SAMURAI CORE (Kérdések és fel lelhető hibák)

Indította Radox, 2019-08-21, 23:25:38

Sziasztok nem régiben elkezdtem vizsgálgatni a samurai core forrást és érdekelne, hogy mennyire alkalmas 2019 ben szervernek? természetesen némi bővítéssel. Vannak esetleg olyan hibák amelyeket a jelenlegi avagy volt használói fel fedeztek benne? Nos erről szeretnék érdeklődni! Aki esetleg tapasztal olyan hibát benne ami végzetes, ezalatt azt értem hogy pl ch összeomlást okozott xy... Vagyesetleg olyan hiba amely nagy hibának számít. Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Véletlennek azt nevezzük, amikor a számításaink kudarcot vallanak.

Az ég világon semmi baj nincs vele!

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.”

2019-08-22, 07:49:55 #2 Utolsó szerkesztés: 2019-08-24, 16:44:38 Szerző: Mark881
?

IdézAz ég világon semmi baj nincs vele!
Erős túlzás, mivel én magam is találtam elég sok hibát, pl a felszerelt tárgyba lehet optolni, köveket rakni avagy kivenni belőle, packet hibák végtelen ciklusba :D Bár ezeket min mind javítottam de ezeken felül tapasztaltatok még más hibákat?

Mark881
[spoiler][spoiler][spoiler][spoiler][spoiler]Tényleg k***a vírusos az indító forrás :D [/spoiler][/spoiler][/spoiler][/spoiler][/spoiler]

2019-08-22, 23:00:17 #4 Utolsó szerkesztés: 2019-08-22, 23:01:53 Szerző: Meli
Idézetet írta: Radox Dátum 2019-08-22, 11:26:47
IdézAz ég világon semmi baj nincs vele!
Erős túlzás, mivel én magam is találtam elég sok hibát, pl a felszerelt tárgyba lehet optolni, köveket rakni avagy kivenni belőle, packet hibák végtelen ciklusba :D Bár ezeket min mind javítottam de ezeken felül tapasztaltatok még más hibákat?

Mark881
[spoiler][spoiler][spoiler][spoiler][spoiler]Tényleg k***a vírusos az indító forrás :D [/spoiler][/spoiler][/spoiler][/spoiler][/spoiler]

ISTENEEEM xD Vicc kategóriák halmaza :)
Egy alap forrás, némi hibajavításokkal, MILYEN legyen?
Még vírusos, ezzel már el is árultad azt, hogy valójában mennyire is értesz az egészhez ;)

Konkrétan, csak úgy kíváncsiságból... Mégis hogyan jöttél rá arra, hogy az indító forrása vírusos? :)

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.”

Tudod drága Meli van egy olyan oldal, hogy virustotal bár elég agyba b@szott lehetsz ha még ezt sem tudod :) Mégis hogyan használtad te azt a forrást ha még azt sem tudtad, hogy vírusos? Vagy csak így ki jelentetted, hogy "tökéletes forrás" neked biztosan tökéletes, mivel a te agyadnak már az tökéletes, ha nem kel benne módosítani semmit :D Nyilván ha nem tudsz már pedig nem tudsz, hiszen egy vállpánt rendszert nem voltál képes segítség nélkül berakni, akkor hogy jelented ki, bátran azt, hogy én mihez értek vagy mihez sem? o.O Egy kérdést tettem fel te meg jössz a jülyeségeddel, mintha annyira nagyon értenél a pofázáson kívül bármihez is drága Meli ;) De ha ennyire nagyra vagy magaddal akkor mutasd fel a munkád és én is fel mutatom az enyémet ^^

2019-08-23, 01:06:41 #6 Utolsó szerkesztés: 2019-08-23, 01:14:42 Szerző: AntiPositive
Én is hozzászólnék ehhez ha már m betűt gépelve a böngésző címsorába és félrekattintva ide jutottam megint ;D

-Az említett buggok alap buggok, nem a publikáló tette bele hanen minden alap 40k-ban hibásak.
-Magában a .cpp/.h fájlokban biztos nincs káros kód, az amúgy is kiderült volna ennyi idő után, "szabad szemmel" látható.
-Ha a letöltött forrás mappában van exe amit samurai fordított azt nevezd át, fordítsd le majd mindkettőt scaneld be virustotalon (rescant is használd ha már előtted scannelték). Ha eltérő erdmény lesz akkor jelezd itt meg esetleg a moderátoroknak, ha  nem eltérő akkor nincs gáz. 1 v 2 (nem fix mert ki-be teszik a vírusírtókat gondolom licensz miatt) false positive riasztás szokott lenni amúgy, egy teljesen alapra is van, már ha épp nincs kivéve az az írtó licensz vagy akármi miatt.

Személy szerint kétlem hogy az előre fordított exe-ben lenne akármi és csak most derülne ki, de így meg lehet nézni. Az hogy magában a cpp-kbe írtak volna valamit már rég kiderült volna.
Ez az egész Samurai cuccos egy alap dolog pár javítással, nem lehet rámondani hogy bugghalmaz, mert ami bugg van benne az alap bugg.

2019-08-23, 08:23:39 #7 Utolsó szerkesztés: 2019-08-24, 16:45:49 Szerző: Mark881
?

