[VITASSUK MEG] Megéri Metin2 szervert csinálni?

Indította Distraught, 2017-09-30, 19:47:42

Sziasztok,

Nézegettem a Google keresési statisztikáit. Összevetettem 3 szerver/fórum keresési arányát: Metin2, DDMT2, NextWorld2, illetve a Metin2Hungary fórumét.
Érdekes megnézni a statisztikákat.

Alább az elmúlt 1 év keresési eredményei láthatóak:

Mit látunk ebből? Érdemes felfigyelni rá, hogy nem önmagában a Metin2 keresési aránya az elmúlt 1 évben nem csökkent. Vannak kilengések, de közel azonos maradt a rákeresés. Viszont ez nem mondható el a privát szerverekről.

Itt az elmúlt 3 hónap statisztikái láthatóak.

Ezt csak azért raktam be, hogy lássuk: önmagában a Metin2, mint játék könnyedén tartja a játékos-arányát, pusztán vannak kilengések.

Most jön egy érdekesebb statisztika: az elmúlt 5 év.

Mit tudunk meg ebből? Noha a Metin közel sincs a 2012-es állapotához, DE mégsem annyira számottevő a különbség, mint azt gondolnánk. 2014 augusztusában volt egy nagy csökkenés, viszont azóta (az elmúlt 3 évben!!!) a sima Metin2 tartja a keresési arányát (minimális csökkenés), amivel szembemegy a privát szervereknek, ugyanis idén januárban kezdett csak el a privát szerverek keresési aránya konvergálni a nullához (érdemes megfigyelni, hogy egy elég konkrét pont volt, és nem egy lassú csökkenés). Az elmúlt 1 évben a Metin2 4,3x akkora keresési aránnyal rendelkezik, mint a DDMT2, NW2 és a m2hungary fórum ÖSSZESEN!

Nézzük az elmúlt 1 hetet:

Ebből is csak azt látjuk, hogy nem a Metin2 játékosállománya ritkult meg, hanem egyszerűen a privát szerverek tűntek el a játékosok perifériájából. Miért? Ezt inkább majd tárgyaljuk meg hozzászólásokban, kíváncsi lennék többek véleményére, illetve arra, hogy miként lehetne ez ellen felvenni a harcot.
Kiemeltem ezen a képen 1 konkrét pontot: 2017. szept. 25. Ezen a napon látszik a legjobban a számottevő különbség a privát szerverek és a hivatalos Metin2 között.
Átlagolva az elmúlt hetet a DDMT2 + NW2 + m2hungary együttvéve volt képes HETED akkora keresési eredményt generálni, mint a hivatalos Metin2 egymaga! Pedig itt a 2 legnagyobb magyar privát szerverről, valamint a legismertebb metines fórumról beszélünk!

Na, és végül szeretnék egy térképet beilleszteni.

Ezen azt látjuk, hogy Magyarországon melyik megyében milyen a Metin2 keresési aránya.
Kiírtam azokban a megyékben a százalékot, ahol 70 feletti az érték. (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a 100%, a többi ahhoz viszonyul) Mi ebből a lényeg? Budapesten és a nyugati megyékben a Metin2-nek a legalacsonyabb a keresési rátája. Ez alapján, aki fizet a hirdetésért, érdemes csak a jelölt megyéket megcélozni, a többi helyen elenyésző a játékosszám.

Ezek fényében érdemes lenne inkább azt megvitatnunk, hogy mivel hozhatjuk vissza a játékosokat a privát szerverekre, illetve mi miatt kezdett el ez a terület ennyire hanyatlani.

Várom a hozzászólásokat a véleményeitekkel, esetleg statisztikáitokkal, ötleteitekkel!

