Kódjáts(s)zMa! - Ötletelés

Indította Heavenâ„¢, 2016-05-29, 05:26:20

Sziasztok!

Legelőször is: fogalmam sincs, hova kellett volna tenni a témát, ha szar helyre nyitottam szorri

Gondolom néhányótok értesült afelől, hogy a Jófogás kihirdetett egy nyereményjátékot - ahol pénzjutalmat, illetve ÁLLÁST lehet nyerni -, szerintem érdekelhet néhány embert.

Magát a játékot itt találod.

Jómagam az első feladatot könnyedén vettem, szerintem egyszerű volt.

Viszont a második feladat kifogott rajtam, valójában fogalmam sincs, hogyan oldjam meg. ;D

A topikban lehet ötletelni, találgatni, próbálkozni, segíteni egymásnak, DE ha valaki tudja a teljes megoldást, az ne árulja el, esetleg rávezetőt adhat a másiknak. :P

Hajrá ;D

Ismerős a probléma, haver is próbálkozott vele, de ugyan ez fogta meg őt is. Én pedig ilyen téren kevés vagyok szóval...
Ha nem látod a válaszom, valamit elrontottál:

Hátha lesz valakinek ötlete, elvégre vagyunk egy páran a fórumon. :D

Én már az elsőnél agykukit kapam. ;D

XD Pedig az még az, ami tényleg nagyon könnyű. ;D ;D ;D A 2.-ra viszont nem tudok rájönni, mi alapján van kódolva.:o Sejtem, hogy az a HASH egy key lesz valamihez, viszont nem tudom, hogy a 2 stringet egyszerre vagy külön kell dekódolnom, illetve azt sem, hogy milyen kódolási eljárás alapján, pedig átnyálaztam egy párat.

2016-05-29, 19:32:00 #5 Utolsó szerkesztés: 2016-05-29, 19:35:31 Szerző: [MOD]Step
Hát ez az, teljesen olyan mintha escape-elve lenne közbe meg teljesen értelmetlen :o
Majd kedden szabadnapos leszek kipihenten rá megyek a témára 8)
Ez már becsületbeli.

Pedig nagyon jó helyen kapizsgálsz, mert escapelve van. :D És nem értelmetlen, csak meg kell érteni. ;D /segítség: 8859-1/

O.o
Lehet tényleg pihennem kellene, nem vágom ez hogy egy url. 

Komolyan mondom kiakaszt. Állandóan ezt kapom, próbáltam úgy, hogy magamnak írtam meg a scriptet, 3 féle netes "dekóderrel", most ezzel:

Mondjuk, ha valami felhúz utána csak azért sem tudom megoldani, mert olyan vagyok, mint az autószerelő abból a videjóból aki nem tud becsavarni egy csavart. :D

:o Há' nekem nem ilyen. :| Nekem ilyen csúnya &-vel elválasztott számokat adott ki. ;D

Így-így :D Következő lépésként a & jeleket vedd ki a számok közül, a számokat pedig helyettesítsd be a hozzájuk tartozó karakterekkel. ;D

Meg van már, túl gondoltam egy kicsit :D
Amúgy bemásolod egy html fájlban és lecseréled "&" ezt "&#" erre és megnyitod a html fájlt és ki írja a böngészőbe.

Nos, az első feladatot én is könnyedén vettem, viszont a másodikban továbbra sincs semmi ötletem hogy mit is kellene csináljak. Elolvasgattam a topicban a hozzászólásokat, de sajnos sejtésem sincs. Esetleg valaki meg tudna dobni egy kis segítséggel? :)