Mi történt a metin2vel?

Indította AsE016, 2015-01-31, 13:49:41

Idézetet írta: -Apple- Dátum 2015-04-10, 18:31:05
Mutassatok már egy statisztikát arról, hogy fogyatkozik a játékos létszám.
Tessék itt van:
http://metin2hungary.net/index.php?action=stats
Az alján megtalálod, hogy mennyien voltak aktívak és, hogy mennyien jöttek újak, bár ezek nagy része csak újrareg, ahogy haladunk előrre az időben.

Idézetet írta: bnmmm1 Dátum 2015-04-10, 18:22:55
Én annak vagyok a híve hogy a metin2 alap dolgainál sokkal jobb dolgokat kel alkotni ahoz hogy továbra is virágozzon  .
Nagyon sokan ragaszkodnak a régi feelinghez csak arra ott a sima metin2 .Elkel szakítani a korlátokat és olyan dolgokat kel alkotni ami messze meghaladja és többet nyújt a  metin2-nél.
Én jelenleg mappokal  és efektekel foglalkozom és minden erőmmel azon vagyok hogy  olyan dolgokat alkossak amik teljesen felülmúlják a metin2 unott dolgait.
Én is pont ugyanezt csinálom a különféle pályák, effectek és dizáj terén, amit tökéletesen kiegeszít az én esetemben faltik barátom 
szerver részes munkája, ami a játék menetén módosít és bővíti az én lehetőségeimet.
De ezzel mások is sztem így vannak és ez egy elég jó dolog.
Pl. lassan mindenhol bekerül majd az élsimítás a játékba ezzel is szebbé téve azt
Bár azt azért nem szabadna elfelejteni, hogy 100%ban nem kell felrúgni az alapokat, hanem ink azokból kiindulni.

2015-04-10, 22:14:00 #21 Utolsó szerkesztés: 2015-04-11, 06:25:37 Szerző: [BA]THymea
Globális statisztikát, mert ugye a játékról beszéltek.

2015-04-11, 09:34:52 #22 Utolsó szerkesztés: 2015-04-11, 09:42:35 Szerző: TheSLZ
De hogy mutassunk arról? :D
Nem létezik, de hogy is létezne?
Majd valaki bekopog a világ összes házába és megkérdezi
"Jónapot, játszott-e Metin2-vel, és ha igen most még játszik-e?"
Ez nem kivitelezhető ugye. De még akkor sem ha leszűkítenénk egy országra, vagy egy városra.

Ezt úgy lehet szemléltetni ha játszottál DDMT2-n vagy GF-en 3-4 éve, (Vagy bárhol máshol ami régen ment és még ma is) akkor lépj fel most és meg fogsz döbbenni.
GF-en egyes szervereken piros-sárgáknál 0 bolt van és 5-8 játékos. Kékeknél se jobb a helyzet, ott meg talán 30 játékos, a boltok meg változóak. 4 Éve GF-en ember embert ért kékeknél, a boltokról ne is beszéljünk, a többi 2 biribe is voltak jócskán.
Most talán Pegasuson vannak úgy ahogy, de az is csak töredéke az egykori önmagának.

Az hogy megoszlik a játékosszám a sok szerver miatt, az szerintem ma már nem igazán jellemző, talán 1-1,5 éve amikor tényleg naponta nyíltak a szerverek akkor igaz lehetett, ma biztos nem, mert amennyi nyílik, annyi legalább be is zár játékoshiány miatt.
Elég ránézni a magyar szerverekre itt, 21db van. Én emlékszek még arra amikor 3 meg több oldalnyi volt, és alig volt ami nem ment.

2015-04-11, 13:03:43 #23 Utolsó szerkesztés: 2015-04-11, 13:06:11 Szerző: -Apple-
Még mindig a játékról van szó.

Nincs statisztika, de okoskodás van.

Az életetekre esküdöztök, hogy a JÁTÉK haldoklik, de csak a Magyarországi statisztikákkal tudtok jönni.

Ki regisztrál ide?

-ddmt2 játékos
-szerverkészítő

Ezekből akartok játékra vonatkozó statisztikákat mutatni nekem, hát hagyjatok már..:D

Nincs Magyarországon szerver..

Mért nincs? Mert b#szik nyitni az aki ért hozzá.

