Vírusírtók ,beszéljük meg! (m)

Indította LiLWaYnE, 2011-01-22, 16:01:31

Regedit-en (regisztrációs adatbázison) belül kaptam be malware-t, ezért kell nekem vírusírtó, amit tudok használni, és véd is valamit. Hiába húztam újra a rendszerem, megmaradtak.  :(
Azért írtam annyit, hogy Win7-em van, mert ennyi bőven elég ahhoz, hogy ajánljatok jó vírusírtót.  :D

Feltettem az Avast Antivirus 2015-t, és szépen kiírtotta a malware-t, szóval köszönöm! :)

2015-04-20, 21:57:42 #441 Utolsó szerkesztés: 2015-04-20, 22:00:03 Szerző: -Apple-
Jelenleg Avastot használok, viszont ha egy hétig nem használom a gépet (de van, hogy csak random) valamit csinál és annyira megfogja a gépet, hogy egy mappát is nagy küzdelem árán tud megnyitni a gép. Meg olvastam olyat is, hogy (igaz egy metines weben, de van benne valami) az Avast nem vírusírtó, hanem gépírtó. Szóval az én tapasztalatom: A vírusokat jól megfogja, de néha kicsinálja a gépet.

Tudnátok olyan vírusírtót ajánlani ami hasonlóan megfogja a vírusokat, de nem kínozza a gépet?

Én régen Nortont használtam. Semmi bajom nem volt vele, bár amiket a neten találtam crackelt verziók nem pont olyanok..   
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

Az érdekelne, hogy most ki mit használ és mi a tapasztalata.

2015-04-20, 22:55:59 #444 Utolsó szerkesztés: 2015-04-20, 22:58:47 Szerző: TheSLZ
Én most Microsoft Security Essentials-ot használok, tény hogy van ennél sokkal jobb vírusírtó, de ha valaki nem szed le mindig megbízhatatlan helyekről dolgokat (játék crackeket pl), akkor ez bőven elég.
Én játékokat mindig nCore-ról szedek le, ott meg nemigen találkozunk vírusokkal, nagy a biztonság.
Csak persze oda be is kell jutni.
Ezelőtt Avg-t használtam egy ideig, az fogta a gépet észrevehetően. Ez nem fogja, szinte észre se lehet venni hogy fent van. Annyi biztos hogy Avastnál többet ér :D

Jól hangzik. Lehet, hogy kipróbálom, végülis ha Microsoft akkor rossz nem lehet.

Mivel látom, hogy itt a legtöbb felhasználó Avast-ot használ, szeretném kicsit elvenni tőle a kedveteket, ugyanis egy szar :)

2napja volt időm "lecserélni" ezt a csodát MSE-ra (ami alapból fent volt, de észre se vettem, na mindegy)

Ugye írtam, hogy ha nem használom rendszeresen a gépet, akkor valamilyen okból az avast úgyérzi, hogy dolgoznia kell és gyilkolja a processzort. Na de ez aztán eldurvult, elég volt elindítanom a böngészőt, akár egy metin2 klienst  drága barátom 100%-on pörgette a processzort.

Mostmár tényleg azt mondtam, hogy any@d és letöröltem a francba. Az a sebesség amit utána tapasztaltam felért egy orgazmussal, a processzorhasználat azóta bármivel próbálom kínozni alig akar 5% fölé menni, a böngésző nem teker, furcsa módon minden serial trunc-os reklám eltûnt a böngészőből, nem akar átvizsgálni minden egyes feladatot indítás előtt, nem pittyeg az ártalmatlan fájlokra semmi.

Aki ezt a mocskot használja tegyen jót magának és a processzorának és törölje le ezt a sz@rt. Nem is értem, hogy ez a hulladék hogyan lehet "világelső" """vírusírtó""".

