Szerver készítés 2020-ban..?!

Indította Droid, 2020-09-16, 21:16:36

Sziasztok..Biztos vagyok benne,hogy ahány ember annyi szokás, és ez ugyan így van a szerverkészítésben is..

De, nagyon sok ember van biztos, aki szeretne akár otthonról hostolni, barátaimnak magának szervert..Ugyan ezt szeretném én is.. Magamnak itthon.. Tanulgatni..De, ez most már nem olyan könnyű mint én azt gondoltam..
Rengeteg leírás van ezzel kapcsolatban, és már gondolom kivan mindenkinek a f....a vele, de na.. muszáj..

Ezért arra kérnék valakit, vagy valakiket,hogy osszák meg a tapasztalatukat, és egy kisebb / bővebb leírást adni,hogy hogyan is kellene elkezdeni ezt az egészet.

Amire én kíváncsi lennék:

-FreeBSD 12.1-gyel ugyan úgy kell bánni mint egy 10-zes verzióval, vagy mi a különbség?

-libeket honnan látom mit kér, a putty nekem nem írt semmit..

-Hogyan kell feltenni egy szervert ( ez még elviekben a könnyebb része)
[spoiler]Fris vps-re adatbázis telepités !!!
elöször be írod ezt : pkg update [ENTER]
ha ez le futtot akkor ezt : pkg upgrade [ENTER]
Ha ezel is meg vagytok akkor jöhet az adatbázis telepitése.
pkg install mysql56-server mysql56-client [ENTER]
Telepités közbe ki fog jönni egy alblak ami meg kérdezi hogy biztosan telepited ere neked csak egy y kell írni és le kell nyomni az [ENTER] gombot
Ha végzet a telepitésel jöhet ez a parancs : sysrc mysql_enable="yes"  ---> ezel engedélyezitek hogy minden újra indulásnál be töltse a mysql szervert is.
Utána már csak startolás marad : service mysql-server start
És ha mindent jól csináltál ki írja a szerver hogy mysql start.[/spoiler]

Ehhez még hozzá lehetne írni, hogy hol és hogyan írja át az IP-ket az ember.. Pl az FTP-ben a configokat, vagy a bsdconfig-nál mit kell átállítani? Ezek engem nagyon érdekelnének, csak nem tudom, én nekem mindig hiba a szerver kapcsolatban ír.. és már rengeteg leírás alapján próbáltam..

én például egy ilyet ismerek, de nekem ez nagyon alapnak tűnik..

-Hogy kell feltenni, és használni egy forrás fordítót..

-Hogy is kell csinálni egy indítót- a klienshez.. ( jó mondjuk én ezt tudom)

-Szerinted, milyen SF-fel dolgozzon egy Kezdő..

Előre is köszönöm.. Ha van esetleg egy vállalkozó szellemű ember "sok idővel" akkor kérdeznék tőle.. Dobj kérlek egy PÜ-t vagy a discord nevem: Dreed "Erik"#9108

Sajnos még mindig itt járunk nem tudjátok használni a google-t és nincsen semmi kitartásotok mepróbáljatok valamit megcsinálni.

Nem csodálom vagyunk mi akik kicsit is értünk hozzá, mi vesszük a fáradságot és leírjuk (ja vagy nem )nektek mert ilyen jó fejek vagyunk. Körülbelül ez a fórum tartogat 20 olyan témát ahol ezek le vannak írva csak kicsit olvasni kell jah új generációs gyerekek ti csak facebook twitter és ilyen szarokat olvassátok.

Sorry de így álmosan ez most ki jött. valamint tegnap megnéztem a társadalmi dilemmát a netflixen, ajánlom mindenkinek, nagyon jó dokumentum film.

Jah és ne jöjjön senki azzal valaki nekünk is segített igen de mikor én ráírtam MásodikBélára vagy P3NG3R-re kb rá vezettek vagy adtak egy linket segítettek de nem rágták a számba és nem votlam lusta előtte rá keresni.