Most ha azt nézzük, hogy pl 11:00-kor fellépsz Wot-ra, Bo2-re (tudtommal globális statisztikát mutat) 10-12.000 Játékos. Ne mondd, hogy ennyien nem játszanak minimum metinen 11:00-kor :D

2015-04-11, 14:36:59 #24 Utolsó szerkesztés: 2015-04-11, 14:52:18 Szerző: bnmmm1
-Új vöröserdő -
Nagyon odafigyelek minden apróságra, még a zenére is nagy hangsúlyt fektetek.
https://www.youtube.com/v/D-ROAXvC8Z0

Nem is értem mi ez a sok oldschool szerver. Szerintem sokkal nagyobb dicsőség, ha Metin2 HU-n éred el azt, amit egy p szerveren. (persze oldschool szerveren) Egyébként, szerintem rettenetesen unalmas egy játék lett ebből. Régen valahogy ez nem tünt fel, de már lassan 1 éve nem játszok Metin2-vel, viszont kezd hiányozni, de itt jön a gondolat, hogy pár nap max 1 hét alatt rá fogok unni, mivel szerintem már csak Metin2 HU-n érdemes elkezdeni, nagy szintű karakterem pedig nincs. Emlékszem mielőtt abba hagytam, Metin2 HU Dracon kezdtem el. Nagyából 4 vadkutya csoportot öltem le és letöröltem a játékot, mert már akkor meguntam, arról nem is beszélve, hogy semmi ember nem volt fent. Mondjuk nézek 1-2 magyar youtubost aki Metin-ezik Pegasuson és kékbe rengetek bolt van. Szóval meglehet, hogy oda felnézek, de nem fűzök hozzá sok reményt. Meg persze elég időigényes játék. Péntek-Szombat-Vasárnap vagyok csak gépnél és akkor is inkább leülök haverokkal egyet CS:Source-ozni, mert jobban ki lehet vele kapcsolódni. SZERINTEM!

Idézetet írta: -Apple- Dátum 2015-04-11, 13:03:43

Figyelj -Apple-, nehéz egy szervert úgy összehozni, hogy egyedül vagy, hiszen az idő telik gyorsan. Nem kevés idő kell egy szerver összeállításához. Arról nem is beszélve, hogy nem tlálsz, olyan könnyű jó csapatot, akikkel tudnál fejleszteni szervert. Mindenki arra megy rá, hogy minél több public cucc legyen bent a szerverbe, minél több map, és vért és fegyver. Nem arra mennek, hogy játékélmény legyen.
Ha sikeresen össze is jön egy csapat, belső viszályok akkor is adódnak, hiszen vannak kockázatok. Arról nem is beszélve, fent kell tartani a szervert, és valljuk be, a mai játékosok nem szeretnek SÉ-re költeni. Enélkül elég nehéz önköltségen fenntartani egy szervert, csak azért, hogy facebook-on olvassák más szerver tulajdonosainak megnyílvánulását, féltékenységét és a lehordását. Mert ez megy, megpróbálnak minél mélyebre elásni más szervereket, csak azért, hogy ők legyenek a jobbak, és te legyl az aki kiesik a versenyből.

1. Nem feltétlenül kell csapat + szerver futás közben is lehet fejleszteni.

2. A "dobáljuk be az összes 3d modellt és fagyasszuk ki a klienst" ismerem, ezzel egyet értek, hogy sz@r.

3. Sétöltés: Szerintem ebben nincs igazad, nagyon is töltenek. Volt már rá példa jópár szerveren (újakon is) és én is tapasztaltam.

4. Ha összehozol egy jó szervert, akkor nehezen ütnek ki a versenyből a "csapkodjuk a metinköveket, hogy fejleszthessük a cuccainkat" szerverek.

Igen lehet fejleszteni szerverfutás közben, én egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet. Hidd el sok idő azzal megy el, hogy tesztelgetsz, nem a fejlesztés visz el sok időt.

Igen, ez megy, hogy dobáljuk be a létező összes 3D modelleket ahelyett, hogy kivennék a régi/alap vérteket, és fegyvereket amiket amúgy sem használnak sosem a szerverek...

Sé töltéssel én inkább úgy vagyok, hogy te is egy másik szemszögből látod, meg én is. Facebook tele van azzal, hogy "sok ratyi sés szerver", meg hogy "sé nélkül elértem mindent, nézzétek!". Én ezt tpasztalom, de az csak jó, ha te így látod, mert akkor lehet valami átalakul az emberekben/játékosokban.