Üdv, Distraught

C++ programmer at Gameloft

2017-09-30, 20:16:25 #1 Utolsó szerkesztés: 2017-09-30, 20:54:23 Szerző: fabtam11

a tag vitát akar szal az eddigi p-szerós népek és a mostani újonnan játékot elkezdő népek kb olyan tendenciába vannak, hogy aki az eddigi 8-11 évnyi metint végigtolta p-szerósan az most kb ott van hogy mIÉRT CSINÁLOM ÉN EZT EMBER? míg ugye a csapat másik fele azon van hogy jajj a GF annyira menő és na érted toljuk má tesáááám!
és ezalatt azt értem h aki az eddigi 11 évnyi szenvedést megélte egy p-szerós és gf-es pályán az nem ugyanazt éli meg, mint a mostani elkényeztetett v csak véletlen jó helyzetben levő játékosok...Igen lesznek még p-szerók, de a GF-es alappal a nextworlddel és még talán a World of metinnel má nehéz vitára szállni, miszerint némiképp van élményük és megéri valamilyen szintig tolni, ha neked ez a mókád, de viszont a gf koppintásával kapcsolatban ugye adódik az a dolog hha sikerül international szinten tolnod a szerót akk is felmerül ugye h nincsenek jogaid és a gameforge simán eltakaríttathat és seperc alatt eltűnsz a semmibe.
Az h megéri -e az relatív kérdés , függ a te anyagi helyzetedtől és attól h vannak-e fejlesztőid, továbbá ha van tudásod akk az segíthet a szerókészítésnél de ugye tudni kéne h mik is az evárásaid a szervereddel szemben.
Jó igen ez még mindig kerülgeti a témát, de értitek ha tudjátok mit akartok könnyebb rávenni magatok arra h valamit csináljatok és elkezdjétek a projekteket.

Az új generációk továbbá nyitottak az új rendszerekre és a régebbiek ahogy sejtitek nem feltétlenül nyitnak az adott lehetőségekre, bár senki se örühet arra h 2017-ben elkezdődött a játékmenet könnyítése, max az új népek, aki már beletolt legalább 10k-500k-1millió forintot az már eléggé érezheti h ugye megváltozott a szitu és akár elkezdi, akár nem ez egészen más hatást kelt majd.
Igen a játék feelingje is befolyásolja a játékosok létszámát.
A nextworld valamennyire azt az élményt adja h ugye újszerű kalandos és a maga módján kreatív élményt ad.Itt érezhető némi sés utóhang, de megérheti sé nélkül elkezdeni(?) de kérdéses h a tulajok mért plechitótól vettek mountot és mééééért nem az előző M2M-es modellezőt melóztatják.Neki nem érte volna meg?Jó igaz a metines modellezőket se fizetik meg mert amennyire drágák a dolgok olyan hamar egy low védelmű kliensből kilophatják a cuccokat, bár...nw2-höz már téll kérdéses lenne h mit kéne turbózni, hisz minden védelmük a maxon van tehát a modellező sőt az alap csapat vagy más projekthez ment vagy valami pártfordulás volt náluk h nem tudtak valami újba belekezdeni és ezért a plechis rippeket választották? wtf

A world of metin, amit előhoztam az éppenséggel a játékot lassan, de élvezhető keretek közt \ olyan opciókkal adja vissza, hogy azt akárkinek megérje elkezdeni.A tárgyaknak külön kaszt szerinti kktároló leltárja v raktárja van szal a metinfarmolásból származó zsákmányt pont rendbeszedve tod szétválogatni, vagyis értitek...Betáblázták a régi holmikat és a szebb rendszerezéssel pont menőbb lett a dolog.Az okosan kivitelezett elemei miatt tudnám ajánlani (mármint ez a román v angol world of metin de hát kité)

A DDMT2 az első magyar szeró + ez a fóruma tehát ördögi kör, ez az illuminati, helyett ATAG műve, azt hinnénk h a szerók létszáma nőni fog, de csökkenni fog igazából, mert nem jutunk azon túl h ugye gameforget kopizzuk már mióta és előbb v utóbb jön az a pillanat mikor vagy elkezdődik a szerók kiírtásának sora aGF részéről vagy szimplán nm éri meg madj futtatni a szerókat és azé zár be majd egy tucat P-szeró.
Ez van, ha ugye 10 éve megy a játék és má kint van a forrása is meg az elemei is és nem igen van olyan ember aki beújjíthatna ~mer ugye céplusszba nehéz új Z tengelyes mozgást ugráshoz kialakítani vagy új animációkat és úszást engedélyezni bizonyos mappokon , meg repülést beépíteni bizonyos mountoknál hát így kb elsüllyed az egész Metin2 privát szeró koncepció a süllyesztőbe, cáfolj meg, ha tudsz de ez van ésvagy ez lesz. Az úszás és ugrás meg repülés dolog 2millió forintnyi USD-ért elkelt szal mindenki örülhet, mert vmelyik szeró majd 2018-ban azzal fog menőzni h volt köszpénze erre is arra is .LOL ezzel a fejlesztéssel nehéz lesz versenyezni srácok :'D

