SZERVERFÁJLOK: Vélemények és hibák!

Indította Okézzátokmárlearegemvaze, 2011-08-02, 20:00:19

Idézetet írta: Justin Dátum 2011-10-25, 23:04:19
Eddigi metin2 szerver készítéseim során egy olyan 2010-es szerver fájlal nem találkoztam ami felért volna egy 2008-assal.
Egyszerűen megbízhatatlanok,.
Pedig valamivel többet tudnak a 2008-as párjaiknál... És megbízhatóbbak.

-össze omlik
Ha hülyeséget raksz bele akkor persze. Amúgy nekem még talán 1x volt omlás, egy Daroo fájlnál 3 hónap után. De az kampeca is lett teljesen.

-csak úgy újra indul
Kell hozzá egy dif game fájlba, illetve nem szabad túlpörgetni mellé a gépet... Utóbbi 2008-asnál is feltétel.

-betelik.
Csinálsz neki egy új vdi-t. Csak médiumhárdkór verzió.

Nagyon nehéz találni egy megbízható 2010-es szerver fájt ami egyáltalán a fent sorolt hibákat nem tartalmazza.
Na ebben viszont egyetértünk.

Legtöbbször azért telik be mert beleraksz valami hülyeséget, de hibásan! Ezért a szerver elkezdi folyamatosan syserr be írni hogy mi a baj, de te le sem szarod, aztsem tudod mi az a syserr, mikközben az csak nő és nő amikor végül megtelik a lemez. Mire te feljössz ide és elmondod hogy milyen szar ez az egész (az kizárt hogy te hülye vagy hozzá (bele sem kéne kezdened inkább)) és csak meg sem próbálod kijavítani, sőt nem is érdekel hogy mitől telik meg. Megelégszel azzal a válasszal hogy szar és kész.

"A tudatlanság néha áldás."
"Ha nem találjuk a jó választ, az értelmetlent választjuk."
"Általában a legkevesebb erőfeszítéssel akarjuk elérni a legjobb eredményt. Ez a természet rendje."

2011-10-26, 22:47:55 #62 Utolsó szerkesztés: 2011-10-26, 22:50:17 Szerző: ATAG
Ha nagy szervered van, elkerülhetetlen hogy nagy logokat csináljon, ha csak nem kapcsolod ki egy diff-el, de az ellehetetleníti a hibakeresést.
Legegyszerűbb megoldás cronal törölni rendszeresen a logokat. Pl:

00 * * * * cd /usr/ahol/a/start/szkript/van && sh clear.sh

Így óránként töröl minden logot.

Megjegyzem, hogy a legtöbb összeomlás oka, hogy a syserr túl nagy méretű lesz (annál ugye nincs logrotate, mint a syslognál). Rendszeres törlésével szép eredményeket lehet elérni, de csodára senki se számítson :)
Bátrabbak csinálhatnak egy symlinket /dev/null-ba, csak aztán ne próbálja senki megnyitni editorral ;)
ln -s syserr /dev/null

Idézetet írta: TheLAW Dátum 2011-10-26, 21:08:29
Legtöbbször azért telik be mert beleraksz valami hülyeséget, de hibásan! Ezért a szerver elkezdi folyamatosan syserr be írni hogy mi a baj, de te le sem szarod, aztsem tudod mi az a syserr, mikközben az csak nő és nő amikor végül megtelik a lemez. Mire te feljössz ide és elmondod hogy milyen szar ez az egész (az kizárt hogy te hülye vagy hozzá (bele sem kéne kezdened inkább)) és csak meg sem próbálod kijavítani, sőt nem is érdekel hogy mitől telik meg. Megelégszel azzal a válasszal hogy szar és kész.
Arra gondoltál már, hogy egy nagyobb adatbázis mekkora helyet tud elfoglalni? Ha valaki virtuális gépen akar nagyobb szervert futtatni (ami mondjuk elég nagy ökörség, de lehet rá sansz), akár ezer játékos után már kinövi az adatbázis a virtuális gépet... Ezért célszerűbb átpakolni az egészet egy sajátba, amit beállítasz automatára.

