[Csevegő] DDMT2 #2

Indította ATAG, 2012-11-29, 18:45:36

Ez itt a baj hogy semmivel nincs itt törődve nincsenek modok nincsenek gmek sz*rnak itt az egész szerverre már pedig ez volt a legjobb hangulatú szerver valamikor és most is az lehetne szerintem.

2017-12-29, 18:56:22 #14681 Utolsó szerkesztés: 2017-12-29, 19:10:10 Szerző: fabtam11
Idézetet írta: xXTestikeXx Dátum 2017-12-29, 18:25:04
Ez itt a baj hogy semmivel nincs itt törődve nincsenek modok nincsenek gmek sz*rnak itt az egész szerverre már pedig ez volt a legjobb hangulatú szerver valamikor és most is az lehetne szerintem.
Vannak/voltak moderátorok és adminok a játékban, időközönként még fel is mennek ha tudnak.Mi kiábrándító abban ha 8 év után megesik hogy egy admint se látsz, de azért még tolja pár ember ezt a játékot?
Semmi, van talán kb 100-150-200 player naponta szal még mindig van pár player akik "tartják a színvonalat" meg talán a hangulatot is.Nem csak az adminok teszik olyanná a közönséget, amilyen hanem többnyire a játékosoktól függ az, hogy milyen élményt kapsz.Ha ők is tudnak segíteni akk viszonylag jó közösségről beszélhetünk...ha nem akkor pechünkre leépült a dolog.
Spoiler:
[spoiler] Atagék vagy lépnek vagy lelépnek ellenkező esetben addig még van DDMT2, míg ATAG nem állítja/állíttatja le vagy nem nevezteti át  vagy a Gayforge nem dob egy banhammeres sodrófát az egész dologra...[spoiler= De azért ]A gameforge különben se támadna már rá...a kivételes privát szerók erősítik a "törvényt".
Igaz hogy több p-szerót jogosan iktattak már ki, de ha ezt kilőnék az csak afféle kegyelem lenne a GF-től ATAGnak és közösség maradványainak.

[spoiler]Bármi is legyen, én még végig akarom nézni a végjátékot vagy a "semmi pánik" kezdetű üziket.Mer lehet hogy a játék már tényleg haldoklik // csak képletesen rúgja az utolsókat, de ez a fórum is néhány ponton már erősen összeomlott.Lásd hamachi szerók (mi a sodrósodrófaopó jóistennek van ilyen?) meg hát néhol a szerókészítés is romokban hever.
Sehol egy új hamachis szerókészítés...Sehol egy új kész magyar sf, mert tanultunk a hibáinkból és tudjuk már hogy ha ekkora köveket lökünk valaki csak úgy felkapja és saját tollaként adja-veszi a neten ...tehát ha a p-szerós része odaveszik a fórumnak az már majdnem a DDMT2-es félre is jócskán kihat majd, hisz a p-szerók az egyéb alternatívák a nem GF és DDMt2 jellegű dolgok után...
[spoiler]Na várj szal szépen és logikusan írva.
Egyszer minden véget ér, elvégre az élményt a pillanatok és emlékek adják!
A DDMt2 mindenki elméjében olyannak marad meg, amilyennek megélte és ha most rossznak tűnik, akkor az csak a régihez viszonyítva rossz, elvégre szükség volt a fejlődésre, hogy ne veszíthessen a közönségéből.Az meg hogy már egyesek kiöregedtek ennek az egésznek a követéséből és ők csak a régi metinütős-kevés mountos dologra vágytak az megint csak emberi rétegfüggő.
Szeretheted a tejeskávét és a kávét is, de ha már beleöntötted a tejet akkor már nincs mit tenni, idd meg a tejeskávét azt élvezd a laktózmentes, por alapú, lónyállal higított, klórozott vízzel kevert finomságot! ;)
[/spoiler][/spoiler]
[/spoiler][/spoiler]

Teljesen igazad van, nem is ezzel van a baj én csak úgy gondolom hogy az egykori színvonalat lehetne még most is követni az hogy vannak játékosok az azért van mert nagyon sokan rengetek időt pénzt tettek bele ebbe a szerverbe vagy ép másba persze hogy ki fog halni nem csak ez a szerver a többi is jön az új generáció más játékok újabbak jobbak szebbek és a régi játékok el maradnak ez minden játéknál így van régen is mindenki a csattogós lepkékkel szaladgált most már a gyerek is csak le köpni mert elavult.. de szerintem azt a 100-200 játékost akiről te beszéltél nem kéne így le szarni én nem azt mondom hogy 0-24 őrség kellene hogy legyen régen sem volt. nem is kell csak már semmi nincs a fórumról el tűnt a fórum rész nem ma nem is tegnap senki nem foglakozik vele vagy csinálja meg én kétlem hogy egy napos projekt lenne.
az is értem hogy nincs ideje sok embernek nekem sincs sok dolgozok ha haza érek nem biztos hogy az lesz az első dolgom hogy metinezek vagy éppen mást csináljak mivel van életem amivel foglalkozok de azért 2-3 havonta 1-2 órát csak rá lehet valamire szánni ami egyszer jó volt. és bár ahogy említetted ki fog halni a metin2 még egyenlőre a kemény mag meg van amire lehet építeni. a közösség meg nem a gm től függ de azért sokan mennek el ha nincs semmi támogatása egy szervernek, én is szívesen tölteném el azt a pár órát ezen a szerveren amit éppen szakítok számítógépezésre ha tudnám hogy van értelme de egyenlőre azt látom hogy omlik össze minden és senkit nem érdekel. annak meg hogy el kezdesz egy szervert tök mindegy ki csinálja mekkora fejlesztő vagy éppen honna kukázták hozzá a szerver fájlt egy semmihez nem értő nem ugyan az mert tudja mindenki hogy 1-1,5 év és úgyis bezár és akkor lehet hosszú időt mondtam.. arról nem beszélve hogy olyan mint az a szerver amit egykor rengetegen szeretek olyan egy sincs ez a oldshool meg pvp szerverek csicsás csili-vili fejelsztésekel már nem az amit én "szeretem".
Szerintem még itt meg érné egy kicsit foglalkozni még is egy stabil szerverről beszélünk ami nem 1éve megy és nem 10 játékost tudhat maga mögött..