Ha am valamelyikőtők Soros György támogatásával rendelkezik az bátran próbálja meg nyugodtan felbérelni az itteni fejlesztői gangot, hátha valaki még akar ebben az iparban valamit csinálni vagyilyesmi #sorosbérencekéajövő #samegangstashitkappa .

ui.: bármelyik bátor ember mutathat valami extrát, csak ugye a kérdés az h mennyi idő alatt készül majd el az új metines szerverkészítők generációja és az is kérdéses, hogy egyáltalán mi a francnak várnak egyesek a kész forrásra, ha ugye kint van p3ng3r által a GF cuccainak többsége, a fórumozók által publikálva lett nem is 1 új fejlesztés, modell, szett, vért, hanem több száz fejlesztés. e,e A vakmerő bátor géniuszok simán csinálhatnának szerót ugye csak... igen a pénzes rész megint felmerült. ehh
Mennyibe is kerülne ez? VPS , Weblap, Komplett levédés, Domain elsőnek majd idővel valami reklámra is elkél és aztán már jöhet a kövi lépés h ugye a hírdetés drága meg minden de kitérdekel, ha tegyük fel international szinten is tolható, csak ugye pénzbe kerül a különféle nyelvekre való lefordítás, pláne a Rubinumnál lévő magyar fordításról lerí, hogy nem volt kedvük 1 magyar nyelvészt kifizetni szal fogták az angolt és belevágták a googlefordítóba #KÉSZVOTLTESHÁMYÓKVONK
na szal... ezen tények tudatában nekem nem érdné meg, a többi fejlesztőnek ill egyedi (rippelt modelles v átnevezett, áttextúrázott újraalkotott modelles v csak kevert modelles )content alkotónak megérheti! :v

Szabolcs! 8)
Az én véleményem tömören az lenne, hogy a GF úgymond "értékálló", mert azzal a szerverrel törődnek, és nem zárják be. A DD meg példaképpen az előző két pontból csak az egyiket elégíti ki... Az egyéb (magyar) privátszerverek többsége meg egyiket sem.

Tehát szerintem a játékosoknak elegük lett a két hetes szerverekből. Ami nagyon jó, csak így egy új, feltörő, komoly szándékokkal rendelkező szervernek nehéz lesz bizonygatnia, hogy ő hosszabb távra tervezne.
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

2017-10-02, 17:33:26 #3 Utolsó szerkesztés: 2017-10-02, 18:17:24 Szerző: Word
és mi van ha valaki külföldön él? hm az nem kerül be ebbe a listába mert te csak az országra bontottad le és nem népességre :)  ez már eleve hibás mert én népességre bontottam volna le és nem az országra :)  tehát ha pontos számot  akarsz akkor népesség és nem országra bontva :)

Rin the Exocrist: Talált, süllyedt.

Word: hát külföldön elvileg többet keresnek az emberek szal "egy kicsit több kakaóval tudnak vps-t és domaint bérelni".  ::)

Egyéb észrevételek?

Word, szerintem eléggé reprezentatív ennyi emberrel is. A határon túli magyarság nem, vagy csak minimálisan változtatna a statisztikákon.

plussz a DDMt2 a és az M2M jelentett régen nagy unikumot mást már a DDMt2 , a Nextworld , aztán persze a GGMt2, a PvP2 és a PUMT2 is valahol még létezik meg az EWMt2 is de ezek már halványak és elkoptak.(sorry for the truth) Amm jó még megemlíthető h volt SOMT2 meg BMuMt2 meg MetinEventDay2 de hát azok korábban kiégtek, mintsem az utóbbi példányok... jó tom semmi köze semminek, de akk is ezen a fórumon volt elsőnek a promójuk és innen kaptak fanbase-t meg néhány fejlesztőt is ez a fórum hozta össze, ami nem tűnik nagy szónak, viszont egy tény.
A metin2hungary.net /aka/ DDMT2 fóruma az a hely, ami még a privátszerverek fejlesztői közösségét némiképp egybentartja és talán az utolsó ok lehet arra, hogy valaki metines szerót csináljon.~Tehát ebből következően még van remény és esély is, ha nem lenne fórum akk nem lenne nagy esélyed arra h promózd egy olyan helyen a dolgot, ami amúgy a "privát szerverek fejlesztőit gyakran összehozta"...(Hálám és tiszteletem ATAGnak a DDMT2-ért ill a fórumért)
És még a hab a tortán: ha ugye epvp-n meg türkmmo-n kéne kibogarászni az m2h és néhány fórumozó segítsége nélkül a dolgokat, akkor többen a dolguk elején elbuktak volna és letértek volna a metines fejlesztői pályáról.

