Magas memória használat

Indította Antal, 2018-10-30, 17:45:15

Sziasztok!

Olyan problémába ütköztem, hogy a mysql alapjáraton 700 mb ramot fogyaszt, azonban ha elindítom a szervert tegyük fel 1 CH-val, abban az esetben a futó folyamatok között a game eléri akár a 900 mb-os memória használatot is. Amíg nem adtam neki több ramot, addig a BSD automatikusan leállította a szervert elfogyott a memória címszóval. Azóta váltottam MariaDB-re, az "csak" 500 mb-ot eszik, így éppen, hogy eldöcög a VPS-en. Alapvetően a mysql nem zavarna, viszont a game nagyon szemet szúrt. Virtualboxon deves vdi-vel és ugyanezzel a szerverfájllal gond nélkül elmegy, azonban VPS-en... Inkább hagyjuk :D

64 bites 10.3-mas FreeBSD-t használok.

Nekem is megeszik, kb 900mb-ot 1 ch. Ezért kell venni nagyobb memóriás vps-t.

Valószínűleg csináltál valami fejlesztést, ami során nem szabadítod fel a végén a már szükségtelenül allokált memóriákat. Mindenképpen olyan helyen keresgélj, ahol allokálod a memóriát (a heapen hozod létre [new, malloc, calloc]), mivel a stacknek csak pár MB-ot foglal le és nem tudna ekkorára nőni az igény akkor, mert már stack overflow errorod lenne.

C++ programmer at Gameloft

Nem csináltam semmilyen fejlesztést. Felraktam egy szerverfájlt egy frissen telepített BSD-re ATW-től rendelt VPS-en, ami saját gépen Virtualboxon futtatva tizedennyi memóriát használ.

Nekem is simán megeszik ennyit egy core, 2GB-os vps-el emlékszem 2ch-t csak úgy bírt el zökkenőmentesen ha nem volt csak egy core/ch. Anno a 2089m/2089/2019/1765/404 kevesebbet ettek, de a 34k már legalább annyit mint a 40k. Szerintem ez a dolog is By Ymir, nem maszek hiba ;D