2017-12-29, 20:29:55 #14683 Utolsó szerkesztés: 2017-12-29, 20:32:07 Szerző: fabtam11
Idézetet írta: Dani31 Dátum 2017-12-29, 20:26:23
(inkább már 2018 :D) -ban már ők is sz@rnának az ilyenre.
Köszönöm a szemrevételezést, de miután elkezdték rebalanszolni a játékot, ezért fix jönne a GF-es pereskedés amint bármelyik p-szeró újra népszerűvé válna vagy sikereket érne el... + azért miután jópár youtubes videót szerzőijogsértéssel csak úgy töröltetett a csatornájuk a youtuberől (jogosan) így azért az aggodalmaink nem hiábavalók.  ://

Rengeteg német szeró volt/van/lesz, mert az országukban van szabad tőke és lehetőség is van arra, hogy jobban felépíts egy szerót. Dettó ha jól tom a románoknál és a törököknél is van kereslet erre a dologra.
~A DDMT2 okosan felhozott egy lehetőséget arra hogy a p-szerók fejlesztői és a dd játékosai is egységesen érvényesülhessenek/szerót leljenek/szerót hírdessenek és  egymás mellett létezhessenek egy helyen.Külföldön is volt ehhez hasonló hogy ugye bizonyos szerók osztozni akartak más szerók játékosbázisával, de most nem is ezt akarnám felhozni.
Ha úgy az alapvető tényt nézzük, hogy egy játék ennyi embert tudott összehozni és ilyen szép reményekkel kecsegtetett, akkor rossz tudni hogy az idő múlásával mennyire elkényelmesedtünk és a GF updateitől mennyire elkényeztetetté váltunk.
Ha jó metint is akarna adni bárki vagy akár egy DDMT2 S2/3/4 vagy valami egészen más DD-t követő vagy kiegészítő dolog fontos lenne figyelembe venni, hogy a játék alapvetően minimalista és nem kell sok cucc meg leltár meg giccs a játékba és igazából csak az alapvető dolgok szükségesek a játékosoknak...ja azt leszámítva hogy már mindenki habzó szájjal az új mountokra, petekre, hajakra, kosztümökre, kosztümfegyókra meg minden egyébre asszociál a metin2 hallatán. :/
Jó tom régen meg az 5-6-7 optos szerencsejátékként futó mmorpg volt a shitty pixeles grafikával meg a hülye tárgytörős kováccsal és a milliónyi német questtel, de akk is...ha talán csak angolra fordíttatták volna le és nemzetközi szinten adták volna, akkor most nem gaben bácsi csecsén lógna a gameforge egyik "nemzetközi" vonatkozása. -.-'
...
Jajj eltértem a tárgytól.
Az én jóslatom a maradék playereknek a kövi: vagy megtörténik a vég és előbb v utóbb minden szeró kimúlik vagy lehet fennmarad néhány azon az elven, hogy biztosítsa a pvp-s / pvm / egyéb igényeket akár nemzetközi, akár csak országos szinten.
~~Lehet egyszer véget ér majd a DDMT2 de attól még az értéke és a mondanivalója megmarad...nem kell túlcsicsázni és teljesen frissentartani, csak a játékosainak kell türelmet, szeretetet és időt adni ahhoz, hogy kiélvezhessék a játék fennséges pillanatait.
[spoiler]némá mennyien voltak most fent a fórumon...watafak ünneplünk valamit?
Online Today: 79
[/spoiler]

