Map hiba

Indította Zhyte, 2019-07-15, 20:25:19

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni abba, hogy ha berakok egy mapot (ami elvileg jó helyre lett rakva) akkor miért
visz teljesen máshová?

Mármint amit én be szeretnék rakni mapot az a 190-es map indexen van
de ide a 105-map indexre visz (metin2_map_t2)

Nem az index számít, hanem a koordináta. Ha két map azonos területen van, akkor nyilván adódnak gondok.
Ezzel tudod ellenőrizni hogy biztos nem ér-e össze valamivel:
https://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/4172926-release-atlasinfo-manager.html
Illetve azt sem ár ellenőrizi hogy osztható-e 256-al a kooridnáta, mert ha nem, akkor egy picit el lesz csúszva a map, ami azt jelenti hogy az attr is tolódik, nem ott lesz pl. pvp védett terület ahova tetted, hanem egy picit arrébb. Nameg az az elcsúszással ellentétes széle a mapnak amolyan ghost terület lesz, ha odemész kidob, hisz szerveroldalon nem létezik.

igy kéne lennie ugye?
ha igen akkor igy sem működik :/

Lépkedd végig oldalt a listát, és ha nem teszi oda a jelölést más mapnál, akkor jó.

Mondjuk én mindig olyan koordinátát használok hogy egyik oldalt se legyen azonnali szomszédja, mert ha bármelyik szomszéd nem osztható 256-al, akkor is lehet összeérés.

Hát hiába lépkedem végig nem látok rajta hibát
Már arébb raktam hogy ne legyen szomszédja de akkor se jo.

2019-07-17, 11:53:13 #5 Utolsó szerkesztés: 2019-07-17, 12:26:56 Szerző: fabtam11
Szerveroldalon is megcsináltad?  ::)
killall game killall db
és aztán sh start után ad vmi hibát a ch1-ed v a game99-ed?

vagy létezik, hogy a kliens ad valami infót?

persze meg csináltam viszont azt nem tudom hogy hibáztam e valahol

kliens
0718 12:02:08753 :: Failed to load race data : warrior_w.msm

(valamiért nem látszik a wari csaj :o)

killall game killall db semmit nem ad ki utána