VPS Támadás

Indította kati8411, 2017-04-23, 09:12:01

Sziasztok!
Olyan problémával szembesültem, hogy valaki (gondolom unatkozik) támadja a VPS-emet pontosna nem tudom mivel, de a szerver fut rajta ha fel lépve voltam akkor ezt észre se veszem, de ha fel szeretnék lépni nem reagál semmire se a szerver, de syserr hivatkozik egy bizonyos ip címre folyamatosan és ez kb fél óra múlva megszűnik és minden tökéletesen működik tovább. Esetleg valaki tudja ez milyen fajta támadás lehet illetve valami védelem létezik erre?
Fail2ban aktív.
IPFW aktív.

Ddos védelem kell a szerver hostingtól és sshguard tűzfal mellé.

az sshguarddal az a bajom, ha felrakom akkor megy a szerver de nem tudok belépni esetleg valamit nem állítok be azért?

Kéne látni a syserrt.

Miért? Hisz ez a fórum egyben a gondolatolvasók egyesülete is.
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

Ha tényleg támadás alatt vagy, a legjobb ha szólsz a szolgáltatónak, ők tudnak ilyenkor a leghatékonyabban segíteni neked ebben (már ha van ddos védelmük).

Blokkolják a kapcsolatot a login portot támadják,így nem tudnak fel csatlakozni a játékosok (syn flood) :) Minimalizáld a megengedett fel kapcsolódási lehetőséged 1 ip-ről az ipfw.rules-ban! Ha gondolod,oda adom a sajátomat éveken át bevált. UI: szerverem.hu nem jó választás hosting terén,ha jól tudom ott vagy.
Nem vagyok profi,de amiben tudok segítek!

Idézetet írta: TheShadow Dátum 2017-04-26, 00:26:22
Blokkolják a kapcsolatot a login portot támadják,így nem tudnak fel csatlakozni a játékosok (syn flood) :) Minimalizáld a megengedett fel kapcsolódási lehetőséged 1 ip-ről az ipfw.rules-ban! Ha gondolod,oda adom a sajátomat éveken át bevált. UI: szerverem.hu nem jó választás hosting terén,ha jól tudom ott vagy.
megköszönném , ha az ipfw-t átküldenéd és igen szerverem.hunál vagyok!

Elküldtem privátba!

Ha már nyilvánosan kiírtad akkor nem értem miért nem lehet ide is kitenni. Ha meg bizalmaskodni akarsz akkor hozzá sem kellett volna szólni a témához, hanem egyből neki írni.
Ez nekem egyszerű hozzászólás vadászatnak tűnik.

[spoiler]Igen, most lehetne mondani, hogy az enyém is az.[/spoiler]

Majd jön motCserri azt jól törölve lesznek!!4444négyfourvier
Addig is van pár zavar a mátrixba amit helyre kell rakni.

Idézetet írta: hunti Dátum 2017-04-24, 14:26:40
Ha tényleg támadás alatt vagy, a legjobb ha szólsz a szolgáltatónak, ők tudnak ilyenkor a leghatékonyabban segíteni neked ebben (már ha van ddos védelmük).
Ne, inkább ne, csak hagyd abba és szépen csináld amit egy rendszermérnök szokott, kérlek. Amúgy kihagytad hogy a ViPieSZfourjú-nál PONT van minőségi DDoS védelem. Csak mondom most kihagytad.

Egyébként olyan titkosak ezek az ipwf tűzfal szabályok csak neki van olyan ami szűri a logint CSAK NEKI ezért nem lehet nyilvánosan megosztani. :'(

Ó, értem... :( Kati meg biztos tett "valamit" azért, hogy ezt megkapta... :-X ::)

IdézEgyébként olyan titkosak ezek az ipwf tűzfal szabályok csak neki van olyan ami szűri a logint CSAK NEKI ezért nem lehet nyilvánosan megosztani.
Nem értem miért sírsz :) Mellesleg tuttommal már a probléma meg van oldva. Tehát akár a témát le is lehetne zárni . Persze vadásszatok csak nyugottan én nem gátolok meg ebben senkit.  8)