2011-10-28, 11:39:10 #64 Utolsó szerkesztés: 2011-10-28, 11:40:45 Szerző: endor
A téma címéhez picit vissza kanyarodva leírnám az idáig legígéretesebb szerverfile amivel én találkoztam.

Kay331elitversion féle szerver file.

Elit pvpn elit gold üzlet árán jutottam hozzá nem került sokba így gondoltam egy próbát megér kipróbálom a sok csalódás után.
2 ch t lehet elindítani de elvileg 4 van benne. Most már 4. hónapja fut folyamatos üzemben csak akkor állítottam le ha feltétlen muszáj volt. Elég szélsőségesen próbáltam kezelni először. Szabálytalan leállítások. Filezillán az adatbázisban szabálytalanul betett mappok ,questek, utána azok eltávolítása, mappok helytelen kivétele késöbbi vissza állítása, Szóval ahogy csak tönkre lehet tenni egy szerver filet szerintem mindent kipróbáltam ,de stabil maradt és nem omlott össze. azóta 4 hónapja folyamatosan megy. Pakolgatom bele a különböző questeket mappokat amit csak fel lehet lelni és még nem volt vele egyszer sem gond,
ami hibákat kiirt mindig fel lehetett lelni az okát és én voltam a hiba okozója. Szóval nem lehet panaszom rá. Kíváncsian várom mi lesz a vége.

Továbbra is állítom:
Mindegyik ugyanolyan jó ( kivéve az ilyen kontár munkák ~ NW3,Freemetin2,TheShorty,Wixike [ bár ez még csak 2010-nek se mondható,pláne nem server file-nak ],ha tudod használni és értesz hozzá! Ennyi a megoldás kulcsa.

Idézetet írta: braxa Dátum 2011-10-28, 14:00:57
Továbbra is állítom:
Mindegyik ugyanolyan jó ( kivéve az ilyen kontár munkák ~ NW3,Freemetin2,TheShorty,Wixike [ bár ez még csak 2010-nek se mondható,pláne nem server file-nak ],ha tudod használni és értesz hozzá! Ennyi a megoldás kulcsa.
Bár így lenne...
Körülbelül másfél éve (kisebb-nagyobb kihagyásokkal) foglalkozom szerverkészítéssel, és tavasz óta tesztelem szinte folyamatosan a 2010-es szerverfájlokat. Vagyis tesztelTEM, mostmár úgyahogy van egy félig franzi-daroo kotyvalék félig saját alkotásom, bírja is rendesen.
Asszem, nem az a kategória vagyok, aki csak úgy telenyomja minden vacakkal a szervert, aztán meg csodálkozik, ha összeomlik, és rögtön a szerverfájl a hibás. De akkoris megvan ez a tipikus ránézel és összeomlik kategória. Igen, FreeMetin, Shorty, Dokugan, és még lehetne sorolni.
"Kivéve az ilyen kontár munkák" a mindegyikbe ez is beletartozik, és egyikre sincs ráírva. Ezek a gyakori összeomlások általában a rossz configolás eredményei, hacsak a felhasználó nem használja rendeltetésszerűen. És ez egyikre sincs ráírva, hogy mennyire jól configolták. Használod, és majd idővel kiderül, mennyire bírja jól.

Én azért eléggé komolyan antitalentumként indultam a szerverkészítés terén,de ePvP-n jó pár topicot átnyálazva rá lehet jönni,hogy miként használhatók helyesen a server file-ok. Azokat a leírásokat betanulva és használva még egyszer nem omlott össze a szerver,pedig a lehető összes hülyeségemet amit kreálok azt kipróbálok benne.

Am csak szólok hogy franziba nem fog kírni de fut de beraksz egy pl 250-es gamefilet és megy nekem 4 op-t kihoz és utána fut...nagyon komoly

Idézetet írta: patfer Dátum 2011-10-31, 17:32:16
Am csak szólok hogy franziba nem fog kírni de fut de beraksz egy pl 250-es gamefilet és megy nekem 4 op-t kihoz és utána fut...nagyon komoly
Nekem szinte mindig ki írja.

