Így menne a 8+4 GB ram?

Indította KicsiiGyerek98, 2015-08-23, 15:17:29

Sziasztok!

Adott egy alaplap 2 ram slottal, egy athlon ii x4 860k és 2db ddr3 1600mhz-s hyperx fury fekete ram modul,egy 8 és egy 4 gigás.
A kérdésem az hogy együtt lehet őket használni hogy 12gb ramom legyen?

Alaplap: https://www.pcx.hu//termek/gigabyte-ga-f2a88xm-hd3-alaplap-12-ho-gar--033936

Kettő nem azonos értékű ram, össze veszik egymással, és kisebb lesz a teljesítménye mind a kettőnek.:)

Ajánlom szerezz be 1 nagyot, vagy kettő ugyan akkorát.:)

Tehát:
8gb ramot ne használj 4 gb rammal.

1600mhz ramot ne használj 1333 mhz rammal stb.:)

Hogy értve hogy összevesznek? A 8gb-s mondjuk csak félig lesz kihasználva?

Amikor a RAM vegyes-felvágott, akkor ezekre a dolgokra ügyelj:
-DDR-t másfajta DDR-rel NE keverj. Pl. DDR2-t DDR3-mal. Nem is olyan egyszerű, mivel különböznek a foglalatok, de vásárlásnál esetleg becsúszhat egy ilyen baki.
-RAM sebességet végül is vegyíthetsz, csak badarság, mert az egész csak annyira lesz erős mint a leggyengébb láncszem. Egy 1333 MHz-eset és egy 1600-asat összeteszel, akkor az a gyengébb teljesítményen fog csak működni.
-ha az egyik x GB a másik y GB, de a sebességük (pl 1600 MHz) ugyanakkora, akkor nem fog semmi gond történni, mindkettőt ki fogja használni, bár azért mégis jobb, ha konkrétan ugyanolyan a két RAMod.

T

hát én ha gépet vennék két teljesen megyegyező tipusút vennék pl 8+8gb h dual channelben menjen.

Idézetet írta: Critter Dátum 2015-08-24, 13:04:40
hát én ha gépet vennék két teljesen megyegyező tipusút vennék pl 8+8gb h dual channelben menjen.
Ez a legideálisabb, probléma aligha merülhet fel.
T

Hát azért nálam abletonhoz meg vst pluginokhoz nem kell 16giga ram.

Na de akkor ez így menni fog?

hat akkor 2x4gb , amugy szerintem menne de nem lenne a csucson ><

Hogy értve nem lenne a csúcson?

nem futna dual channelben