5.1 tv-n keresztól gépről

Indította T0gy3R, 2015-09-23, 14:37:32

Sziasztok.!
Van nekem egy samsung TV-m (fullHD,3D,102 Cm, smart bőven megfelel a célnak amire használnám )
van egy szintén sasmung 5.1 házimozi rendszerem (egész ütős cucc de sajnos pontosan nem tudom egyikről sem melyik modell)
illetve van egy gépem..-yú dont széj..- xD ( amiben egy msi gaming 3 illetve egy asus gtx 660 pörög egyébb kiegészítőkkel, de csak ezek a lényeg most )
nah most a helyzet a következő..filmet akarok nézni blu ray minőségben a gépről a TV-n és a hangzást 5.1-en szeretném élvezni ha már megvan használjuk alapon
de nem tudom mert a kép normálisan átmegy a HDMI kábelen a hanggal együtt, de a hang csak sztereóban képes 2.0-ban képes átcsusszan a TV-ig és onnan a házimozirendszerben egy szintén HDMI kábelen.Tehát hogyan tudnám megoldani, hogy a filmben 5.1-re képes hang tényleg 5.1 legyen ?
lehetőség szerint zárjuk már ki a + kábelek vásárlását mert már így is egy pókháló a szobám, és tudom, hogy a HDMI az 5.1-es hangot IS képes átadni
ui.:Nem tudom miért ilyen az alaplapi hang kártya driverem de eddig sose volt vele baj ...

2015-09-27, 11:47:12 #1 Utolsó szerkesztés: 2015-09-27, 11:51:52 Szerző: 4MDSura
Szia!
Ez csak úgy működne, ha a gép hangkártyáját kötnéd a házimozihoz, egy jack kábel segítségével, hiába HDMI, az csak a tv hangszórójára viszi át így a hangot, nem a házimozira. A házimozit állítsd AUX módra (nálam az aux 2 a jack csatlakozó, szintén Samsung házimozim van) A kép a tv-n menne HDMI kábelen. Másképpen nem fog működni szerintem.

ehhez én nem értek, ezért kértem a segítséget, de nekem nem tiszta..:o
akkor most a két kábelen keresztül is át megy az 5 channel? :o (mármint az öt hangszóró)
csak mert az alaplapon meg bármilyen hang kártyán ami képes 5.1-re azon 5 kimenet van minden hangszóróra.. :o
akkor most ez, hogy is van? :o

Nem. Összedugod a házimozit a gépeddel, mind az 5 jack kábellel. HDMI-n meg megy a kép...
HTML5,CSS3,PHP,C#,C++,JS,Java,Python,LUA