Idézetet írta: fabtam11 Dátum 2017-12-29, 21:36:04
Rengeteg német szeró volt/van/lesz, mert az országukban van szabad tőke és lehetőség is van arra, hogy jobban felépíts egy szerót. Dettó ha jól tom a románoknál és a törököknél is van kereslet erre a dologra.
~A DDMT2 okosan felhozott egy lehetőséget arra hogy a p-szerók fejlesztői és a dd játékosai is egységesen érvényesülhessenek/szerót leljenek/szerót hírdessenek és  egymás mellett létezhessenek egy helyen.Külföldön is volt ehhez hasonló hogy ugye bizonyos szerók osztozni akartak más szerók játékosbázisával, de most nem is ezt akarnám felhozni.
Ha úgy az alapvető tényt nézzük, hogy egy játék ennyi embert tudott összehozni és ilyen szép reményekkel kecsegtetett, akkor rossz tudni hogy az idő múlásával mennyire elkényelmesedtünk és a GF updateitől mennyire elkényeztetetté váltunk.
Ha jó metint is akarna adni bárki vagy akár egy DDMT2 S2/3/4 vagy valami egészen más DD-t követő vagy kiegészítő dolog fontos lenne figyelembe venni, hogy a játék alapvetően minimalista és nem kell sok cucc meg leltár meg giccs a játékba és igazából csak az alapvető dolgok szükségesek a játékosoknak...ja azt leszámítva hogy már mindenki habzó szájjal az új mountokra, petekre, hajakra, kosztümökre, kosztümfegyókra meg minden egyébre asszociál a metin2 hallatán. :/
Jó tom régen meg az 5-6-7 optos szerencsejátékként futó mmorpg volt a shitty pixeles grafikával meg a hülye tárgytörős kováccsal és a milliónyi német questtel, de akk is...ha talán csak angolra fordíttatták volna le és nemzetközi szinten adták volna, akkor most nem gaben bácsi csecsén lógna a gameforge egyik "nemzetközi" vonatkozása. -.-'
...
Jajj eltértem a tárgytól.
Az én jóslatom a maradék playereknek a kövi: vagy megtörténik a vég és előbb v utóbb minden szeró kimúlik vagy lehet fennmarad néhány azon az elven, hogy biztosítsa a pvp-s / pvm / egyéb igényeket akár nemzetközi, akár csak országos szinten.
~~Lehet egyszer véget ér majd a DDMT2 de attól még az értéke és a mondanivalója megmarad...nem kell túlcsicsázni és teljesen frissentartani, csak a játékosainak kell türelmet, szeretetet és időt adni ahhoz, hogy kiélvezhessék a játék fennséges pillanatait.
[spoiler]némá mennyien voltak most fent a fórumon...watafak ünneplünk valamit?
Online Today: 79
[/spoiler]

Jól mondod... én azóta amióta teli van ezekkel az új dolgokkal nem szeretem, nem tetszik nem jön már be. a lvl max 99 volt a legjobb... meg a régi cuccok ezek a 105-ös cuccok nem tetszenek.

2017-12-30, 00:30:35 #14686 Utolsó szerkesztés: 2017-12-30, 00:50:35 Szerző: fabtam11
Idézetet írta: SilverWolf Dátum 2017-12-29, 21:58:33
Jól mondod... én azóta amióta teli van ezekkel az új dolgokkal nem szeretem, nem tetszik nem jön már be. a lvl max 99 volt a legjobb... meg a régi cuccok ezek a 105-ös cuccok nem tetszenek.
Nem, elvégre ezek idővel szükségszerűsödtek volna de úgy a sok hülye elvárás ront mindenen.Azzal hogy alapból lovat vagy petet kap a player és nem kell semmiért se úgy igazándiból megkűzdeni elég zavaros elem.
Vagy ha mondjuk sére mennek a mountok és nincs opciód arra hogy ingame kiüsd valahonnét az is hasonlóképpen adja a dolgokat...
de most nem is ez a lényeges dolog hogy új tárgyakkal meg elemekkel bővült a játék, hanem az hogy bizonyos régebbi elemeket csak úgy kikerültünk vagy kihagytunk :\ Hiányzik a lómedálos csapatos küldizés, hiányzik több helyen is az hogy csapattal kelljen megdolgozni, jó lehet a runok pont ezt próbálják kompenzálni de akk is azért nagy szó vagy mondat az hogy ez egy mmorpg és nem pedig csak egy orpg...a hangsúly a Massively Multiplayer résznél lenne és mégis ezek az új fejlesztések a pay2win fele indultak, jó tom kell a támogatás és logikus is az hogy a kingér meg a hajakér néha horribilis összegek mennek de kb a haj csak dísz a king meg már létszükséglet?Jó régen 200k SÉ költőpénz volt bátorságköpire, expgyűrűre meg minden egyéb alapszükségletre. Most a sé kereskedhetővé tétele egyfajta visszalépéshez vezetett és mostanra 0 ajándék SÉ jár minden regisztráltnak, ami érthető lépés volt, hisz sokan csináltak több fiókot boltnak, buffnak, farmnak.És?
Ez az egész a játék első pár mozzanataként minden nolife nofriend embertől kijött, hisz maguknak farmolgattak és 1-2 főkarit próbáltak tolni~ellenkező esetben csapatosan vadászgattak a haverjaikkal és így is több karit toltak csak valami afféle csoportosulás szintjén.
Na most ezt az egészet a sézés (aka nincs időm de fizetek és támogatom a szerót) + a többi szeró (aka könnyebben megadom a dolgokat és akár még többet is hajlandó vok adni) szépen felkavarta és volt aki maradt és ki is próbálta az újakat és volt aki elment... tehát hiába fognánk az újjításokra a bűnbakságot nem ez az elsődleges probléma, hanem a hiba alapból a rendszerekben és extrák kivitelezéseiben rejlik.
A DDMT2 több szezonnal rendelkezik és idk mikor de elv valahol erre ki lett fejtve hogy volt az első szezon (kóreai exptábla+némiképp lazább játékmenet) második szezon(gf-esített exptábla+kicsit csiszolt játékmenet+lépésről lépésre jókor beiktatott updatek) és végül egy újabb pontosított variáns dettó valamivel jobb védelemmel és több ápdéttel. Ez így az M2M-re és a ggmt2-re, a somt2-re meg még a többi szeróra is jellemző volt, már aki túlélte az idő vasfogát és nem vesztette el a metines mibenlétét.

