Alapok amiket szeretnék megtanulni/megtudni.(forrás)

Indította gtamark, 2017-09-09, 15:25:51

Sziasztok.
Találtam pár sf-et(deneme2,best production) Szeretném elindítani de a forrásos dolgokhoz nem nagyon értek , láttam a fórumon a forrás leírását de onnan nem tudtam kikövetkeztetni hogyan is kell akkor elindítani a szervert.
Remélem nem nagy probléma :/

Az elindításhoz nincs köze annak hogy ezeknek kiadták a forrását.

Írd le mit csinálsz, mi nem sikerül, gondolom csak nem azt várod hogy gondolatolvasással segítsen valaki :D
"Hölgyeim és uraim, íme a bukott bálvány!"

Az a gond hogy egyáltalán nem értem a dolgot vboxon futna ez akkor tehát a mysql.tar.gz -t és a game-t felrakom ahová kell és azután hogyan tovább? Van a kliens forrás és a szerver forrás azokkal mit kéne csináljak?

Most nem teljesen tudom kivenni, de te most csinálnál leges legelőször szervert?
Mert akkor ez így olyan lesz mint aki busszal tanul vezetni a B-s jogsihoz :D

Ha fentvan a game-mysql.tar.gz akkor azt kicsomagolod, majd reboot és start.sh-val elindítod.

Kicsomagolás:
cd /elérés
tar -xf xy.tar.gz

start.sh:
cd /elérés/elérés/elérés
sh start.sh
"Hölgyeim és uraim, íme a bukott bálvány!"

Röviden tömören leírom neked.

Minden egyes forrás esetében van szerver oldal és kliens oldal. A Szerver oldali forrást találod általában a Server mappában és azon belül vannak az alábbi könyvtárak (Nem sorolom fel mindet) common db game libthecore stb. A kliens oldal manapság már VS vagy Client mappába van.

Szerver oldali forráshoz ha nincsen a game és db mappán belül nincsen, game és db file akkor szükséged lesz egy forrás vdi.-re ezt általában mindenki a deves forrás-t használja. Ha ezt sikerül letöltened akkor beüzemeled és felmásolod a letöltött forrás filokat legyen az denem bagy bst src a megfelelő mappákba. Ha ezzel meg vagy egy putty segítségével belépsz a usr/src/mainline/Srcs/Server/game/src mappába ki adod a gmake clean parancsot és utána a gmake-t ezzel elindul egy folyamat és a végén létre hozza a usr/src/mainline/Srcs/Server/game mappába a gamefájl-t amit már tudsz használni a kicsomagolt game.tar.gz be.

Db esetében hasonlóan kell eljárni csak ott az elérések változnak.

Indító forrás szükséged lesz a legtöbb esetben egy visual stódio 2013-ra. A letöltött src fájlban a client src vagy VS mappán belül lesz egy client.sln fájl ezt kell megnyitnod visual studioval. Ha meg vagy akkor már csak a beállításokat kell megcsinálnod melyet megtalálod markedone témájában a szerver készítésen belül ezen a forumon 4-5 oldalán. Ha meg vagy a beállításokkal akkor fogod és buildelsz egy indítót. Ha hiba nélkül végig megy akkor ezt fogod és bemásolod a kliensbe és elviekbenindíthatod is.

Ez egy gyors leírás de remélem nagyjából érthető.

Köszönöm a leírásokat , megpróbálom mindenképp! :)