Mysql szerver áthelyezése (K)

Indította spici, 2011-09-03, 11:31:21

Sziasztok.
Arra gondoltam, hogy egy olyan védelmet tennék be a szerverre, hogy egy külső mysql szerverre helyezni át az egész mysql adatbázist.
Így (szerintem) a mysql szervert nem tudnák elérni vagyis nem tudnák az ip címét ezért feltörhetetlenné válik. Valahogy be kéne állítani a szerverfájlba, hogy ne a localhost-ra csatlakozzon hanem egy másik ip címre. Például ez abban is jobb ha például van SÉ feltöltés és nem megy a szerver, de a gyanútlan feltöltő elküld ilyenkor egy SMS-t és nem kap vissza kódot.
Ha meg például így lenne megoldva, hogy külső mysql szerverről futna akkor ha karbantartás is lenne a szerveren vagy nem tudsz róla, hogy elérhetetlen akkor is megkapod az SÉ-t.
Másik az, hogy kevésbé lenne terhelt a szerver fájlod mert akkor nem a te géped dolgozik az írásában, beolvasásában ha nem a külső szerver és e miatt többet bírna el a szerverfájl.
Valakinek van ötlete, hogyan kellene rábírni a szerverfájlt, hogy hova csatlakozzon?
Válaszotokat előre is megköszönöm.

Config fájlokban írd át a mysql adatokat.
Pl.:
PLAYER_SQL: localhost mt2 mt2!@# player
PLAYER_SQL: IP FELHASZNÁLÓ JELSZÓ ADATBÁZIS
És ugyan így az összes többi _SQL -lal, minden config fájlban.

Idézetet írta: spici Dátum 2011-09-03, 11:31:21

Másik az, hogy kevésbé lenne terhelt a szerver fájlod mert akkor nem a te géped dolgozik az írásában, beolvasásában ha nem a külső szerver és e miatt többet bírna el a szerverfájl.

Mennyire jó találmány, hogy nem csak egy winchesternek csináltak helyet a gépekben...

Idézetet írta: DeathBat666 Dátum 2011-09-03, 20:22:14

Mennyire jó találmány, hogy nem csak egy winchesternek csináltak helyet a gépekben...

Na és ha valakinek 1 darab winchestere van? Másik a biztonsági nagyobb szintre emelése.

Idézetet írta: spici Dátum 2011-09-03, 22:06:13
Idézetet írta: DeathBat666 Dátum 2011-09-03, 20:22:14

Na és ha valakinek 1 darab winchestere van? Másik a biztonsági nagyobb szintre emelése.

Szerintem olcsóbb venni még1 winyót mint még1 gépet de te tudod:D

szerintem úgy értette, hogy feltölti egy tárhelyre az adatbázisokat, nem úgy hogy még 1 gépet vesz...

Idézetet írta: FeS Dátum 2011-09-04, 00:15:05

szerintem úgy értette, hogy feltölti egy tárhelyre az adatbázisokat, nem úgy hogy még 1 gépet vesz...

Az elég buta ötlet lenne mert jócskán belassítaná az egészet vele...
Egyébként ha átírja a jelszót + lecsökkenti a maximális kapcsolódások számát akkor kb lehetetlen feltörni. Legalábbis akik képesek lennének rá azok nyilván nem pont egy metin szerver feltörésével fontoskodnak...