Mysql_query help

Indította Savage, 2017-12-15, 14:16:03

Sziasztok!

Szükségem lenne a segítségetekre, napok óta szórakozok mysql_query-vel, egyszerűen egyáltalán nem működik, kipróbáltam már pár megoldást, de nem jutottam egyről a kettőre.
Egy normális mysql_query-t ha valaki tud, dobhatna, megköszönném.
(Forrást használok)

Köszöntem előre is!

Bármilyen szörnyűnek is tűnik az élet, mindig van valami, amiben sikeres lehetsz.

Milyen mysql_query-t szeretnél és mihez?

Remélem tisztában vagy a "query" kifejezés fogalmavál. :)
Egy programozási nyelv akkor alacsony szintű, ha arra kényszeríti az embert, hogy az érdektelen dolgokra is odafigyeljen.

Bocsi ha nem jól értelmeztem a kérésed :D
de ha ez kell akkor itt van
http://www.stevecraft.cz/hracky/ip_sql_to_xml.php

2017-12-17, 10:22:40 #3 Utolsó szerkesztés: 2017-12-17, 10:24:59 Szerző: Zhymer
Mivel megemlítetted hogy forrást használsz, illetve konkrét mysql_query-t nem írtál, így gondolom a funkció kellene: questlua_game.cpp

#include "db.h"

int game_mysql_query(lua_State* L)
{
//MYSQL_FIELD *field;
SQLMsg* run = DBManager::instance().DirectQuery(lua_tostring(L,1));
MYSQL_RES* res=run->Get()->pSQLResult;
if (!res){
lua_pushnumber(L, 0);
return 0;
}
MYSQL_ROW row;
lua_newtable(L);
int rowcount = 1;
while((row = mysql_fetch_row(res))){
lua_newtable(L);
lua_pushnumber(L, rowcount);
lua_pushvalue(L, -2);
lua_settable(L, -4);
unsigned int fields = mysql_num_fields(res);
for(unsigned int i = 0; i < fields; i++){
lua_pushnumber(L, i + 1);
lua_pushstring(L, row[i]);
lua_settable(L, -3);
}
lua_pop(L, 1);
rowcount++;
}
return 1;
}

{"mysql_query", game_mysql_query},
"Hölgyeim és uraim, íme a bukott bálvány!"

@Savage, te hogy tudod megtalálni a segítségkérő témát és a többi felhasználó hogy téved el?:D

2017-12-22, 17:01:17 #5 Utolsó szerkesztés: 2017-12-22, 17:04:30 Szerző: Savage
Kicsit megkésve, de köszönöm szépen, azóta már megoldódott.

@udvatt108
Igen, tisztában vagyok, de a kérdés érthető volt így is, nem?! Persze a kötekedés ki sem hagyható, mert hát végérvényben csak Magyarok vagyunk nem? (y)

@Kimoxabi
Nem éppen arra gondoltam, de köszönöm azért a segítséget. :D

@Zhymer
Arra gondoltam igen, köszönöm, igaz azóta már meglett, de azért köszönöm!

@fabtam11
Tudod, hosszú időt melyet varázs erődben töltöttem, hok*zás és gombázás által, egy varázserőhöz jutottam, melyet December alkalmából Baphomet nekem ajándékozott, rám ruházott egy minimális IQ-t... Azóta is együtt gombázunk meg tervezzük a világvégét. Peace from Törpfalva

[spoiler][/spoiler]

Bármilyen szörnyűnek is tűnik az élet, mindig van valami, amiben sikeres lehetsz.

Idézetet írta: Savage Dátum 2017-12-22, 17:01:17
Igen, tisztában vagyok, de a kérdés érthető volt így is, nem?! Persze a kötekedés ki sem hagyható, mert hát végérvényben csak Magyarok vagyunk nem? (y)

Nem, nem volt érthető, illetve nem csak a magyarok sodrófakalapok, az általánosítás felesleges, külföld is tele van kötözködő emberekkel. Legközelebb próbáld meg pontosan behatárolni, mire is van pontosan szükséged, és igyekezz róla egy egybefüggő leírást adni, ugyanis egy mysql query így néz ki:

SELECT something FROM somewhere WHERE smth = 'value';

Ha jól sejtem, nem ez volt az, amire te kíváncsi voltál, nemde? Legközelebb írd oda, hogy funkciót keresel, vagy kiskutyafszát, és nem szólnak le.