Weboldal hírek naviból ékezettel. (help)

Indította xTryx, 2017-02-26, 16:43:28

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy adatbázisból ha a híreket ki akarom íratni akkor csak ?-jelek jelennek meg az ékezetes karakterek helyett.
Az adatbázis utf8-ra van állítva, az index.php-m szintén utf8.

Képek:
[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]

Előre is köszönöm a válaszokat!

A mysql-hez való kapcsolódás után rakd be ezt is:
mysql_set_charset('utf8', $connect);
Kisebb questek írását vállalok!
szerver részben vállalok: -ox problémák megoldását
Web-fejlesztés: PHP-ban szinte bármiben tudok segíteni.

mysql_query("SET NAMES UTF8");
mysql_query("set character set UTF8");
mysql_query("set collation_connection='utf8_unicode_ci'");

Már megvolt adva :/

2017-02-26, 19:23:15 #4 Utolsó szerkesztés: 2017-02-26, 19:54:04 Szerző: xTryx
Ugyan így kérdőjeleket írkál ^^

Üzenet összefésülés: 2017-02-26, 19:54:04

Minden más szövegben kiírja rendesen az ékezeteket csak itt nem. Adatbázis full utf8 minden sora utf8, html,php szintén utf8 kódolású. (BOM nélküli).

2017-02-26, 20:34:16 #5 Utolsó szerkesztés: 2017-02-26, 20:38:28 Szerző: hunti
A böngésző az ami nem jó karakterkódolással tölti be a weboldalt.
Két módon is lehet változtatni, egyik hogy <head> és </head> közé a html kódba megadod ezt, vagy ha van ilyen módosítod az alábbiak szerint:
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
A másik megoldás hogy php-val állítod be, index.php első sorába írd ezt:
<?php header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); ?>

Viszont ez járhat azzal a mellékhatással, hogy más dolgok a weboldalon nem utf8-al vannak írva, akkor azok romlanak el. A legjobb megoldás az lenne, hogy kiderítenéd hogy milyen kódolása van a weboldalnak, és aszerint tárolnád adatbázisban is a dolgokat, és úgy lenne beállítva a mysql rész is, hogy minden egyezzen. Persze én minden esetben utf8-at támogatom, hiszen már 10 évvel ezelőtt is ez volt a jövő, de még sokan nem eszerint fejlesztenek sajnos.

Ez is megvolt már. Egyedül az segített ha átkonvertáltam a latin szöveget utf8-ba egy programmal és akkor az ékezeteket más karakterekkel írja ki pl : é =é. Viszont tényleg nem értem mi okozhatja a galibát. (UTF8 BOM nélkül a fájlaim kódolása még mielőtt valaki azt mondaná az a baja)

2017-02-27, 01:53:30 #7 Utolsó szerkesztés: 2017-02-27, 01:57:44 Szerző: Meli
Jobb klikk -> design table -> Mezőbe belekattintasz és alul lesznek kódolásos fülecskék navicatban ott be állítod: Latin2
hungary_ic vagy hasonló.

Kép csatolva.

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.”

Design table, és ott a karakterkódolásnál: utf8 és alatta(collation): utf8_hungarian_ci legyen.

Mysql-ben az utf8-on belül mindegy hogy utf8_unicode_ci, utf8_hungarian_ci vagy utf8_general_ci beálltást használjátok, adattárolás szempontjából mindegyik ugyanaz az utf8, a különbség annyi, hogy amikor a mező tartalma alapján rendezitek sorba, akkor hungarian esetén normál abc sorrend alapján rendez, unicode esetén előfordulhat hogy az ékezetes részek nem pontosan a magyar abc szerint rendez viszont ismeri a nem magyar karaktereket is rendezésnél.

Talán még ezt is beletehetnéd a php-d ba!

<? mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); ?>

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.”

Csak a konvertálósdis megoldás működik amit már leírtam egyébként csatoltam egy képet. Már minden kombinációt próbáltam a latin2-t is a latin2 hungarian_ci-t is, mindent amit csak lehet, de egyik sem volt jó.

2017-02-27, 16:56:17 #12 Utolsó szerkesztés: 2017-02-27, 16:58:32 Szerző: Distraught
php fájl kódolását rakd ANSI-ra (convert to ansi opcióval)

C++ programmer at Gameloft

Ne is törődj azzal amit én írtam. Remélem soha nem oldod meg így. :)

Idézetet írta: Meli Dátum 2017-02-28, 14:08:37
Ne is törődj azzal amit én írtam. Remélem soha nem oldod meg így. :)

Olyan dolgot írtál amit már más is javasolt, csak más formában.. (hint: második és harmadik hozzászólás)

IdézNe is törődj azzal amit én írtam. Remélem soha nem oldod meg így. :)
Láttad a képet amit csatoltam? :)

2017-02-28, 22:00:07 #16 Utolsó szerkesztés: 2017-02-28, 22:05:35 Szerző: Meli
Idézetet írta: xTryx Dátum 2017-02-28, 16:08:09
IdézNe is törődj azzal amit én írtam. Remélem soha nem oldod meg így. :)
Láttad a képet amit csatoltam? :)

És te az enyémet?
Na akkor jól hasonlítsd össze a kettőt...

Tudod mit? Leírom ha nem látnád.
Nálad UTF8 van megadva nálam meg latin2...

2017-02-28, 22:56:40 #17 Utolsó szerkesztés: 2017-02-28, 22:59:12 Szerző: xTryx
Idéz<? mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); ?>
Ha ez latin2 elmegyek orvoshoz.
Egyébként lehet latin2 is az sem oldja meg csak ha átkonvertálva írom be az adatbázisba hiába latin2 vagy utf8 lehet hungarian_ci vagy general_ci tök mind1, nem segít. :)
Ráadásul ezt mind kipróbáltam már előtte azért írtam ide a posztot.

Annó nekem valaki segített ebbe itt a topicon de már nem tudom mi a megoldás :D

2017-03-01, 09:22:22 #19 Utolsó szerkesztés: 2017-03-01, 09:30:25 Szerző: Meli
Idézetet írta: xTryx Dátum 2017-02-28, 22:56:40
Idéz<? mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); ?>
Ha ez latin2 elmegyek orvoshoz.
Egyébként lehet latin2 is az sem oldja meg csak ha átkonvertálva írom be az adatbázisba hiába latin2 vagy utf8 lehet hungarian_ci vagy general_ci tök mind1, nem segít. :)
Ráadásul ezt mind kipróbáltam már előtte azért írtam ide a posztot.

Képről beszélgetünk amit csatoltál és amit én is feljebb.
Tudod mit, vegyél fel skype-ra megnézem neked..
(Írj privát üzenetet)