Egy löket a fórumnak, avagy egy új esély mindenkinek

Indította - Chevrolet -, 2015-12-21, 10:54:09

2015-12-21, 10:54:09 Utolsó szerkesztés: 2015-12-21, 12:01:27 Szerző: - Chevrolet -
Egy újabb próbálkozással jöttem afelől, hogy vigyünk egy kis életet a fórumba és pörgessük fel ezt az egészet.

Szerintem ti is észrevettétek, hogy a fórum online látogatóinak 80%-a Vendég és csak a maradék rendelkezik account-tal. De kinek jó ez?

1. Merem javasolni, hogy töröljék el a regisztrációhoz szükséges adminisztrátori megerősítést, mert úgysem nagyon foglalkozik vele senki, vagy egyáltalán nem nyer bebocsátást az illető.

2. Közeleg a karácsony: szeretet, megbocsátás, stb. Arra gondoltam, hogy az eddig kitiltott felhasználók megbocsátást nyerhetnének, mert ugye ha végiggondoljuk, akkor rájövünk arra, hogy hoppá, ezek igazából nem is követtek el semmilyen életbevágóan rossz dolgot.

Nyilván ez csak egy "aláírásgyűjtő" téma és nem mi fogjuk eldönteni a kérdést, de ettől függetlenül kérvényezhetjük a vezetőséget a téma átgondolására és megvalósítására, mert ha nem lépünk semmit, akkor tényleg csak rosszabb lesz, tényleg el fog halni a magyar metin2 közösség és tényleg vége lesz egyszer a fórumnak is. De, mint látjátok tehetünk ez ellen.

Elsősorban titeket, fórumozókat szeretnélek megkérni, hogy ne lépjetek át a téma felett, hanem fogalmazzátok meg a véleményeteket és osszátok meg velünk..

Én támogatom , hiszen ha a statisztikákat nézzük, 2013 óta csak lefele megy a fórum látogatottsága...

2015-12-21, 11:28:59 #2 Utolsó szerkesztés: 2015-12-21, 11:35:47 Szerző: PaPa
Idézetet írta: - Chevrolet - Dátum 2015-12-21, 10:54:09
Egy újabb próbálkozással jöttem afelől, hogy vigyünk egy kis életet a fórumba és pörgessük fel ezt az egészet.

Szerintem ti is észrevettétek, hogy a fórum online látogatóinak 80%-a Vendég és csak a maradék rendelkezik account-tal. De kinek jó ez?

1. Merem javasolni, hogy töröljék el a regisztrációhoz szükséges adminisztrátori megerősítést, mert úgysem nagyon foglalkozik vele senki, vagy egyáltalán nem nyer bebocsátást az illető.

2. Közeleg a karácsony: szeretet, megbocsátás, stb. Arra gondoltam, hogy az eddig kitiltott felhasználók megbocsátást nyerhetnének, mert ugye ha végiggondoljuk, akkor rájövünk arra, hogy hoppá, ezek igazából nem is követtek el semmilyen életbevágóan rossz dolgot.

1. Támogatom, valóban több életet vinne a fórumba, hisz így mindenki hozzá tudna szólni az adott témákhoz, hamarabb segítséget kaphatnának akik nem értenek valamit, stb.

2. Ez sem egy rossz ötlet.

Egyébként összességében tényleg támogatom a dolgot, habár volt már ilyen téma, és igazából nem törődtek vele úgy tűnik (de lehet hogy én kérdeztem THymea-nál valamit, arra emlékszem hogy valami olyasmit mondott, hogy mégjobban elszabadulna a fórumon a nem ide való dolgok posztolása ill. a rossz topikokba szemetelés stb..)

2015-12-21, 11:46:19 #3 Utolsó szerkesztés: 2015-12-21, 11:48:35 Szerző: - Chevrolet -
Naponta így nyílik 10 téma, vagy annyi sem. A MOD-ok fel sem járnak fórumra, esetleg Step cirkál láthatatlanba, meg Thymea hajnalban fellép egyszer. Nem azt mondom, hogy a feloldott felhasználókat nem lehet majd kitiltani újra, ha szabályt szegnek, de szerintem akkora nagy gázt nem tudnak csinálni. Óránként egy MOD ránéz a témákra és minden rendben menne. Ha meg kevés a moderátor, akkor vesznek fel újakat és meg van oldva :D

Mindenesetre ha ez az egész megvalósulna, akkor talán nem nyílna annyi szégyenszerver sem, mert mindenkinek lenne joga használni a keresőt, és segítségkérő témát nyitni.

