SZERVERFÁJLOK: Vélemények és hibák!

Indította Okézzátokmárlearegemvaze, 2011-08-02, 20:00:19

Az hogy nagyon király.
Egy két dolog van abban is amit javítani kell...
De Franzi alap.. rossz nem lehet! :)

Invoice: Valami olyasmit olvastam Epvp -n, hogy más nem tud felcsatlakozni rá csak saját magad, aki csinálta a szervert, ha tévedek kérlek ne harapjátok le a fejem! :D
Pont ezért nem is próbáltam még.

Franzi: Nagyon jó, megbízható nem buggos.
Jó kiinduló alapnak, imádom, valószínű ezt mindenki ismeri.

Lauling 2013 32bit V3 SF: Ma kezdtem el nézelődni rajta, egyelőre tetszik, de ki tudja milyen hibákat rejteget, remélem ez is olyasmi mint a Franzi SF :)))

2013-09-01, 09:19:47 #142 Utolsó szerkesztés: 2013-09-19, 13:03:09 Szerző: [MOD]Aegist

Egy ilyen hibának nem lehet semmi köze a szerverfájlhoz, csak ahhoz, ahogy a BSD-t bekonfigolták. Valószínűleg aki írta, annak halványlila gőze nem volt, hogy mit csinál épp, ezért inkább nekiállt sírni ahelyett, hogy utánanézett volna.

Nem tudom kik akarják használni a MarcosCC által készített szerverfájlt, de ezeket azoknak tudniuk kell..
Én már amikor megvette Cyry letöltöttem és kipróbáltam. Rengetegen írták epvp-n hogy MarcosCCnek a szerverfájljai amiket eladásra bocsát legtöbbször félkészek, vagy nagyon hiányosak. Ez most sincs másképp. Előnyei nem nagyon vannak, maximum a fegyverek/vértek azoknak akik nem találják őket máshol.
Hátrányai:
-Nem minden angol benne. (teleport questek egy része olasz.
-A kliens túlzottan tele van pakolva, nem ajánlatos bele új dolgot tenni, mert nem fog neki tetszeni.
-Bugos a kosztüm rendszer, csak GM tudja fel/le venni a kösztümöket. (Többeknek is ez a baja, én ki se próbáltam)
-Pet rendszer egy tök alap, rengeteg téma van erről, és nagyon könnyű berakni semmi új.
-Új mapok háromnegyede ugyanúgy hiányos, szóval nem tudsz elportolni rájuk.
-Login interface török, mellesleg az angol része elég hanyagul van megcsinálva.
-Aionos karakter választás nem a teljes, bár ez nem nagy baj.
-Csúnya és hanyag a kliens design.
-Craft system sem teljes hiába azt írta. Csak az alap cube, más kinézettel.
-Valami veszettül instabil a kliens. Össze-vissza dobálta bele a dolgokat, van vagy 5 patch fájl amit nem is használ a szerver csak benne van. Hanyag nagyon.

Nem ajánlom senkinek aki normális szervert akar, inkább használjátok azokat a szerverfájlokat amiket már előző szerverek használtak. Értem ezalatt a Shiro2-t, és a többit. Én kipróbáltam, a kliens kidobtam reméltem jó lesz a szerverrésze. Hát az sem a legjobb, azt is cseréltem. Inkább a "bugtalan" invoice szerverfájlt használjátok a legújabb binárissal és game fájlal.

De akkor egy mostani  szervert összerakni egy stabil sf el  és klienssel amibe diffelve van a pet,enegy,kosztüm.. melyik lenne ezekre a legjobb? :)
Aminek neki lehetne állni fejleszteni..? :)

2013-10-02, 05:20:46 #145 Utolsó szerkesztés: 2013-10-02, 05:57:39 Szerző: ujrabrutalo
Invoice sf:
amit én észre vettem hiba:

1-4 optrakot berakod NPC-be és másnapra nem lesz ott
5. optrakot nem is ismeri NPC-be
6-7 optrakó /cserélő teljesen ismeretlen neki.
fegyvereket 65+osokat NPC elfelejti berakni..vagy ha berakja egy részét egy reboot után nem mutatja NPC-be de azt irta ott van :D
Mentéssel is probálkoztunk amikor még nem voltak ezek NPC-be de akkor azt irja hogy már létezik,igy nem lehet ujra berakni.
pár aproság de a Msql adatbázisa egy hulladék Sajnos.

ez az én véleményem. Bocsi

2013-10-12, 19:55:00 #146 Utolsó szerkesztés: 2013-10-12, 19:58:44 Szerző: Roxanne
Na mostan figyeljetek, mert mondok én néktek nagy bölcsességeket.

Kezdetben vala az ember, aki nem lát, és irkálja a hülyeségeket (mint anno én), keresi eszeveszetten a szerverfájlokat mert semmi se jó neki (mint anno én), aztán megtalálja amit keresett, baromira örül magának és elhíreszteli mindenki előtt, hogy mekkora csodát talált, mert az neki jó (mint anno én), aztán pár év múlva rájön, mekkora egy ökör volt. Szóval, ha tanácstalanok vagytok, mielőtt belekezdenétek ti is ebbe a hadjáratba, olvassátok el ezt a pár sort.

A szerverfájlokat 2 dolog alapján osztályozzuk: az egyik, ami a metines részében van, a másik pedig maga a BSD configja.