A 666.kommentemmel megidézem... hát nem a Sátánt, de na valami komoly fórumozót, hogy a témához hozzászóljon vagy ilyesmi!44!44!!!4!444

Idézetet írta: fabtam11 Dátum 2017-10-02, 19:31:00
A 666.kommentemmel megidézem... hát nem a Sátánt, de na valami komoly fórumozót, hogy a témához hozzászóljon vagy ilyesmi!44!44!!!4!444
Sup bitchez.
https://youtu.be/OODVbJ2cDsc

2017-10-02, 21:34:05 #8 Utolsó szerkesztés: 2017-10-02, 21:42:48 Szerző: Distraught
Talán a legszemléletesebb kép amúgy: Magyarország, utóbbi 1 év, DDMT2+NW2Online+m?m+EWMT2 vs GF Metin2 (és ezeken a privát szervereken ma is vannak (kivéve m?m)), érdemes belegondolni, hogy ezek összeadódva sem közelítik meg a GF játékosszámát

ja és ez is érdekes

a Metin2-re keresők pusztán 10%-a tud a privát szerverekről? kifejezetten szerverek nevei még ennyi százalékot sem értek el (mind 1% alatt)

a gf bizonyos értelemben nemzetközi szinten hozza a formályát, mi meg csak bizonyos országokba érünk el.
A glory of empire csakcsak elment törökországig , de hááát nem is annyira volt nagyobb külföldi létszámú playerserege max angolok,németek és pár török volt...de hát a gf-hez képest ez is semmi lol

de ezek csak a magyar adatok

hát az oridzsinál forgalmazónál több a pínz és a reklám szal most érted... a dédéemtékettő nem fogja magát neonfényekkel hírdetni és nem is várunk efféle promóciót.+ a DDMT2 10-12-talán-20k embert ha elér és megragad, a fele úgy is abbahagyta már a metint a másik fele meg még reménykedik abban h lesz valami, holott az M2M is csak 30-40k emberig ért el a fénykorában...a gf meg kb 100-200-500k embert érhet el.

az M?M 200.000 regisztrált felhasználóval operált
a Metin2 a csúcson kb 1.000.000 embert tudhatott magáénak, ma ahhoz képest 8%-on áll, ami azt jelenti, hogy jelenleg is 80.000 ember van Magyarországon mindent összevetve aki metinezik

Idézetet írta: Distraught Dátum 2017-10-02, 22:13:41
az M?M 200.000 regisztrált felhasználóval operált
a Metin2 a csúcson kb 1.000.000 embert tudhatott magáénak, ma ahhoz képest 8%-on áll, ami azt jelenti, hogy jelenleg is 80.000 ember van Magyarországon mindent összevetve aki metinezik
és mi jön ebből? az h a többiek kivándoroltak v abbahagyták. (no spoiler)

de 80.000 játékos van jelenleg is >< vagyis simán lehet rájuk építeni, ha csak egy szerver a 10%-ukat meg tudná fogni, már nagyobb lenne, mint a jelenlegi "nagyok" összevonva

írtam h az új generációk is kipróbálták a játékot  ::)

https://youtu.be/08o6u_yhHyc
TRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Addig ameddig a legtöbb szerver két kiló gyász addig nem lesz itt semmi. A best megoldás az MB stuffs a Bészi szisztemók adják boik, vonza a játékosokat a lil tard boi szisztemek.

Idézetet írta: Step Dátum 2017-10-03, 15:27:43
A best megoldás az MB stuffs a Bészi szisztemók adják boik

ahh boim esélytelen tard vagyok sry
Ha nem látod a válaszom, valamit elrontottál:

értem és a téma kapcsán még valami egyéb szemrevételezés nem született?