Videókártya

Indította Illes115, 2015-09-20, 22:34:35

Sziasztok.

Szerintem ma bedöglött a vga-m, egyszer csak beszivárványosodott a kép, aztán elmosódottan kék alapon kiírta hogy video tdr failure, és újraindult. Aztán ugyanez.
Kivettem a videó kártyát, monitort átdugtam integrált videó kártyára, akkor jó.
Gondolom meghalt ez a video kártya, ugye?

Ha igen, valaki tudna egy hasonlót ajánlani?
Olyan kellene ami ma forgalomban van, nem használtan szeretném.
nem kell semmi full extra, csak egy ilyesmi mint ez volt,
mert a metinen kívül semmivel nem játszok.
512-1gb, több szerintem nem is kell.

Ennek ezek voltak az adatait:
IdézSapphire Radeon HD4650 512MB DDR3 PCI videokártya

Microsoft DirectX 10.1
Shader Model 4.1 támogatás
OpenGL 2.0 támogatás
ATI Avivo HD technológia
PCI-Express 2.0 támogatás
ATI CrossFireX technológia

Grafikus motor: Ati Radeon HD4650
Video memória: 512MB GDDR3
GPU órajel: 600 MHz
Memória órajel: 2000Mhz
RAMDAC: 400 MHz Dual
Csatoló felület: PCI Express x16
Memória sávszélesség: 128 bit
Max Felbontás: 2560x1600
VGA kimenet: szabványos D-Sub
TV-kimenet: HDMI
DVI Kimenet: DVI-I

Olyan kéne aminek a kimenetei meg a csatoló felület ahol az alaplapra kapcsolódik ilyen legyen hogy passzoljon.
Ez fontos, én nem értek nagyon ilyenekhez és nem akarok rosszat venni.

Szia lassan 3 éve van nekem egy alsó közep kategóriás videokártyám ami sapphire radeon HD 5450 1gb ddr3 rammal.  Mivel én sem játszok semmivel bátran ajánlom neked,  [spoiler](gta sa, fallout3,lol full Graf, cs go low Graf, minecraft, metin2[/spoiler] ezek mind gond nélkül el futottak más program jelenlétében.  Ára kB 7 e forint. Passzív hutessel kaptam de tettem rá egy kisebb ventillatort úgyhogy nem megy 40 fok fölé :)

Ööö, ahogy utánanéztem, ez a hiba akkor jelentkezik, amikor az illesztőprogram befuccsol. Próbáld meg újratelepíteni, vagy frissíteni, ha lehet.
TDR - timeout, detection, recovery
Valószínűleg túlhajtottad szegénykét.
T

Talon, bootolás alatt is ez van.
Szóval nem a win driverekkel van a gond.
(Vagy lehet én nem értek hozzá)

Nekem olyan videókártya kellene amin van gyári venti.

Ha elromlik valami, nem fogja feltétlenül egy újraindítás megoldani.
Én azt javaslom, hogy próbálj meg az illesztőprogrammal valamit csinálni, mielőtt újat vennél.
T

2015-09-20, 23:02:10 #5 Utolsó szerkesztés: 2015-09-20, 23:04:46 Szerző: Illes115
De ha a boot, azaz még a windows betöltése előtt is el van mosódva minden, akkor is az illesztőprogrammal van baj?
Mert pl ha újratesszük a gépet, akkor a windowst, a meghajtókat leformázzuk, és amíg nem tesszük fel újra a wint meg rá az illesztőprogramokat addig nem elmosódott minden normális esetben.

Passzív hűtés nélkül nyáron max 50 55 fokos volt.  Nem vészes. Én azt mondom,  hogy tisztítsd ki a géped,  videkoartyad és próbáld újra.  Ha nem jó akkor ha van másik gép akkor abba is próbáld ki.  Ha ott se jó akkor kuka.

Nekem is haldoklik a videó kártyám már pár napja, nekem is újat kellene venni :D

Edigitalon olyan 15k-ig ki milyet ajánl?
Nem akarok én sem sokat költeni, metinen kívül már rég nem játszottam semmivel.

Ha tényleg nem akarsz sokat küldeni , akkor linkelek párat ami esetleg szóba jöhet neked. Próbálom ár szerint növekvőbe rakni. Nem tudom hol laksz, de ha webshopba megreneled és tudsz érte menni akkor az áraim pontosak. Ha boltba veszed meg kicsivel drágább.

11.490 Ft Sapphire Radeon HD6450

13.490 Ft GeForce GT 610

14.390 Ft ASUS Radeon HD5450 Enyémnek a fejlettebb változata.

Tartottam a 15 ezres limitet. Ezeket bátran ajánlom, 2-vel már volt is dolgom.
Nehari , de nem tartottam magamat az edigitalon oldalhoz.

Köszi, amúgy a memória órajele mennyire számít?
Mert valaminél kicsi, valaminél nagy, és általában ott nagy ahol az ár kicsi :D

Ha számít is, szerintem nagy különbség nincs köztük. Annyi, hogy ( legelsőt választanám) a drágábbikban több ram van és lusták voltak egy kicsivel többet bele tenni. De szerintem bármi is használnád őket, megfelelnek az elvárásaidnak. Ha nem akkor írjon ide más is :D

Amúgy amit legelsőnek ajánlottál illesnek, ami neked van, Sapphire Radeon HD5450 az adataiban jobb mint a Sapphire Radeon HD6450, de gyakorlatban mégis rosszabb? :D

Igazából már 1-2 éve nem követem a "kompjúter" fejlődéseket. Már nem tudom mi a jó meg a rossz. Mindent a mostani állapotomhoz hasonlítok. Dönts belátásod szerint. Az enyém tökéletes még mindig. Ha nem játszol komolyabban akkor bármelyik megteszi. (Még az enyém is)

Szerk: Lehet tényleg rosszabb , bár amíg azt nem teszteltem nem tudok mondani róla semmit.

A többit egy kalap alá véve, 25-30%-kal gyorsabb a mostanimnál.

GeForce GT 610 is rosszabb adataiban a tiednél.
(új 5450 órajele is rosszabb, bár ott 2gb van)
De jó lenne ha értenék hozzá ;D

Szerintem olyat veszek mint a tied, az van edigitalon 10-ért. (Nem pesti vagyok)

Értem sok sikert :). Aztán számolj be ha megvan.
Driver + adatok : itt

Ui: 2 fajta van. Az 1 Gb RAM-osat vedd meg. (DDR3)

2015-09-21, 17:52:04 #16 Utolsó szerkesztés: 2015-09-21, 17:56:18 Szerző: Outsider100
Amit linkeltél az teljesen ugyan az mint az enyém. Maximum az újabb "dizájn" és azért olyan(mármint a weboldal más).
Megtaláltam a dobozát és a papírjait.
[spoiler]8390 Ft volt amikor megvettem.[/spoiler]

Amúgy az AMD oldalon 800-as órajel van írva, szóval nem 1600 mint az edigital oldalán, akkor amiket linkeltél tényleg jobbak.

A weboldal más, de a driver szükséges neked ami ott van. Igazábol az AMD catalyst center.

Jaja amd driverek ott vannak a hivatalos weboldalon, az a vga megfelel neked annyi pénzért.