Captcha nem jelenik meg web oldalon

Indította Word, 2017-03-26, 17:28:59

2017-03-26, 17:28:59 Utolsó szerkesztés: 2017-03-26, 20:42:39 Szerző: Word
Sziasztok olyan problémám lenne, hogy a Captcha nem jelenik meg web oldalon. hogyan lehetne javítani vagy mit kel fel rakni még web szervere hogy jó is legyen? mert smf forumnál is ez a problémám hogy nem jelenik meg rendesen söt az egész fórum nem jelenik meg rendesen csak az installerje.

Telepíts neki témát.

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.”

2017-03-26, 23:16:22 #2 Utolsó szerkesztés: 2017-03-26, 23:22:21 Szerző: Word
mit  rakjak neki fel meg  minek témát ha egy alap smf fórum motort rakok fel?  amúgy eszt adja be web nél és fórumnál ilyen képet kapok

hozzá tenném hogy a fórum telepítője még rendesen meg jelenik amint telepítem már a képen látható hiba jön ellő fórumnál is. ezért gondolom hogy web szervernél hiányzik valami.

Nem, nem a webszervernél van a hiba.
Hanem a php ban!

Nézd már meg a képnek az elérését.

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.”

2017-03-27, 10:07:48 #4 Utolsó szerkesztés: 2017-03-27, 10:13:39 Szerző: hunti
A PHP GD kiterjesztése hiányzik, azt kell feltenned a webszerverre hogy tudjon képet generálni a PHP.
Debianon és ubuntun: apt-get install php5-gd
Centoson elvileg: yum install php5-gd

Freebsd-n attól függ melyik php van fent neked, ha 5.6, akkor: pkg install php56-gd

Egyébként SMF-nél (meg úgy általában is) érdemes elfelejteni a beépített captcha-t, amint megtalálja valami bot tele fogja spammelni. SMF-nek ha jól emlékszem van recaptcha pluginja, használd azt helyette ezt. Google fejleszti, nagyon okos cucc. Itt tudsz a pluginhez kulcsot szerezni (ingyenes): https://www.google.com/recaptcha
Egyébként google recaptcha-hoz nem kell GD.

2017-03-27, 13:09:47 #5 Utolsó szerkesztés: 2017-03-27, 14:51:26 Szerző: Word
Kedves Hunti mikkor végbe megy a smf fórum telepítése abba a pillanatban már a képen látható hibát kapom tehát semmit nem csináltam a fórumal egy sima  telepítés után jön elő fórum nál is a hiba  de igen 5.6 php-t használok akkor fel rakom amit írtál aszt írok mi a helyzet

na az van hogy fel raktam eszt írja ki putty

The following line has been added to your /usr/local/etc/php/ext-20-gd.ini
configuration file to automatically load the installed extension:

extension=gd.so

restartoltam   a web szervert de továbbra sem jelenik meg rendesen

Meg kellene nézni hogy a php betölti-e a GD-t. Csinálj egy fájlt, aminek php a kiterjesztése, a tartalma pedig ez:
<?php phpinfo(); ?>

Ha felrakod a web szerverre, és megnézed böngészőből, akkor keress egy olyan bekezdést hogy GD, és ott elvileg van olyan hogy "GD Support", ami enabled. Ezt debian-on tudtam most megnézni, de szerintem freebsd-n is így lesz. Ha nincs ilyen benne, és semmi a GD, akkor valószínűleg a php nem tölti be valamiért a modult.

2017-03-27, 22:04:37 #7 Utolsó szerkesztés: 2017-03-27, 22:14:19 Szerző: Word
smf fórum telepítés ellőt majd telepítés után

Telepítés alatt

így néz ki a fórum.

Telepítés végén már így néz ki az egész fórum.

és mivel alapból ugye smf fórum tartalmaz témát így meg is kéne neki jeleni ha nem a web szerverrel van a probléma akkor mégis mivel lenne?

és ha meg nézitek az órát  fél perce raktam fel a fórumot tehát amit hunti írt már fel is van rakva php 5.6 hozz de még az al sem jó

hunti ez van benne amit írtál sor

GD Support enabled
GD Version bundled (2.1.0 compatible)
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
FreeType Version 2.6.3
T1Lib Support enabled
GIF Read Support enabled
GIF Create Support enabled
JPEG Support enabled
libJPEG Version 8
PNG Support enabled
libPNG Version 1.6.27+apng
WBMP Support enabled
XPM Support enabled
libXpm Version 30411
XBM Support enabled

A GD telepítése a captcha problémát oldja meg. Az hogy nem jelenik meg a "design", az más probléma lesz, valószínűleg base href rosszul van megadva telepítéskor.
Ha jól látom chrome-ot használsz, ha a fórumnál nyomsz egy ctrl-u billentyű kombinációt, akkor keress egy olyan sort ami úgy kezdődik hogy: <base href=
Ott valószínűsítem hogy azt fogod találni, hogy http://*******/, pedig a fórum címe http://*******/forum/ és emiatt nem tudja a css-t és egyéb fájlokat betölteni a böngésző. Ha ez így van, akkor javítsd a telepítésnél, ha nem ez a helyzet, küldj egy linket privátban, és megnézem mit nem tud betölteni a böngésző.

2017-03-28, 09:18:59 #9 Utolsó szerkesztés: 2017-03-28, 09:46:53 Szerző: Word
rá kerestem amit írtál de nem dobja ki fórum.

SMF nem nagyon szereti ha almappákba dobálod be, de ha telepítésnél jól adod meg az elérési utat akkor design-el sem nagyon lehet gond, pl:
Weboldalad címe ahova linket kell írnod: legyen így kispista.hu/ezamappaleszaforum és ne csak úgy hogy kispista.hu

Capcha pedig lib hiányt jelent, ha a design sem jelenik meg nagy eséllyel az elérési út hibája okozza ezt a gondot is

Próbáld meg teljesen újrarakni a fórum motort figyelve az elérési utakra telepítés configban és utána nézd meg hogy jó-e

2017-06-13, 15:54:52 #11 Utolsó szerkesztés: 2017-06-13, 21:13:56 Szerző: Word
most sem jó a fórum simán  fel raktam mappa mentesen és ugyan úgy szar nem jön be rendesen

csatoltam a php logját hátha valaki tudja hogy mit keres

https://data.hu/get/10579037/Desktop.rar