METIN2, mint védjegy

Indította Csedwik, 2016-07-22, 14:47:38

Sziasztok!

Ti mit tudtok maga a "sura" védjegyről? Tényleg a gameforge tulajdonában van? És ha valami komolyabb cég használja/ná akkor felfigyel(ne) rá?

Nem kérek olyan válaszokat, hogy nem foglalkoznak ilyennel. Van rá szabadalmi joguk vagy nincs? Aki ért ehhez vagy utána nézett világosítson már fel erről.

Köszönöm :)

2016-07-22, 15:00:00 #1 Utolsó szerkesztés: 2016-07-22, 15:04:15 Szerző: huzsihun1997
Szia! Igen, sajnos van rá nekik, de csak bizonyos keretek között. Mi is próbáltuk, a metin2-re egy céget építeni, de ahoz meg kellene vásárolni a metin2 használati jogát, ami nem éri meg.

A Metin2-t magyarországon senki sem vette még meg, (nem next sem vette meg, éppen ezért tünt el onnan is az összes metin2-s pálya, fegyver, vért, ékszer, fejlesztő, és a sura karakter is) igaz hogy van helyette ezra, de teljesen máshogy néz ki, más a neve, csak a skilljei "hasonlóak" tehát az már nem metin2, mégis olyan. Egyébként, a sura szót nem lehet levédetni, csak a metin2 keretein belül.( A Sura svédül fűrészt jelent.) Tehát ha te csinálsz egy hasonló "játékot" a metin2 alapjaiból, mint a next, nyugodtan használhatod a sura szót, csak ne legyen "metin2" a metin2őd.

Üzenet összefésülés: 2016-07-22, 15:04:15

plusz idézem logant "Lehet többen is olvassátok a hivatalos Metin2.HU fórumot és belebotlottam egyik hírükbe mely egy német videó angol felirattal, egy Youtuber (SlowDmG) meginterjúvolja a Metin2 termékigazgatóját.
Nos nem erre számítottam de igen sokat beszélt a privátszerverekről annak ellenére hogy ez egy Gameforge-s személy szájából hangzottak el a mondatok.
Az egész videó kérdezz-felelek rendszerű volt, megpróbálom nagyjából a minket Privátszervereseket érintő részeket letolmácsolni:

Miért nem tesztek semmit a Privátszerverek ellen?

Nagyon trükkös egy terület ez, de nem hosztolhatsz csak úgy egy privátszervert. Aki Metin2 szervert akar
hosztolni annak elsősorban licencre van szüksége a Webzentől. De ez általában nem szokott meglenni vagy csak nagyon ritkán... A legtöbb régióban "szipla licenc" van. A Gameforge-nak például van licence az európai régióra és országaira ami azt jelenti hogy "másodlagos licensz" nem létezik! Bárki aki szervert futtat szabadon kapcsolatbaléphet a Webzen-el, de szerintem mind ugyanazt a választ kapnák...
Nem hinném azt hogy nem teszünk semmit a privátszerverek ellen, ez a "probléma" mindig napirenden van már jópár éve. A probléma ott van hogy az emberek akik ezeket a szervereket futtatják, tudják hogyan rejtőzzenek el előlünk mert egyszerűen jól tájékozottak. Ez azt jelenti hogy futtatják a szervereiket külföldön (Németország határain kívül) ahol a Német törvénykezésnek nincs egyáltalán súlya, úgyhogy nagyon nehéz ezen a "problémán" átlendülni, de kitartóan próbálkozunk vele... Jogászaink nagyon sok időt töltenek el evvel, ez egy nagyon drága munka és sajnos esélyeink nagyon kevesek. Ez az egyik ok hogy Youtube-on a fő hírdetőfelületükön próbáljuk őket "megtámadni" mert csak egyedül itt arathatunk felettük győzelmet. Nehéz ellenük akármit is tenni mert nagyon tapasztaltak a szervertulajdonosok, nem csak a játékot és a szolgáltatást másolják le vagy épp módosítják vagy telepítik fel valahová. Végülis egyszerű dolguk van mert nem fizetnek a licencért, nem osztják meg velünk bevételeiket egyszóval nem fizetnek a szerverekért nekünk. Általában egy emberhez egy szerver köthető amit sokkal könnyebb kezelni mint a mi felhő (cloud) alapú megoldásunkat (?). Erről a problémáról mindig szoktunk beszélni de nincs ami megállítaná őket... Mi fizetjük az adót Németországban jóokból. Támogatjuk az infrastruktúrát, oktatást, és ez nagyon unfair hogy a bevételeink egyszerűen eltűnnek mert ők evvel keresik a pénzüket...

Lesz-e Metin3?

Nem, napirenden volt de letettünk róla, a célplatformunk az okostelefonok, úgyhogy PC-re nem fognak kijönni mostanság címek, de igyekszünk költeni a befolyt bevételekből a Metin2-re mivel ez egy húzócíme a Gameforge-nak...

Summáznám

Nos az én véleményem az hogy nem lesznek Magyarországon nagyobb retorziók, mindenesetre a videó tartalmaz még érdekes témázgatásokat ( https://www.youtube.com/watch?v=gbea1hVP80w ), végülis összegezve én úgy vettem ki a szavaiból hogy nem lesznek az emtékettőmejszterhez hasonló jogi lépések (emlékezzünk, elperelték tőlük a domain címüket és megtiltották a Metin2 vagy Mt2 használatát az online tartalmukban). Mindössze annyi történhet hogy Youtube videók fognak "eltűnni" jogsértésre hivatkozva, de amikor már a harmadik kérdés is erről szólt emberünk úgy reagálta le hogy "inkább hagyjuk ezt a témát mert így is reklámot csinálunk nekik...".
Amúgy kicsit suták szerintem mert lehet ez csak egy magyar jelenség de szerintem a Facebook-on reklámoznak nagyon sok szervert,  ikább az került előtérbe, ez a fórum meg sajnos háttérbe. Egyszerű okból mivel a Facebook csoportokban egyszerűen nincs vagy minimális az adminisztrátori munka és kb 30x kiflood-olhatsz a csoport üzenőfalára egy adott szervert bármiféle retorzió nélkül, ezért nem hirdetnek sokan már itt...'

Köszönöm szépen, ezt mind olvastam, és a videót és megnézem, csak érdekelt engem, hogy tényleg védjegy-e magán a játékon belül.

Egyéb béleményre is szívesen kíváncsi vagyok