2 kérdés

Indította _Luc1fer_, 2017-09-13, 20:14:26

2017-09-13, 20:14:26 Utolsó szerkesztés: 2017-09-13, 22:48:08 Szerző: _Lucifer_
Sziasztok!

1. Valaki eltudná küldeni a képen látható design -t? [spoiler]http://kephost.com/image/BhBS[/spoiler]

2. Megoldható-e az, hogy ha egy játékos nem mozdul pl.: 2 percig, akkor meghívunk egy effectet/animációt ami addig fut, amíg a játékos meg nem mozdul. Remélem érthetően írtam le, ha mégse akkor szóljatok! Ha megoldható, ötleteket nyugottan írjatok. :)

Előre is köszönöm!
A kudarc olykor sikerhez vezet!

1,  Age of Zaria

1. linkje: http://metin2hungary.net/index.php?topic=197496.0

a 2. vagy forrással vagy pythonnal és forrással(?)

2. Meg! Szívesen bástyuli!

Köszönöm a válaszokat és a linket! Az 1. megoldva

Ha már meglehet oldani a 2. -t, akkor esetleg kiindulási pontot vagy helyet tudnátok írni/mondani? Mégis melyik fileokban lehetne megoldani/megírni? Tényleg csak kiindulási pont kellene vagy a megírásának a logikája :) (Nem kérek senkit, hogy megírja helyettem!)

Rég nem nyúltam már forráshoz és szerintem nem is fogok, de ha jól emlékszem 1x láttam valami LastMove változót.

Én azt ellenőrizném hogy mozgatva lett-e az egér, vagy le lett-e nyomva egy bill, ha x idő eltelik, effekt be, majd folyamatos ellenőrzés interakciót várva, ha van akkor effekt ki.
Nem megvalósíthatatlan, de nem is könnyű.

Esetleg konzultálj 1et Epic Games-szel, ők megoldották Paragonban :D
De am igen, amit Lev leírt úgy kell. Szépen vizsgálsz minden inputot.
Nem biztos de 1 hirtelen jött ötlet:
Elmented az adott időt 1 változóba minden inputkor, majd OnUpdate-ben vizsgálod h (Jelenlegi_idő - Mentett_idő) > XY perc.
Aztán ettől függően hozzáadod v elveszed az effektet.

Bizonyára el is fogják mondani ::) ;D

Köszönöm az ötleteket, ha jutok valamire írok. Bár nem vagyok otthon annyira a programozásban, de beletanulni lehet :)

Még1x köszi mindenkinek!

vagy egyszerűen megszámoltatod, hogy hanyadjára játssza le újra a wait animációt, és ha pl 50 felett van már akkor berakatsz egy wait2-t (ha meg elkezdesz mozogni, amúgy is felülírja) -> nem kell ellenőrizned minden inputot

C++ programmer at Gameloft

És mi van ha csak az egeret mozgatja, és pakolászik a leltárában, chatel stb?
Ugyanúgy csak a wait fog lefutni, de mégse AFK.

hát az is lehet, hogy csak ül a képernyő előtt és nem csinál semmit, de mégsem afk >< szóval igazából nem tudsz minden eshetőséget kiszűrni, meg felesleges is, amit írtam talán a legegyszerűbb megoldás >< bár mindegyiknél szerveroldalon is meg kell ezt csinálni, hogy mások lássák, szóval a kliensben csak leszámoltatod, hogy (akkor a ti verziótokban történik-e bármi mozgás x ideig) majd kiküldesz egy packetet, hogy afk az emberke és a szerver meg visszaküldi h akkor menjen ez az animáció, szóval ez picikét összetettebb megoldani, mint ahogy gondolta a fiúka ><

Nem bizony, de végülis csak annyit kért, hogy 2 percig nem mozdul akkor kéne új animáció, bár sztem ettől függetlenül teljes AFK-ra gondolt.

Igen teljesen AFK -ra gondoltam, de túl pozitivan álltam hozzá, hogy sipp supp megoldható.
Ezek szerint nagyot tévedtem :D
Ez az eshetőség, szerintem még marad egy ötlet :)
Ha mégis lenne belőlle valami, szólok :)

Nagyon szépen köszönöm az ötletes válaszokat és hogy szántatok rá egy kis időt, legalább elolvasni is :))

Elég ha AFK rendszert letöltöd, és azzal összekötöd. Ha AFK-ra ment a játékos, akkor ugye kapná az animációt is, azzal kiegészíted.

Itt a rendszer:   http://metin2hungary.net/index.php?topic=190688.0

ez csak a saját kliensében módosít bármit is, ergo nem fogja senki más látni az animációt - ha ezáltal oldod meg - csak te magad (nem küldi ki a szervernek, hogy ő most afk és nem is tudja így a szerver kiküldeni minden kliensnek)

Én pl csináltam neki 1 új packetet, majd szerver oldalon átváltoztatom a playert.