InnoDB hiba

Indította szotyola., 2017-06-21, 18:24:42

sziasztok!
Létrehozom egy SQL-el a táblákat, majd nyomok egy service mysql-server restartot, vissza megyek navicatbe és ez a hibaüzenet fogad:

1146 - Table 'XYZ' doesn't exits.

Ha ki be lépek navicatba ott vannak a táblák, Filezilla var/db/mysql/blabla-ban is ott vannak..
Mi a sz_r lehet ez? 2 napja nem találok rá megoldást a neten. De még csak a mysql-om error logját se, szóval fantasztikus.
Ha segítesz azt megköszönöm! :)

Szarul hozta létre a táblát, 3 file-nak kell lennie egy adatbázisnál, ha megnézed, 95% hogy csak 1 file tartozik a tábládhoz, és ez okoz hibát

de miután települ, bemegyek filezillában a mappába és 2 file van és úgy is működik. csak a restart után hal le.
(egy .frm és egy .idb)

mert cash-be tárolja

2017-06-21, 20:57:39 #4 Utolsó szerkesztés: 2017-06-22, 13:39:30 Szerző: szotyola.
újra létrehozta és megint csak 2 file van mindegyiknél. de szerintem ez az alap. mert van másik adatbázis ahol ugyanigy van és ott jó.

Rájöttem magamtól, kajakra nem hiszem el:
Ha bezárom a navicatet mielőtt retartolnám a mysql-t, semmi probléma nincs újrainditás után sem.
Ez most komoly? A jövőben ha egyszer is elfelejtem bezárni a navicatat akkor annyi az összes táblának az adatbázisban. nemár..

Az enginet állítsd át MyISAM-ra. Az enginekkel kell variálni amikor a táblát csinálod.

.frm az csak a tábla struktúrája.(datatype stb)
Töröld ki és hozd létre rendesen.

2017-06-23, 01:33:28 #7 Utolsó szerkesztés: 2017-06-23, 01:48:36 Szerző: szotyola.
Jelenleg működik.. el ne szóljam magam. valahogy ki tudom exportálni az adatokat belőle, hogy amikor megcsinálom ezt a myisam-os megoldást vissza tudjam rakni a táblákat?

EDIT:
Rebootoltam, megint minden oda lett.. ez már vicc.
Helyre tudom állitani valahogyan a táblákat?

2017-06-23, 09:47:36 #8 Utolsó szerkesztés: 2017-06-23, 09:51:14 Szerző: Red
És ha InnoDB helyett MyISAM-ra teszed?  :-X
Amíg működik a táblád lemented(Dump SQL file).
Átírod a lementett fájlban "ENGINE=MyISAM".
Kitörlöd a táblát majd visszarakod az átírt sql filet.

Sajnos már nem működik így kuka. Újracsináltam MyIsam-mal, akkor így tuti jó lesz? Ez amúgy miért van? Csak kíváncsiság, hátha okosabb leszek. :)
(Köszönöm az eddigi segítséget, nagyon jó fejek vagytok!)

Idézetet írta: szotyola. Dátum 2017-06-23, 09:56:12
Sajnos már nem működik így kuka. Újracsináltam MyIsam-mal, akkor így tuti jó lesz? Ez amúgy miért van? Csak kíváncsiság, hátha okosabb leszek. :)
(Köszönöm az eddigi segítséget, nagyon jó fejek vagytok!)
Fogalmam sincs miről szól ez a téma, de az InnoDB egy instabil phoss, bármikor robbanhat aztán összeomlik a lakás is nem csak az adatbázis.  :'( Szóval soha ne használd, soha soha soha.

2017-06-24, 05:28:29 #11 Utolsó szerkesztés: 2017-06-24, 05:32:02 Szerző: MrBongo
Nalam minden tabla motoroja inoodb kiveve par log fajl de nekem nincs ilyem bajon de tudni kel azt hogyha kitorolod a var/db mapabol a bdata1 fajt akkor az innodb motor alapu tablak be crashelnek mert az inoodb bele menti  a tabla strukturat vagy mit , peldaul a vz-ben a clear.sh-ba bele van irva hogy torolje, vz-et hasznalsz ?
Ami ma meggyötör,holnap gyÅ'zni segít.

Cron-nal csináltam automata log ürítést. ennek lehet köze hozzá? (ha igen most fejbe lövöm magam úgyhogy úgy írjatok.. :D )

Mivel a másik témát bezártad ameddig upgradelt a netepad++ ezért ide írom mert mé' ne?

Kivesszük a pipát így-e:

Azt kész.

Tessék a verzió:

A pipálós részt pediglen a beállítások -> program beállítások -> egyéb címszónál találod.

Idézetet írta: szotyola. Dátum 2017-06-26, 15:18:54
Cron-nal csináltam automata log ürítést. ennek lehet köze hozzá? (ha igen most fejbe lövöm magam úgyhogy úgy írjatok.. :D )

Torold ki a clear.sh-bol a bdata1 fajt hogy ne torolje aztan hozd letre megint az innodb-es tablat majd indisd ujra a rendszert.
Ami ma meggyötör,holnap gyÅ'zni segít.

mindenkinek köszönöm az ötleteket! jó fejek vagytok! (:
###KLÓZ