Igen, nehezen tudnák kiütni azt a szervert, ami nagyon jó játékélményt nyújt.
Azt veszem észre, hogy a régebben nyílt szerverek, amik már 3-4 éve futnak, azokon egyre kevesebb a játékos, mert túl gyorsan kijátszhatók vagy mert ráunnak és keresnek másik fajta játékélményt. Már nem egyszer írtam, és voltak akik meg is jegyezték, hogy meg kellene tanulni az arany középutat. Mások a szélsőséges oldalakat támogatják, vagy az mellett döntenek, és Oldschool alapú lesz egy szerver (PvM és küzdés), vagy PvP alapú, ahol verjünk szét mindenkit 2-3 ütésből, fullozzuk ki magunkat 2-3 napon belül, aztán 1 hét múlva már nem játszik senki.

Sziasztok.!
Leírom a véleményem már én is.! :)

Úgy isten igazából Pistivel értenék egyet DE mégsem..több okból is alá tudom támasztani az ő érveit, és helyeslem is hiszen a leírtakat tapasztalatból írja (legalábbis nekem ezt adja át maga a szöveg)

emlékszem mikor fel regeltem ide akkor még volt deatbat (?)-nak egy oldala ahol mindent leírt én onnantól kezdtem el a privát szerverekkel foglalkozni.Akkor még nem volt sok elvárás a metin2 terén, akkoriban még az is nagy szám volt ha egy szerver ténylegesen magyar (penger questek, stb..:) )
manapság már nem lehet megfelelni az embereknek, a hatalmas választék mind a rippelt vagy esetleg saját modellező által készített modellek, mind a questek, mind a runok mindenhez hatalmas elvárások vannak.Nem beszélve a "player"-ek tényleges stílusát is nézve, van aki egy jó kritekkel, teletűzdelt hosszadalmas PvP-t szeretne, van olyan aki csak a mobokat püfölni és fejlődni skill-eket húzni és azzal menőzni, hogy milyen vagyán vagyok a P-s skill-emmel (mint régen)
Szerintem arany közép út nem létezik..Hiszen aki a mobokat szereti püfölni az nem azért fejlődik fel 250-re, hogy utánna vaktában PvP-zzen..
Aki viszont PvP-zni szeretne nincs kedve több száz órát is a gép előtt ülnie csak azért, hogy egy jó csetepatét vágjanak a barátokkal..

Idézetet írta: Pisti95 Dátum 2015-04-27, 19:19:43
Igen lehet fejleszteni szerverfutás közben, én egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet. Hidd el sok idő azzal megy el, hogy tesztelgetsz, nem a fejlesztés visz el sok időt.

Igen, ez megy, hogy dobáljuk be a létező összes 3D modelleket ahelyett, hogy kivennék a régi/alap vérteket, és fegyvereket amiket amúgy sem használnak sosem a szerverek...

Sé töltéssel én inkább úgy vagyok, hogy te is egy másik szemszögből látod, meg én is. Facebook tele van azzal, hogy "sok ratyi sés szerver", meg hogy "sé nélkül elértem mindent, nézzétek!". Én ezt tpasztalom, de az csak jó, ha te így látod, mert akkor lehet valami átalakul az emberekben/játékosokban.

Igen, nehezen tudnák kiütni azt a szervert, ami nagyon jó játékélményt nyújt.
Azt veszem észre, hogy a régebben nyílt szerverek, amik már 3-4 éve futnak, azokon egyre kevesebb a játékos, mert túl gyorsan kijátszhatók vagy mert ráunnak és keresnek másik fajta játékélményt. Már nem egyszer írtam, és voltak akik meg is jegyezték, hogy meg kellene tanulni az arany középutat. Mások a szélsőséges oldalakat támogatják, vagy az mellett döntenek, és Oldschool alapú lesz egy szerver (PvM és küzdés), vagy PvP alapú, ahol verjünk szét mindenkit 2-3 ütésből, fullozzuk ki magunkat 2-3 napon belül, aztán 1 hét múlva már nem játszik senki.

Tesztelgetni tudsz a saját gépeden is, közben a szerver még mindig futhat, de szerintem felesleges agyonbonyolítani egy szervert, úgy vagyok, hogy a kevesebb több. Nem kell megalkotni a "metin5"-öt egy játszható, izgalmas szerverhez.

-

Igazából valljuk be.. azon múlik, hogy mít kínálsz az ItemShop-ban. Minél elérhetetlenebb, annál vonzóbb a játékosoknak "hú, ha ezt megveszem tuti top1 leszek" persze úgy kell felépíteni a szervert, hogy ez ne így legyen, csak egy kisebb-nagyobb előnyt szerezhessen.

Igazából a PvP szerverekkel se lenne semmi gond ha az alap cuccoknál, optoknál, értékeknél maradnának és nem a pénzre mennének a 8000-10000 sebzéses ItemShop-os fegyverekkel.