Régen mikor leléptem egy napra, vagy pár órára, akkor kb 50 téma címe mellett virított a "New" felirat. Most meg... >:(

Egyébként aki voksolt az nyugodtan fejtse csak ki a véleményét, kíváncsi vagyok rá :D

Én is támogatom.

" Az akadály az, amit akkor látsz, ha leveszed a szemed a célról. "

Akiket kitiltottak, azokat úgy gondolom nem véletlenül, szóval azt a részét én nem tartom jó ötletnek.

Azzal viszont valóban lehetne valamit csinálni, hogy könnyebb legyen a regisztráció, mivel tényleg több a látogató, mint a felhasználó. Ugyan akkor az sem jó megoldás, hogy bárki tud regisztrálni.

[spoiler]Egyébként az ilyen típusú témáknál általában az szokott lenni, hogy valamelyik piros színű moderátor ideírja, hogy lehet itt szavazgatni, úgysem lesz megváltoztatva (és valahol azért igazuk is van)[/spoiler]
Ha nem látod a válaszom, valamit elrontottál:

Online felhasználók
Users: 13
Guests: 65
Total: 78

Szvsz ez elmond mindent, biztos szívesen szólna hozzá témákhoz, nyitna témákat, illetve használná a keresőt az a 65 Vendég aki jelenleg a fórumon tartózkodik.

2015-12-21, 15:51:58 #7 Utolsó szerkesztés: 2015-12-21, 15:53:56 Szerző: - Chevrolet -
Idézetet írta: masodikbela Dátum 2015-12-21, 12:55:04
Akiket kitiltottak, azokat úgy gondolom nem véletlenül, szóval azt a részét én nem tartom jó ötletnek.

Azzal viszont valóban lehetne valamit csinálni, hogy könnyebb legyen a regisztráció, mivel tényleg több a látogató, mint a felhasználó. Ugyan akkor az sem jó megoldás, hogy bárki tud regisztrálni.

[spoiler]Egyébként az ilyen típusú témáknál általában az szokott lenni, hogy valamelyik piros színű moderátor ideírja, hogy lehet itt szavazgatni, úgysem lesz megváltoztatva (és valahol azért igazuk is van)[/spoiler]

Ha volt is olyan ember akit nagyon jó indokkal tiltottak ki, szerintem ennyi idő után már neki is jár a feloldozás, de én nem tudok elképzelni olyan (fórumon végrehajtható) bűntettet amit ne lehetne elnézni. Bízzunk benne, hogy az elkövető is megbánta bűneit. Egyébként a legdurvább ami itt történhetett az a nemrég elkövetett mystic-es téma spamelés, de ez is elkerülhető azzal, hogy a témanyitás valamilyen korlátokat kap, gondolok itt időzítésre vagy limitálásra. A regisztráció jóváírása pedig igényeljen e-mail címes megerősítést.

Aki pedig szavazott, az ne sunnyogjon el, hanem írja a kifejtését..

2015-12-21, 16:51:30 #8 Utolsó szerkesztés: 2015-12-21, 17:41:13 Szerző: Outsider100
Ha haza érek lesz pár szavam utána szerkesztem a hszt

---

Javaslom az adminisztrátoros regisztráció eltörlését, helyette az e-mail megerősítést.
Javaslom a korlátozott segítség nyújtás témában engedélyezett témák számát, lineáris karakterisztikával, tehát hozzászólások számával megegyező arányban. (pl. 50 hs.z napi 3 téma ...)
Nem javaslom a kitiltások törlését, mert ha akar úgy is regisztrál vagy keres más módot, hogy csatlakozhasson. Voltak komoly fórum leállások pont a mystic miatt ami amúgy is egy [spoiler]rabló banda[/spoiler] szóval azt ne.
Javaslok egy interaktív chatet és/vagy egy teamspeak3 szervert ami kimondottan ehhez a fórumhoz tartozik.

Idézetet írta: Outsider100 Dátum 2015-12-21, 16:51:30

[spoiler=alert]Na ettől félek én is..[/spoiler]

Idézetet írta: - Chevrolet - Dátum 2015-12-21, 15:51:58Aki pedig szavazott, az ne sunnyogjon el, hanem írja a kifejtését..
;D ;D

Szerintem a moderátori megerősítéses regisztráció amiatt került bevezetésre, hogy a bannolt felhasználókat ki tudják valamilyen szinten szűrni és a fórumon kívül tartani; "TÁKÁRODJ" címszó alatt. A tiltott felhasználók feloldását nem támogatnám, ellenben az íméles regisztrációt már igen. Kellő moderátori aktivitás, esetlegesen több moderátor is kellene, ha gyarapodna az aktív fórum népesség, de ez más tészta, nem is értem miért tértem ki rá, tiszta hülye vagyok :o.

