Nagy segítség(Skill use limit)

Indította Savage, 2017-11-06, 21:07:16

Sziasztok!

Szükségem lenne a segítségetekre...
Hogyan tudnám megoldani, hogy ha valaki levesz 1 fegyvert vagy bármilyen tárgyat, akkor 1-2 másodpercig ne tudjon használni skill-t, pár módot próbáltam már de semmi nem jött össze.
Sürgős dolog lenne, előre is köszönöm annak aki segít.

Bármilyen szörnyűnek is tűnik az élet, mindig van valami, amiben sikeres lehetsz.

Sztem köll 1 új változó amibe elmented a jelenlegi időt, majd skill használatkor csekkolod h a mentett idő + XY időegység nél nagyobb-e a jelenlegi idő, ha igen akk mehet a skill.

Kard aura és Elvarázsolt penge bugot akarod kiküszöbölni? :D

Alapjáraton minden skill buggot, erdekes buggok leteznek, amikrol sokan nem tudnak, legtobb harcosnal talalhato! Kard nelkuli sebzest lehet okozni barmelyik skillel.

Bármilyen szörnyűnek is tűnik az élet, mindig van valami, amiben sikeres lehetsz.

2017-11-07, 19:07:56 #4 Utolsó szerkesztés: 2017-11-07, 19:09:45 Szerző: fabtam11
Idézetet írta: Savage Dátum 2017-11-07, 19:02:02
Alapjáraton minden skill buggot, erdekes buggok leteznek, amikrol sokan nem tudnak, legtobb harcosnal talalhato! Kard nelkuli sebzest lehet okozni barmelyik skillel.
please explain more information I'm interested in your bugs :)

Amúgy régen a 3 irányú volt buggos és négyszer-ötször is sebezhetett ~ kóreai fájlok (asszem)
A száguldás képes buggoltatni az ájulást, illetőleg a forgókard tudomásom szerint nem képes már a régen nindzsák által használt villámdöféses vagy falugrós bugra...
vagy nem ezekre gondoltál?

2017-11-07, 20:58:01 #5 Utolsó szerkesztés: 2017-11-07, 21:19:10 Szerző: Pisti95
Idézetet írta: Savage Dátum 2017-11-07, 19:02:02

Háromirányú vágásnál ez a skilldesc.txt-s kikötése:
ATTACK_SKILL|NEED_TARGET|WEAPON_LIMITATION   SWORD|TWO_HANDED

Forgó kard:
ATTACK_SKILL|CAN_CHANGE_DIRECTION|WEAPON_LIMITATION   SWORD|TWO_HANDED

Harci Mámor:
STANDING_SKILL

Kard aura:
STANDING_SKILL|WEAPON_LIMITATION   SWORD|TWO_HANDED

Száguldás:
ATTACK_SKILL|NEED_TARGET|CHARGE_ATTACK|WEAPON_LIMITATION   SWORD|TWO_HANDED

Nem szabadna sebezzen fegyver nélkül.

Kipróbáltam neked:
Száguldást rá akartam nyomni a vad kutyára, de:

2017-11-08, 12:45:35 #6 Utolsó szerkesztés: 2017-11-08, 12:51:30 Szerző: Savage
A dolog nem teljesen így működik, a lényege az, hogy nagyon sok varázssebesség kell hozzá, optolnod kell egy 5/5-öt alap optokkal, illetve Varázssebis kaviccsal, ezekután, mint amikor anno buggoltattad az aurat, tehat benyomod es rogton leveszed, valahogy ugy kell ezt is, csak itt neki kell futni egyenesen az embernek, es akozben kell elnyomni, akar a szagit, akar a forgot, ugyelve arra, hogy pontosan az elnyomas idejeben kell levenni a fegyvert. (A forgo csak auraval mukodik valamiert)
Ez a bugg mukodik F*MT2-n is szinten és még jópár szerveren.

Üzenet összefésülés: 2017-11-08, 12:51:30

Létezik olyan bugg is, hogy bármilyen hátasról, lóról testivel nekifutásból rögtön ctrl+h, fegyver levétel, és úgy lesz egy kis késés, ezáltal akkor kell nyomni a szágit és a 3 irányút, ekkor a szági többször sebez és mellé ott a 3 sebzés a 3 irányúból.

Tessék itt egy megoldás alap:
http://metin2hungary.net/index.php/topic,197474.0.html

Annyi, hogy a dwVnum értékét, amit skill.h-ban találsz megírod kritériumnak. Így tuti nem tudja elsütni a skill-t fegyver nélkül.