A régi szerverekkel meg 2gond van igen, ahogy mondtad: megunták (vagy nem unta meg mindenki, ez okozza a második gondot): nagyon kevesen akarnak elkezdeni játszani egy olyan szerveren ami már évek óta fut, mert rengeteg a régi játékos akik már úgymond "fullosak" . Vegyük például a ddmt2-t itt 100%-ban ez a baj. Senki nem fog elkezdeni éveket játszani rajta, mert tudja, hogy esélytelen elérni azt a szintet amit a többi elért.(meg ugye a sunyi 5/5 cuccokkal bújkálók, de ebbe ne menjünk bele)

2015-04-28, 15:52:48 #31 Utolsó szerkesztés: 2015-04-28, 16:22:56 Szerző: Vilmos
Én 2010 ben regisztráltam régebbi accal ide a fórumra amit egy szünet után töröltem.
Játék és a Fórumok is kihaltak.
Átlagban a hivatalos metin fórumán is 30-40 en vannak. Játékba sincsenek sokan, az újonnan nyílt Orionon pl. iszonyat kevesen játszanak... Már nem lehet csalogatni az embereket egy 2005-s játékkal , meglátják a grafikát , illetve a játékélményt már nem töltik le, mert nehéz fejlődni stb stb.

Statisztikákról annyit , egy 2011 es adat szerint, 18 országban , 300 millió regisztrált játékost jegyeztek fel.
(Ebből 6 millió aktív játékos). (Ehhez viszonyítsuk magunkat)

Ugye a másik meg 2 éve zárt be az eredeti dél-koreai szerver üzemelt 8 évig, de ugye nem volt lé a Webzennek és bezárták, viszont azt ígérték hogy a felszabadult időt felhasználják a játék továbbfejlesztésére , amit lássuk be nem igazán látunk, egyre kevesebb a játékos nem csak metinen az összes MMO játéknál így van, jelen pillanatban ezeket a játékokat manapság felváltották az esport játékok amit gondolom mondanom sem kell mert szerintem mindegyikőtök játszik valamelyikkel (csgo,dota2,lol,stb).

Sajnos ez van , Én igazából szerettem a játékot, úgymond egy csapatjátéknak is fel lehetett fogni, haverokkal kezdtük el, segítettük egymást mindenben , az a hangulat , akkoriba az a grafika ilyen játék terén a csúcsot jelentette. Semmi nem tart örökké . A Fanok meg örökké kitartanak :)

http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/show/custom/id/1007/Free-MMORPG-Games.html (Metin2 6.77 rate)

2015-04-28, 16:21:18 #32 Utolsó szerkesztés: 2015-04-28, 16:23:03 Szerző: Rin the Exorcist
Mindenki a grafikát mondja, nem nagyon értem. Jó, nem egy DMC4 a metin, de inkább ez a kissé pixeles grafika, mint például az ami a lol-nak van. Az olyan mintha egy animált rajzfilmben játszana az ember, a metiné legalább egy fokkal "élethűbb".

Azonkívül, pont felettem van egy tavalyi statisztika. Na és mi az 5.? A Minecraft.. akkor meg? (Igaz, hogy sok textúra csomag van, de ezt most hagyjuk.) Grafika ide vagy oda, nem ez az elsődleges meghatározója egy játéknak, persze ez is számít, de maga a játék és a játékmenet -szerintem- sokkal fontosabbak.
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

2015-04-28, 19:53:01 #33 Utolsó szerkesztés: 2015-04-28, 20:13:13 Szerző: -Apple-
Felejtsetek már el a több éves statisztikákkal, meg a magyar fórumokkal meg az itthoni szerverekkel. Meg ez az mmorpg.com.. életembe nem hallottam róla, meg gondolom mások se nagyon, biztosan rengetegen járnak fel szavazni, és a metin2 szervereknél szerintem alig van kint pár szerveren, hogy szavazz meg stb.(magyaroknál egyáltalán) a többi játéknál meg: SZAVAZZ SZAVAZZ A COINODÉRT (szánalmas) így nyilván ezeknek a játékoknak a játékosai könnyebben találnak rá ilyen oldalakra.

Grafika: Akinek a grafikára áll fel a fütykös, annak van egy rossz hírem. (ezzel zártam is ezt, Rin részletezte) Annyit teszek hozzá, hogy nincs mindenkinek pénze arra, hogy ezt meg azt elvigye a gépe.