Na de pár hónapja dobtam egy falatot, kinek is...? Eeee, Stepnek(?), hogy nem lenne-e "jofféle" egy amolyan globális questhelp topic a segítség részlegen kiemelve, de úgy tűnik elfeljtette megkérdezni felettesét, vagy leszavazták, pedig akkor nem nyílna napi ±5 topic; "quest", "quest help", "valaki írja meg nekem mert béna vagyok" és a többi szokásos szalagcímmel ellátott téma.

Van az a mondás, miszerint nem akarásnak nyögés a vége. - Nos, szerintem már a nyögési stádiumban, vagy már azon is túl van a fórum.

jah hogy 80% vendég? bocs 97%-ról tudtam :(
nincs megosztható adat

Idézetet írta: Outsider100 Dátum 2015-12-21, 16:51:30

---

Javaslom az adminisztrátoros regisztráció eltörlését, helyette az e-mail megerősítést.
Javaslom a korlátozott segítség nyújtás témában engedélyezett témák számát, lineáris karakterisztikával, tehát hozzászólások számával megegyező arányban. (pl. 50 hs.z napi 3 téma ...)
Nem javaslom a kitiltások törlését, mert ha akar úgy is regisztrál vagy keres más módot, hogy csatlakozhasson. Voltak komoly fórum leállások pont a mystic miatt ami amúgy is egy [spoiler]rabló banda <-- blablabla, mintha nem minden szerver lopott lenne..[/spoiler] szóval azt ne.
Javaslok egy interaktív chatet és/vagy egy teamspeak3 szervert ami kimondottan ehhez a fórumhoz tartozik.

Jó ötletnek tartom, nem kell részletezni.
Fölöslegesnek tartom, max. annyit érne hogy elkezdenék bumpolgatni a teljesen másról szóló témákat, hogy akkor segítsenek neki ott, ráadásul lehet, hogy 4 különböző témában szorul segítségre, 50hsz. alatt a példáddal élve
Én azért élvezném az accomat ;D
Na ez viszont már tényleg jó gondolat! :) Egyszerűbb lenne a csoportos kommunikáció a fórumozók között, tök jót el lehetne csevegni :D

P.S.: színes egy hozzászólás lett ;D

2015-12-22, 15:55:09 #15 Utolsó szerkesztés: 2015-12-22, 15:56:59 Szerző: ZEK
Szerintem meg a a fórum már elavult,2009-2013 még jó volt de manapság már mi a jó? [GM] Szerver csoportba van mindenki ott vannak olyan 20-25 ezren abból szerintem legalább 200-300 ember nézi ,hogy mi a helyzet,manapság már itt be sem hirdetik a szervereket hanem inkább gm csoportba floodolnak :)
PaPa alias Heaven is ki van tiltva a fórumon még is itt van :D
Szóval igazából akik ki lettek tiltva azok is köztünk vannak... Moderátori részek meg alapból el vannak hanyagolva,nem értem már minek a megerősítés ...
Viszont ha a fórum megszűnne az senkinek se tenne jót,hiszen rengeteg profi ember van itt akik nélkül sok szerver már meghalt volna :))
masodikbela
P3NG3R
TheSLZ
és még folytathatnám...
Bélának igaza van,nem lenne megoldás az sem ha könnyen lehetne beregisztrálni hiszen ebből sok gond is adódhat!

Moderátori rész tényleg el van hanyagolva.
Én jelentkeztem moderátornak, elvileg meg is feleltem volna,
de a végén mégsem vállaltam el, mert ezt az accot teljesen el kellett
volna dobnom, új acc-új név.
Így meg nem sokan vállalnák el, úgy gondolom :)

Regisztráció admin megerősítést tényleg el kellene dobni, még nekem is írnak facebookon/szerverem fórumán
hogy már 1 hete se jön meg nekik a levél. De sokat én nem tudok tenni nekik ez ügyben.

Tiltások feloldása szerintem nem indokolt, akit kitiltottak, és akart, az úgy is visszajött.
Elég egy router restart meg egy böngészési előzmény ürítés smf fórum esetén.

Na, m2h logic tarol megint.

Mod akarsz leni? Na-na!

Amúgy meg aki nagyon vissza akar jönni az úgyis megtudja tenni, hogy valakin keresztül intézi. Ha nem valami hű de nagy dolgot csinált oldják a felhasználóját lásd DeathJack. De amúgy abban teljesen mértékben egyetértek, hogy lehet valamit tenni ezzel a mod dologgal és ez most nem valami fikázás akar lenni.

Most már így a milliomodik leállás után (ami egyébként a szervert is érinti) illene valami tájékoztatást adni, mert ha úgy vesszük szolgáltató létetekre ####### nem csináltok.