Szerkesztést könnyítő SQL kódok

Indította Okézzátokmárlearegemvaze, 2011-08-29, 23:43:40

Halihó

Ez a téma a kezdőknek szól, előre leszögezem.

Sokan kerestek ezekhez hasonló SQL kódokat, ezért leírom, hogyan tudtok magatok is írni.
Itt azokra gondolok, amiket a navicat console-ba beírva bizonyos dolgokat megcserél bizonyos helyeken (ilyen pl. a szerveren belül exp/yang állítás is).

A lényege, hogy mindig úgy kezdjük, hogy UPDATE , és ; jellel zárjuk.
Az update után írunk egy szóközt, majd megnevezzük azt a nagyobb táblázatcsoportot, ahol található a frissítenivaló táblázatunk (pl. player, common, account, stb), majd ettől egy ponttal választjuk el a frissítenivaló táblázatot.
Ekkor valahogy így fog kinézni a kódunk: UPDATE player.item_proto
Ezután írunk egy SET-et, és most megadjuk, hogy mit mire szeretnénk frissíteni.
Itt rengeteg parancsot elfogad, illetve matematikai műveleteket is. Fontos, hogy a kiválasztott oszlopok/sorok után tegyünk = jelet, és utána írjuk, hogy mire szeretnénk frissíteni. Pl:
UPDATE player.mob_proto SET exp=gold_min;
Ezzel a kóddal azt adtuk most meg, hogy ugyanannyi exp-t adjanak a mobok, mint amennyi yang legalább esik belőlük. Ne írjátok be ezt a kódot, sok értelme nincs, csak példának hoztam fel.
De írhatjuk akár matematikai műveletekkel is:
UPDATE player.mob_proto SET exp=exp/2;
Most elfeleztük a mobok által adott exp mennyiséget. Ha szorozni akarjuk, akkor * jelet tegyünk a / jel helyére.
Azt is megadhatjuk, hogy csak bizonyos helyeken állítsa, ezt pedig a WHERE paranccsal adhatjuk meg:
UPDATE player.mob_proto SET exp=5000 WHERE exp=200;
Itt azt adtuk meg, hogy a mobok által adott exp-t állítsa 5000-re azokon a helyeken, ahol idáig 200 szerepelt.
De akár a táblázatos szerkesztéseket is elvégezhetjük SQL kódokban. Tegyük fel, hogy a 220-as tárgy value1-ét szeretnénk átírni 300-ra. Ezt így tudjuk megtenni:
UPDATE player.item_proto SET value1=300 WHERE vnum=220;

Ezek mellett még rengeteg dolgot csinálhatunk SQL kódokkal, és persze bonyolultabb műveletek is lehet végezni, de ezek az alapok, és nagyon hasznosak tudnak lenni időnként, rengeteg munkát lehet velük spórolni.
Remélem segítettem :)

Leírás 100% DeathBat ^^