[spoiler=Csak egy felvetés], de ha lenne egy párhuzamosan 2018 elindítandó retro-modern mix szerver, ami rendelkezne a régi ddmt2-re jellemző boltokkal, 2leltárral,3eredetileg beiktatott "ajándék 200k SÉ költőpénzzel" + azzal az opcióval hogy szintén van benne king, kosztümhaj,kosztümfegyók,kosztümök, + az alap küldik de nincs benne se övek, se gyűrűk,se sárkánykő,se energiarendszer,se vállpánt, se harmadik leltár és csak mértékkel vannak benne mountok és petek, amik esetlegesen csak küldiből vagy bossládából jönnek /szezonális eventekkor szerezhetők be/ és nem adnak a 10-15%-os bónuszoknál több előnyt az elméletileg egy adott playertábort talán már megnyerhet, ha a pet - mount alapon túl+ talán pár lélekbarlangos küldin túl nincs további potenciális ideiglenes/örökös bónuszbuffolt cucc....ja meg a runok nélkül nem kerek a világ :o [/spoiler]

Üzenet összefésülés: 2017-12-30, 00:50:35

ha pedig somehow wolfmant kapna a ddmt2 a jóisten kegyelmezzen meg a kövi generációknak  :'( :-\

Hat szerintem ha meg kapna a dd a wolfmant meg az utana jovo szarokat akkor teljesen elvesztene a lenyeget az a baj hogy az a gf es vonal amit elvileg a dd is kovet persze jocskan 1 ev vagy meg tobb elmaradasal mar nem az a metin amit az a generacio megszokot aki tenyleg metinezet mert ugye a mostani az mar csak ra ra nezzeget de nem koti le aki meg regrol vissza nezzne azt latja hogy mekora elcseszet egy suar lett az egesz en gf re is szivesen vissza mennek ott is volt par oram (jo par) de mar nem adja at azt a feelinget amit regen. Nincs meg az az igazi metin2 erzes ez van akkor is mikor lebtoltok egy mostani szervert hogy jatszok egy jot  anyit latok hogy van par "bekepzelt" top1vokcs gyerek aki kotoszkodik mindenkivel van 102 olyan cucc a jatekba amit azt sem tudok micsoda es igy inkabb ki is lepek. Ezert is gondoltam a dd re ami azert sok ember meleg agya volt jocskan 2009 tajekan ha jol emlemszem akorul volt a "kezdet" de hat be kell latni barmenyire is jo lenne a nosztalgia ez mar egy buko dolog igy vagy ugy de el fog tuni minden metin szerver beleertve a gf et is mivel ott is megtortent a nagy egyesites es anyian jatsznaka az egyesitet szerveren mint anno csal pegan... ketlem hogy lecsapna mar barmire is a gameforge ha lstna jovot az egeszben nem lenne eladva az egesz "gaben" bacsinak. Persze ezt ne ercsetek fere nyilvan nincs az egesz eladva de valamilyen szinten ki lett adva egy plusz helyre ami nincs ingyen latvan hogy hanyatlas az egesz.
U.i sry az irasert telefonrol vagyok hosszu es tartalmas baratokal toltot este utan. Azert valamenyire probaltam szepen es kurtulaltan irnibabdolgokat.

2017-12-30, 01:58:21 #14688 Utolsó szerkesztés: 2017-12-30, 02:07:43 Szerző: fabtam11
Hát figyelj, a magányos órákban minden játékos a másik játékos farkasává lesz.  :-\
Régen minden úgy volt, ahogy volt 70%hama 20%no-ip / dyndns.org-os szeró és 10% root(beleértve a DD/GG/EW/egyebek)
Aztán úgy 2014-15 fele már a hamából lett 10% a no-ip szinte eltűnt és a 90% felkarolt majdnem minden szerót.(ja beleértve a DD-t)

Na most ha ezt a tendenciát nézzük ne lejpen meg a kövi 2015-16-17 körül.:
Mit várunk a sok elfuserált szeró után?Egyik napokig, másik órákig a harmadik hetekig vagy hónapig ígérgeti a szórakoztatást, aztán csakhogynem pár főbb szál ad igazi garantált élményt és jó közösséget...számítanak egyáltalán az új cuccok? Igen, kellenek de nem azonnal és ez így helyes.Számos szeró csak úgy beiktatott egy halomnyi szemetet, aminek a fele se kellett és amúgy se használták azokat.A ddmt2 mértékkel csinálta és még mindig létezik, szal eddig nincs para, de ha a mostani állapothoz hozzányúlnánk vagy kivgnánk belőle pár szeletkét zavart okozhatnánk, ami nem az igazi.

