Ékezetes karakter név

Indította kinder20, 2017-06-29, 14:52:46

Üdv.

Windows szerverem van, és most vettük észre, hogyha új karaktert hozok létre amibe van ékezet pl : török
AKkor a game exe leáll... syserr nem mutat semmit.
Ugyan ez a game leállás történik amikor új petet hozok létre és pl :török nevet adok neki,

Forrás fileokat átkódoltuk ANSI-re akkor is ugyan ez a hiba. valahol a forrásban van egy rész amit át kell írni, vagy blokkolni az ékezetes betűk használatát létrehozásnál... valakinek tipp ??

előre is köszönöm

Lehet három hónap után én vagyok nagyon lemaradva vagy sosem tudtam de én úgy tudom név esetében sosem lehetett ékezetes betűt megadni. Kódolás ide vagy oda legyen az bármilyen név

Jól tudod, nem lehet. Bár pár módosítással lehetséges akár szóközt is használni.

Igen ezt én is tudom. csak éppen nekünk hiányzik az a funció ami ezt blokkolja..
na már most ezt forrásban kell csak nem találjuk, hogy hol.
És mivel nincs ami blokkolja a szerver nem tudja feldolgozni a kapott karaktert ezért leáll...
így már érthető a probléma ?

Ha megkérdezhetem milyen alap forrást használtok ?

Samurai core 1.3 forrás és winszerver debug  // indító distribute

Biztos, hogy nincs vele gond. lassan két hónapja fejlesztjük minden létező rendszert benyalt eddig hiba nélkül.
Target info system, fejleszthető,skill könyves petsystem, bank system, és még sorolhatnám napestig...

ezt meg most vettük észre... és valahol biztos, meglehet oldani forrásban csak nem tudjuk hol.

Valamit akkor szerintem ti rontottatok el benne mert én most néztem meg egy alap 1.3-as forrás egy 40k-s szerver oldallal tökéletesen jelzi ezt a hibát hogy nem megfelelő név. Kicsit bele merülök most hogy hol keresgélj nem sokára írok egyébkét syslogban nem hiszem el hogy nincsen semmi ha a syserben nincs is

Nem fogja engedni az ékezetes karakter, mert kihasználják az SQL inject-et minden módon, céh nevet sem fog engedni ékezettel írni, próbáld ki. ;)