[NEW SYSTEM] Quest?

Indította Rodriguez, 2018-11-02, 12:11:18

Sziasztok!

Gondoltam létre szeretnék hozni egy hasonló rendszer mint az achievement csak éppenséggel kicsit másképp.

Az elgondolás:
Ha az F6ot megnyomjuk bejön egy ablak, amikben küldetések sorakoznak fel, minden elvégzett küldetésért pontok járnak amit a rendszer számlál és nem a leltárba kerül.

Nos a kérdésem az lenne hogyan tudnám megvalósitani hogy vannak az alap questek ugye mint pl biosz küldi stb, és lennének az általam megirt küldetések és csak azok kerüljenek bele az ablakba.

Egyáltalán lehetséges ez valahogy, hogy néhány küldetést oda olvasson be a játék?
Ha esetleg nem az sem baj, csak egyáltalán meglehet oldani hogy a küldetéseket egy ablakon belül mi válasszuk ki hogy melyiket szeretnénk elvégezni?

Csak azért kérdezem mivel úgy szeretném hogy már lv1-en ebben az ablakban nagyjából 200 elvégzendő feladat lenne elérhető és minden héten 5-10 feladattal bőviteném igy sosem fogynának el.

Ha lehetséges ennek a megoldása valaki egy kis rávezetést tudna adni?
Odáig hogy az ablakot megkell csinálni pythonba stb megoldom, illetve a questek megirását is, csak éppenséggel hogy oda töltse be fingom sincs sajnos hogyan kéne.

Mért ne lehetne?
Csinálsz 1 megkülönböztetést azokba a questekbe, majd az alapján szűröd pythonba
BINARY_RecvQuest
ha olyan, akk az ablakodba továbbítod, ha nem akk hagyod az alap kijelzést.
Ha eltérő pontokat akarsz questenként, akk esetleg csinálsz 1 set_counter-hez hasonló metódust amivel a pont értékét állítod be és kiküldeted kliensnek.

Köszi a választ, egy kérdés még.

Mivel tudnám pl igy megkülönböztetni a questeket?

2018-11-04, 16:16:58 #3 Utolsó szerkesztés: 2018-11-04, 16:33:38 Szerző: 5310pati
Nem mélyültem el a szerkezetének tanulmányozásában szal pasz.
def RecvQuest(self, index, name):
Esetleg a nevébe írsz vmi megkülönböztetést aztán spliteled pythonba v index alapján h ami olyan quest annak az elején kiküldöd kliensbe, aztán itt meg vizsgálod h ha ki lett küldve az adott index akk szintén a te ablakodba továbbítod stb, ez már rajtad múlik h oldod meg.