Ezt csak kiegészíteni lehet vagy párhuzamosan pár "S2/S3/S4" feledtethetné azt, amit ugye elfeledtünk de a magyarok megragadása valahol kieshet közben és angolul/németül kéne ugyanezt az élményt garantálni, elvégre régen is vagy kóreai /angol/ német volt a questek többsége.(kevés magyarítással, de legalább volt)
Na most ugyebár az én felvetésem csak azon a szinten működik, hogy én mit látnék helyesnek, ha tegyük fel valamilyen úton vagy módon megoldható lenne az hogy visszahozzuk a régi ddmt2 varázsát az mindenképp egy problémát idézne elő ha ugyanazon a terepen menne a dolog: Valamelyik generációval kitolnánk.
Nem számít az, hogy új vagy a régi kapná a nagyobb barackot a fejére (értsd ha nem jön változás akk a régi lelép, ha változás jön akkor meg az új dönthet úgy hogy hülyét kap) de nagyjából szinte senkinek se tudsz úgy farkas-kecske-káposzta elven egy olyan lehetőséget adni az egy szem S1-el, hogy jó legyen.

Ha sok újab rohadt p-szeró újból elcsábítaná az embereket már megint... na akkor megint egy újabb problémával számolhatnánk.Ha a DD képes respawnolni akkor az EW és a GG is megteheti és aztán szépen sorjában végigmenetel minden szeró re-restartja...megint elcsábítják a maradék playereket és megosztják azt, hogy mégis minél maradjanak a playerek. Igaz hogy a DD indítana megint el mindenkit a kalandozáson, de azért értitek...újra menne az egész p-szerós lavina dolog és csak arra eszmélnénk pár év múlva, hogy ez az egész már eleve egy vesztes csata volt.
Hiába akartunk dualizmust, hiába akartunk emberséges/normális közösséget, valahol megszakad és  csak egymás anyját és playereit fogjuk majd szídni, ha már az adminokat nem is tudjuk nevükön nevezni az X Y Z ZS generációkból...
Ha tévednék nyugodtan cáfoljatok, de néhány admin és fejlesztő már most is olyan kiélezett vitára nem nyitott jelleggel élezi a kardját, mintha már holnap arra menne hogy kilője a másik vps-ét vagy otthoni szervergépét.

Jó most nem azt kéne hogy mondjam és írjam, hogy ennyire vérszomjas, mohó, kapzsi és vad mindenki, de az ellenkezőjét sem állítom.Mindenkinek megvan a célja és nem igen tudnánk úgy projektet menedzselni, hogy epillanatban egy csapatnyi fejlesztő összefogjon és megpróbáljon egy ehetőbb metinre hasonlító projektet kikeverni, hisz mindnek más ötletei, elképzelései és tervei lennének. Ki-ki a pvp ágra akarna rámenni, ki-ki a vállpántot meg az anyámapámborogass vállpántot,sárkánykövet,lótúrót erőltetné.Lenne olyan is aki az M2M szemetével akarná kidekorálni a meglevőket, sőt fix lenne olyan is aki azt mondaná, hogy a DDMT2 egy döglött ötlet és hagyjuk már a francba az egész metint, úgy is egy kalap kaki.~mondta az egyik metines fejlesztő, aki még mindig fejlesztett és a témában érdekelten kommunikált a többivel. (facepalm)
Na ezt az egészet most komolyan rajtunk kívül mely felhasználók pörgették végig?
Azt tom hogy pár bagoly még követi a sorokat, de ezek közül hányan tolják még a DD-t?

Vagy tegyük fel csak egy kérdés szintjén:
hányan jönnének szívesen valami lightosabb retro ddmt2-re ha egy hónapnyi készülődés után talán a régire hasonlító látvány-élmény és játékmenet térne vissza az előzőleg általam felvetett leírásban?
Jó lehet hülye vok és most minden fórumozóhoz szóltam, de azért érdekel a dolog!
Mennyi az az igazi "DDMT2 fan/ex-fan létszám?"

Nem várok sok feleletet, nem siettetem a dolgot, de érdekel hányan bírnátok épésszel és kötélidegekkel egy olyan feltámadást vagy valami ahhoz hasonló jelenséget, amit egy ilyen felvetés garantálna*.
ui.: Ja lehet meghülyültem, de picur111 kommentjeihez mérve itt legalább nem egy patetikus bolond szónokol, hanem itt valamivel értelmesebb és érettebb személy írja a baromságait.
*Már ha még beszámítható vagyok meg ilyenek!lol  ;) *

Ui2.: Kedves moderátor/adminisztrátor dettó ha valami para lenne, kérlek idézd privátba a monológom és indokold a problémákat.

