Vért Szinezés.

Indította kicsiasdvagyok, 2017-08-02, 19:31:05

Sziasztok.

Mikor átszinezek egy vért textúrát( feka vértek) , és elmentem .ddsbe akkor mikor felmegyek a szeróra, fekete az egész vért, de szószerint mindenhol, kivétel ugye az arca.
Mi lehet a hibája?
Ti hogyan szoktátok szinezni a textúrát? Melyik a legjobb megoldás szerintetek? ( Ahol tényleg szépen is lehet szinezni, és nem lesz szines a karakternek a bőre..:D)
Tapasztalatok?:)

PS->Kép->Korrekciók->Színcsere
vagy kijelölsz mindent amit színezni akarsz bőrén kívül és Ctrl+U(Színezet/telítettség), de az első megoldással szebb eredményt kapsz.

a .dds-t ps-ben nyitod meg, vagy átkonvertálod elötte.?
Köszi amúgy, kipróbálom:)

Melyik ps-t használod? Próbáltam már a 6osat, az 5öset, a 4eset, és eggyikben sem nyitotta meg, a pluginnal sem. :o

Idézetet írta: kicsiasdvagyok Dátum 2017-08-02, 19:56:29
Melyik ps-t használod? Próbáltam már a 6osat, az 5öset, a 4eset, és eggyikben sem nyitotta meg, a pluginnal sem. :o
64 v 32bites verziójú ps és plugin?

ACS6EP 1.
Ps CC 2014 v15.0.0.58 - Portable
Ps CC 2015.16.1.
a plugin pedig amit Pati küldött.

Üzenet összefésülés: 2017-08-02, 20:01:25

64bites volt az összes.:D

Adobe Photoshop CS6 Extended

Üzenet összefésülés: 2017-08-02, 20:06:43

Annyira profi nem vagyok benne + nem is ezzel foglalkozom, így felettébb hidegen hagynak az új PS-ek újításai.
Ezt régen leszedtem, működött, azóta is ezt használom, már vagy 3 éve.

én meg a sima CS4-et 32 bitesen  ??? wtf
A DDS-be történő "mentés máskéntnél" milyen opciókkal mentesz?

Várjál, ő még a megnyitásnál tart, mentés hol van még attól :o ;D

ja, szenvedek vele, de nem adom fel. :D Valahol azt is olvastam hogy átkonvertálják elötte tga-ba, és úgy vissza paintnettel .ddsbe. Ezért is érdekelt hogy még hogyan csináljátok.:D de elkezdtem leszedni a 6 Extendedet. Próba cseresznye ::)

Idézetet írta: 5310pati Dátum 2017-08-02, 20:11:59
Várjál, ő még a megnyitásnál tart, mentés hol van még attól :o ;D
Értme szal társította a photoshophoz a dds képet és a megnyitás és szerkesztés, majd a mentés után a játék full feketén tölti be a textúrát...  :o

Abból amit mondott nem a pluginnal menti el sztem, de majd ő elmondja részletesebben ;D

2017-08-02, 20:18:31 #13 Utolsó szerkesztés: 2017-08-02, 20:21:17 Szerző: fabtam11
Idézetet írta: kicsiasdvagyok Dátum 2017-08-02, 20:14:22
ja, szenvedek vele, de nem adom fel. :D Valahol azt is olvastam hogy átkonvertálják elötte tga-ba, és úgy vissza paintnettel .ddsbe. Ezért is érdekelt hogy még hogyan csináljátok.:D de elkezdtem leszedni a 6 Extendedet. Próba cseresznye ::)
oké tehááááááááát a tga-s dds -es izé csak azesetben kell ha neked valami ok folytán nem megy a plugin, minden ellenkező esetbe ha sikerült felraknod a plugint a megnyitott photoshop képes lehet a dds képeket betölteni.

a pontos menetről annyit h az a tga-s dds-es baromság akkor kell ha nem fut a gépeden a pluginnal a ps...túlkomplikált huzavona kétszer annyi kattintással -.-"

Rossz formátumban mented, nem? És nem a dds, tga, stb-re gondolok.

Ha rázoomolsz tövig a vértre eltűnik a feketeség?

a tga-s dolgot kipróbáltam. Annak az eredménye ez.
;D ;D ;D ;D

megoldás ha megy a dds plugin a photoshopodnál, akkor: Ne kísérletezz a TGA-s dologgal simán tőcsd be a photoshopba a dds képet azt szerkeszd és mentsd és ne szenvedj tovább vele  8)

Amint feltelepül neki ugrok megint ::)

Ne konvertálgass amikor van plugin ;D

Üzenet összefésülés: 2017-08-02, 20:45:40

Vagy ha már ennyire nem jön be a dds, használj png-t, és azt még látod is gépen PS nélkül.
Bár Win8.1-től támogatja a Windows intéző a dds-t szóval ha átrakod Nagy ikonokra, akkor látod h néz ki.

.dds megnyitnám..

???