Különös hiba

Indította Alone, 2017-06-16, 15:43:11

Helló. Nem régiben tapasztaltam,hogy a ch1 random leáll. Teljesen váratlanul. Tűzfal aktív,Apitool,Exploitok,Dungeon,P2P,stb...védve vannak...Nem is mutat a syserr támadásra utaló jeleket,de szeretnélek megkérni titeket,hogy vessetek egy pillantást a ch1 syserr,syslog-jára,hátha egy olyan hibát vesztek észre,amitől leállhat a ch1. (Forrást használok)
Nem vagyok profi,de amiben tudok segítek!

2017-06-16, 16:53:15 #1 Utolsó szerkesztés: 2017-06-16, 16:54:53 Szerző: Meli
Talán ez miatt állhat le:

SYSERR: Jun 16 13:27:41 :: RunState: LUA_ERROR: locale/hungary/quest/object/state/devilscatacomb:16: attempt to perform arithmetic on field `dc_map_index' (a nil value)
SYSERR: Jun 16 13:27:41 :: WriteRunningStateToSyserr: LUA_ERROR: quest devilscatacomb.start letter

De mondjuk nem!
Melyik CH áll le pontosan?
Mert az egész szerver nem hiszem, hogy meghalna.
Az is lehet, hogy nem CH áll le, hanem az auth vagy a DB.

Ellenőrizd a ps paranccsal.

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.”

Ellenőriztem ps-el,azzal szoktam,és ch1 szokott leállni, a 3 game ból 1 mindig be offol.

Ha engem kérdezel, valami quest lesz a ludas. Nem kaptál valami game.core-t?
Esetleg nem tudod megnézni, hogy pontosan melyik CH áll le?
Mert akkor könnyebb lenne nekem is meg mindenkinek aki segíteni szeretne neked.(Annak a sysserje kellene)

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.”

Volt amikor kaptam game.coret,de dbg után nem mutatott semmi érdekeset. Ezt a syserr-t kaptam csak és kész.

Idézetet írta: TheShadow Dátum 2017-06-16, 17:10:11
Volt amikor kaptam game.coret,de dbg után nem mutatott semmi érdekeset. Ezt a syserr-t kaptam csak és kész.

Ez tuti quest lesz. Győződj meg arról, hogy CH vagy Auth áll le.

Ugye te 3 game fájlt futtatsz. Ami azt jelenti, hogy 1 CH ami nincs core ra osztva. 1 a CH99 game-je. Illetve még 1 az Auth-é.

759  0  I    0:18.67 ./db
762  0  I    0:46.65 ./auth (game)
768  0  S    0:39.63 ./game
772  0  S    7:38.47 ./game
2216  0  S    0:16.69 ./game

Ebből a három ./game ből az egyik leáll kb 5-10 percenként. Most pl: kaptam más fél gigás game.core-t.

Ha te vagy Azoraworld-ös akkor ajánlom, (ha nem használod - legalábbis teleportban nincs benne amikor ránéztem mi lehet nálad a baj) vedd ki dc questjét (csak egy tipp) a sysser alapján arra köhög hogy nincs meg minden szöveg hozzá, és ez okozhat leállást, akár egy kis ideig karbantartás alatt van, és megnézheted hogy leáll e.

De amúgy én azt mondanám nézd át a questjét, mivel lua errorja van -> translate.lua-ból hiányzik dc-hez tartozó translate lua hivatkozás, én itt indulnék el.

Esetleg Whiteworld VZ alapjának map összeérési bugja? ez is okoz syssermentes leállást.

Ha tényleg minden le van védve akkor belső hiba okozza, mindjárt írok egy kis tutot arra az esetre ha szeretnéd látni hogy melyik game-d áll le nem csak azt hogy game leállt. Ajánlatos megcsinálni, max fél óra és kis pub-ba leírom

Ezt viszont meg köszönném :)

már megírtam, kis publikációkba megtalálod

Egy linket kérhetek? :D