2017-12-30, 02:19:39 #14689 Utolsó szerkesztés: 2018-02-15, 21:04:06 Szerző: [BA]THymea

Ezzel az a baj hogy barki is barmit szeretne a "refi" jatekosok meg a dd fanok akik ujra kelthetnek ezt a dolgot mind mas dologra gondolnak a regi dolog alat tehat azert a dd eleg tag fogaloma note ki magat meg szint kijelzes se volt a duplak meg az 5/5 os optok sehol nem voltak mikor mar dd volt rengeteg szloval roman stb emberel tehat ez barhogy is nezzed egy felesleges hajsza. Bar en szeretem volna vissza terni a reg szeretet szerveremhez. Ez lehetetlen es nem egy kozzoseg maitt hanem minden miatt amit a gf betolt meg sok mas azok mar nem furcsa ujdonsagok amik akar hasznosak is lehetnek hanem elvarasok "hasznos" dolgok igy marad egy sablon ami megy tovabb amig az utolso 2 jatekos is el tunik a sotetben es atveszi egy masik mmo vagy valami teljesen mas jelegu jatek az uj meg talan a regebbi generaciot is. Bar errol kar beszelni mert valaki jovot latna benne biztos nyilna 3 olyan szerver ami hasonlit a regi metinre es itt azert nem dd re gondolok mert a metin ami tenyleg metinvolt sem olyan mint volt es nem is lesz( valamit el kell adni a nepnek hogy ne apadjon ki gyorsan, ez egyfajta idohuzas) na vegulis lenyeg a lenyeg adig kell azt elvezni ami van amig lehet ezzen senki nem fog valtoztstni mar be kell latni mindenkinek ez egy lefutot dolog nem olyan mint egy 1.6 amit 99 ben jatszotunk es meg most is el lehet vele jatszani :D tulsagosan kotot a jatekmenet es a "regi" jatekosok nem nyitnak az uj dolgokra a fiatalabbak meg mar a metinre. Adig kell ezr elvezni amedig lehet bar en szerintem ha itthon ki is halna kulfoldi szerverek meg lesznek mindig is elorebb volt az osszes kulfodi szerver es nem azert mert a magyar hulye vagy nem kepes meglepni dogokat csak itt az a maroknyi ember aki tenyleg foglalkozot ezzel johiszemuen kiadta ami volt es ment a lopas orba szajba.. ez meg kinek kell.
Azert en kivanok a ddnek meg jo sok evet hogy neha vissza tudjak tekinteni egy jatekra amit egykor baratokal toltunk ejszakakon at.

Hülye kérdés, de véletlenül nem akarjuk kiadni a metin2 privát szervereinek igaz történetét? Tuti lenne rá vevő, ha még van, aki a régi, szép időkért eped. 8) ;D

Idézetet írta: fabtam11 Dátum 2017-12-30, 02:39:21
Hülye kérdés, de véletlenül nem akarjuk kiadni a metin2 privát szervereinek igaz történetét? Tuti lenne rá vevő, ha még van, aki a régi, szép időkért eped. 8) ;D
Igen egy 6 reszes regenyben utana ki adni egy trilogiat. Szerintem ez lesz a gazdagsaghoz vezeto ut. :D

2017-12-30, 09:09:46 #14692 Utolsó szerkesztés: 2017-12-30, 12:45:51 Szerző: fabtam11
Idézetet írta: xXTestikeXx Dátum 2017-12-30, 08:46:38
Igen egy 6 reszes regenyben utana ki adni egy trilogiat. Szerintem ez lesz a gazdagsaghoz vezeto ut. :D
AZ remek, de még nem láttuk a DDMT2 teljes végét vagy azt hogy valami bajkeverő szerverkészítő a magyar metin2 p-szervereinek hatalmára törne...Vagy mégis? Az M2M esetében már voltak kísérletek és több-kevesebb sikerrel igen rosszul értek véget.
Mondjuk 40k-n nem nehéz  előállítani egy afféle alapot, hisz 34k-ra már múltkor elkészítette valami kedves fórumozó a 2008-as/2009-es eredeti rain 34k-s megfelelőjét.
Pár simítással megoldható minden, de mégis melyik nem pénzéhes szerverkészítő menne annyira minimalistán, hogy egy rain szintjét fenntartva és levédve kiadjon a kezei közül egy szerót 2017/2018-ban?
Jó és most jön a legfontosabb: Ki kapna ATAGtól nyílt utat egy efféle dologra?
Ez úgy ahogy van egy újabb levegőt rontó, de az igényeknek megfelelő variáció lenne.

Üzenet összefésülés: 2017-12-30, 09:22:52

Különben is az általam felhozott dolog erősen arra a radikális lépésre hajt, hogy valaki újrajátssza a történelmet , ami nem rossz dolog de ugye egy ilyen projekthez kéne némi munkaerő // kéne a régi weblap, ami szerintem már elkallódott a megauploados időkben // és eztán még szükségeltetne az hogy ugye a munaktársak őrizzék a szerót és naponta látogassák a játékba a segítséget kérő playereket.