Én a mai napig állítom, hogy egy kimondottan publikálásra készített szerverfájlnál utóbbi a lényeges, és ezt idáig egyetlen ember tudta jól megcsinálni: Daroo.
De ez a része mikor lehet nekünk hasznos, vagy egyáltalán használható?
- ha otthoni szervert futtatunk
- ha otthoni szerveren dolgozunk, mielőtt felpakoljuk a dolgokat a szervergépre
- ha ki akarjuk lesni belőle az okosságokat, hogy a mi szervergépünkön is legyen hasonló
egyébként pedig semmire.

Mivel ezt már túl is tárgyaltuk, lépjünk a metines részébe. Itt az elsődleges az, hogy működjön minden tökéletesen. Elég sok szerverfájlban vannak hatalmas bakik ezen a téren, ugyanis kihagynak belőle egy fontos dolgot: a tesztelést. De nagy szerencsénkre az oridzsinál szingapúri szerver körül mindig van elég balhé ahhoz, hogy kikerüljenek a hivatalos fájlok, úgyhogy onnét van egy biztos alap, amire lehet építeni, és nem lesznek benne hibák, hacsak te magad nem teszel bele.
Persze van, aki az újdonságokra vadászik. Nekik megsúgom, hogy azokat ki lehet szedni belőlük, és áttenni másikba. Amennyiben ez nem megy, ajánlom, hogy gyarapítsd a tudásod, addig pedig nem való neked saját szerver.
Aztán van az a kategória is, aki arra vadászik, hogy "ebben nagy az exp, jihúúúúúúúúúú, és ebben még a drop is nagy, jihúúúúúúúúúúú", és van a "na ez GF-es, én ezt fogom használni" kategória is, akiknek elmondanám, hogy GF-es nincs, max arra hasonlító, mivel GF fájlok elég ritkán szivárognak ki (én speciel egyről sem tudok, és mivel az SG sincs a GF kezén, ezért az onnét kiszivárgott dolgokban még mindig lesz eltérés). Na ezeknek az embereknek is azt üzenném, hogy ezek a beállítások is átvihetők, de minimális tudással és minimális erőfeszítéssel bárki úgy állíthatja be az ilyesmit, ahogy csak akarja.

Összegzésül, ha rám hallgattok, saját magatok állítotok össze egy szerverfájlt, ami nektek tökéletes. Fogtok egy olyan virtuális gépet, amelyen jó a BSD configja, sok extrával ami megkönnyíti a dolgod és hülyebiztossá teszi a rendszert (amennyiben nem akarsz vboxról futtatni semmit, ezt a részt már ki is verheted a fejedből), abba belepakolsz egy olyan metin2-es tartalmat, amit elég hibamentesnek találsz (még mindig az SG-s fájlokat ajánlanám), és abba beviszed azokat a beállításokat, amiket használni szeretnél, és amennyiben látod, hogy ez jó, úgy fejleszted tovább, ahogy csak neked tetszik.

És egyébként boldogok a sajtkészítők, szóval ha semmi se jönne össze, ne csüggedj, belőled még lehet egy. ;)

Tudnád nekem linkelni az sg fájlokat? Tarban lenne a legjobb. Köszi

Ha epvp-n keresgélsz, biztosan rábukkansz, egy időben kb. hetiszinten szivárogtatták ki őket. Ha womt2-eset találsz, az is jó, ugyanaz a kettő. De volna egy tippem, hogy azóta már vannak szerverfájlok, amik erre épülnek, nem igazán vagyok képben, de nem szívesen adom tovább az ilyesmit (és nem is vagyok benne biztos, hogy még rajta van a gépemen  :o)

Nekem minden jól megy Franzi SF-en. Egyedül 30000+ gamefilék nem jók hozzá. 2012 SF-em van ha valahogy engedné 2013 diff+gamefilét hasznos lenne

meg kell cáfoljalak :D
Franzi az alap sf em .. azon van egy r34083 mas gf...
És tökéletesen futott azon kezdtem és most már egy invoice rész is benne van a channel core miatt :)
Tehát franzi sf r34083 tökéletes. :) legalább is én véleményem szerint.

Sziasztok!

Srávok segitséget akarok kérni kiváncsi lennék h kinek mi a véleménye a xzauberhazex sf röl és kliensröl azon kivül h német

vírusos
és a kliens sem nagyon hangolódik a szerverfájljhoz én ezt tapasztaltam

ÉS az helyében tudnátok vmi olyan sf-et és klienst ajánlani amiben vannak jo dolgok ?  meg amiben bent van Dc is ?

Nekem eddig legjobban a Franzi sf jött be szerintem az egyik leg megbízhatóbb sf.

Freebsd x64 + wistlegf magyaroistás :) :-*
Im Vivicsi<3~Aki nem keress annak nem is hiányzok ~

Es mit gondoltok a "Maxmi" serverfajl rol?
Nekem az nagyon bejött..

Idézetet írta: ayrton11 Dátum 2015-01-04, 11:57:45
Es mit gondoltok a "Maxmi" serverfajl rol?
Nekem az nagyon bejött..

Melyikről?

Hellósztok. Nekem egy dual core-s gépem van. A virtuál box-ban nem tok dual core-t állítani a virtuális gépnek mivel akk nem marad a rendszernek processzor. Van-e olyan szerver fájl aminek kisebb a rendszer igénye? Teljesen mindegy, hogy hannyas verzió.