Egy kérdés

Indította ddani700, 2017-11-20, 23:07:34

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy amikor a szerver sysinstallozod és ugye no yes majd a beállítja magától a dolgokat és reboot és kész.
Meg lehet valahogy oldani azt hogy ezt manuálisan beírjam??
Mert régen is feltettem ezt a kérdést kicsit másképp de nem jött rá válasz.
Mert nálam (ugyebár én root szervert futtatok itthonról baráti társaságban /zárt szervert/) megadott időnként át íródik az ip az IPv4 Addresnél.
És szeretném ezt megoldani valahogy én szokás szerint Franzi SF -et használok már teljesen át alakítottam az évek során hol elővesszük és játszuk előlről vagy könyebben vagy nehezebben és most újra elővettük de ez a probléma még sajnos megoldatlan ez az egy probléma ami konkrétan nem sikerült megoldani az évek alatt :/ Ezért lenne jó tudni hol írhatom át manuálisan így hátha nem íródna át újra.
Megoldható?
Vagy tud valaki rá egy másik megoldást?

Előre is köszönöm a segítséget!

Felejtsétek már el ezt a sysinstall os témát... Hihetetlen.
felcsatlakozol vbox indítás után a putty ra vagy maradsz a vbox ba.
Bejelentkezel
Login: ID
Password: PW

Beírod ezt:
ifconfig
Itt egy kép ezt az IP-t keresed: inet

Belelépsz szépen a ruteredbe és erre az Ip re nyitsz ki portokat és ennyi.
Ha segítettem +!

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.”

Látom nem értetted meg. A képen amit mutatsz az az ip változik meg folyton..
Azt szeretném mondjuk így át írni pl.: 192.168.1.120 hogy biztos ne változzon meg.

Idézetet írta: ddani700 Dátum 2017-11-21, 09:50:06
Látom nem értetted meg. A képen amit mutatsz az az ip változik meg folyton..
Azt szeretném mondjuk így át írni pl.: 192.168.1.120 hogy biztos ne változzon meg.

Nem változik meg, ha tudod, hogy kell használni -.-'
Úgy maradsz.

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.”

És nincs 3 perced arra, hogy 1-2 naponta átírjad?  :o Még a portokat sem kell kinyitnod, mivel házi szerver.

Idézetet írta: gife974 Dátum 2017-11-21, 15:57:18
És nincs 3 perced arra, hogy 1-2 naponta átírjad?  :o Még a portokat sem kell kinyitnod, mivel házi szerver.

De ha nem basztatja a vboxot akkor az sem változik...
Nem kéne állandóan újra indítgatni a vbox ot.
Azért változik a DHCP ip je mert gondolom több dhcp-s kliense(Telefon, laptop wifivel etc...) csatlakozik a ruterére aztán ilyenkor változik.

teljesen mind1 hogy fut-e egésznap a vbox vagy sem mert van hogy egésznap megy és vagy 4-5x kidob a szerver mert megváltozott az ip-je.
Nem 1db számítógép van itthon bár azoknak bevan állítva fixen de tök mind1 az is mivel mondom fut egésznap akár kihúzhatok lecsatlakoztathatok minden eszközt akkor is megváltozik az ip...

Idézetet írta: gife974 Dátum 2017-11-21, 15:57:18

de a portot meg kell nyitnom hogy akikkel játszok feltudjanak jönni... és nem elég hogy csak át írom a portot ilyenkor újra kell indítani a szervert addig nem fog felengedni.

És épp ezért lenne jó ha a szervernek is fixen tudnám beállítani az ip-t pl 150 re végződjön.