Üzenet összefésülés: 2017-12-30, 10:56:11

Várj, tudod mit ne is legyen ez az engedélyét kuncsorgós izé, csak tegyük fel valami fiatal suhanc kinyit egy ilyen igénytelen, csak játékmestereket és játékosokat igénylő szerót... szerinted az meddig vinné?
A saját elméletemet is hajlandó vagyok megkritizálni és lerombolni, csak azért mert tudom hogy nincs korlátlan boldogság az egész mögött és valahogy jogosan írom most le azt, hogy hiába lenne mondjuk egy nap 1000 meg 2000 online játékos majdnemhogy egyidejűleg, ha aztán többek kikészülnének vagy beleroppannának az újrakezdésbe.Igaz nem azonnal de mondjuk a cuccok újra-újra-újracsinálása a 999. alkalommal már elég felzaklató tud lenni. Jó előállna megint az hogy vannak normális és beképzelt toppos emberek is, de ez a lényegen nem változtatna. A boldogság csak egy olyan illúzió, ami feledteti az idő és a dolgok múlandóságát, hogy elfelejtsd azt hogy csak úgy végeszakadhat bárminek.

Végső mozzanatként: Hiába vannak emlékeink és hiába költöttünk ezreket- vagy tíz-százezreket- vagy milliókat a metinre, minden szeró más és ezt még akkor is elfogadjuk, ha már vagy ezerhuszonháromszor  látjuk az először eljátszott rainos (kóreai alapot) vagy tszázhatvanharmadjára látjuk a Zaitsev által kiadott VZ-s alapon futó alapot.

Mindenki elkönyvelte magában azt, hogy a metin2 eredetileg egy minimalista hülye kis kóreai mmorpg-nek álcázott szerencsejáték, amit vagy szeret vagy utál de azért egy ideig tuti jó időtöltés lehet/volt.
Az egész régi metin dolog zárásának kivágom ide még, hogyha nem fejlesztettek volna benne semmit (Akár GF akár p-szerós téren nézve) akkor 2011-12-13 között biztosan kimúlt volna.
Jó, bizonyos GF-es vagy SG-s szerók tuti tovább bírták volna és tuti lett volna 2-3 fellángoló utolsó p-szeró is ebben az esetben, de akk is.
Hiába vágyunk a régi 2004/6/8-as pixeles phos map1-ekre, a kingre, a feka+9-re, a folyamatos farmolásra, szerencsejátékszerű optolásra, könnyű és gyors fejlődésre,az arra hogy csak úgy a kaszást ütögethessük meg talán az eventeken a kéksárkányt és a vöröset, plussz a 5.6.7. optolsó szerencsejátékra... ez az egész csak egy édeskés álom, amit a kor igényei és elvárásai már nem tekinthetnek nagy számnak.Jó, még most is nagy szám lehet meg azért ha már van droppja a két reptíliánnak akkor azért van benne valami logika, de régen még az is menő volt ha egy főorkra vadászhattál vagy eventen leverhetted ezt a mobot.
...Az idő vasfoga elharapta a metin2 feelingjének torkát, akár tetszik, akár nem.

Demot.:
Ez nem egy cs.16 szintjén meg egy hülyegyerek sandbox minecraftja szintjén mozog, hanem ez emberek közt épít közösségeket, de úgy fest mostanság mindenki a AAA+++-os kategória 1fős hadseregeként vereti magát és úgy gondolkodik, hogy ő a nagy májerkirály, aki majd egyedül leboxolja az üveghegyet, az oroszlánt, a tigrist, a halált, az életet és még a pusztulást is ő maga fogja előidézni...mer mér ne?

Üzenet összefésülés: 2017-12-30, 12:45:50

"Jó és most jön a legfontosabb: Ki kapna ATAGtól nyílt utat egy efféle dologra?"
Ezt ki fejtened? Miert is kellene atagtol vagy barki mastol nyilt ut? Ki az aki a sajat szerveret hivatalosan csinalja? Ddmt2 egy eleg regi szerver eleg sok belefektetet idovel es penzel( itt most nem a playerekre gondolok) de regen mikor ez a szerver viragzot volt 300 masik aku le utanozta csak mivel masolat kisebb sikerel viszont az hogy egy rain fele sf el vagy akar egy mostani bututasaval valaki csinal egy szervert ami hasonlit egy regi elmult kepre ahoz senkinek a nyilt uta nem kell a dd sosem volt egyedi es nem is lesz. Gf alap amit tol 1-2 eves lemaradasal gyorsabb jatekmenetel pont ez az ami jo benne hogy nem egy egyedi agyonspirazot doloh ezert valasztota az a sok jatekos a csilivili szerverek helyet ami azert regen is volt dd idejen (gg, pu es meg lehetne sorolni sok "stabilan" uzemeltetet regi csilivili szervert) persze az is kozre jatszot hogy ez volt az elso de azert a dd nem ott elte a fenykorat amikor nyilt ez szerintem egyertelmu azert en 2009 tol jatszotam 2014 ig kb szerintem az a 2012 2013 as ev volt az ami igazan csucspont volt. Es akkor meg tobb szerver volt egyedi vert egyedi fegyver egyedi apamfa*sza. Sokan inkabb a sablont valasztotak a megszokotat szerintem ez most is lehetne igy es most is jatszana nagyon sok ember(nem anyi mint egykor de azert nem 30. Azert ha ossze tezszuk a szetszorodot kozzoseget akik nemtalaljak a helyuket vagy mindig bezar alatuk a szerver akor ki jonne egy nem kiemelkedo de szep szam .) Persze izlesek es pofonok ez az en sajat velemenyem valaki biztos maskep gondolja (sot szerintem a tobbseg azert van enyi "egyedi" szerver. Ami ha jobban megnezzuk sosem lesz egyedi az hogy van sajat dolga egy szervernek bar ilyet most nem igen latni az nem egyedi. Ugyan az a lefot metin2 100 felesleges szaral megdobva amit tolnak az emberek par napig mert ujnak hiszik aztan kiderul hogy ugyan az.) De szerintem vanak olyanok akik ugy latjak ezt mint en.
Vissza terve a lenyegre mert megint el terek felesleges hulyesegekre. Miert is kellene ATAG vagy barki jovahagyasa?