Most már én is mint mondhatni öreg motoros kicsit azért megvédem Baracsit. Ha már ő fáradozott vele és feltette akkor használd szó nélkül és ne jellemezd bughalmaznak. Ha ennyire okosnak tartod magad akkor miért nem egy alap forrásnak látsz neki és javítsz mindent.
Lehet hogy a túl sok hibával te se bírsz el. Több alap szerver futott már ezzel a forrással senki nem szidta sőt sokan örültek neki rengeteg alap hiba javítva plusz olyan dolgokkal kiegészítve ami nem feltétlen felesleges.

Ez a baj a mai magyarországgal és ti veletek is más munkájában csak a hibát látjátok meg és a tietek a tökéletes. Alkoss csináld és majd ha a te munkád kikerül akkor esetleg csak is akkor szid a másét.

2019-08-23, 09:18:01 #9 Utolsó szerkesztés: 2019-08-24, 16:43:06 Szerző: Mark881
?

Vicces, hogy nulla hozzáértéssel kritizáljázok valakinek a munkáját. Igen, nyilván vannak benne hibák, bugok, de emberek a Metin2-ről beszélünk

C++ programmer at Gameloft

2019-08-23, 10:58:32 #11 Utolsó szerkesztés: 2019-08-24, 16:43:22 Szerző: Mark881
?

Letöltöttem, nincs is benne előre fordított exe xD

Akkor már lefordítom, 8 mag 16 szálas ryzennel úgyis 2perc :D
https://www.virustotal.com/gui/file/825e9f951e8240c62b78cc39a285983a09a0a723626c2d6b0d5da2551e244fb2/detection

Semmi.

2019-08-23, 11:06:34 #13 Utolsó szerkesztés: 2019-08-24, 16:43:36 Szerző: Mark881
?

Fiuk/Lányok itt nem az a kérdés ki mennyit tud és ki mi nek tartja a forrást, hanem ha jól olvasom akkor arról szól a téma, hogy ki milyen hibát talált benne :)

IdézEzt mikor álmodtad eric? Mondjuk vicces hogy ezt azok után írod hogy lejárattad magad xfaktorban :D :'D
Mark881

Ez nem tudom hogy tartozik ide, én kifejezetten bírom az Erik-et, és ha már a c++ a téma azért neki is van mit a tejbe aprítania, és az már egy mellékes dolog, hogy mit csinál a szabad idejében az ember.

A kérdésre vissza térve Radox, a samurai egy jó forrás az indítót ami benne van töröld a pi**ba mert az tényleg vírusos. Vannak benne apró bugok és sequence hibák amiket érdemes javítani de ezeket bárki kijavítja aki egy kicsit is konyít a dolgokhoz.  8)
Nem vagyok profi,de amiben tudok segítek!

2019-08-23, 11:13:46 #15 Utolsó szerkesztés: 2019-08-23, 11:20:01 Szerző: AntiPositive
http://metin2hungary.net/index.php?topic=193681.0 legutolsó google-s link

Általam fordított:
https://www71.zippyshare.com/v/wWLyTCcL/file.html
VT meg fentebb linkeltem.

Tehát ez nem vírusos. Akkor ti melyikről beszéltek?

2019-08-23, 15:56:46 #16 Utolsó szerkesztés: 2019-08-23, 16:00:05 Szerző: Meli
Idézetet írta: Alone Dátum 2019-08-23, 11:07:34
Fiuk/Lányok itt nem az a kérdés ki mennyit tud és ki mi nek tartja a forrást, hanem ha jól olvasom akkor arról szól a téma, hogy ki milyen hibát talált benne :)

IdézEzt mikor álmodtad eric? Mondjuk vicces hogy ezt azok után írod hogy lejárattad magad xfaktorban :D :'D
Mark881

Ez nem tudom hogy tartozik ide, én kifejezetten bírom az Erik-et, és ha már a c++ a téma azért neki is van mit a tejbe aprítania, és az már egy mellékes dolog, hogy mit csinál a szabad idejében az ember.

A kérdésre vissza térve Radox, a samurai egy jó forrás az indítót ami benne van töröld a pi**ba mert az tényleg vírusos. Vannak benne apró bugok és sequence hibák amiket érdemes javítani de ezeket bárki kijavítja aki egy kicsit is konyít a dolgokhoz.  8)

Lehet, hogy vírusos az exe ami benne van, DE NEM A FORRÁS

Radox, a kérdésem továbbra is adott.
Ill. az agykapacitásod további szektorait ne vetítsd ki jobban kérlek!

De nincs is benne exe xD Fentebb írtam, direkt letöltöttem.

Amúgy őszintén ez már egy lejáratókampány, nem ismerem Samurait de el nem tudom képzelni mit véthetett...

2019-08-23, 16:51:00 #18 Utolsó szerkesztés: 2019-08-24, 16:44:00 Szerző: Mark881
?

Az oké hogy alap forrásból jobb építkezni, én is ezen a véleményen vagyok, de ti azt írtátok hogy vírusos az exe. De nincs előre fordított exe benne. Tehát tényként kezeltek egy nem létező dolgot <-- ezt hívják lejárató kampánynak.