A kultúrált viselkedésről és egyéb érdekfeszítő dolgokról

Indította kicsipiros, 2011-04-24, 17:08:06

Sziasztok kedves játékosok és fórumozók!

Eljutottam arra pontra,hogy muszáj szóvá tennem egyesek viselkedését a többiekkel szemben,mert számomra már elfogadhatatlan ez a fajta hozzáállás.Nap,mint nap előfordul,hogy netalán rászólok valakire bizonyos okokból kifolyólag és olyan szitokáradatot kapok cserébe,amire nem tudok mit mondani,mert egyszerűen nem hiszem el,hogy ennyire kultúrálatlan és piszkos szájú legyen bárki is.Én nem szeretek káromkodni,bár vannak helyzetek,amikor mindenki száján kicsúszik 1-2 csúnya szó,de ne ez legyen a megszokott senki számára.Gondolom senki sem beszél a szüleivel ilyen módon,vagy az iskolában a diákok sem engedik ezt meg maguknak.Akkor itt miért teszitek?Azért,mert nem szemtől szemben beszélgetünk,ugyanúgy emberekkel társalogtok és ettől nem lesztek "nagyobbak" a barátaitok szemében,ez nem dicsőség,inkább szégyen...
   Egyszerűen elkeserít a dolog,hogy a világ egyik legszebb nyelvén beszélünk és ilyenre használjátok.A tiszteletet hírből sem ismeritek,pedig mindenkit megillett.A hozzáállásotok a játékban és itt a fórumon is hagy némi kívánnivalót maga után.Számtalanszor láttam,hogy teleírjátok felesleges dolgokkal a csevegőt,pedig egy kis visszaolvasással,általában,megtalálnátok a problémátokra a megoldást,vagy a keresett információt.Ez is egyfajta tiszteletlenség a részetekről,feleslegesen kell dolgozniuk a moderátoroknak miattatok.Másik ide tartozó dolog,hogy most,húsvét kapcsán ismételten felmerült az event kérdése.Amit le fogok írni,a többségnek nem fog tetszeni,de azon a véleményen vagyok,hogy nem érdemeljük meg,mert ahányszor kaptunk valamit mindig többet és többet akartunk,nem becsültük meg,amit adtak.Az OX-versenyekre külön kitérnék,felháborító,hogy minden egyes alkalommal csalásba és vitába torkollik a dolog.Miért nem lehet a játék adta szabályok szerint játszani?Miért kell csalással fűszerezve nyerni?Annyiszor eljátszottátok már a team bizalmát ezzel,és ők mindannyiszor,bizonyos idő elteltével,"megbocsátottak".A helyesírást fel sem hozom,előttem megtették már páran...
   Remélem,néhányan elolvassátok és elgondolkoztok a leírtakon.Akinek nem inge,ne vegye magára.Akadnak üdítő kivételek,de ez a ritkábbik eset.Az én lelkivilágom helyrebillent,hogy ezt leírtam.Talán valaki számára építő jellegű a kritikám és javulást tapasztalhatok,bár az én szavam csak egy csepp a tengerben.Saját elhatározás kell tőletek,hogy civilizált állapotok uralkodjanak köztünk,morálisan javuljon a hozzáállás és ne a team munkáját nehezítsük.
   Köszönöm,ha végigolvastál.

2011-04-26, 23:24:11 #1 Utolsó szerkesztés: 2011-04-27, 00:25:17 Szerző: Metallica88
Kedves kicsipiros!

Ezt mindenki megtapasztalta már, a Team is, és a "felnőtt" agyi szinten lévő játékosok is!

Nagyon sokan nem szeretik ha K.anyáznak, anyáznak, ba..megolnak, és a low, noob kifejezéseket.

De hiszen ez egy játék, nem szabad csodálkozni hogyha 10-12évesekkel kerülsz konfliktusba.

Mert elméletileg a Metin2 "gyerekeknek" van kitalálva. (Attól függ persze hogy honnan nézzük..Mert ugye a SÉ. De ez nem ide tartozik)

És ne érts félre kedves kicsipiros, de ez amiket leírtam, nem csak a DDMT2-n fordul ám elő. Mindenhol ez van...

De azonban saját megjegyzést leadok : Akármelyik KÜLFÖLDI (ált. angol) szerveren játszottam, eléggé meglepő az eredmény :

Egyszer sem kerültem konfliktusba egyetlen játékossal sem!

Hogy miért? Hát a KULTÚRÁLT BESZÉDSTÍLUS!!! (és ezt nem rád értem , kicsipiros!!)

Metallica

2011-04-27, 02:20:54 #2 Utolsó szerkesztés: 2011-04-27, 02:23:10 Szerző: ATAG
Emlékszem, mikor még nem volt Metin2 HU. Legtöbben a UK szerveren játszottunk. Páran persze az US-en tolták, de ott kicsit nehezebbek voltak a feltételek, így jobb választás volt a UK.
Nem játszott rajta sok magyar, jómagam talán egy tucatnyi honfitárssal találkoztam ott. Mindenki a románokat okolta az idegesítő viselkedés miatt és ez nagyjából meg is állta a helyét OTT.
Nem telt el 5 perc, hogy ne villogott volna egy PM, azzal hogy "ro?"  vagy "esti ro?" meg persze folyton yangot kunyeráltak és szabadban öltek, KSeltek, trade hackeltek.