2015-06-21, 12:02:46 #447 Utolsó szerkesztés: 2015-06-21, 12:53:18 Szerző: Critter
az avast kaki ajánlom a nod32-t egyik barátnőm gépére átengedett az avast majdnem 200 virust nod32 mindet észlelte nod32 előnyök: alig fogja a gépet, hatékony, erős
hónapos újságkód licenszel használom

#A továbbiakban kerüljük a felesleges idézeteket, duplaposztot! Köszönöm! ~Step

Valahol belehet szerezni most ingyen a kaspersky-t? (persze nem ilyen crackelt torrentes sz@rokra gondolak hanem legálisan)

https://ncore.cc/torrents.php?action=details&id=1854161#comments
De 30 naponként a trial resetet futtatni kell hogy újra megkapd a 30 napot.
Én nem ezt használom, nekem ez kivételesen eredetibe van meg.

Idéz
(persze nem ilyen crackelt torrentes sz@rokra gondolak hanem legálisan)

amúgy sharewareonsale-n szokott ingyenes progi lenni legálisan sajnos most a kaspersky nem az :/

Microsoft Security Essentials forever :). AZ legalább nem generál vírusokat és még csak nem kell fizetni sem érte.

[spoiler]Már bocs de az jelenleg a legszarabb vírusirtó xD[/spoiler]

Full teljeset legálisan nem fogsz kapni sehol Critter :D
A ncore-os verzió még mindig jobb mint a többi nem legális, mert ott maga a vírusirtóhoz nincs hozzányúlva, csak külső programmal törli a próbaidőszakodat a registry-ből (asszem), hogy újra tudd használni.

Szóval akkor te megvásároltad?

Haszontalannak érzem a vírusirtókat, sosem lesz hatásos minden ellen, 3 perc alatt lehet írni bármilyen programnyelven olyan programot, ami azonnal lelopja az adataidat.

Ráadásul csak húzzák a számítógépedet. Ha tudod, hogy mit töltesz le, nem szedegetsz le minden ökörséget, akkor nem kell vírusirtó sem. Ha sok programot töltesz le nem megbízható forrásból, akkor pedig egyszerűen használj egy Sandboxot, ahol lefuttatod azt, amiben nem bízol, és megnézed mit csinál. Aztán ha tiszta, használod.

Régen én is fölöslegesnek tartottam de vannak fertőző oldalak ahol azért jól jön a vírusírtó hogy leblokkolja, főleg ahol automatikusan elindul vmi letöltés.

[spoiler]Nem teljesen Critter, egy barátomtól van aki linuxra váltott, mert nem akarta feltenni a win10-et a felh. feltételek miatt, a 8-at meg "unta".[/spoiler]

Részben igaz Heaven, egy az amit Critter mond, meg azért ha megvan a megfelelő rendszerkövetelmény, meg még több is, akkor aztán nem lehet érezni hogy fent van egy virusírtó, és valamennyit akkor is véd, nem minden vírus adatokat lop, van olyan is ami a gépet akarja tönkrevágni :D

Idézetet írta: TheSLZ Dátum 2015-08-11, 20:52:07
nem minden vírus adatokat lop, van olyan is ami a gépet akarja tönkrevágni :D

Worm: terjed a gépen, hogy ne tudd letörölni, hasznos tagja lehetsz egy botnet hálózatnak
Trójai: adatokat lop nagyrészt
Adware: reklámokkal dobálja tele a géped, bevételt remélnek belőle (megveszed amit kínálnak stb..)
Rootkit: átveszi a géped felett az irányítást, a készítője azt csinál veled, amit akar
RAT: a készítő szintén azt csinál veled amit akar, akár élőben nézheti az asztalod/webcamod stb.
Keylogger: ellopja az adataidat
Lockerek: lezárják a géped, juttatásért feloldhatod

Valóban, nem minden lop adatot, de elég nagy részük arra megy :P (csak hogy tudjak mibe belekötni :D)

Amit Critter mond, ahhoz annyit fűznék, hogy az automatikusan elinduló letöltések egy jól bekonfigurált Chromeban pl. titlva vannak, és rákérdez, hogy megtartod, avagy elveted.

Természetesen nem mondom, hogy hanyagoljuk el a gépet, de a paranoia ártalmas :D
Nameg valszleg' csak azért tartok ki ennyire magam mellett, mert annó az Avastom, ESET-em letörölgette a féltve őrzött kincseimet, és megutáltam őket, bár a gépem sem a legbrutálisabb, egy fullra húzott vírusirtót megérez :D

Lehet de azért jobb megelőzni a bajt meg nem mindenki szokta konfigurálni a böngészőjét