Próbaképp leszedtem a Franzit kíváncsi voltam rá. Beállítottam mindent elindult gond nélkül. Beléptem Naviba F6 beraktam pl az új vérteket és reboot. Mikor újra elindítottam már nem indult el .. Connection refused.  Szóval csak ennyi :D

Idézetet írta: patfer Dátum 2011-10-31, 17:32:16
Azért írta ki mert 1765 ös gamefájlt tettél be, franziban alapból 2019es es van aminél nem írja ki(meg 2089esnél se).

Idézetet írta: endor Dátum 2011-11-01, 17:35:07
Próbaképp leszedtem a Franzit kíváncsi voltam rá. Beállítottam mindent elindult gond nélkül. Beléptem Naviba F6 beraktam pl az új vérteket és reboot. Mikor újra elindítottam már nem indult el .. Connection refused.  Szóval csak ennyi :D
Általában akkor fordul elő mikor ész nélkül pakolod bele a dolgokat.. magától csak úgy nem jön elő.

én a LuMax-ot fogom kritizálni
10ből 3 pont
3 pont 1 apitool elen védve 2 nagy yang/exp dropp 3. max lvl 255
7 pont ami bugnak számit: 1.rossz npc-k szellem npc sokan látják ha pwm szerót akarunk akk megvesznek mindent ottan
2. vegyes bugos item shopra többsször gyorsan kattintva kihozza 6.7. optolót ajándék dobozt
3. ezáltal fullosak lesznek pwm szerón
4. lvl1 questben metinkő idéző
5. ezért lagg lesz ha kiszedem szelem npc ből akkor meg
6. vegyesben sok a gyorsan katintott bugos item pl zen bab metinidéző már megint :D
7. lvl 1 quest ha lecserélődik akkor összeomlik tehát Wixikével egyenlő szinten van ,,Fogjanak kezet 1 mással"

Nekem egy olyan tapasztalatom van Franzival hogy
van hogy 2 perc míg behozza a login-t, majd indítom
és Connection refused, majd egy reboot
utána gyorsabban hozza be és semmi hiba
szall elég érdekes és humoros

Idézetet írta: patfer Dátum 2011-11-02, 17:40:51
Nekem egy olyan tapasztalatom van Franzival hogy
van hogy 2 perc míg behozza a login-t, majd indítom
és Connection refused, majd egy reboot
utána gyorsabban hozza be és semmi hiba
szall elég érdekes és humoros
Pedig ennél stabilabbat nem találsz.

Mondhatom annyira stbail hogy berakok egy mappot beírom indexbe és a configoba és utána meghal a szerver...erről ennyi

Érdekes... Játsszátok itt a hülye gyereket, hogy egy maptól behal a szerver így meg úgy, holott már nem egy mapot raktam bele hiba és omlás nélkül...
Nem mindegy, hogy ki kezeli azt a 2010-es fájlt. Nekem még egyszer nem omlott össze magától, 2008asokkal ellentétben.
És igen Franzi az eddigi legstabilabb(szerintem is). Aki meg nem ért hozzá ne ócsárolja azért, mert szerencsétlenül rak be valamit és attól omlik....

Idézetet írta: patfer Dátum 2011-11-05, 09:09:37
Mondhatom annyira stbail hogy berakok egy mappot beírom indexbe és a configoba és utána meghal a szerver...erről ennyi
Egy hónapja ezt használom és egyszer sem omlott össze..
Pedig már nem egy mapot raktam bele, és mindent amit tudtam kipróbáltam.
Mellesleg alig fogja le a processzort, simán lehet mellette bármit csinálni a gépen. (nekem a processzorom 30%át fogta le csak)

Igen én is támogatom, a Franzi a leg stabilabb amit idáig kipróbáltam a kb 50 közül...  egyetlen kisebb hibával találkoztam benne idáig ,hogy valamiért nem jó a chat.  Ja és ha mappot teszel bele és omlik? Hát Death már leírta mitől van és mivel lehet javítani...