inkább éreztem, hogy azokra vágyom, amelyekben a fejlődés könnyű, felejtős és inkább a harcon van a hangsúly (időhiány, türelmetlenség, nyilván ezért igénylik annyian a PvP Szervereket). Na most, nem volt nehéz észrevenni, hogy az ilyen beállítottságú Metinek viszont hajaznak a pénzre. Van egy pont, ahol hiába tudsz remekül optolni, egyszerűen olyan, mérföldekkel jobb dolgokat lehet megszerezni Itemshopban, hogy igazából minden életkedved elmegy azokkal egy légkörbe tartózkodni, akik a nagymértékű költekezésre még büszkék is.

Sajnos egy biztos, mindig fent kell tartani valamiből a Szervert és ez nem mindig egyszerű, ha csak nem olyan a munkád. Mi most ugyebár nekiláttunk egy Szervernek, ami április elején nyílik is. Itt megfigyeltük az évek folyamán azt, hogy mivel lehetne úgy támogatást szerezni, hogy:

• Ne kényszerüljön rá a játékos
  • Költekezés nélkül is sikeres lehessen a Szerveren
  • A munkánk mellett szerezhessünk a Szerverből is valamennyi pénzt
  • Ehhez elsősorban a mobákat vettük alapul, és természetesen a régi tapasztalatokat. Végül sikerült egy olyan rendszert kialakítani, ami remélhetőleg mindenkinek kényelmes.

Az az igazság, hogy a Metin Szerverek fenntartása sosem egyszerű, és minél több játékos van, annál többen költenek Item Shopban. Igen ám, csakhogy az ember gyarló, és mindig többet akar. Egyre újabb és újabb, erősebbnél erősebb tárgyak megjelenése, amik előrehaladva fokozatosan egyre nehezebben megszerezhetők, vagy egyáltalán nem megszerezhetők online. Utána a további kiegészítők, amik szintén nem elérhetők.

Két féle csoportba osztom azokat a Szervereket, akik a pénz köré épülnek. Akik próbálják leplezni, hogy csak a pénz érdekli őket és azok, akik nem titkolják, és vadul dobálják be a csak Shopban elérhető tárgyakat (lásd.: Ewmt2, ahol a bemutatásban szereplő ("Minden ItemShopos tárgy megszerezhető játékban" kiírást izomból levágnám onnan a fenébe)  etc.).

Röviden tehát a világ gyorsul, és a Metin nem feltétlenül egy olyan Virtuális sík, amivel nem tudnának fersenybe kelni az újonnan megjelenő játékok, ezért kezd feledésbe merülni. Főleg úgy, hogy ha milliárdos vagy, milliomost csinálnak belőled.
    Draven

2015-04-10, 18:22:55 #17 Utolsó szerkesztés: 2015-04-10, 18:25:14 Szerző: bnmmm1
    Én annak vagyok a híve hogy a metin2 alap dolgainál sokkal jobb dolgokat kel alkotni ahoz hogy továbra is virágozzon  .
    Nagyon sokan ragaszkodnak a régi feelinghez csak arra ott a sima metin2 .Elkel szakítani a korlátokat és olyan dolgokat kel alkotni ami messze meghaladja és többet nyújt a  metin2-nél.
    Én jelenleg mappokal  és efektekel foglalkozom és minden erőmmel azon vagyok hogy  olyan dolgokat alkossak amik teljesen felülmúlják a metin2 unott dolgait.
    Az új  játékosok már teljesen félbehagyják a metin2 mivel ők is érzik hogy 2015-ben már nagyon kevés amit tud a játék nyújtani.

Mutassatok már egy statisztikát arról, hogy fogyatkozik a játékos létszám.

Inkább csak túlságosan szétoszlik a létszám.