2017-12-30, 16:07:36 #14694 Utolsó szerkesztés: 2017-12-30, 19:06:25 Szerző: fabtam11
Az én szavajárásom és gondolatmenetem a következőre terjed ki:
Ez egy afféle rituálé/gyónás lenne azér hogy ne tűnjön akkora bűnnek az ha egy népszerű szerver nevével akarna valaki illetéktelenül is visszaélni.Tom pofátlan meg már reptiliánbőrű emberek vannak, akik csak úgy lopkodják meg nyitogatják az M2M-et a DDMt2-t a GGMt2-t meg a többi szervert... De érted, ez egy elsodrófázott gesztus, ami csaknem arra vezethető vissza, hogy valameddig még emberrel és nem egy pénzéhes sakállal vagy állattal van dolgunk.
Ha meg már megtörtént a baj és a háttérben egy gazdag de nagyravágyó hülyegyerek már megcsinálta a DDMT2 Revolution/Reboot/Re/Reloaded dolgot, akkor már a sodrófával szájbacsapott, pilácslével megfestett, csempeszobában neveltetett, pénz és sárm fedte, macskakaki hempergette, repedtsarkú, gyalázatos, rettenettel szövetkezett, isten barma oltalmazzon ettől a förtelemtől!Bakker.  :( :( :(

btw jk shit happens on tha intrnt!

ui.: az vesse rá az első követ a gondolatra, aki még nem gondolt arra hogy ő is csináljon valami ilyesmit és ezt követően nem csinált magának egy saját változatot. :/

meh lehet én lennék az utolsó idióta, aki megkísérelné a felvetett szervernévlopást/reklámos baromságot , de ahogy látom már erőm sincs ezzel foglalkozni a soraimon kívül. :^/

Üzenet összefésülés: 2017-12-30, 16:20:53

lol ezt a kamuforradalmár csicskaságot  ;D

Üzenet összefésülés: 2017-12-30, 16:21:34

Üzenet összefésülés: 2017-12-30, 16:22:33

na nyugi már a saját parodizálásommal se mondok jobbat annál, hogy ez az egész felvetés és végjáték meg a többi opció egy baromság  8)

Üzenet összefésülés: 2017-12-30, 19:06:25

Senki se válaszoljon, elvégre úgy sincs reális magyarázat az én őrületemre és nincs is igazán mondanivalóm?  :( :o

Sziasztok!

Alkímiával kapcsolatban, azaz hogy maradjon vagy sem indult egy szavazás.
Aki úgy gondolja, hogy szeretne beleszólni, az most megteheti.

http://metin2hungary.net/index.php?topic=200338.0

Item shopban azt nem lehetne megoldani hogy minden ami csak 30napig tart az oda is legyen írva? Mert most is pl megvettem ezt a Bogart kalapot és semmi utalás rá hogy ez csak pár napig lesz. Vagy ha esetleg ez valahol le van írva hogy mi meddig tart és nem láttam akkor elnézést.

Sziasztok! Valaki leírná Tűzvörös kőt hol lehet ütni? És hogy kb mivel kell elindulni? Előre is köszi.

Szervusz,razadorból lehet ütni vagy biosz küldetés ha kész a ládából nyitható.

2018-03-08, 16:22:25 #14699 Utolsó szerkesztés: 2018-03-08, 16:38:48 Szerző: fabtam11
Csak egy barátságos kérdést tennék ON/OFF szándékkal.:
Ha heti párszor felügyelnek a DDMT2 playereire a GM-ek, akkor lehetségesek olyan chatbann kérések, amiknek nincs bizonyítékuk vagy screenshotuk?

Vagy értitek régen még volt egy ilyen téma, ahol a chatbannolásért jelentett egyénekkel folytatott üzenetváltásokról gyűltek a screenshotok...vagy már screenshot nélkül is be lehet jelenteni azt, hogy XY azt mondta, hogy sodrófával mostam a fogát és már repül a bannom?  :o