Aztán jött a HU szerver, mindannyiunk nagy örömére. Ugyanazt a megszokott játékstílust kezdtük el, amit már a UK-n megszoktunk, majd egyszer csak (a zárt béta tesz után) elkezdett szaporodni a játékosok száma. Ezzel párhuzamosan kezdett a hívás egy kocsmára emlékeztetni, és utána már nem volt megállás, látjuk mi lett belőle. A helyzet odáig fajult, hogy most már más szervereken a magyaroktól áll fel a szőr az ottaniak hátán :(

Amíg a privát szervereken csak egy maroknyi ember játszott, szinte baráti volt a viszony a játékosok közt. Sajnos nem tartott sokáig, hamar elkezdtek özönleni a HU-ról a problémás emberek... Ugyanazt a minősíthetetlen viselkedést hozták magukkal, ami ott addigra teljesen hétköznapivá vált.

Ezen kár bánkódni, valójában teljesen hátköznapi dolog az ilyen viselkedés. Akkor jófej valaki, ha köpköd meg gusztustalanul beszél és a legelképesztőbb változatossággal képes megbántani a társait.

Ez nem csak metinen megy így, ez a való élet :(

Idézetet írta: ricsike52 Dátum 2011-05-01, 00:15:13
Olyan érdekes amikor átmegyek DE-(német) szerókra,olyan rend van ...ugymond tisztességes játékosok vannak ott...nem mint a magyarok ,énis az vagyok de hát ez már elszomoritó hogy más képes videlkedni, de a magyar (pistik)...
Igen ,Igen, Igen.:))
Gépen keresztül mindenki Pistizik és általában aza Pisti (nemtudom hogy ragadt rájuk eza név) de legyenek ink Dominikok akik mondják a másikra:))) Ittmost énis mondhatom h 19 vagyok.
Elhiszed?Elhát. Pedig nem vagyok 19 éves:)
Ésti amis úgy állapítjátok meg hogy valaki Dominik (Nektek Pisti,vagy Józsi) Hogy Cs-vel köszön , Tesz fel valami kérdést ,pl:Ism.Gyógyszer +-t hol ütök? Vagy alap cuccba van:)
Kb. Nektek ennyi a lényeg de észre se veszitek magatokat hogy nem ők, hanem ti cseszitek el a játékot az állandó veszekedésekkel:)
Erről Ennyit.

Idézetet írta: Shakk Dátum 2011-05-01, 02:38:41
Idézetet írta: ricsike52 Dátum 2011-05-01, 00:15:13
Olyan érdekes amikor átmegyek DE-(német) szerókra,olyan rend van ...ugymond tisztességes játékosok vannak ott...nem mint a magyarok ,énis az vagyok de hát ez már elszomoritó hogy más képes videlkedni, de a magyar (pistik)...
Igen ,Igen, Igen.:))
Gépen keresztül mindenki Pistizik és általában aza Pisti (nemtudom hogy ragadt rájuk eza név) de legyenek ink Dominikok akik mondják a másikra:))) Ittmost énis mondhatom h 19 vagyok.
Elhiszed?Elhát. Pedig nem vagyok 19 éves:)
Ésti amis úgy állapítjátok meg hogy valaki Dominik (Nektek Pisti,vagy Józsi) Hogy Cs-vel köszön , Tesz fel valami kérdést ,pl:Ism.Gyógyszer +-t hol ütök? Vagy alap cuccba van:)
Kb. Nektek ennyi a lényeg de észre se veszitek magatokat hogy nem ők, hanem ti cseszitek el a játékot az állandó veszekedésekkel:)
Erről Ennyit.
Tévedsz, a pistiket erről ismerni meg: low ge_i, kur__anyd, 1 skill vagy

Szerintem itt a legnagyobb probléma a tolerancia hiánya.Néhányan úgy gondolják, ha valaki segítséget kér,(pl: miből lesz triton?)
az már rögtön kispisti.Pedig lehet, hogy csak most kezdte.Senkinek nincs türelme válaszolni, segíteni másoknak.Ilyenkor a "nagymenők" azzal a szöveggel jönnek, hogy ott van a metin2wiki, nézze meg ott.2 évvel ezelőtt azt se tudtam, hogy a wikit eszik-e vagy isszák.Jóformán semmit nem tudtam a játékról, de voltak segítőkész emberek, akik elmagyaráztak mindent.Nos, ez hiányzik a mostani szerverekről.
Nincs kedvem semmi értelmeset írni :$

Nem feltétlenül a korral kapcsolatos hogy ki a "pisti" vagy ki nem.
Én már durván 1 éve DDMt2-zek de ha jól emlékszem még csak pár csúnya szó hagyta el a számat,ezek is ilyen jellegűek voltak: "AztaQva, Mitől sebzek én ennyit?" ha valaki belém köt én nem úgy "vágok vissza" hogy felsorolom az én "szitokarzenálomat"..
Ahogy ATAG mondta való életben is úgy van; Az a nagymenő a csapatban aki a legrondábban bír káromkodni, köpköd stb..
Én való életben is kerülöm az ilyen társaságot, csak az ezzel a bökkenő hogy már szinte csak ilyenek vannak. Ezértis nem nagyon mozdulok ki a gép elől.
13 Éves vagyok, mindjárt 14.

FourtyFouR