34K szervert is le lehet védeni normálisan?

Indította gife9005, 2017-10-31, 22:45:22

Mondjuk egy 34 VZ szervert is lehet védeni normálisan?

lehet demotiválóan ható kérdés lesz, de te mire számítasz egy 2013-14-es alappal 2017-ben?

2017-10-31, 23:09:35 #2 Utolsó szerkesztés: 2017-10-31, 23:12:58 Szerző: gife9005
Tudom, hogy rengeteg dolgot nem lehet vele megcsinálni amit 40K forrással lehet, de, ha nekem nincs szükségem a forrásos dolgokra, akkor sem jó? Védelem ügyileg sokat jelent, hogy forrás és nem 34k?

Üzenet összefésülés: 2017-10-31, 23:12:58

Az a baj a 34K szerverfájlokról mindent tudok mit, hogyan, most is csak azokra lenne szükségem ami abba megvan, viszont a forráshoz szinte semmit nem értek. Viszont egy olyan szervert semmiképpen sem akarok nyitni aminek a védelme szinte a nullával egyenlő.

Szerveres térhez: ha nem vagy sem az ida pro sem pedig a hexeditor magaslatán+ a diffelés magaslatain túl,
akkor szerintem maga Zaitsev jelenik meg, hogy megborítsa a szerveredet! :/

Kliensvédelem: arra nagyobb esélyed van, a kiterjesztések modifikálásával, LZOkey módosításokkal meg esetleg szintén némi IDA PRO-s / Hxd (hexadecimális kódmódosítással) valamiféle védelemszerűséghez, viszont jönne az a kérdés ugye, hogy minek a védelem, ha Etermgr-el bármikor szétrombolható az indítóval a védelem illúziója.
#szalnemreménytelencsakegypicifejfájástokozhatvagyilyesmi

Leegyszerűsítve a 34k vs 40k-t emberibb nyelve:
Paint VS Photoshop ;) :P ;D ;D

nem, nem elég jól írtad.
34k vs 40k igazából olyan, mint egy bicikli kontra egy versenyautó.  ???

ha értesz is a fejlesztéséhez és a tuningolásához akkor is lesz olyasvalami, amit nem tudsz rárakni. ://

ahogy paintbe se tudsz olyat alkotni mint ps-be, pl átlátszó hátteret ::)

Én is kb 2 hete keztem el megint foglalkozni a forrással úgy, hogy alig volt fogalmam mi az, de most már elég jól meg, össze is röffentettem egy szervert amin dolgozgatok, igazából alapból nem sok vizet zavar a forrás, az ilyen vért berakás stb nem sokkal külömbözik, max annyi, hogy az item_proto macerás ugye szerver oldali txt miatt, de hát cserébe millió plusz lehetőség, de az elején nagyon sz.pni fogsz, mert én is megszívtam és sokat ki kellett próbálnom mire rátaláltam a megfelelő vdi source kombóra.

Idézetet írta: gife9005 Dátum 2017-10-31, 22:45:22
Mondjuk egy 34 VZ szervert is lehet védeni normálisan?

Teljes mértékben le lehet védeni

ha nem férsz hozzá egy program forrásához, maximum apró módosításokat tudsz végrehajtani, viszont ha igen, akkor az egészet is átírhatod, ez szerintem eléggé kielégítő válasz volt :) de egyébként, ha ilyen kérdést felteszel, akkor teljesen mindegy mit használsz ><

C++ programmer at Gameloft

Idézetet írta: steis Dátum 2017-11-01, 00:24:43

Teljes mértékben le lehet védeni

És hogy tudod levédeni?
Forrashoz van p2p port védelem, és a klienst is úgy letudod védeni, hogy bonthatatlan.
34k-s klienseket simán fellehet törni, 2012-es módszerrel vannak védve, az már kevés ide.

@steis...
Ha még a libekkel +a(z) so fájlos elemekkel is képes lennél eljutni addig h ne kelljen se forrás, se diffelés, akk se tudnál mindent teljesen megvédeni.
Plussz a kliensvédelemről:
Szerintem:
Ha az etermgr ellen sikerülne mondjuk hexeditorral vagy ida-pro-val valami okosat alkotni esélyes lehetne egy minimális védés, de az a probléma, hogy lehetnek még fel nem használt / nem publikus eszközök, amikkel tuti percek alatt szétkapható egy 40k alatti kliens.

Hát most nem azért a közbevágásért de mindenki azzal érvel leginkább, hogy a 34k-s game/db-nél csupán csak apró módosításokat lehet végrehajtani ám ha megnézem a jelenlegi szerverek felét amelyek buildelt game/db-vel rendelkeznek szintén csak apró módosításokat látok bennük  ??? sőt sokan hibát-hibára halmoznak és nem sikerül javítaniuk, mivel csak előre elkészített tutorial alapján tudnak eligazodni a forrásban (máj programming level izz lájk máj dyck (sooo very big)) és gyűlnek fórumokon a témák, hogy "HEEEELP MEEE PLSS I PAY 500$" közben ott villog leírásként, hogy hard programmer az ember. :'(

Aki egy egyszerű szervert szeretne nem világuralomra törő-t, az nyugodtan használhat 34k-s dolgokat és beletörődik hogy nem lehet teljesen védett szervert készíteni még forrás birtokában sem hiszen bármikor megjelenhet valamilyen új dolog.. ellenben a forrást egyszerűen módosítani tudod már csak tutorial alapján is de a 34k-hoz csekély eséllyel fognak neked diff-et írni (max csak ha megkéred a Bencét, hogy kimeszeled a nappalit érte  ;D).