Mozgós avatar ( m )

Indította WarriorJacki, 2011-01-15, 09:31:38

2011-01-15, 09:31:38 Utolsó szerkesztés: 2011-04-29, 09:10:55 Szerző: [MOD]Niix
Sziasztok. Mint a címben is láthatjátok " Mozgó képet " kéne berakni a mostani avatarom helyett..Már csináltam egy mozgóképet, betettem avatarnak, de még sem mozog. Nem tudjátok hogy lehet megcsinálni?

Köszönöm előre is

Bye: WarriorJacki

.)
photoshop
-ban nyiss egy új képet [File/New].
2.) Layer-enként készítsd el a képeket amit meg szeretnél jeleníteni egymás után. Ezek a layerek lesznek az animált gif 1-1 képkockái.

Váltás az ImageReady programra
3.) Klikkelj a Toolbar (bal oldalon a sokgombos panel) alján lévő kis ikonra aminek a neve "JUMP TO IMAGEREADY" vagy használd a Ctrl+Shift+M billentyükombinációt. Ekkor automatikusan elindul az ImageReady program és a kép amit csináltál megjelenik benne. Erre azért van szükség, mert animált gif-et a photoshop nem tud készíteni, az adobe termékek közül ez az imageready szolgál e célra.
4.) Bal alul találod az "ANIMATION" nevü palettát. A jobb oldalán van egy kis nyíl, ami megnyit egy menüt. Ebből a menüből válaszd a "MAKE FRAMES FROM LAYERS" menüpontot, ekkor egymásután megjelennek a képek amik a layereken voltak.
Az animált gif időzítése
5.) Célszerü az időbeállítást megváltoztatni, mivel eredetileg "0 sec" és így csak egy ideges rángatódzás lesz a képedből. Az időt az egyes frame-k alatt lévő kis nyílra kattintva tudod állítani. Ha minden framnek ugyanakkora megjelenési időt kívánsz adni, akkor választhatod a paletta menüből a "SELECT ALL FRAMES" pontot vagy válaszd az első képet, majd navigálj az utolsó képhez és a Shift gombot lenyomva tartva klikkelj az utolső képre, majd állítsd át az az időt bármelyik kép alatti menüből. Persze a Shift-es technikával nem csak az összes képet választhatod ki egyszerre, hanem az animációban egyes szakaszokat is (értelem szerüen). A Ctrl gomb lenyomva tartásával kiválaszthatsz több frame-et amik nincsenek egymás mellett. Az "ANIMATION" paletta alján lévő "PLAY/STOP ANIMATION" gombbal meg tudod nézni, hogy milyen lesz majd az animált kép, de ha sok layerrel dolgozol akkor néha lassabb mint majd az elmentett kép lesz.
Az animált gif mentése
6.) Választd a "FILE" menüből a "SAVE OPTIMIZED AS..." menüpontot vagy használd a Ctrl+Shift+Alt+S billentyűkombinációt és mentsd el a képet.

[color=green]Sajnálom,hogy már nem engem szeretsz:(

Amint már írtam már csináltam egy mozgó képet, de nem tudom hogyan rakjam be ide profilomba avatar ként úgy hogy mozogjon...Már probáltam úgy mint a sima képet, de nem mozog.

PNG-ben mented le ! Vagy Gif-ben mikor megcsináltad   Azt felteszed egy képmegosztóra . Pl. kephost

[color=green]Sajnálom,hogy már nem engem szeretsz:(