Dél-Korea: Ez egy külön faj, akkora "kockák", mint az állat. Valahol olvastam, hogy még a 80 éves mamika is a gép előtt WoW-ozik.(nem tudom, hogy igaz- e, de sokat elárul róluk). Náluk nincs olyan, hogy konzervatív valaki, haladnak előre.

Na a kedvencem: a "csékó"-s majmok, akiknek az ingerküszöbe akkora, hogy bármilyen retken elélveznek, de pont ezt játsza, mert a haver is. Fogalmam sincs mit lehet rajta szeretni, az elődjein meg pláne. Sokkal szívesebben játszok egy cod2-n, ahol rengeteg tehetséges modellezővel és programozóval találkozik egyember. A grafikája is nagyon jól el lett találva, minden gépen elfut.(viszont ez már tényleg haldoklik, látványosan) ehhez képest a metin2 még nagyon is virágzik.

2015-08-02, 19:02:20 #34 Utolsó szerkesztés: 2016-09-23, 16:56:17 Szerző: dreenw
lel
"MielÅ'tt meghalok tuti szívok egy kis zöldet, behunyom a szememet és elhagyom a földet! "

2015-08-03, 08:43:13 #35 Utolsó szerkesztés: 2015-08-03, 08:46:25 Szerző: ZEK
Ahhoz képest milyen régi a metin ,ne nézd le!
https://global.wom2.org/ Naponta online 2000 játékos,és ne hisztizzen az akinek legalább 200 playerje van az 1 hetes szerveren,ez Magyarország bele kell törődnöd ,a 14 éves hackerektől akik csak ddosolni tudnak ,meg a sajátos dolgok.Tipikus Magyarország,ha valaki csak kedves akar lenni veled hátad mögött elküld virágomba,vagy letörli az adatbázist mert felbaszta magát egy vitán. Nem szerver nincs,csak nincs megfelelő csapat ahhoz,hogy egy normális szervert létrehozzanak VAGY! ha létrehoznak egy normális szervert valaki szétakarja szedni,ewmt2 fut 3-4 éve lassan? Azt is próbálták szét szedni Heaven is társai(Felment egy GM nevével TS-re,aztán rangot kért,hogy ő az :D) az se ment,mert igazából ez is csak a Magyar szégyent mutatja,külföldön ilyent,hogy 1 csoportba 870 "anonymous" van aki még normálisan se tudja leírni a nevét olyan nincs ott :) Miért nem tud valaki nyitni egy international szervert? Mert angolul se tudnak még sajnos,PaPa és társai Kft megint egy remek szerver,minden évben nyit 12 szervert keres rajt 70 ezret,aztán bezárja. Ez kell nektek? Ezt szeretitek? :D Taurus2? Elvileg 8 anonymous védte ide oda a szervert mekkora ddos védelem,web védelem,kliens védelem,érdekes még is feltudták törni? Nagyon jól tudják ki volt  ;D
PaPA szerverét is tegnap elvileg "ddosolták" elvileg Đaree ddosolta őket.
Ez meg a másik trükk : másik munkáját,magadként leadni. :D Dareenak semmi köze nem volt a ddoshoz elmondom nektek,ez a tipikus "nagy hírnevem legyen" dolog.:D

Idézetet írta: - Chevrolet - Dátum 2015-04-11, 13:03:43

Igen igazad van, csak a legtöbb embernek ez hobbi, szórakozás a fejlesztés, ha beszélhetek a magam nevébe nem megélhetésnek szánjuk, mint ellenben mások a hetente nyíló szerverekkel.
Tudod, nagyon nehéz úgy szervert csinálni, ha értesz is hozzá. Hiába védem le, ha meg van a kockázata annak, hogy lelövik a francba. Minden nap megfordul a fejemben, hogy mostani szerveremen, amelyet csinálunk, hogy majd mikor fogják lelőni. Hetek óta map-ot dobálok be, meg rakom rá npc-ket, mobokat. Ez rengeteg idő, hiszen új pályákra építek. Valami egyedit akarok, mert ahogy előttem szólók is mondták, az Oldschool unalmas, minden szerveren az a sablon.

IdézTöbb a szerver,mint a játékos

[spoiler]2 napos  szégyenszerverek mindenhol...[/spoiler]

Idézetet írta: Outsider100 Dátum 2016-03-14, 22:32:16
IdézTöbb a szerver,mint a játékos

[spoiler]2 napos  szégyenszerverek mindenhol...[/spoiler]
AMi megéli a 3 napot az meg "béta" :/
nincs megosztható adat