Miert BSD?

Indította oboforty, 2019-07-05, 12:51:00

Hello mindenki,

En teljesen kezdo vagyok a metin2 szerverfejlesztes vilagaban, lenne egy kerdesem. Mi a pontos oka annak, hogy csak BSD-re lehet vagy ajanlott a szerver futtatasa? Mi akadalyozza a szerver leforditasat pl linuxra? A kulso libek? Valaki probalt mar felulkerekedni ezen a probleman?

Udv, es koszi a valaszt elore is  ;D
Obo

Az egyik legfőbb ok az a networking része. Tudni illik a tcp socket kezelés minden operációs rendszer esetén részben/teljesen máshogy működik. Ezen felül ahogy mondtad, a libeket kellene még lecserélni (ami mellesleg annyira nem nehéz, mivel amúgy is aki ért hozzá portsból telepíti ezeket fel, nem pedig más bsdkből kiszedett libeket másolgat fel)

Nem túl nehéz egyébként megoldani más oprendszerre a dolgot, viszont egy kis ideig eltart a művelet, és nem igazán látok okot arra, hogy ezzel megérje foglalkozni. (Természetesen itt le kell szögezni, hogy nem rendszergazda vagyok, és soha nem is igazán foglalkoztattak maguk az oprendszerek, így annyira nem is látok bele ebbe a dologba, hogy miért vagy miért ne érné meg váltani)
Ha nem látod a válaszom, valamit elrontottál:

Hat megprobaltam volna, mert sokkal kenyelmesebb szamomra linuxban dolgozni, de valszeg gozom se lenne, hogy az adott libeket mivel lehetne helyettesiteni mas oprendszerben.

Koszi!

WindowSF is létezik, ha tesztelésre jobb lenne neked.

http://metin2hungary.net/index.php?topic=193915.0